Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčka na auto - dobrý nápad?

Od: jiri01 odpovědí: 28 změna:

Zdravím všechny, je mi 20 a už uvažuji o tom že bych si koupil nějaké novější auto. Aktuálně mám naspořeno něco okolo půl milinou a chtěl bych Toyotu Supru která se pohybuje okolo 1300000Kč. Myslíte že je dobrý nápad si na auto zbytek půjčit, nebo si naspořit?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
No a teď tak trochu kecáš ;)

hodnocení

4x

Zeptám se trochu jinak než ostatní- nešel by sehnat levnější sporťák za hotové než Supra za 1,3 mega s úvěrem či "lízingem"?

hodnocení

3x
Je ti 20 a chápu že chceš pořadnou káru a honit si ego a baby ale věř že že si brat takovou to pújčku pokud nemáš tutovou práci kde bereš aspon 100 litrú měsíčně by byla víc jak neskutečná hloupost
Ve tvych letech začínat život skoro s milionovým dluhem bych si setsakra rozmyslel
Je to jenom auto múžeš ho roztřelit,múžou ti ho ukrast múže přijít drahá oprava budeš na to mít?
Taky múže přijít ženska děti rodina a ty budeš v mínusu a splacet hloupí auto místo toho abys pro svou rodinu hledal vlastní pěkný bydlení
Přemejšlej než uděláš nákou hloupost z mladistvé nerozvážnosti *palec*

motak
hodnocení

2x
Za mě dobrý nápad. Ekonomika se musí hýbat a vydela jak prodejce,finanční společnost na splátkách... tak nasledne i odtahovka, možná autoservis,zdravotní pojišťovna zrejme ne,ale funebraci, kamenik, kvetinar...

pb®
hodnocení

1x
Je to blbost, slušný lehce ojetý osobák ( u nového klesne cena o třetinu jen jak vyjedeš z prodejny) se dá koupit okolo 300tis. Tím nezatracuju půjčování peněz na auto, můj manžel třeba takhle splácel přes milion, ale šlo o náklaďák do podnikání, ne o frajeření v osobáku.

vilik*
hodnocení

0x
Auto na splátky bych si koupil pouze v případě, že ho potřebuju a že mám stabilní déletrvající příjem. A volil bych samozřejmě přiměřeně k mým potřebám.
Jinak je to nesmysl. Bydlení do budoucna pořešíte jak, že chcete vydat veškeré úspory a ještě uvažujete o zadlužení ve výši 2 až 4 ročních platů? S délkou penisu jste spokojený?
jiri01
hodnocení

Už bydlím dávno sám, v autě denně trávím dost času a hodně často se jdu na pár hodin jen tak projet, tak jsem si chtěl koupit něco trochu silnějšího a pohodlnějšího :)

vilik*
No, jestli je bydlení vaše a máte stabilní příjem, můžete si ještě chvíli počkat a pak koupit s menším úvěrem.

petal
hodnocení

0x

Je to nerozum ve vašem věku si pořizovat tak drahé auto, když na něj nemáte. A půjčit si na něj, to už vůbec ne. A to máte ještě mokrý řidičák. Takové auto si obyčejně pořizují lidé s vyššími financemi co už mají své jiné další životní zabezpečení.

nella
hodnocení

0x
Já naprosto chápu, že se ti líbí auta a když máš svůj příjem a žádné povinnosti zdá se ti auto jako dobrá investice - proč si nepořídit něco, co chceš. Také jsem to tak měla. Auta jsem milovala. Dneska je mi o 10 víc jak tobě a auto je podle mě ta nejhorší investice. Dneska vím, že bych si nikdy nové auto nekoupila (pokud bych neměla miliony). Rozumné auto se dá sehnat tak za 300-350tis a to podle mě pro rodinu i na frajeřinku pro někoho bez závazků. Několik let jsem jezdila měsíčně okolo 5000tis km tedy vím, jaké to je v autě "bydlet" a i tolik km se dá zvládat v Passatu, Octě, Golfu, Mazdě... Třeba Mazda 6 je nádherné, velké a poměrně silné auto. Zadlužit se kvůli autu je vážně trochu na prd. Radši bych se dnes peníze snažila investovat, rozmnožovat. Jednou se ti to bude moc hodit
k2

Vase zhodnoceni Mazdy 6 je v kontextu otazky vcelku dost usmevne...

Jinak i auto muze byt dobra investice, staci "jen" vybrat spravnou znacku a model...

motak
Pokud vam auto nevydelava, tj.nemate ho k podnikání, tak to nikdy není investice.
Nevim proc mají všichni pocit,ze je auto investice.
k2

@motak: spravne auto muze byt investice i bez podnikani, to neni pocit.

Viz treba rust cen nekterych modelu Porsche. Pamatuji i Themu 8.32 na aukru za 30tis, dnes jde spise za desetinasobek, Delta Integrale sla taky kdysi koupit za normalni penize...

nox®

Nejsem si úplně jistý, jestli tenhle převlečený bavorák, dle ceny asi se čtyřválcem, bude v budoucnu nějaký investiční trhák.

motak
K2: ale tak nebavme se o tech par kouscích na světě. To si běžný člověk nekupuje.
k2

@nox: v souvislosti s "tazatelovou" Suprou jsem to ani nikdy netvrdil. Jen mi prijde nesmyslny zde prezentovany nazor, ze "auto je ta nejhorsi investice"

@motak: co je par kousku na svete a co je ten bezny clovek? Za 1,3mil, co chce tazatel utratit (ale i za tech 0,5M, co ma momentalne) lze poridit investicne zajimave auto. Jen to nebude zde prezentovana Supra v zakladu ani ona nadherna, velka a pomerne silna Mazda 6.

motak
Ale on nechce auto na investici,on chce auto , se kterým bude machrovat před kamarády a doufa,ze na ni sbali nějakou holku,která mu dá.
k2

@motak: ale nejde o to, co chce tazatel, to je mi srdecne jedno. Jde o to, ze auto MUZE BYT investici. Takove "investicni" auto nemusi byt z tech co "je jich par kousku na svete" a "bezny clove si je nekupuje".

Moje poznamka pouze reagovala na nesmyslnost tvrzeni, ze auto je ta nejhorsi investice, popripade ze musi byt k podnikani, aby vydelavalo.

hodnocení

0x
Naspořit,a na okraj,taky se mi líbí.

daniela1
hodnocení

0x

Ve 20 naspořeno okolo půl milionu... Před 15. rokem se nedá vydělávat skoro vůbec, před 18. taky moc ne (výjimky existují), od 18 do 20 to je 24 měsíců. Při stejné rychlosti spoření mi vychází, že ve 22-24 by to mohla být plná kupní cena. Nové auto je sice ekonomicky nesmysl, ale nové je nové a u vozů, jako je Supra, to platí možná vícenásobně.

Za mě, Toyota Supra na dluh není dobrý nápad.

Škoda, že nikde není zmíněný současný vůz a zkušenosti s řízením, protože je rozdíl jezdit ve Favoritu (Felicii, Puntu,...), GTI Golfu (Aufi AMG Mercedesu) nebo v ničem, stejně jako je rozdíl najezdit desítky (stovky) tisíc kilometrů, nebo jet několikrát do roka pár kilometrů. :)

liska5
hodnocení

0x

.Není to dobrý nápad mít veškeré úspory v autě. Navíc bance dáte mnohem víc. A co provoz auta, pohonné hmoty, garážování, pojištovna, servis? Počítáte s tím?

Buďte skromnější. Doba se mění a prachy budou třeba jinde

Jj docela by mne náklady na provoz takového auta jako je ona Supra docela zajímala !

jen tak pro formu-syn musí denně dojíždět do práce nyní si pořídil jetou C4 HDi,a přesto,že spotřebu stlačil z asi 5,5-6l na 5,1l tak ZATÍM jezdí za cca 65kč/km (v tom je vše-kupní cena, spr poplatek,PR, servis po zakoupení..)

k2

@diesel: Ty naklady zas tak demonicke nebudou. Neni to zadni supersport. Bude to srovnaltelne s roadstery/coupe v cene kolem toho 1,1M. Troufnu si rici, ze obdobne naklady bude mit nejaky "lepsi" velky sedan vyssi stredni tridy, kterych u nas nejezdi zas tak malo (napada me flotila aut vladnich potentatu, ci dalnicni Kobry 11, na kterou tez jiste prispivate).

liska5

Dvacetiletému klukovi je potřeba připomenout, že vůbec nějaké náklady na provoz budou. Aby na ně měl při splátkách auta a nákladech na živobytí..

Ale jestli má už teď půl melounu, tak asi bude zabezpečen z domova...Jaképak naspořeno.

K2-neříkám démonické naklady,ale jistě to nejezdí za 5litrů ani ropy ani benálu, a pochybuji,že takové auto bude jezdit jen za palivo pod 3kč,k tomu další a jistě to nebude jako jsem třeba jezdíl s benálovou xantíí se všemi náklady za asi 6kč/km .Ale tazatel asi toto neřeší,jen peníze na pořízení auta!

k2

@diesel: Ano, v otazce se resi finance na PORIZENI auta, tak proc do toho motat provoz?

Snazim se Vam naznacit, ze provoz nebude nic drastickeho. Srovnavat s castkou na provoz Vasi prehistoricke ojete Xantie (predpokladam, ze novou jste ji nekupoval) nelze, ale troufnu si tvrdit, ze se nebude financne (v prepoctu na dnesni penize) velky rozdil mezi provozem Supry, ve sve dobe nove Xantie V6 Activa, XM V6 nebo cehokoliv jineho "lepsiho". Stejne jako dnes. Kdyby tazatel vybiral neco "lepsi", ale tuctove (spolecensky akceptovatelne) misto Supry, tak tu nikdo naklady na provoz resit nebude...

hodnocení

0x

Ta otázka mě opět rozesmála - kolik lidí si s tím nejlepším úmyslem už půjčilo na auto!

Jsou dvě základní materiální pravidla:

1/ banka nikdy nepůjčí člověku, který nemá peníze

2/ když si pořídíš drahé auto, ať už sporťák nebo nápadný kočkolap, už nic neušetříš - provozní výdaje naopak prudce narostou.

hodnocení

0x

Naspořit na raketoplán. Co je to nějaká Supra...

Barák už máš? Ať tu Supru neparkuješ pod mostem *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]