Nejste přihlášen/a.
Začít pracovat na tom, aby váš příjem se zvýšil a nebo se snížily vaše náklady. Třeba zrušte platbu za internet a kupte si suroviny na vánoční pečení. Nebo prodejte barák a kupte si garsonku, možností je hodně.
U nás je sluníčkově i když ráno bylo mínus 4 stupně, ale i to k podzimu patří.
Jj,zleva mimozemšťan Alf,medvědice Ursa,habešská princezna Aida. Ještě tam je prýkrysařík Vojtíšek,příliš neposedný na focení. S touhle sebrankou nuda neexistuje...Možná přibude tříletý vlčák,je to v jednání,majitel ho nezvládá a pes zdrhl a v lese potkal myslivce. Myslivec zvažuje žalobu,protože přišel o uniformu a potrhaná ruka bolí...
Bergere, tohle je psí krása. Mít tak aspoň jednoho. Prýkrysařík by to být nemusel, líbí se mi větší psi. Pohlaďte je ode mě všechny. Jaga.
Asi už hodně OT,ale jsme ve volné diskuzi,tak to snad projde. Dámy,vyřízeno,podrbáno,sebranci děkují... Vojtíšek je prýkrysařík,protože matka,otec,sourozenci jsou krysaříci,kolem 2 kil. Vojtíšek má kolem šesti kil....Asi tam byl ob generaci nějaký divoký večírek...
Jdu je nazbrojit a jdeme do lesa. Každý má na obojku dvě blikačky,různých barev. Místní si myslí,že po polích za dědinou lítají UFO...
Jo,zkouší šéfovat. Má snížený pud sebezáchovy,nebojí se ani čerta. Ten plyšák je jeho milenka a když se mu ho Ursa pokusila vzít,visel jí za ucho a řval u toho jak pardál.Už si to (Ursa) nedovolí. UFO zkusím vyfotit kolem půlnoci,až půjdem ven.Pokud zapomenu,zítra...
Já bych také chtěla foto ufounů... Pesani jsou krásní. Já mám také jednoho doma a kocoura a kočku. Také je s nima sranda. Zvířata jsou lepší než nekteří lidé, nikdy nezradí.
Každý den se snažím na kole objet nějaký okruh z okolních cyklotras, než to zapadne sněhem. Dnes jsem jela v mlze a lesem, takže žádné výhledy. Romantika omezená na bublající bystřinu podél cesty. Ale stojí to za to. Za ty dvě hodiny jsem zpátky osvěžená, prodýchaná a snad jsem i něco spálila, když tak ráda mlsám.
Bála bych se pěšky v městském parku, ale na kole v příhraničních kopcích je teď prázdno, to se bojím hlavně defektu, že bych to pak tlačila daleko. Jo dvakrát jsem narazila na divoká prasata a jednou na jelena. To jsme se lekli navzájem
Nemám tohle počasí ráda, ale vůbec se neudím, protože na to nemám čas. Vy byste ráda malovala, ale nemáte na co a čím a to je divné, protože ten který je zvyklý malovat má vždycky takové věci doma, i když nemaluje každý den. To samé s tou tavnou pistolí. A že byste neměla doma ani mouku, cukr a kostku másla?Já si myslím, že vůbec nejste zvyklá něco tvořit, tak doma nic nemáte. To nemáte ani háček, nebo jehlice a nějaké schované zbytky pletací příze? Asi ne. Tak to budete mít těžké. Tak budete asi muset koukat na telku, nebo z okna...
Tazatelko, připadá mi to, že chcete jen naříkat a stěžovat si. Opakujete tady, že nemáte suroviny na pečení, barvy na malování. Cukr, mouku jistě doma máte, marmeládu jste si v létě udělala. Tak snad chybí jen to máslo. A na to nemáte?
S barvami je to stejné. Taky jsem kdysi pro radost malovala, občas mi nějaká tuba došla. Tak jsem si ji dokoupila, není třeba proto kupovat celou sadu všech odstínů.
Lidé Vám tady dali plno nápadů, co dělat. Nereagujete na nic, jen si stěžujete dál: nemám, nemám...Tak opravdu nemá cenu radit. Na internet máte, zkuste hrát nějaké nenáročné hry. Třeba "Prší", "Horolezci" apod.
Snad jen by pomohlo změnit si zaměstnání, abyste měla lepší plat. Nebo si najít nějaké vedlejší. Nebo si udělat rozpočet a dodržovat ho, abyste nerozfrndala všechno najednou. Jak byste jednala, kdyby se Vám třeba poroučel nějaký domácí spotřebič? Člověk holt musí počítat se vším. A stěžovat si, to určitě nepomůže. Jaga.
A ještě mě napadlo - hodně číst. Na mnoha místech jsou knihobudky, něco si tam vyberu, přečtu a donesu zpátky. Knih tam je opravdu hodně. Teď odtamtud mám trilogii Trygve Gulbranssena. /Věčně zpívají lesy, Vane vítr z hor, Není jiné cesty/. To než přečtu!
Luštěte, zlepšuje se tím paměť a funkce mozku vůbec. Křížovky, osmisměrky, sudoku, kris-krosy...
Určitě máte plný šuplík napsaných receptů narychlo opsaných na všech možných i nemožných papírcích. To má snad každá žena. Co si v tom udělat pořádek, přepsat si to úhledně do velkého sešitu, ty lístečky vyházet? Budete z toho mít radost, uvidíte.
A poslední. Máte kočky. A ty, ať chcete, nebo ne, odčerpávají část Vašich peněz. Strava, kočkolit...Nebudu Vám radit, abyste se jich zbavila, máte je ráda, jsou Vaše, patří k Vám. Ale když má člověk co dělat, aby vyšel sám, je přepychem si navíc chovat zvířata. Snad jenom husu na Vánoce. Budete se třeba hněvat, ale je to tak. Jaga.
Sice venku lezavo a bez sluníčka nic moc, oproti normálu jsme my důchodci ted hodně doma, ale nudit jsem se ještě nezačala. Spíše všechny nápady nestíhám realizovat. Na zahrádce je před zimou stále co dělat, než zavřeli knihovnu, přinesla jsem si zásobu knížek, jinak kolo nebo rotoped, také trochu tvořím z toho, co dům dá, nic složitého, ted budu dělat mísy na hroby.
Jo a taky jsem šla několikrát na šípky. A na radu tady jsem každý nařízla, že se tak líp suší a hlavně lépe se vylouhují. A když už, tak jsem je i počítala, mám jich přes 3500 ks. Jindy bych si s tím tak nehrála, to ten covid.
Tak si zatím nanoste domů nějaké přírodniny, abyste si mohla udělat nějaké aranže. Z takového šedého období musíme něco vytěžit, aby se dalo líp přežít.
Dokončujeme zazimování zahrádky. Sehnala jsem si uleželý kravský hnůj, nikdy bych si nemyslela, jakou radost budu jednou mít z docela obyčejného hnoje, mívala jsem jiné priority. Propletla jsem růže smrkovými větvičkami. Ostříhali jsme thúje, maliní a vše ostatní. Hrabeme listí. Pod ořechem už to je čisté, zato třešeň nás zkouší, pouští listy jen po malých dávkách a tak tam řádím častěji. A budu ještě dlouho. Ještě budu sázet česnek. Ale na to je čas, podle počasí.
2 x týdně chodíme odpoledne na babské výšlapy, bývá nás zhruba 5 + 1 čubina, rozestupy a roušky dodržujeme. Trasa kolem 8 - 11 km. Včera jsme šly kolem Bačalského mlýna. Bylo zavřeno, jak jinak. Ale až otevřou, zajeďte si tam na pečené kolínko, takové jsme ještě nejedli. I to prostředí pohladí na duši. A velice příjemný personál.
Chce to prostě nepoddávat se nostalgii podzimu a sledovat to hezké, co se najde v každé roční době. Včera jsme šly rozlehlou dubinou, vnímaly jsem ty krásné jemné odstíny barev. To bych doma z gauče zaručeně neviděla. Proto ty procházky stojí za to. Navíc se člověk příjemně unaví a dobře spí.
Pokud je to možné, buďte činorodí. Snad bude zase líp a ta činorodost je daleko lepší, než resignovat. Jaga.
Ještě musím pochválit naši městskou knihovnu. Ano, je zavřeno, jako všude. Ale když si telefonem nadiktujete knihy, či aspoň autory, 2 x do týdne Vám knihovna připraví hromádku podle Vašeho výběru, jen si ji přijdete vyzvednout. Všechna nařízení se dají upravit, když si lidé chtějí vzájemně pomoci. "Svou hromádku" jsem už taky využila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.