Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavírá kočku na noc?!

Od: martin16 odpovědí: 17 změna:

Dobrý den , v žádném případě zde nechci nikoho pomlouvat a ani soudit , ale i tak se potřebuji zeptat na váš názor . Můj otec (46 let) , chodí pravidelně když se setmí , zavírat kočku do dílny , aby se jí nejspíš něco "netsalo" . Vždy , když se ho zeptám , kam šel , odpoví mi koktavým a znervózněným hlasem "šel jsem přiložit do kotle" a když se následně zeptám , zdali je to pravda , nechutně na mě zařve . Vždy podle jeho hlasu poznám , že mi lže . Nechápu , proč mi to nechce říct , zjistil jsem to , až když jsem do té dílny poslední dva dny večer zašel . To , že ji tam zavírá , mi přijde na jednu stranu trapné a na druhou stranu je mi to jedno . Jen mi vadí , že to v dílně vždy smrdí výkaly . Poslední dobou se mi zdá nějaký divný , asi posledních 7 měsíců . O tu kočku se stará víc než o mé nejmladší sourozence , pravidelně jí chodí ven dávat najíst a když o ní někdo začne mluvit , je naštvaný . Poslední dobou na vše zapomíná a jediné co řeší je kočka . Už mi to trochu leze na nervy . Promiňte , že sem musím psát takovou "blbost" , ale musel jsem se někomu svěřit :)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

8x

Soused na chalupě v 19h svolá kočky, zavře je v místnosti a v zimě jim tam topí, pustí je po 6 ráno jak pouští slepice. Chce to wc pro kočku do dílny, naučí se nekálet mimo. Jinak nevím co vám vadí, máte nápad na dárek wc a kočkolit. Máte pravdu, zaobíráte se blbostí.

hodnocení

3x

@martin16 - Vždy , když se ho zeptám , kam šel , odpoví mi koktavým a znervózněným hlasem "šel jsem přiložit do kotle" a když se následně zeptám , zdali je to pravda , nechutně na mě zařve .
Nic ve zlém - ale proč tátu zbytečně provokujete?

72mona3*
hodnocení

3x
Vám přijde divné, že někdo řeší kočku a její bezpečí? Pokud vlastníte zvíře, jste za něj zodpovědní. Žárlíte na ni jak malé dítě na svého mladšího sourozence. Proč? Proč zpovídáte svého otce, kde byl a co dělal? Nedivím se mu, že odpovídá podrážděně a snaží se, aby nedošlo k hádce - vaše reakce hovoří za vše a on už ji zná.
Co se týká koček zavíraných na noc (do dílny i doma) - výrazně to zvýší jejich šanci na přežití. Dokud jsme nechávali kočky courat po nocích, jejich život málokdy trval déle než tři roky. Po zavedení večerky (v dílně - se záchodky s kočkolitem) se prodloužil na dvanáct až sedmnáct let. Vašeho tatínka chápu. Cítí odpovědnost. Kočky nejsou podřadnější než psi. M.

kolkan
hodnocení

2x

Když už tu kočku máte, tak je třeba se o ni starat Obyejně kdo má kočku, tak jí má v bytě v teploučku a ta vaše běhá venku, jenom na noc se zavírá do dílny, ale máte to tak zavedené. Takže taky by se ti nic nestalo, kdyby si tu kočku na noc zavřel i ty. Nelíbí se ti, že jí dává pravidelně najíst, to jí má jako nechat chcípat hlady? Otec se určitě stará nejen o kočku, ale i o vás ostatní a to tím, že vydělává, platí byt, nájem, nakupuje potraviny, aby jste neumřeli hlady. Možná máte i auto a to také není zadarmo. Prostě asi dost přeháníš.

hodnocení

2x

Zavírá - pečuje.

Kdysi jsem slyšela nebo četla, že muži, kteří mají rádi kočky, mají rádi ženy. K ženám jsou laskaví, ohleduplní, často je i dovedou pochopit :) a prý jsou to nejlepší milenci. Nejlepší milenec a milovník žen ale nemusí být nejvěrnější manžel... Od té doby jsem si začala mužského chování trochu všímat i po této stránce. A něco na tom bude. Platí to pro některé mé příbuzné, sousedy, bývalé kolegy. Sama jsem až k té konečné nejintimnější fázi nedošla, ale galantnosti a nezávazného flirtování jsem se v životě od milovníků koček dočkala víc než od těch ostatních. :)

hodnocení

0x

Tak se bojí o kočku a má ji rád, respektuj to. Nedal jsi mu někdy najevo, že Vám to připadá trapné? Z toho asi plyne jeho podrážděnost. Psal jsi, že je Ti to na druhou stranu jedno, tak se ho na to neptej, když víš, že je mu to nepříjemné, nebo mu dej najevo, že s tím souhlasíš. Mohl bys pořídit kočce do dílny záchod, táta bude určitě rád, že máš o ni také zájem. Nevím, jaký k té kočce máš vztah, čekala bych, že jí budeš mít také rád, ale Tobě by nevadilo, kdyby se někde pořád courala, hlavně v noci, když už je třeba starší?

shra
hodnocení

S*át na kočku , lepší je pes . Můj názor je, že je to divný

Proč myslíte, že je pes lepší? Podle mě proto, že se právě nikde sám netoulá a člověk o něj nemusí mít tolik strach jako o kočku.

musil

Nemáte rád kočky a co je ještě horšího, nemáte rád ani otce.

hodnocení

0x

Lidé jsou různí. Můj tchán velice miloval knihy, objednával a kupoval kde co a potom to nikdy v životě nečetl. Ale taky nikomu nepůjčil. Když jsem potřebovala přečíst knihu do školy, řekl suše: Ty bys mi ji zničila. Mimochodem, nikdy jsem žádnou knihu nezničila.

Tchán miloval kočky, krmil několik našich a spoustu cizích. Večer je zavíral. V kůlně to smrdělo jako v žumpě. A když jim chtěl přilepšit, kupoval jim klobásy, krájenou paštiku, salámy a aby to nikdo nenašel, vkládal to mezi listy svých milovaných knih. Vše bylo mastné. To co dřív tolik ctil a nikomu nepůjčil, bylo teď zničené. Když zemřel v 83 letech, museli jsem po něm ty knihy vyhodit. I když některých mi bylo líto. Mezi listy se občas ještě našel sesušený salám. Prtostě alzheimer je potvora.

Proto tento život s tchánem a smrdutými kočkami zapříčinil, že micky nemusím. Vůbec. Raději mám psy. Člověk nikdy předem neví, kdo a co ovlivní jeho názory. Možná kdybych potkala nějakou dobrou chovatelku koček, bylo by všechno jinak. Takhle je ze mě pejskomil. A nelituju. Jaga.

pb®

Lidé většinou nemusí kočky, dokud si nějakou nepořídí. Pak teprve poznají jejich nežnou nevtíravou ale milující povahu. Ne závislou a otrockou, jako u psa, kteří jsou oproti kočkám hulváti. Pes když vás rád vidí, tak vás poslintá, poskáče a porazí. Kočka pozdraví něžným mňouknutím, otře se hlavičkou, pohladí pacičkou. Zkrátka většinou tvrdí že nemají rádi kočky ti lidé, kteří s kočkami nikdy do užšího kontaktu nepřišli.

senior

Svatá pravda, jsem toho příkladem.

Vždycky psi. Potom shodou náhod jsem nabídla, že se na půl roku postarám o kočku.

A od té doby, co mi sedla na klín, koukala zelenýma očima do mých a já v nich uviděla celý vesmír, tak si kočky získaly moje srdce.

72mona3*
Někdy ani bližší kontakt nenastartuje "souznění". Jde také o to, jak zvládáme mezidruhovou komunikaci. Psi ji mají pro nás lépe pochopitelnou, protože s lidstvem
žijí a komunikují už velmi dlouho. Kočky spíš žily vedle nás, než s námi. Proto ta odlišnost. M.

@pb - Pes když vás rád vidí, tak vás poslintá, poskáče a porazí.
Špatně - má být nevychovaný pes ;)

pb®

No a to je ono. Aby se dalo se psem bez problémů koexistovat, musí se pořádně vychovat a vycvičit, jinak z toho jsou problémy i takové, že se psem nejde žít, může být i v případě velkých plemen životu nebezpečný. Pořád se mu musí něco nakazovat a přikazovat, jinak je bezradný a přebírá vládu ve smečce a nastávají problémy. Kočku nemusím nějakým způsobem vychovávat. Na záchod se ve většině případů naučí sama, stačí jí jen poskytnout vhodné místo. Naučí se pes sám od sebe nedělat v bytě? Nebo to zabere týdny a měsíce výchovy? Už malá 5ti týdenní koťátka začínají chodit na záchod. Dokonce si můžu vzít úplně divoké kotě, které nikdy nemělo kontakt s člověkem, a udělat z něj gaučového mazlíka. Kočka se mi nevyválí venku v kdejakém hovně, ani ho nesežere a nebude mi pak chtít z lásky olizovat obličej. Kočky jsou prostě od přírody chováním noblesní dámy-aristokratky, psi špinaví smradlaví hulváti, které je třeba kultivovat a stejně jim to hulvátství zůstane.

72mona3*
Jak já jsem ráda, že snesu jak hulvátství psa, tak "teror" aristokratické kočky. Ideál je mít obojí. Pak je nastolena rovnováha. M.

hodnocení

0x

Všichni vám odpověděli z hlediska kočky, dá se s tím souhlasit, je to taky boží tvor. Ovšem chování vašeho otce opravdu přestává být normální, jak zapírá apod., nechci vás strašit, ale vypadá to na začínajícího Alzheimera. Měl byste se nějak poradit s rodinou, toto se nevyřeší na nějaké poradně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]