Nejste přihlášen/a.
Nikdy sem k nikomu nevzhlizel ani o tom nijak nepremyslel, ale pokud, tak misto slova vzor bych pouzil spise inspirace v urcitych konkretnich oblastech a by to byl asi Colin Chapman.
Dobře mířená jurajo. Takhle se na troly musí. Bublaaa je holt takový místní šprýmař s dvojím metrem v kapse.
Oficiální obchodní zahraniční politika a skryté podrývání demokracie své země a důvěry v tajnou službu nelze srovnávat.
Jak zajímavé, že tam, kde se mluví o proruských dezinformacích, tam kde se mluví o lhářích, všude tam jste vy tři a ty lháře, dezinformátory a zrádce obhajujete. Jak je to možné? Že jste staří komunisti?
bublo - pokud je šéf tajné služby vyznamenáván tajnou službu cizí mocnosti, která podrývá demokracii ve své i jiných zemích, provádí převraty, rozpoutává války - je to důvěryhodný šéf důvěryhodné služby? Nebo je to ze zahraničí placený blábola žvanící i do dějepisu?
zase místní banda pitomců obhajuje rusáky, lháře a nově i zrádce národa. furt stejná partička. to je dejavu
ještě argumentujte článkama z aeronet jak máte ve zvyku
to je hnus tady
Dejve00 Jen taková technická, tu omluvu za šíření lží a hoauxu zveřejníš v nějakém stávajícím vlakně nebo zaloziš nové? ...Pavlos si také trapně kopnul, proč mě to u něj nepřekvapuje? Jinak těch pokusů o žalobu na prezidenta už bylo několik, pan juraja dobře ví že to bohužel neni tak jednoduché a jen si tu hraje na oponenta ale i to samozřejmě do diskuze patří.
Jak není jednoduché?
Pokud máte důkaz ,dejte ho k soudu, a suďteho jako každého občana v této republice.
Prezident je před soudem člověk, jako každý jiný. Na tohle nemá imunitu.
Říkáte že:
"Těch pokusů o žalobu na prezidenta už bylo několik"
Tak proč to nevyšlo, nedostatek důkazů, málo, špatné, nebo jedna babka povídala, tak jak?
Proč bych měl předkládat nějaké důkazy pro svůj názor? Maximálně tak můžu říct, proč si to myslím.
Jeden z největších argumentů je, že veřejně znedůvěryhodňuje a dehonestuje českou tajnou službu. I přes to, že BIS má prokazatelně dlouhodobé dobré výsledky.
Tohle by podle mého názoru dobrý prezident neměl dělat. To by IMHO neměl dělat dokonce ani špatný prezident. To může udělat jen vlastizrádce.
Silný to názor
No když sem si přečetl. proč pan prezident Zeman vlastně kritizuje BISKU,tak ho vlastně chápu.
citace:
Když budou plácat o tom, že se to tu hemží ruskými a čínskými špiony, a přitom za šest let nedokázala chytit byť jen jediného, tak je to plácání,"míní hlava státu.
Současně uvedl, že když BIS před lety žádal, aby sledovala činnost islamského státu na českém území, dostávalo se mu ujištění, že muslimská obec je u nás mírumilovná. Následně byl pražský imám obviněn z podpory financování terorismu.
edit:
Na to dehonestování, nebo zesměšňování nepotřebuje BISKA pana prezidenta, na to si stačí sama.
Tak po 30-ti letech si všimnout...hmm. ...
To je slaboduchá demagogie pro typického zemanova voliče, nikoliv výroky státníka a už vůbec nějaké osobnosti. Prezident by měl národ spojovat a tmelit. A ne rozdělovat a budit nedůvěru v tajnou službu.
Informace z toho článku na novinkách opět obsahují indicie o jeho zradě českého národa.
BIS je jakási služba. Nevolená a sloužící. Jsou ovšem země, kde takové služby vládnou. A třeba taky platí podobné služby jiných zemí. Jejich voleným zástupcům pak takové služby mohou připadat nedůvěryhodné a pracující proti zájmům země. A nemusí jít jen o dojmy, že ..
A v tom je nějaká vlastizrada?
Podle zdrojů Radiožurnálu dostal Koudelka zadání letos na podzim. Prezident k tomu využil svou pravomoc, kdy může ze své funkce tajnou službu úkolovat s vědomím vlády. A kabinet už o tom informován byl.
Stejně tak o neobvyklém úkolu ví parlamentní komise pro kontrolu BIS, která se úkolem zřejmě bude příští týden zabývat. Z pozvánky vyplývá, že ředitel Koudelka chce k úkolu vyjádření komise. Tedy zda má prezident na takové informace právo.
"Úkoly zadané prezidentem BIS, ředitel žádá BIS o vyjádření," píše se v pozvánce, kterou dostali poslanci z komise.
"Obecně mohu říct, že komise má za úkol kontrolovat, zda služba nevybočuje z mezí zákona, tím pádem i to, zda zadání nevybočuje z mezí zákona," říká její člen Marek Benda z ODS.
Jen írozhlas to musí roztáhnout přes celou stránku
ředitel Koudelka chce k úkolu vyjádření komise. "Tedy zda má prezident na takové informace právo."
Komise řekne ANO tak Koudelka informace poskytne. Komise řekne NE Koudelka neposkytne.
Co je na tom nejasného?
To tě ani nenapadne se zamyslet nad tím, proč takové informace chce? A zrovna teď? Všichni nad tím kroutí hlavou, jenom juraja je v pohodě.
Není zradou, pokud "tajná" služba o svých úkolech informuje v tisku? Neměla by se spíš věnovat dějebisu, než hrám na agenty?
Oko vyspané. Dobré odpoledne všem
@bublooo mi už si tykáme? tak teda jo.
@bublooo Celou dobu nám tu tvrdíš, že prezident Zeman je Ruský agent. Dobrá tedy.Přistoupím na tvé doměnky.
Ale tak to teda potom, nějak nechápu tvé myšlenkové pochody. Nebo čemu se divíš?
Říkáš, že mne " nenapadne se zamyslet nad tím, proč takové informace chce"?
Takže, já se zhluboka zamyslím.
Aha už to mám ... Já předpokládám, že náš pan prezident Zeman (podle tebe, Ruský agent) si někde založil svůj deníček z kontaktama na své Ruské přátele a agenty (holt stáří). Tak požádal Bisku, jestli ten seznam náhodou taky nemají, že svůj nemůže najít. To je podle mne celé.
Horší by bylo,(nad čím, bych musel pozvednout obočí, přimhouřit jedno oko a vážně pokynout hlavou)
Kdyby požádal jako Ruský agent (podle tebe) o seznam Německých, Francouzských, Britských...nebo nedej bože AMERICKÝCH tajných agentů.(nebo ten už dávno má?)
No tohle už by bylo na pováženou, nechci použít přímo tvrdá slova ale musím, přímo "Mezinárodní skandál"
No nic, když mu Biska ten seznam nedá.
Tak Já, @ra252 nebo @dejv111 a ostatní, jako dezinformátoři, trolové a ruští agenti, mu určitě poskytneme svůj seznam.
Že pánové?
Předse nenecháme našeho p.Prezidenta a spolubojovníka na holičkách.
@ra252 dobrý postřeh. Kdepak naši skvělí investigativní novináři, tu informaci zjistili?
Kariéra Miloše Zemana začala v 90. letech a víme, jaký je to (všeho)schopný člověk. Zda se jedná o vlastizradu, nebo ne, může zhodnotit pouze a jen Ústavní soud. I odborná obec z řad právníků byla u formování ústavní žaloby na prezidenta, že určité indicie tam jsou. Senát návrh na žalobu poslal do sněmovny. Vzhledem k tomu, že ANO, KSČM a SPD za stále nepochopitelné asistence sebedestruktivní sociální demokracie, setřelo ze stolu, pak nebyla možnost prověřit, zda prezident nehají zájmy cizích zemí. Ono by klidně mohl z ÚS zaznít, že prezident jedná dle Ústavy a nedopouští se vlastizrady, zřejmě ze strachu ze spravedlnosti ale vládní většina ani nepřipustila přezkum. Ne vše je v rukách politiků a lidí jako Vás nebo bublaaa, prostě není.
Pane @willybrandte
V něčem máte pravdu...ale
To že prezident je (všeho)schopný člověk,víme už dávno,tak jako každý politik co se dostal do sněmovny nebo senátu.To není žádná novinka.
K tomu hlasování za velezradu, kolik pak asi těch poslanců nehlasovalo a nebo kde se nám schovávali , když se teda hlasovalo o tak důležité věci?
Jen tak na okraj "Pro 58, proti 62."
Máte pravdu, aspekt neveřejného hlasování jsem nezmínil, ovšem mohu se domnívat, kdo hlasoval proti návrhu na žalobu prezidenta republiky. V rámci politických postojů a vztahů mezi stranou a prezidentem, se dá odhadnout které subjekty se přiklonily na stranu žaloby a které nikoliv. Dovedu si představit, že mnozí poslanci hnutí ANO se mohli zdržet apod. Tento systém je legitimní, jen jsem chtěl do diskuze doplnit, že Ústavní soud mohl v podstatě uklidnit situaci, protože kdyby rozhodl ve prospěch úřadu prezidenta, pak by se samotná diskuze zpřehlednila aprezident Zeman by mohl získat významný argument, že jedná dle litery Ústavy.
Je dobře, že se o tom mluví irozhlas.cz/...
Já mám jasno. Nejsem poslanec, ani novinář, ani nezastávám žádnou společenskou funkci a nemusím být politicky korektní. Já si můžu dovolit říct od plic co si myslím. A jsem čímdálvíc přesvědčen o o tom, že Zeman je vlastizdárce a celá ta jeho partička na hradě by se měla rozprášit po kriminálech.
.
Ano jurajo, tykáme si. Tyknul jsi mi jako první a to je pro mě směroplatné: ..."Já po tobě chlebem a ty kamenem,..."
Jsem za to docela rád, cítím se tak líp, stejně moc si tě nevážím za to, jaké tu meleš blbosti, nemáš rozhled ani znalosti. Radši ti budu tykat.
Vite co pane @bubloo bude me si raději vykat.
1.Nevím kolik vám je let.
2.To tykání vám nějak nejde, vžy sklouznete k nadávkám.
"Já po tobě chlebem a ty kamenem,..." to neznáte pořekadla?
Nápodobně s tím vážením.
Ano máte pravdu, vy jste jediný nejchytřejší a z největším rozhledem a znalostmi v celém Česku (né li na světě) ostatní jsou povl.
Poradím vylezte z té vaší bubliny a rozhlédněte se po okolí, budete se divit.
Já se do toho vložím, jako nestranný nestraník. Prostě nemám důvěru k představitelům země, kteří inklinují k nedemokratickým režimům.
OK, jsem ochotný vám jako jedinému z téhle haterské a dezinformátorské partičky dát ještě jednu šanci. Ostatně všiml jsem si, že poslední dobou už citujete z celkem důvěryhodných zdrojů a ne pouze z dezinformačních webů a že občas dokážete argumentovat věcně, narozdíl od vašich kolegů. Takže to s vámi asi nebude tak špatné, jak se původně zdálo. Přemůžu se tedy a budu vám vykat.
Ty nadávky mají svůj smysl. Tím vám dávám najevo, jak si u mě společensky stojíte a jak moc si vážím toho, co tu píšete za hluboké myšlenky. Třeba willimu bych si nedovolil tyknout ani ze spaní, ten tu hlavu používá správným způsobem. Ale co tu předvádíte vy? Co má znamenat ten elaborát na téma "ruský špión" výše? Je hezké, že jste se vyspal do růžova, ale řekněte mi prosím, co jste tou hromadou blábolů vlastně chtěl říci? Přiznejte si prosím, že nemáte básnické střevo, ani spisovatelského ducha a zkuste to prosím stručně a jasně jednou, max dvěma větami. Děkuji
Nezklamal Proto mám tato hloupoučká individua jako je pavlos celkem rád. Život je s nima krásně jednoduchý. Jen co otevřou hubu, hned každý ví, co jsou zač. Není vůbec potřeba je nějak složitě demaskovat, udělají to sami
Pavlosi, stará pravda říká, že pokud někdo nečte Vámi preferované plátky, které jsou desinformační, neznamená, že je zaslepený podporovatel Vámi neoblíbeného média. Nikdo nám nediktuje, co máme psát - my už to dávno víme Hezký večer.
@juraja Ta diskuze se už stejně odchýlila od tématu. Sám uživatel dezo do ní nepřispívá a nerad bych tu otázku točil jen kolem Miloše Zemana, zvlášť, když zde bylo zmíněno více zajímavých jmen.
Ale to je zásadní omyl pane jurajo. Už jsem vám to psal jednou, tak to zopakuji: jsem v naprostém zenovém klidu, popíjím kafíčko, mám tu teplo a jsem v absolutní pohodě A kdybyste mě znal, tak byste věděl proč. Dělám totiž přesně to, co dělat chci
Popravdě, nevím , jak jste přišel na to, že se rozčiluji. Všímám si podivných shod, používáte nápadně podobná slova jako hlupáček pavlos. Také on si půjčuje moje výroky a vydává je za své a myslí si, že si toho nikdo nešimne. Mám z vás obou radost, je vidět, že si má slova berete za svá a že ještě máte nějakou mizivou šanci
.
Ale abych se vrátil k tématu. Kdo myslíte, že tenhle vlastizrádný úkol pro BIS Zemanovi sepsal?
Tak nenapínejte a prozraďte nám neinformovaným "Kdo že je ten člověk , který ten vlastizrádný úkol pro BIS sepsal"
Bublan je přesvědčen, že to psal bývalý šéf analytiky BIS Jiří Rom, který nastoupil do bezpečnostního odboru Kanceláře prezidenta republiky letos v létě, tedy bezprostředně po svém odchodu ze služby.
.
" "To psal pan Rom, to je jasné. Je to takový prezidentův našeptávač, který ví, na co se zeptat a kde ťuknout. BIS musí podávat informace ústavním činitelům, ale musí to mít nějakou svoji mez. Je v tom cílenost a účelovost. Sleduje tím to, že je vysazený na ředitele Koudelku, a chce mu dokázat, že není na svém místě a že služba pracuje špatně,"míní Bublan."
zdroj: irozhlas.cz/...
Fuj, už sem se lekl že jste to vy Bublan- Bublaa, ale když sem si nasadil brýle...
No pokud si to Bublan myslí, tak to musí bejt na 1000% pravda.
Důkaz, né jeden Bublan povídal.
Ne, jen nevěřím slovům , exministra, exsenátora, exposlance, exšéfa civilní rozvědky a dalších ex.
Jedné politické strany, která má pivku na prezidenta Zemana.
Víte co končím, zbytečně tu trolíme a zaplevelujeme vlákno keré je původně o něčem jiném.
Bublan je jedna z nejdůvěryhodnějších oobností v téhle republice.
Trolí a hejtuje tady jen pavlos. Doufal jsem, že my dva se jen snažíme to otravné a zbytečné individuum odehnat, abysme mohli smysluplně debatovat. Čím se tedy na té noční "bavite", když nechcete debatovat o aktuálním dění? Mluvíme přesně o tom, k čemu je toto téma. Tohle vlákno se týká Zemana a otázky, jestli je to velká osobnost, nebo ne. Já tvrdím, že je to vlastizrádce, který kope za ruské zájmy proti vlastnímu národu. A aktuální dění tomu nasvědčuje.
Tak naposledy: Toto vlákno je "Máte nějaký vzor z řad slavných osobností"?
To jako vážně? cituji: "Bublan je jedna z nejdůvěryhodnějších osobností v téhle republice"
Zadal ste si jeho jméno do Googlu?
A čím se na noční bavím, bohužel mám ve smlouvě doložku o mlčenlivosti, takže ...
Beru tuhle vaši couvačku jako potvrzení mé domněnky, že o tématu nic nevíte a zjišťovat ani nechcete. Nemohu nikoho nutit. Přeji příjemnou službu.
Děcka, je tu s vámi sranda. Presidenta pořád obviňují, že je proruský, že spolupracuje s ruskými špióny - a když se zeptá, kteří že to jsou, aby se jim vyhýbal, je z toho velezráda ..
Přiznám se, že mě zrovna tahle zpráva nějak nezaujala a nevěnuji se jí, ale dost dobře nechápu, v čem spočívá velezrada Zemana. Jestli má nebo nemá na takové informace, které požaduje, právo, nechť je rozhodnuto patřičnými orgány.
Nemám konkrétního favorita. Ale líbí se mi, když se věci povedou tak, jak mají. Koukám na ty vzpomínkové tabulky na oběti války po barákách a říkám si, kdo asi zná jejich příběh? Kolik z nich bylo obětí okolností a kdo z nich byl hrdina běžného dne?
Je fakt, že občas mě zaujme příběh některých lidí. Dostal se mi třeba do ruky kávolýnek sestrojený někdy krátce po válce, s hrdým nápisem "Prošvic" Masivní kov, těžký jako čert, ale i po více jak 60-70ti letech stále perfektně funkční a bez vady, dokonce bez známky degradace materiálu. Zajímalo mně, jaká hlava ho sestrojila? Trošku jsem tedy zasurfoval po okolnostech života Jana Prošvice. Zaujal mě ten příběh, kdy se výborný konstruktér setká se zločinným systémem, s provokatérem, s nebezpečným sériovým vrahem, vězením, mučením. První oběť estébácké akce "Kameny". Přišel o vše, i rodinu, kterou musel nechat v Československu. A v jeho vile si pak válel šunky Zápotocký.
Utekl z lágru do Anglie a tam opět dělal to co uměl nejlíp, tedy konstruoval a znovu vydupal z prachu úspěšnou firmu.
Zajímavý člověk, takový nezmar a tvůrčí duch, co se nenechal umlčet.
Bublaa, našla jsem si informace a děkuji. Vůbec jsem o tom člověku neměla ani páru a přitom to byla opravdová osobnost. Škoda, že ještě nikoho z tvůrců televizních dokumentů, ještě nenapadlo o něm něco natočit. O Baťovi toho je plno, ale o tomto člověku nikdo asi moc neví a přitom měl daleko pohnutější a zajímavější osud než pan Baťa. Všichni známe značku ETA, ale asi mnozí z nás nevíme jak vznikla a kdo byl jejím tvůrcem. Já jsem to teda nevěděla.
Některé vzory jsou dobré, ale pokud člověk časem zjistí, co to bylo za lidi, tak je poněkud otřesen. Jen pár příkladů - Miroslav Tyrš, zakladatel Sokola - Ve zdravém těle zdravý duch - zemřel na syfilis, Friedrich Nietzsche, ten, který řekl to slavné, co tě nezabije, tě posílí - totální kravina, které věří spousta lidí. Nietzsche skončil v blázinci, takže nesmyslnost svého rčení dokázal. No a třeba ještě Marie Montessori, zakladatelka škol, kde si každý může dělat, co chce. Chytrá jak rádio, co se týče výchovy a vlastního syna dala kamsi na vychování, aby jí nebránil v "rozletu". Takže svět chce být klamán.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.