Nejste přihlášen/a.
Moje otázka a všechno to, co tady budu popisovat, je asi spíš pro věřící, ale myslím is, že by to mohlo zaujmout každého, kdo o tomto zákonu slyšel, jak je skvělej, nebo má osobní zkušenost s tím, že to funguje..
.
Dneska jsem si přečetla několik zajímavých článků a ráda bych se o to podělila. Já osobně jsem zákon přitažlivosti zkoušela asi půl roku zpátky - přála jsem si bavit se více s 1 člověkem, skamarádit se tak, že se budeme bavit přirozeně, normálně, abych nemusela každý den přemýšlet, jakou příležitost k oslovení využiju :D. Ale probíhalo to spíš tak, že jsem se tomu pousmívala. Jsem věřící a proto teorie, že tím vysíláme signály do vesmíru, tam se to spojí a prostě se nám časem splní vše, po čem toužíme, pro mě byla ze začátku úplně směšná. Poupravila jsem si to na svoji teorii, kdy jsem věřila, že mi to pomůže "přehodit" myšlení z "nemám na to" na "ta možnost tady je" - nebo tak něco chápete . Nebrala jsem to nějak vážně a neviděla jsem v tom nic špatného. Navíc ano, vážně jsem se cítila líp, když jsem si namlouvala, že jsem vděčná, že se spolu bavíme, než když jsem byla zklamaná z nevyužité příležitosti..
.
Na nějaký čas jsem tady ten "zákon" pak vypustila z hlavy.. Včera jsem si na něj vzpomněla a měla jsem chuť si o tom něco přečíst. Už po pár přečtených stránkách jsem si říkala, že to zase začnu zkoušet. Pak jsem si o tom chtěla ještě něco pustit na yt a narazila jsem na video, kde jistá paní popisovala způsob jak zařídit, aby vám určitá osoba napsala či zavolala. Něco ve smyslu: Vezměte si do dlaní telefon, myslete na toho člověka, představujte si, že mu píšete, jak se cítíte, říkejte si důvody , proč si s ním chcete psát, pak si naopak představujte, že napsal on vám. Jo, tohle už je jiné než zákon přitažlivosti sám o sobě, ale dost to s tím souvisí..
.
Přiznám se, že jsem si to dopustila až ráno, měla jsem u toho totiž divnej pocit. Vím, že věřit v magii je hřích, nechat si vykládat karty a řídit se podle toho, nebo číst horoskopy a věřit jim, je prostě z hlediska křesťanství špatně. Jenže karty a zákon.. To, že si podvědomě něco přejete a představujete si, že se to dějě, to je něco jinýho ne? Nevím, každopádně jsem se cítila divně, a tak jsem si hledala, jaký názor má právě křesťanství na tento zákon. Jedna sestřička se o tom dost rozepsala a všechno, co psala, dávalo smysl. Není špatně, když díky tomu přejeme sobě i ostatním dobro, ale zároveň to působí tak, že už nemáme trpělivost o to něco prosit Boha, tak si to zařídíme takto. Bůh není automat na splněná přání, Bůh je láska.. Neřekla tedy přímo, jestli je to špatné nebo ne, takže jsem z toho byla celkem zmatená.
.
To video mi ale přišlo jako jiný level. Něco si představovat je jedna věc, ale brát do ruky mobil, vysílat jako vibrace a taky třeba psát jméno na display, to už jsem cítila, že asi není v pohodě. Cítila jsem se divně, jen když jsem to poslouchala, natož abych to praktikovala. Co mě ale vyděsilo víc, bylo snad přes 100 komentářů, kde lidé nadšeně psali, že to funguje, že jim zpráva přišla klidně i do 2 hodin. Taky tam ale někdo napsal, že je to tak trochu černá magie pro začátečníky. Paní odpověděla, že k černé magii to má daleko..
.
Během dneška jsem nad tím zákonem dost přemýšlela :D. Vlastně jsem se snažila samu sebe přesvědčit, že na tom není nic špatnýho a že vlastně ani to s tím mobilem není tak strašný.. Ale cítila jsem, že si to nalhávám, že ve skutečnosti vím, že to není v pohodě. Jako by mi někdo pomáhal si to uvědomit ). Kdyby to normální bylo, tak nad tím nemusím takhle přemýšlet. Když jsem pročítala nějakou další stránku o tom, proč není z hlediska víry správné uvažovat tímto zákonem, dočetla jsem se, že za ním stojí ďábel. Jasně, stránka "odhalenipravdy", taky nemusí být pravdivá, těžko říct, kdo to psal.. Ale bylo tam opět vysvětleno, že tím, že si představujeme, že jsme šťasní a jsme přesvědčeni o tom, že si to přivoláme, dáváme najevo, že Boha ke štěstí nepotřebujeme, že si ho umíme zařídit sami. Že Bůh nemusí rozhodovat o tom, kdo si co zaslouží, podle tohoto zákona všichni mohou mít všechno! A právě to si myslí i ďábel..
.
Já před tím, než jsem si tohle všechno přečetla a přemýšlela nad tím, neměla jsem blbý pocit, když jsem si něco takovýho řekla, nenapadlo mě, že by to mohlo být takhle a narozdíl od policie Bůh neznalost omlouvá - pak to byl nevědomý hřích. Ale teď, když už jsem si vnitřně potvrdila, že to není správný a přesto bych se snažila si tímto "zákonem" něco přitáhnot, pak už by to byl těžký hřích.
.
Rozhodně nechci, aby to působilo tak, že jsem si přečetla pár článků, něco navíc od neznámého zdroje a vím přesně, co je a není správný. To vůbec ne, naopak se v tom pořád moc nevyznám, to, že jsem si představovala, že se s někým bavím, tím jsem přece nechtěla Bohu říct, že ho nepotřebuju.. Takže jen takové zamyšlení a zajímalo by mě, jaký názor na to máte vy? Zejména pak věřící...
Chtělo by to uvést, že máte na mysli zákon přitažlivosti prezentovaný v knize Rhondy Byrne "The Secret" (Tajemství). Jednoduše řečeno - na co myslíme, se má stát, svým myšlením si údajně vytváříme realitu.
Je mi líto, ale tak jednoduché to není. Stačí tento (myšlenkový) test: Vezměme několik lidí z ulice a nechme je usilovně myslet atd., že jsou budoucím prezidentem země. Schválně kolik z nich se prezidentem skutečně stane?
Mysl je subtilní hmotná energie a má velkou sílu. Ve skutečnosti je ale ve hře více faktorů než jen vlastní vůle - celkem pět. Jsou zmíněny v Bhagavad-gítě 18.13-14.
Mnozí řkají, že když konečně dostanou odpověď na jejich přání či modlitbu, nedostane se jim očekávaného cíle.
To je celkem běžný jev a pro mnoho lidí je to důkaz neexistence Boha. Jenže to je velmi slabá logika. Možných důvodů je totiž více, např.:
- záměr není pro danou osobu v konečném smyslu prospěšný (rozumný rodič také nedá dítěti, co ho napadne, rozhodně ne, to co mu škodí)
- nedostatek víry a čistoty u dané osoby (Bůh nemá povinnost reagovat na kohokoliv, tak jako prezident nemusí přijmout k audienci kohokoliv)
- odpověď dostali, ale z nedostatku poznání ji nerozpoznali (nemusí totiž přijít očekávaným způsobem)
Má osobní zkušenost s modlitbami vysoce překračuje statistickou pravděpodobnost, blíží se 100%. Jak toho dosáhnout? Stačí znát širší souvislosti naší existence a Boží záměr. Tyto informace obsahují svaté texty jako je např. zmíněná Bhagavad-gítá.
A zkuste psát stručněji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.