Nejste přihlášen/a.
Zkusí mi tady někdo vysvětlit, jak je možné, že se nepochopitelně mění čísla ve statistice nakažených, zotavených, umístěných v nemocnicích apod., která se denně objevují na hlavní stránce www.seznam.cz? Do nedávna to byla katastrofa, poslední cca 3 dny se najednou lidé zázračně uzdravují, počty aktivních případů klesají atd. Stačí se na to podívat.
Co si o tom myslíte?
Jak tu bylo napsáno, lepší nesledovat. I v jednom deníku bylo napsáno, že za mrtvé s covidem se počítají ti, co umřeli na něco jiného a covid měli. Tak co chcete! A průměrný věk zemřelých je 80 let - průměrný!
To není psáno v deníku, to je oficiální informace uvedená na stránkách Ministerstav zdra/....
Píše se tam přesně toto: Datová sada obsahující záznamy o úmrtích v souvislosti s onemocněním COVID‑19 dle hlášení krajských hygienických stanic. Zahrnuje úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na COVID‑19 (metodou PCR) bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí, a k jejichž úmrtí došlo v rámci hospitalizace či mimo ni. S ohledem na fakt, že vykazování úmrtí má určité zpoždění oproti reálnému stavu z důvodu validace a uzavírání případů krajských hygienických stanic, se mohou denní záznamy zpětně měnit právě z důvodu průběžného doplňování. Tento přehled je aktualizován vždy jednou týdně ve středu a obsahuje data k předchozí neděli.
A pak si člověk rozklikne excelovský soubor, kde je psáno věk, pohaví a datum a tam opravdu jsou zástupy zmeřelých ve věku 90+, 80+, 70+ a pak pár kolem 60, jednou za čas i případ opravdu mladého člověka kolem 40. Ať se na mě zlobí kdo chce, ale se stářím se pojí nemoci a umírání, to je normální koloběh života. Kdo je na tom díky stáří tak, že už se nezvládne postarat sám o sebe a musí být ubytován v nějakém zařízení s péčí, ten opravdu nemá před sebou ještě 10 let spokojeného života. A u těch mladších už nevíme, jaká byla celková anamnéza a jestli náhodou nebyl jejich zdravotní stav takový, že by je stejně za pár týdnů zabily metstázy, druhá mrtvice, srdeční selhávání nebo zkrátka něco, na co se umírá Covid necovid. Hlásili to u prvních 13 pacientů, pak už ne. Když se kouknu na reportáž z kovidové jednotky, vidím tam ležet připojené na přístrojích samá tlustá mužská těla (zeleninu jím přepasírovanou jen přes prase a podobné výroky jim jistě nebyly cizí), vysportovaného osvaleného chlapa neukážou nikdy, ten se totiž na přístroje nedostane.
Obrovský problém je v tom, co je uvedeno výše. Kdokoliv zemře pozitivní, je zahrnut do statistiky. Takže třeba i pozitivní rodička, která zemře v souvislosti s porodem, nebo mladý kluk, který se cestou z testování zabije v autě. To je nástroj k manipulaci veřejnosti. My nevíme, kolik lidí opravdu zemřelo v přímé souvislosti s Covidem a u kolika lidí v tom byl Covid nevinně a ani nevíme, jestli to ví lékaři, jestli si dělají nějaké utajené soukromé statistiky, které se nedostanou na veřejnost. Takže já zprávy sleduju, ale myslím si svoje.
Já vám povím vtip - naše republika je v testování nejlepší na světě! Má větší podíl nemocných s covidem. než je počet obyvatel státu. Vlastně to je spíš k pláči.
Já to sleduju každý den. Mě ani tak nezajímá, kolik je celkově aktivních a kolik vyléčených, protože v tomhle mají bordel. To bude jako na jaře, kdy to potom hodně skočilo, protože na to kakali a pravidelně neaktualizovali.
Jinak ten víkendový stav vysvětloval někdo tuším ze Zlína?, že se hodně propouštělo a že se to zas po víkendu zaplní, což tak bývá.
Já sleduji hlavně denní přírůstek x počet provedených testů, denní nárůst v nemocnicích+ těžké případy a počet zemřelých. Ale přemýšlela jsem nad tím, jestli třeba nesníží počet testů, aby se počet snížil pozitivních? Vůbec bych se nedivila, reprodukční číslo je teď 1, lidi se bouří a je třeba ho srazit na 0,8 a uvolnit opatření...
Já tedy sleduji zde onemocneni-aktualne.mzcr./... a tady taky worldometers.info/...
Statistická čísla jsou pro informaci každého občana a každý si z toho musí udělat svůj závěr.
O tom jaký je stav ve zdravotnictví a v sociálních službách se můžeš dočíst v místních denících. Pokud znáš nekoho kdo v zařízeních pracuje, tak můžeš získat i informace od zaměstnanců.
Zázračné uzdravení o kterém píšeš to asi nebude. Spíš to bude o tom, že před polovinou října začaly počty nakažených průdce stoupat a nyní jim po deseti až čtrnácti dnech vypršela izolace nebo karanténa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.