Dobrý den, právě koukám na letecké katastrofy a říkala jsem si že bych se ráda podívala do letadla ale jenom podívala a tak mě přišla na mysl otázka kolik je vlastně letadlo vysoké.? Někdy jsem četla že člověk spadl z letadla bez schodů. Osobně si myslím že dveře letadla jsou od země tak 7m.
Nenašel jsem neboť se to asi nikde nepíše výšku od vstupů (i nouzových) jen výšku celkovou -od země po vrch SOP.Např pro A350B je to 17mětrů (17,05 A350-900) B747 19,3-19,4 dle modifikace .Odhadem u Boeingu jsou okénka spodní paluby asi 1/3 výšky!
To je otázka ! Každé letadlo to má přece jinak, do bussines jetu se nastupuje normálně z betonu jen po pár schúdkách na vyklopených dveřích, do Concordu je to pak ,,kapánek ´´ výše.
Ale s těmi 7 metry jste to trochu přestřelila - nástupní choboty u terminálů bývají tak na cca 3-4 m.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.