Nejste přihlášen/a.
Na jaře jsem psala a známým povídala, že Gates mluví o Covid passech. Byla jsem odsouzena, že čtu hoaxy a věřím dezinformačním webům. Před skoro rokem jsme si to neuměli představit.
Ale je to již zde.
pavlosi, můj pes mi dělá starosti, má myslím slabé sebevědomí ze své inteligence. Setkání s tebou by mu mohlo velmi pomoct. Budeš od té dobroty?
Zvedá se další vlna fake news o koronaviru. V hlavní roli je vakcína a všemocný Bill Gates
ct24.ceskatelevize.cz/...
Tyhle všechny hoaxy mají pouze jediný cíl a to je ten, aby to co nejvíce kolovalo po internetu a vydělávalo se na reklamách. Čím víc to lidé budou rozklikávat a přeposílat, tím víc si autoři nahrabou. A je jim úplně jedno, že bude hodně lidí, kteří na to doplatí i vlastním zdravím, protože takovým hovadinám uvěří. Chyba vlády opravdu byla v tom, že tyhle idiotštiny nezatrhla tím, že okamžitě nereagovala a nevysvětlili lidem jak jsou ty konspirační teorie hloupé. Teď už je pozdě. A možná byste se divili, že tomu nevěří jenom ti lidé, kteří jsou takříkajíc "rozumu mdlého", ale i lidé, od kterých byste to vůbec neočekávali. Sama jsem dostala dvakrát takový pitomý hoax do e-mailu od osoby, o které vím, že to není žádný hlupák.
Je to přesně jak píšete paní suzymon. Čím víc lidí nasdílí tyhle nesmysly, tím větší mají ti lháři výdělky z reklam.
Těžko říct, proč lidé nevěří tradičním médiím a věří radši laciným lžím. U každého to asi bude něco jiného. Nedávno tady milancukrár dával odkaz na zajímavý článek, kde se rozebíraly možné příčiny tohoto chování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.