Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pro koho se nic nezměnilo?

Od: strasilka® odpovědí: 14 změna:

Kolik je lidí pro které se nic nezměnilo jako pro mě jako je v příloze článku? At je karanténa nebo ne stejně nikam nejedu na dovolenou do zahraničí atd. protože mam tolik práce stim abych měla na chleba natož jít někam večer když je zákaz vycházení jen proto abych dostala klackem nebo podobnym spůsobem po hubě natož abych byla znásilněna. Nic se pro mě opravdu nezměnilo makat musim a držim hubu nebo přijdu o práci ve které jsem ráda, že mam na chleba a trochu tepla opravdu nic víc za to nemam a možná je to to krásné co mi nikdo závidět nebude.

Pro koho se nic nezměnilo?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

motak
hodnocení

7x
Uplne nerozumim na co se ptáte. Nebo je to jenom stížnost na neuspesny zivot?

patronka*
hodnocení

4x

Tak pro mne se skutečně nic nezměnilo, i když trochu jinak. Nechodím ven, protože jsem 24/7 připoutaná k oxygenerátoru, skoro nikdo sem nechodí, protože o nikoho nestojím, všechny nákupy realizuji už několik let online, důchod mi chodí na účet atd. Na ten důchod jsem si taky musela vydělat prací, teď jen sklízím plody. Já jsem spokojená a nevyléčitelnou nemoc mi snad nikdo nezávidí...;)

senior
hodnocení

2x

Já celkem rozumím.

Také jsem nejezdila na hory a lyže, protože zimu nemusím.

A v létě k moři jsme jezdili s rodinou s malými dětmi.

Nyní už to samotného nebaví.

Ale co chybí, to je kultura. Neříkejte, že jste občas nešla na nějaký koncert, divadlo, nebo si zatancovat na country, do hospody jednou za čas na večeři, nebo nějakou oslavu.

Také nejsem nikde každý týden, ale přece jenom, alespoň občas o víkendu zajet někam dál na procházku by šlo. Podívat se, jak teče řeka, do nedávna to šlo na houby, obejmout strom.

Člověk si musí najít alespoň malé maličkosti, které vytrhnou z obyčejného života.

Pozvat kamarádku na čaj, kafíčko, popovídat, i když je karanténa, tak to neznamená, že se budeme až tak bát.

hodnocení

2x

Nechce se mi dívat na to video "život v pandemii", protože je mi tak nějak jedno, jak to prožívají cizí lidé, které ani neznám. Stačí mi, že vím, jak to prožívám já a mí blízcí. V mém životě se toho moc nezměnilo, protože už jsem ve věku, kdy netoužím po různých zábavách ve společnosti a jelikož jsem společenského života užila až dost, tak už dávno před pandemií jsem dávala přednost samotě. Přátelé, které jsem vídala před virem, ke mně chodí stále a stále ve stejné frekvenci a já chodím ven také pořád stejně, teda ne moc. Takže jediné co se u mne změnilo je to, že mám na puse tu roušku. A na tu jsem si už zvykla. Ale kdyby mi bylo mezi padesáti a šedesáti lety, tak bych to asi prožívala jinak a ta omezení bych určitě vnímala také jinak, protože až do pětašedesáti jsem žila dost společenským životem.

hodnocení

2x

Vy máte aspoň ten svůj lán brambor, který Vás baví, jak jste psala jinde, ale mnozí nemají vůbec nic. *smich* A taky máte práci, to je hodně.

Jinak rovněž sedíme doma, manžel nemůže na nohy, já si občas na pár kilásků do přírody vyjdu. Ale ne často. Co se týče zimních sportů, ještě před pár lety jsem jako šedesátnice vesele brusila na našem rybníku. Teď po endoprotéze kolene se bojím, abych sebou nešvihla právě na to umělé koleno. Lyže ne a navíc tu máme polabskou rovinu.

Letní dovolená u moře bývala. Ale ze zdravotních důvodů - potlačit zase na nějaký čas lupénku. Moře mi moc pomáhalo. Vybírali jsme si Bulharsko, levné pobyty, nic extra. Ale stačilo nám to. Letos to nešlo, musela jsem to oželet. Přece se tam nebudu drát zuby nehty, když to nejde. Musí mít člověk trochu rozum.

Je dobře, že nechodíte večer ven a taky, že se bojíte znásilnění. Někteří ti kujóni jsou prevíti. Vy ovšem byste si měla dávat pozor i tehdy, když ohnutá vybíráte své brambory. A nemusí být ani večer. Dozadu nevidíte - a najednou je to tady! V tom případě se napřímit a praštit ho pořádně kbelíkem. Čím bude plnější, tím lepší úder.

Nevěšte hlavu, všechno se dá přece vyřešit. A není třeba smutnit.*slunce* Jaga.

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

Na dovolenou nejezdím a pokud možno do zahraničí už vůbec ne, otravuje mně to, nejraději jsem doma příp. na zahrádce. Makat musím také, ovšem zase si říkám v rakvi si odpočinu dost :). Co mi vadí je omezení příp. zavření obchodů (služeb) s jiným zbožím než potravinami, objednávat vše po netu nebo se domlouvat přes tel. a "nechat si nachystat " není vždy ideální. Pak mi u nás chybí hospůdky kde jsem občas mohl zajít na kus řeči a přijít na jiné myšlenky...

janm*

P.S.A k tomu očkování když chtějí dělat na lidi "psychologické nátlaky" (podle pana psychologa) Dejte mi záruku že vakcína je 100% nezávadná nehrozí žádné riziko v opačném případě za to budete zodpovědní a podepište to... a bude od "chytrolínů" pokoj. Poškození zdraví může být trvalé v případě že se to "nepovede" a nikdo vám potom nic nedá...

vir
K té vakcíně - už jsme hodně slyšeli a četli o mutaci viru, tak k čemu bude očkování bez účinku na různé spektrum všech nových mutací? Kdo to nějak srozumitelně vysvětlí?
Mně ta vakcína taky nepřipadá reálná. Pokud by se dala vyrobit z plazmy člověka, kterému zbývají jen 2 měsíce odolnosti proti viru. Pokud by třeba nezmutoval. Vyrobit vakcínu, která ochrání na déle, než dva měsíce mi nepřijde reálné a čas se ještě zkracuje, než dojde k dokončení a naočkování. Možná nepůjde ani dobře skladovat. To si neumím představit.
janm*

S očkováním je to jako s pojištěním, na světě existují snad milióny miliardy rizik, život je v podstatě riziko sám o sobě, nelze být "krytý" proti všem rizikům ani pojištěním ani očkováním, ba naopak pak je rizikem i to množství samotného očkování... Lidé si bláhově myslí že mohou mít vše pod kontrolou a že se dá vše vychytat, nic není vzdálenějšího pravdě, ať kdo věří v Boha karmu náhodu vůbec nic nebo vše dohromady, jedno je jisté, poslední slovo má a vždy bude mít ono ona vis maior " vyšší moc", aneb platí známé : " Kdo má být oběšen, ten se neutopí." A s tím nikdo nikdy nic neudělá. Jakmile přijde "shora povolávák" abychom šli, tak půjdeme a nezabrání tomu vůbec nic, pouze způsob a čas se bude u každého lišit...

Chápu a rozumím logice všech anticovid opatření, ale i to je jen velká bláhovost, ve výsledku to pouze zpomalí to co stejně nastane, není vyhnutí. A všimněme si zase, někdo to přežije bez úhony někdo s následky někdo na to zemře ostatně tak jako i na ostatní jiné nemoci a komplikace a je to tak právě a jen proto že buď máte přežít pak přežijete nebo nemáte přežít pak nepřežijete...

id
hodnocení

0x

Chybí mi všechno, co je zakázané, kromě restaurací. U když bych si s chutí už dala dobrou večeři, kterou by uvařil někdo jiný než já. I když bydlím v přírodě, jsem tam denně, tak ten zakázaný zbytek mi moc chybí. nesnáším stereotyp. Jednou to skončí, tak jak skončila cholera, mor, atd. I když s velkými ztrátami.

Dnes jsme se byli pomáhat na stavění a zdobení vánočního stromu a prodejci svařáku prodávali svařák v kelímcích s přelepeným víčkem a druhá lepka byla na brčku. S tím, že si to asi máme vzít domů :-D

hm*
hodnocení

0x

Mně akorát vadí ty zavřené malé obchody. Ačkoliv vlastně teď ani nevím, že bych tam něco potřeboval. Jinak nic.

joudic*
hodnocení

0x
pro me se zmenilo jen to, ze uz 15mesicu jsem nevidel snoubenku, a ikdyz EU nabizi, ze bychom mohli byt tady spolu zatim (uzivim ji), tak pres uredniho simla v CR se neda dostat. Nicmene stejne si chce nasetrit, tak by to bylo tady bez prace kontraproduktivni.

fram
hodnocení

0x

Tak mně to lockdownování skoro prospělo, hlavně

1. Co se týče nákupů potažmo peněz: Kolik věcí nemusí být, jsou zbytné nebo nahraditelné tím, co je a není luxus.

2. Zcestováno mám různých zemí dost, letadla jako pasažér miluju ale na obloze mi nechybí.

3. Zmizeli na chvíli turisté - cizinci . Bylo jich nadmíru a zvedají ceny všeho. Parky zase v poklidu, s dítky.

4. Poblinkaná nároží a rušno v hospodách rovněž zmizelo - poklid záviděníhodný.

5. Žádní takysvobodomyslní hulákači pouliční "pod vlivem" ke třetí ráno - poklid první republiky:). Prostě když se setmí spí se, je to zdravé na mnohé. Výjimku měli psíci - potažmo pejskaři, taky že v pět ráno vycházeli.

6. Nikdo se na nikoho z nařízení nelepí, ty povinné rozestupy - kéž by vydržely.

Takže za mne: Kéž by to vydrželo. Možná malinký virus není tygr lidožravý ale má stejný apetit - to by si měl každý napsat na nástěnku až se stát nebude muset starat, jinak se bude umírat po léta dál, jenom v malém. A není to o očkování - spíš o životním stylu v takzvaném blahobytu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]