Nejste přihlášen/a.
Zdravím , má setsra (20 let) si už asi tři roky přeje jednu podivnou věc s názvěm ouija . O tyto věci se zajímá a poměrně tomu rozumí a tak jí to chci koupit k Vánocům . Vím , co je to za tabulku a vím , čeho je schopná . Proto se chci zeptat , zdali jste se někdy osobně setkali s někým , kdo tuto činost prování , popřípadě zdali jste to sami někdy zkusili . Jaký to mělo dopad na lidi , kteří to prováděli a nebo popřípadě na vás samotné? Prosím , odpovídejte jen pokud s tím máte zkušenosti . Pokud ani nevíte , co ouija znamená a musíte si to googlit , ani mi neodpovídejte . Děkuji a přeji hezký den
Tak já, i přes Vaše výslovné přání, jsem si to na internetu vyhledala. No a abych pravdu řekla, tak bych si tu hračku sama koupila. Zajímavě se o vzniku této tabulky píše na Wikipedii. Celkem uvěřitelné a pochopitelné. Podle mne, pokud se to nedostane do rukou nějaké psychicky labilní osoby, která tomu nebude přikládat nadprůměrně nadpřirozený význam, by to mohlo být docela zábavné.
Tak jsem si o té tabulce začala číst a našla jsem toto varování: "Dostat tabulku Ouija k Vánocům, je danajský dar, který se obdarovanému vymstí. Pokud ji tedy někdy použije. Byť nevinně z legrace."
K problému se vyjádřil ezoterik specializující se na duchy, jasnozřivost a regresní terapie Michal Krátký z Kladna.
Raději s tím nic nezkoušejte. Kdysi jsem znala paní, jejíž neteř na podobné pokusy málem dojela. Ještě za komunistů si tu tabulku odněkud sehnala a se známými ji používali. Všichni z toho měli legraci, ale ta neteř začala mít po určité době potíže, no zkrátím to, začala blbnout a když už málem skončila v invalidním důchodě na nervy, tak už bylo po revoluci a začalo se o tom více mluvit a sehnali někoho, kdo jí pomohl - prý nějaký duch s ní zůstal a to bylo ono. Dotyčná se pak dala zcela do pořádku. Nebezpečí té tabulky je v tom, že si třeba myslíte, že s vámi hovoří např. teta Helena a přitom je to cizí agresivní entita, která tu zůstane a pak se jí obyčejný člověk nemůže zbavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.