Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

U nás v Kocourkově

Od: babajaga® odpovědí: 68 změna:

Dobrý den,

dneškem se opět přitáhla lidu uzda, v prodejnách nastane omezené množství nakupujících. Ale abychom asi tolik nedržkovali, hned nám bylo nabídnuto adekvátní "rozvolnění." *tanec*

Ode dneška smějí restaurace vydávat jídlo u okénka od 5 do 21 hodin. Rovněž tak prodejny mohou mít otevřeno až do 21. hodiny.*smich*

Když tak o tom přemýšlím, nechápu, co je to za výhody. Vždyť už od 21 hodin je přece zákaz nočního vycházení a to do 4,59 hod. Jen velice málo lidí bydlí do 100 m od obchodního centra, aby stihli dotáhnout nákupy včas domů. Zajímalo by mě, k čemu tato nařízení jsou, když se navzájem potírají. Myslím, že naši mocní už opravdu nevědí kudy kam. Jaga.

Co si o tom myslíte vy?

68 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Prostě některým blbečkům velmi zachutnala moc a nemíní se jí vzdát. Přijde mi to, že nahoře se řídí tím heslem dej blbcovi funkci a vymyslí něco, co je na prd. Zdravý rozum už zcela vyklidil pozice.

pb®
hodnocení

6x

V nařízení našich vládnoucích "odborníků" žádný smysl už dlouho nehledám. A tento poslední jejich výmysl nechápu vůbec. Teď, když počty nakažených klesají, tak další zpřísnění v podobě omezeného počtu nakupujících. A to vše před Vánocemi, kdy spousta obchodníků má nevětší tržby, z kterých pak pokrývají náklady po zbytek roku, kdy tržby takové nejsou. To se buď ve vládě vsázejí, kolik národ ještě vydrží a co všechno si necháme líbit, nebo házejí šipky na terč a kam se strefí, takové je nové nařízení.

Jinak ano, já jsem v nákupním centru autem do dvou minut i když chytnu na semaforu červenou a onen zákaz vycházení bych s klidem porušila. On totiž veškerý přestupek nestačí udělat jen tak, ale musí mít naplněnou skutkovou podstatu. Něco jiného je, kdyby se manžel procházel nahý na své zahradě u svého bazénu, i když by mohl být vidět kolemjdoucími a něco jiného je, pokud by se procházel nahatý před školkou či školou. Takže něco jiného je, pokud pár minut po zákazu vycházení pojedu sama svým autem z obchodu, nebo když se budu o půlnoci ve skupince procházet v centru města, nebo když by vysedávala mládež v paku na lavičkách.

Četla jsem před několika dny na netu názor, že člověk v kómatu by jednal smysluplněji než naše vláda*smich*

michalverner
hodnocení

5x

Podle mého je problém našeho národa úplně někde jinde a od toho se odvíjí veškeré problémy,neukázněnost a okamžitá potřeba vše obejít.Češi zaměňují pojem demokracie a jakási "počeštělá" anarchie kde si každý může dělat co chce,ale jak vznikne poblém tak se stát musí o všechny postarat a každému vysvětlit jak se má chovat aby se tak v zápětí záměrně nechoval.Mě se velice líbí jak je dnes každý vysokoškolák,chytrý a mazaný podnikatel a nakonec nedokáže vyřešit banální problémy života jako např. to kdy si dojít nakoupit a jak zabavit své dítě když je zavřená škola...

Toto je krásný případ.Obchod má otevřeno od 8 hod.,ale protože někdo nařídil zavřít ve 21 všichni akutně budou muset jít na nákup ve 20:55 ačkoliv by běžně šli do krámu odpoledne či vůbec.Půjdou jen proto aby mohli říct že je někdo omezil.

Nepůjdou protože po sedmé už v Kaufu nesypou nové rohlíky do zásobníků a proč by chodili pro gumové když můžou vzít cestou z práce čerstvé. Prostě jen musí vyjádřit svůj názor, že je vláda hrozně omezuje, když chce aby měli rozum.

hodnocení

3x

Když půjdete s nákupem domů ve 21hod. tak vám nikdo "hlavu neutrhne". Stejně tak není problém, pokud bydlím dál, zajít nakoupit včas.

hodnocení

2x

Zase jedno hádací vlákno

Musím se zeptat. Vy opravdu musíte jít do obchodu ve 20,55hod?*mir*

Jsou fakt super ti sociální inženýři, kteří ví nejlíp, co lidi musí, nemusí, mohou, nemohou, chtějí, nechtějí, potřebují, nepotřebují...

Ano, pokud třeba usoudím, že mezi 2030 a 2100 je nejmenší fronta, nakoupím v tuto dobu. Vy si nakupujte kdy chcete, ale nechte ostatní lidi nakupovat, kdy chtějí oni.

Jethro, dala bych Vám bod, ale nejde to.

Jak my jsme to mohly za těch komunistů vůbec přežít, v sobotu do 12°°hod,neděle zavřeno.:-D

To jako fakt, těch pár dní nevydržíte.

Pane @jethro

"Ano, pokud třeba usoudím, že mezi 2030 a 2100 je nejmenší fronta",

a kolik lidí tak usoudí 2,3,5,...100,1000. a jsme na začátku, nic proti vám, ale to neznáte lidi?

Pan Juraja nechápe? nejdom o otevření obchodu od - do ale jde o princip.Je to přeci na hlavu-nebo mto neumíte pochopit?

aicha*
hodnocení

2x
No vidíte a už se přemýšlí že to bude zas jinak a jak říkáte vy u nás v Kocourkově , nesleduju momentální situaci sleduju názory lidí celkové nejen tady a musím říct lidí hodně ale hodně nadavaji na rozhodování naší mocností co si říká vláda ,ale ruku na srdce co jsme chtěli to máme byly volby a moci pani jsou u moci dále tak co by jsme chtěli zvolili jsme si je a teď remcame ,za mě zažalovat vládu obzvláště manipulátora Babiše který je zodpovědný za to co se tady děje nebo je vám to lidi drazí jedno ze mizí viditelne to za co se bojovalo 17.listopadu a pomalu a jistě jsme znovu ovladani strachem ,bezmoci,poslušnosti pro zábavu naší mocipánů , nedivím se že Klaus ač ho nemám rád řekl to co řekl ohledně dnešní doby a musím říct že s ním plně souhlasím ,nebo se mýlím?

hodnocení

2x

Kdo chce, hledá řešní, kdo chce, hledá problém.

nella
Milane, ono asi hodně záleží na tom, kde a jak člověk žije a jak moc se ho nařízení dotýkají. Mojí babičce je 80, bydlí na malém městě. Pro ní se nic nemění Covid, necovid. Akorát si občas musí vzít roušku, jinak žije úplně stejně. Já dělám v obchodě a vedla jsem dost aktivní i společenský život, tedy se mě všechny změny týkají hodně. Nejsem (snad) úplně hloupá, přesto se v jednotlivých nařízeních ztrácím a hlavně mě nebaví je neustále sledovat. Nemyslím si, že jsem povinná každý večer koukat, co se zase od zítra mění. I jako pro zástupce zaměstnavatele je pro mě dost problém ustavičné - neděle ano, neděle ne, do 8, do 9... Kdo to má pořád plánovat? A co ti lidi co počítají na neděli s volnem, vláda ve čtvrtek řekne že neděle se zase otevírá a já jim to volno beru? Přizpůsobím se všemu možnému, ale tenhle stav kdy už nikdo neví co platí je docela na palici

nello, já Vás chápu, ale i jinde jsou problémy se změnou. Vy zkušení jistě již teď tušíte, když v pátek rozhodnou, že v neděli bude otoevřeno, jak to připravit. Že nečekáte do poslední chviíle, ale již teď máte přípraveno řešení. Stejně jako já, když mi ráno zavolají, pracovníci, že jich 30-50% nepřijdou, páč...

nella
@milancukrar Ale jo, poradíme si... Ostatně jako vždycky, že jo :-D Ale taky moc dobře vím, že stavím na lidech, které pod sebou mám a na jejich dobré vůli. Jak jsem napsala níž - vláda nám mění program ze dne na den, ale zároveň ta samá vláda nás nutí dodržovat pravidlo, že změnu směn smím provést max 14 dní předem a nebo jen se souhlasem zaměstnance. Pokud by si lidi postavili hlavu, tak tam budu v neděli stát sama. A nebo si povolám celé vedení (ti mě ve štychu nenechají) a budeme nejdražší pokladní v republice :-D Ale ano, poradili bychom si. Jen asi chápu, že už jsou lidé na@raní. My vlastně pravidlo 15m2 vítáme, konečně po nás tak nešlapou, zmizely návaly. Lidé si snad konečně rozmyslí nákup kravin 2x denně. Ale co se týče toho šíření epidemie? Lidé se shlukují tady a onde a zbytek krámu je prázdný. Další věc je že máme roušky a děti je nemají. Copak děti nepřenáší nákazu? Zkrátka když se v tom člověk vrtá, tak mu to nedává smysl a to je asi pro mnohé ten největší problém
aicha*
Ale i nákup kravin vám dává na výplatu na to nezapomente
nella
@aicha To máte pravdu, ale to přece neznamená, že si musíme nechat líbit všechno, ne? Já z covidu žádný velký strach nemám. Nebagatelizuji to, ale ani nejsem ustrašená. Ale na druhou stranu nikdo z nás neví... A tak mi chování většiny zákazníků přijde prostě sprosté. Ano, každý nakupující mi přispívá na výplatu. Ale je vyhlášen nouzový stav (a je jedno, co si o tom jako jedinec myslím) a lidé se v obchodech chovají jako ho**dá. Vážně je nutné, aby stále chodily nakupovat celé rodinky? Vážně si musím nechat líbit, že na mě 5 leté dítě 2x kýchne protože děti roušky prostě nenosí? Vážně musí mrně strkat ruce do pusy a pak patlat všude kolem sebe? Prostě mi to přijde vůči nám od těch lidí sprosté. Jenže je to přesně o tom, že já se nebudu omezovat, kvůli nějaké blbé prodavačce. No ale zároveň by se všichni po** kdyby se na 2 týdny potraviny zavřely. To přece nejde, že? No a není tedy možné se k nám chovat v téhle pro nás fakt těžké době aspoň trochu ohleduplně třeba jen tím, že nakoupím 3x týdně a ne 10x v týdnu?

72mona3*
hodnocení

0x
Prý máme být v klidu. O všem rozhodují odborníci a ti přece vědí, co dělají... M.
doplněno 20.11.20 12:21:

Ano, ha ha. Konečně to někdo pochopil:-P

Tak mi to bylo řečeno, když se mi některé z mnoha rozhodnutí nelíbila. Že vláda se řídí radami odborníků (epidemiologové apod.). A protože já sama odborník nejsem (Milane), tak nějak jsem doufala, že ke každému (pro mě nelogickému) rozhodnutí bude i výklad pro blbce. Možná nevidím ve svém omezení to, co oni ano. Prohlásit, že je to pro naše dobro, to mi fakt nestačí. To není vysvětlení, jen omílaná fráze. Ano, měla bych věřit, že vláda se řídí radami odborníků. Jenže slepě věřit? Když vidím, jak jde vše "do kopru"? Ne, nejsem věčný remcal, ale tak nějak ztrácím jistoty, které tu byly. A nelíbí se mi to. M.

20.11.20 11:02

Ha, ha...

Každý je odborník, o čemž svědčí tato debata.

Mono, každý má svůj názor a je dobré, že ho může sdělit. Jen se zeptám, "nějak ztrácím jistoty, které tu byly". Jaké jisoty myslíte?

Děkuji a přeji krásný víkend.

72mona3*
Existuje pouze jediná 100% jistota. A ta je, že všichni umřou. Tu nám fakt nikdo nevezme:) Ale pak jsou to jistoty, které tvořily náš dosavadní život. Já třeba měla jistotou, že se ještě 5 let nemusím bát o práci. Teď se každým telefonátem z vedení tato jistota vytrácí. Nevím jak vy, ale momentálně nemohu plánovat vůbec nic. Když se někdo zeptá, co budu dělat příští týden ve středu, tak ani nemůžu odpovědět. Asi si hodím kostkou, jako ta naše vláda... M.

Každý den, něco plánuji. Sice si nemůžu naplánovat termály na Slovensko, páč je tam taky omezení, ale to není tak důležité. Třeba teď mám naplánovaný odchod domů, pak do Globusu a za vnoučaty. Krásné plány.

nox®
hodnocení

0x

Stále častěji se sektávám s lidmi, kteří ještě nedávno bezmezně bránili i to sebeasburdnější opatření a dnes tvrdí, že už toho mají plné zuby a vláda jen zkouší, co lid ještě zvládne. Bohužel žijeme v době, kdy demokraticky zvolená vláda si dělá co chce i přes nesouhlas voličů, kdy demonstrace nikoho nezajímají a kdy jsou nechtěné názory lidí popřeny s tím, že dotyčný je "doplňte dle libosti (rouškař, odpírač, koblíhář...)". My ale přece ty opatření, vydaná na dva týdny, zvládneme! *zmateny*

michalverner

Demokraticky zvolená vláda si dělá co chce i přes nesouhlas voličů...ono to někdy bylo i jinak?

senior
hodnocení

0x

Vzpomněla jsem si, že jsem kdysi dávno byla na Černém Mostě v potravinách Globusu, těsně před zavírací dobou

a tam rozhlasem vyhlašovali, že za půl hodiny se prodejna uzavírá. Už přesně nevím, co všechno říkali, ale myslím, že není problém, aby tohle vyhlašovali i v Penny, Bille, Lidlu a podobně. Upozorňovat po deseti minutách nakupující, aby dokončovali nákupy.

Nakupující, který přijde za pět minut před koncem snad už pustit jenom pro jednu věc.

Před uzavřením prodejny se stejně sklízí lahůdky, jede jenom jedna pokladna, tak zase není úplně rozumné nechávat nákupy na poslední chvíli.

pb®
A víte, jaké jsou těsně před zavíračkou slevy třeba na pečivo? Protože co se ten den neprodá, vyhodí se. Mě stresuje už jen samotné omezení a každý den, kdy je obchod zavřený. Jen co se schválí zavřená neděle, přidá se omezení počtu nakupujích, přestože situace se vyvíjí dobrým směrem. Proč a co přijde dál? Já se asi vážně naučím nakupovat i potraviny přes internet, přestože Billu mám 300m od baráku, Tesco i s celým nákupákem 800m, stejně tak Albert, v Lidlu či Kauflandu jsem autem za 5 min. Doposud mi přišlo nesmyslné, nechat si nákup vozit, ale stát někde frontu na vozík, na to nemám nervy.
Pb, pokud Vám ty potraviny přes internet dovezou včas. Nedávno jsem zkoušela přes Rohlík.cz si objednat a čekala bych půl dne na nákup, mi bylo řečeno. Ale já nejsem přímo z Prahy. A nelíbila se mi ta jejich komunikace.

hodnocení

0x

Pro ty pomalejší, kterým prý vláda musí pořád něco vysvětlovat.

Odstup 2 metry je po zaokrouhlení totéž jako těch 15 m2 na zákazníka.

nella
V praxi ale máte chumel u zlevněných banánů, chumel u rohlíků a chumel u pokladny :-D

a za dvě minuty jsou jinde...

pb®
Tak to tedy není. Představte si čtverec 3x3m, dohromady 9m2. Postavím tam 3 osoby, aby všechny měly rozestup +-3m, na 16m2 5 osob a pořád budou mít mezi sebou 3m. Ale odborník si vycucal z prstu jednu osobu na 15m2.

pb - odečtěte plochu regálů, pultů a pokladen a jste na 15 metrech.

lamy13

pb: A kosočtverec by vám nevyhovoval? Třeba by se do něj vešlo 12 osob, samozřejmě by záleželo na jejich výšce a schopnosti předklonu či záklonu.

Ona je v tom jiná logika. Když máte mít od ostatních 2m odstup potřebujete kruh o průměru 4m.Vypočítat plochu takového kruhu není zas tak těžké.
Takový vědecký argument kterým to odůvodňují má ale jednu chybu. Když budu mít kolem sebe obruč o poloměru 2m a zastavím ve chvíli, kdy moje obruč narazí do cizí, tak od sebe nejsme 2 plánované metry ale 2+2 a to jaksi vědátorům uniklo.
Navíc je mezi pomyslnými kruhy ještě dost volnýho prostoru.
Ale nařízení je nařízení.

nella
hodnocení

0x
Já mám hlavně problém s tím, že nařízení se vydávají a mění ze dne na den jako by nikdo z nás neměl na práci nic jiného než 24h denně sedět u netu a sledovat ty výbl@tky. Pomalu aby člověk vstával o hodinu dříve a pročetl si, co je nového, než vyrazí z bytu. Páni zákonodárci jaksi nechápou, že jsme v mnohém svázáni zákony, které oni sami vydali. Jak jsem již mnohokrát napsala, dělám na vedoucí funkci v obchodě. Dle platných zákonů musím zaměstnance seznámit s jeho směnami 14 dní předem a změnit je mohu opět 14 dní předem nebo s jeho souhlasem. Měli jsme naplánováno tak, že se obchod zavírá v 9. Najednou nám to změnili na 8. Zamyslel se někdo, co s tou naplánovanou hodinou, zda nám sedí úvazky, když lidé chodí o hodinu dříve? Zároveň nám zavřeli v neděli. Na neděli tedy potřebuji mít lidi doma, nemám pro ně práci, ale zároveň jim to nesmím nařídit, protože to není 2t předem. Mám je tedy díky rychlým nařízením nechat jít do práce a platit je za nic? Teď se opět ze dne na den prodloužilo o hodinu. A kde ty lidi mám vzít když jim to opět nemůžu nařídit a měli chodit v 8? A teď se mluví o znovuotevření v neděli, to bude zase max 2 dny předem a zase se budeme lidí prosit, protože nařídit jim to nesmíme. A co vůbec ti lidi, prodavačky, které už teď pracují pod obrovským náporem? Nemají právo nakládat se svým volným časem po svém? Pořád jen být ve střehu kdy je kdo zavolá? Do háje, rozmyslete si, co chcete, a nevys@rejte lidi s ustavičnými změnami! Je tak těžké pochopit, že máme i svoje životy, které si chceme nějak plánovat?

Nella a to Vy jste majitelkou toho supermarketu? Ptám se proto, že píšete, že Vy máte problém jak zaplatit mzdu zaměstnancům, když jim nesmíte podle zákona nařídit ze dne na den, že v neděli nepůjdou do práce a to všechno další, co jste zde vyjmenovala. Tak jestli jste majitelkou toho supermarketu, tak ty vaše starosti chápu, ale jestli jste jenom zaměstnaec, tak tohle všechno přece není Váš problém. Vy je přece z vlastní "kapsy" neplatíte. *co*

No, v New Yorku zavřeli ze dne na den školy ..

suzy, ale je to problém Nely, páč je vedoucí a musí hospodařit, nikoliv po mně potopa...

nella
Suzy, jak píše Milan - zodpovídám za ekonomický výsledek prodejny. A snad každá z nás na této pozici považuje ten obchod tak nějak za "svůj" - proto tedy "já platím", pokud tomu nerozumíte nebo chcete slovíčkařit. Nikdo mi lidi na neděli nezaplatí. Prostě shora přijde, že lidi nejdou. A jak si s nimi poradíte, je vaše věc. Jasně že se nějak domluvíme. Jen poukazuji na to, že nařízení jsou vydávána tak rychle, že nám platná legislativa neumožňuje jednat v mezích zákona. A to je trochu na palici. Proč by měl obchod platit lidi kteří by 8h seděli na zadku jen proto, že "stát" se ze dne na den rozhodne ten obchod zavřít a zároveň ten samý stát má vydaný zákon, který říká, že směnu smím zaměstnanci zrušit jen 14 dní předem?

A nemyslíte, že tohle by měli řešit lidé, kteří jsou postavení výše, než jste Vy? Tohle přece není ve Vaší moci a bránit se, nebo stěžovat si by měli majitelé a ne jejich zaměstnanci. To mi teda říká logika. Ale je docela možné, že už logika neexistuje v ničem. Přece zrovna Vás nemůže nikdo vinit ze špatných organizačních problémů v obchodě, když jste je Vy nezpůsobila.

michalverner
Ani náhodou nevěřím že někdo s takto špatným obchodním duchem jako vy by mohl dělat na vyšší funkci v obchodě.

suzy, omlouvám se za upřimnost, ale je vidět, že asi jste nedělala ve vedoucí funkci. Majitelé toho moc nerozhodují, od toho mají vedoucí.

Já paní Nelu chápu.

Milane, v supermarketu jsem opravdu nikdy nepracovala. Ani jako vedoucí, ani jako prodavačka. Ale měla jsem svůj vlastní obchod. Sice to nebyly potraviny, týkalo se to módy a nebylo to u nás a nebyl to velký boutique. Tak tohle opravdu jen soudím dle svého rozumu a co bych asi dělala já. A bylo mi divné, že nějaký zaměstanec může rozhodovat o výši platu, anebo o tom, jestli bude výplata někomu vyplacena či nikoliv, byť by byl ten dotyčný zaměstnán jako vedoucí. Ale klidně připustím, že u nás to může být jinak. U nás je totiž všechno nějak jinak...

P.S. Ono je to nakonec dobře vyjádřeno už v nadpise. "U nás, v Kocourkově".

Suzy, já jsem zaměstnanec a opravdu rozhoduji, kolik kdo dostane peněz na výplatu. Kdy si vezme dovolenou, kolik mu zaplatím za návštěvu doktora atd.

Toto opravdu neřeší majitel.

Majitel Linetu, určitě neřeší, kolik bude mít plat uklizečka.

Milane, to nezpochybňuji. Ale asi nebudete zaměstancem supermarketu, kde zastáváte funkci vedoucího úseku třeba zeleniny, nebo masných výrobků, nebo pečiva a tak dál. Já jsem si kvůli této otázce něco o povinnostech takových zaměstnanců přečetla. Ale už se dohadovat nechci a raději ustoupím. Vždyť ono je to jedno. Ani Vy a ani já, paní "nellu" neznáme a nevíme kde pracuje a jakou má funkci.

Suzy, já se domnívám, že vedeme klidnou debatu. Nikoliv dohadování. Je jedno, o jaký druh obchodu jde, a zdali známe paní Nelu. Jen se jí zastávám, páč vím, že vedoucí pracovníci to nemají lehké.

Přeji úspěšný víkend.

vilik*
Komentář paní Nelly byl o tom, že ona jako vedoucí ekonomického oddělení (tedy ne vedoucí oddělení salámu nebo ředkviček) musí plnit své povinnosti vyplývající ze zákoníku práce a zároveň z vládních nařízení, které přímo odporují zákoníku práce.
Tím se dostáváme k neřešitelnému dilema, které znamená, že vždy bude něco špatně. Příspěvek prostě konstatuje, že vládní nařízení jsou zmatečná a nekoncepční.
Všichni zde občas můžeme číst dotazy, jaká jsou práva zaměstnanců, například kdy musí být dostatečně včas dokončeno plánování směn a dovolené. Pravidla ze zákona tato vládní nařízení přímo narušují, nelze jim vyhovět. Respektive lze, ale pouze dohodou, není možné nařídit je z pozice zákoníku práce. To vše za situace, kdy nikdo ze zaměstnanců už není ochoten měnit své plány a závazky z hodiny na hodinu, chtějí si odpočinout, jsou přetažení. Motivace už u mnohých není ani mzda, ta dokonce kvůli omezení prodeje může být i nižší, což také není pro zaměstnance žádné terno.
Paní Suzymon však žije v minulosti, ve sladké Francii, v malém butiku, kde nemusí řešit zákoník práce, placení příplatků a přesčasů, ze dne na den se měnící vládní nařízení o nuceném uzavření obchodu, měnící se pracovní době a tím například i vyšším nákladům na dojíždění zaměstnanců do práce, karanténu zaměstnanců a nástup některých na ošetřování člena rodiny, dezinfekci, roušky, příplatky, přesvědčování zaměstnanců, ještě minulý rok nepředstavitelné ekonomické ukazatele a nejistoty. Ona řeší možná tak rajčata za 80. Proto paní Nellu, která možná přímo jedná se zaměstnanci a potřebuje obsadit směny, nechápe. Já zas nechápu, že z té její pravdy musí udělat vlákno s miliónem příspěvků.

Vilíku, máte pravdu, až na:

Já zas nechápu, že z té její pravdy musí udělat vlákno s miliónem příspěvků.
Jen 12 příspěvků, páč každý chce sdělit svůj názor, jak to vidí on, či ona.

Omlouvám se, přehlédla jsem ten příspěvek kde píše, že je v ekonomickém oddělení. Kdybych si toho všimla už bych nedebatovala.

Milane, to dohadování jsem myslela v dobrém. :)

Suzy, jsem rád, že debatujeme slušně, bez urážek, ponižování a zesměšňování. Třeba si z nás vezmou někteří příklad a nebudou se urážet.

bublaaa*
hodnocení

0x

Policajti na to dlabou, lítám po Praze i po 21hod a ještě mě nikdy nezastavili.

hodnocení

0x

Nela tady píše, jak to probíhá v těch supermarketech a stěžuje si na kupující a je jí jedno, jestli ubydou zákazníci a obchod bude poloprázdný. Že si alespoň trochu "vydechnou" od těch lidí. Já docela chápu, že prodavačky v těch supermarketech jsou spokojené, když je v obchodě méně lidí a že jim je jedno, o kolik budou mít menší tržbu. Není to jejich obchod, jsou jenom zaměstnanci a mnohdy i špatně placení zaměstnanci. A je vyloučeno, že by se prodavačkám také úměrně k výdělkům, snížila mzda, jak tady někdo nade mnou psal. To není v dnešní době možné. Takže ve výsledku na to opět doplatíme zase jenom my, zákazníci, protože jakmile supermaketům kvůli těm vládním obštrukcím klesnou zisky, tak obratem navýší ceny. A ono se to už děje všude. Včera jsem se musela smát, když v Albertu hlásili tím rozhlasem, jak u nich nakoupíme levně, dokonce levněji než jsme předpokládali, protože například 250 g rajských jablíček, je nyní v akci JENOM za 18 korun. Teda 72 korun za kilo. Tak jestli je tohle levné, tak já jsem teda Panna orleánská :-D. A ještě ke všemu to je hnus, nemá to žádnou chuť. Dříve jsme si kupovali rajská jablíčka po kilech a byla to opravdová rajčata, která tak i chutnala, dneska kupujeme opatrně po gramech a ještě je to bez chuti. Ale jelikož i ty prodavačky jsou také kupující, tak i ony ve výsledku doplatí na to, že si teda mohou jaksi vydechnout, protože nemají v obchodech tolik zákazníků a nemají tolik práce.

etana*

Sorry, ale dřív jste zde určitě nekupovala v listopadu opravdová rajčata po kilech, natož třeba v lednu. Trošku je problém, že i ostatní si to pamatujeme, jaká zelenina (a maso etc.) za "dřív" vypadala a chutnala. Rajčata se dala jíst tak jeden měsíc v roce a v kilovém pytlíku byla vždy aspoň tři rozteklá.

etana, svatá pravda...

nella
Já jsem nikde nenapsala, že jsme špatně placení. To je nějaká vaše dedukce. Já si na peníze rozhodně nestěžuji. Taky jsem nikde nepsala, že je mi jedno, že ubydou zakaznici. Tedy mi nevkládejte do úst, co tam není. Natož takové bludy. Napsala jsem, že nápor lidí je nyní obrovský - protože je všechno zavřené tak lidé lezou do super hyper a často jen z nudy okukují, přehrabávají se v nepotravinových věcech. Vládou byl vyhlášen nějaký nouzový stav, je jedno, co si i něm myslím, ale ta situace tu je a mně přijde sprosté, že v době kdy každý hlásá chraňte sebe i ostatní, neshlukujte se zbytečně, tak si lidé chodí krátit dlouhou chvíli do krámu. Ať si každý nakoupí co hrdlo ráčí, ale fakt si myslím, že je možné nakupovat s rozmyslem a na více dní dopředu. Ne na měsíc, ale třeba na 3 dny. Nevidím v tom žádný pokles tržeb, když si vezmu 1x za tisícovku, nebo 3x po 350kč. Rozdíl je jen v tom, kolikrát do toho krámu vlezu, na někoho prskám a on na mě. Nechápu, proč se starší spoluobčanky mají potřebu vykecávat v tom krámu (jasně, venku už je zima) a proč lidi nejsou schopní chodit do krámu po jednom ale ustavičně lezou celé rodinky. Proč jde čtyřčlenná rodina celá nakoupit? To fakt jeden nemůže počkat s dětmi a druhý jít do obchodu? Vážně musí jít babička s dvěma vnučkami (ca 12 let) aby si holky vybraly jestli chtějí donut nebo taštičku s tvarohem? Tahle doba je pro nás fakt náročná - máme 8h denně roušku, což při tahání všech těch beden nebo pobytu v pekárně není žádná sranda, většina z nás je přetažená, protože i u nás sem tam někdo marodí nebo jsou mamky s dětmi doma, tedy máme podstav, průměrné tržby v tomto období vzrůstají, tak si myslím že by bylo prostě jen ohleduplné se zamyslet, než do toho krámu vlezu a nevracet se 3x denně pro čokoládu, pro cukr, pro půlku chleba, netahat s sebou zbytečně děti a nezdržovat se na prodejně déle, než je nezbytně nutné. Ono prodírat se v těch chumlech lidí co se doteď tvořily, každý druhý roušku napůl huby, tak to vážně není nic moc.

No tím "dříve" jsem samozřejmě nemyslela před dvěma měsíci. Tak jsem to nemyslela. ty ceny jsou vysoké už několik let a stále stoupají a nebyl k tomu důvod. No a teď ho mají. A nepsala jsem, že byste si stěžovala na plat zrovna Vy, myslela jsem to všeobecně. Ale asi se mýlím , třeba už jste v této době placení dobře. Já té debaty raději nechám, je vidět, že ničemu nerozumím a nakonec je mi to v podstatě jedno. Jen jsem řekla svůj názor a jak je vidět, je mylný, tak se omlouvám. jenom se divím, proč si teda lidé pořád stěžují, když se jim vlastně vede dobře.

A ještě k tomu dodám, že zrovna já na nákupy chodím jednou dva týdny, nakoupím si zásobu masa, dám mrazáku, nějakou zeleninu a to ostatní mám také v zásobě. Pečivo nekupuji, jelikož si ho peču sama, mouku a jiné takové věci si nechám dovézt až domů, polotovary nekupuji a ta rajčata nekupuji ani v sezoně, mám vlastní a než bych jedla ty z obchodu, tak si raději počkám na ta svoje. Takže mne byste v obchodě dvakrát za den určitě neviděla. Tak jsem si teď uvědomila, že já zase hasím co mne vůbec nepálí, protože se mne vlastně ani netýká to opatření. Na nákupu jsem byla včera, nakoupila jsem v pohodě a půjdu zase až dva týdny a možná, že s tím co mám doma, to vydržím ještě déle.

senior

Trošku mimo téma. I pro ostatní. Zkuste se nyní na podzim přeorientovat na jiný druh zeleniny. Z našich oblastí - dýně, č. řepa, kořenová zelenina, zelí, pórek, kapustičky, petrželka list. atd. a tzv. zahřívající potraviny - jáhly, pohanka, oves, luštěniny atd..o

Okurky, rajčata, pariky, hlávkové saláty, pomeranče jsou zeleniny a ovo, které ochlazují tělo a nejsou pro náš organismus vhodné.

Ale myslím, že Vy tohle víte. Já okolo rajčat chodím bez povšimnutí, jediné, co beru, jsou banány.

Jedno rajče a pariku si kupte, ale jenom na ozdobu na kraj talíře. Další doporučím zkusit, jestli by rajče nebylo lepší, v Penny se prodávají rajčata, která se vypěstovala ve sklenících na Moravě. Sice bez sluníčka, ale též bez té zákeřné chemie.

penny.cz/...

Jde na to i reklama v televizi. Hledejte naši vlaječku.

Senior, samozřejmě že to vím. Nejde vůbec o ty rajčata, ale o to, že jsem slyšela jak říkají jak je všechno levné a že u Alberta nakoupíme ještě levněji, než jsme si mysleli. No dali za příklad zrovna ta rajčata. Asi jsem se špatně vyjádřila, že to všichni pochopili úplně jinak. Navíc já toho z té zeleniny ani moc nekupuji, mám z vlastní zahrádky. Kupuji akorát celer květák, bílou ředkev, té v tuto dobu začíná sezona a moc lidí ji nejí, já ji miluji a bílé zelí a někdy žampiony, když mám chuť. Jinak mám všechno ostatní doma vypěstované. Navíc mám svoje dýně a hokaida na celou zimu. Brambory a zásobu cibule jsem nakoupila přímo u pěstitele za velmi dobrou cenu. Takže zrovna mne se ty nehorázné ceny ani netýkají. myslela jsem to vzhledem k jiným lidem, kteří nemají zahrádky a nemohou si doma nic vypěstovat. Ale už se takových debat nebudu účastnit, nakonec jsem já ta špatná.

senior

Tak na to levné, bych se zrovna já asi nechala nachytat. Někdy mi takové věci narychlo nedojdou. Účtenku si povětšinou kontroluji také až doma a když vidím nějakou chybu, tak mě to strašně štve. Několikrát jsem zůstala stát u pokladny a párkrát jsem získala peníze zpět, ale v dnešní době je to takové divné, lidi hartusí, jsou fronty, je to nepříjemné pro všechny i když je člověk v právu. A když se dělá velký nákup, tak máte všechny ceny v hlavě? To je problém, bylo tohle zboží za tuhle cenu, nebo ne, neměli posunutou cenovku?

Jinak nic ve zlém, pište, odpovídejte,

Ne cenovku určitě posunutou neměli, ale já to ani nešla kontrolovat, protože já jsem v neměla v úmyslu kupovat rajčata, ale slyšela jsem to v tom jejich rozhlase. A strašně mi totiž leze na nervy ta fráze, že něco stojí "jenom"... a pak řeknou třeba zrovna těch 18 korun za 250 g a některé lidi to opravdu může zmást. Proč teda neuvádí cenu za kilo, to je přece běžnější a kilo rajských přece není pro celou rodinu žádné enormní množství. Já sama sním klidně půl kila rajských na posezení. No a já si myslím, že pro mnohé lidi zaplatit za kilo nechutných rajčat 72 korun, není "jenom", tak pro celou rodinu koupí 250 g a pak každý sní tři malá rajčátka a je po nich. A pak se diví, že lidé skoro nejedí zeleninu a živí se nezdravými a hlavně moučnými jídly aby se najedli a pak je tady tolik obezity a nemocných lidí.

senior

Suzymon - posunutá cenovka se vztahovala kdysi k mému nákupu - tenkrát jsem kupovala zlevněné mléko za okolo 14 korun /vím, že tam byla taková cena, dvakrát jsem se dívala/, ale na účtence bylo přes 20 korun. Tak jsem řekla u pokladny po zaplacení, že to mlíko za draho nechci. Pokladní - to budu muset stornovat celý nákup a volat vedoucího, a potom cvak, cvak a bylo to vyřešeno, takže i pokladní mě chtěla odradit. Vedoucí se pak šel podívat na regál, vrátil se, že někdo posunul cenovku, že to platilo na Bio mléko. Přinesl mi ho, jestli to nevadí. Tak jsem si ho vzala, protože to je přece vždycky lepší /3,5 procenta/.

Udělala jsem to ale spíše z trucu, ne že by desetikoruna chyběla.

Oni mají cenovky takhle špatně úmyslně, protože si lidi myslí, že to kupují za levno. Třeba 2-3 kusy, ale při normální ceně by koupili jenom jeden kus. Takovým fíglem si zvyšují obrat.

------------------------

Vysloveně v Penny musí dosáhnout na jednoho pracovníka určitou tržbu, aby dostali prémie. Takže zrovna tady jim není jedno, že přijde méně zákazníků a utratí méně peněz.

Proto je povětšinou zákazníkovi účtováno více, v jeho neprospěch - to platí ve vícero obchodech, že se pokladní ,,splete,, spíše ve svůj prospěch. .

----------------------

Ale to už je jedno, už to nemusíme rozebírat.

Také mi chybí moje rajčata a okurky.

hodnocení

0x
Dneska to byla pohoda. V Albertu nebylo tolik plno, tak jsem si v klidu nakoupila.
bublaaa*

U rákosky také pohoda. Do minikrámku se narvalo půl autobusu lidí a rákoska za pultem vysmátá, že má kšeft *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]