Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mamka nikdy Karla Gotta neposlouchala, ale po jeho smrti začala sledovat rozhovory, u přenosu jeho pohřbu brečela, poslouchá jeho písničky, čte všechny bulvární články týkající se jeho dcer a rodiny... Často říká, jaká je ho škoda, jednou jeho smrt přirovnala k úmrtí našeho blízkého příbuzného.
Chápala bych určitou dobu truchlení, pokud by byla jeho fanynkou, ale ona ho nikdy neposlouchala. A při vší úctě k osobě pana Gotta mi to přijde zvláštní.
Setkali jste se někdy s podobným chováním?
Byl to zpěvák jejího dětství a mládí, tak jeho písničky patřily i k ní. Určitě je poslouchala, nebo když tak slyšela v rádiu, televizi. Když zpěvák zemřel, tak si najednou uvědomila, že ten člověk tu už nikdy nebude a to zasáhne je mu to líto. A nemusela být zrovna jeho fanynkou. Byl to známý zpěvk, pěkný hlas, oblíbený i ve světě, tak co vám na tom přijde zvláštní. Nechte maminku ať si to sleduje, vám tím nijak neubližuje. Konečně co vy víte, koho vy jednou v jejím věku budete oplakávat.
Zpěvák, herec i když dobrý je cizí člověk, mimochodem netruchlím ani po vlastní rodině, smrt je naprosto přirozená, je přirozené se ze zesnulým rozloučit a nechat ho jít. Život jde dál. Maminka se nudí? Najděte ji jinou zábavu než truchlit nad někým.
Otec zemřel, maminka má 80 let, že není nesmrtelná ví ona i já. Každému svíčka dohoří, mně i vám. Zemře li člověk s věkem, je to normální, špatně je když zemře dítě nebo člověk mladý. Zavináči, bez citu rozhodně nejsem.
Třeba se jí libilo, jak se národ spontánně s Goťťákem loučil. Já ho sice neposlouchám, ale nikdy mi nevadil, uznávám ho jako vyjímečnou osobnost. Jediné co se mi od něj vysloveně líbí, je asi jedna z jeho posledních písní - Srdce nehasnou, jak ji nazpíval s dcerkou. To je asi jediná písnička, kterou mu "věřím".
Tak jí to nechte prožít, třeba jí ten cit prostě baví. Jen ji pozorujte jestli nějak nechřadne, neizoluje se, nebo nejde směrem k balkónu se slovy Karlíčku jdu za tebou. Pak by to asi chtělo nějak zasáhnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.