Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jaký máte názor na výrok pana Škárky o nedonošených dětech?
Viz - seznamzpravy.cz/...
Máte zkušenost s nedonošenými dětmi? Jste sami nedonošení, nebo máte někoho takového v rodině?
Strašné. Ovšem mám dvě kamarádky, jedna dítě v 6 měsíci, dítě nevážilo ani 1kg, dnes je to zdravá žena co má sama dvě děti, druhá dítě v sedmém měsíci , dvojčata co vážila 1,20 jedno, dnes obě hodně postižené, jedna mentálně, druhá na úrovni tříletého děcka a je jim 39 let. Ovšem matka by je nedala a s pusy nevypustila to co pan Škárka.
Bylo by dobře uvědomit si, že skoro totéž říkají ti, kdož v rámci boje proti svému "omezování" chtějí nechat pomřít udušením v bolestech staré a nemocné. Nedonošené a různě dodělávané děti padesátiletých matek to spláchne taky. Na druhé straně se na takové děti nebudou muset dělat sbírky a ušetřené peníze mohou dostat oni - umělci a ostatní milovníci (své) svobody ..
Má sestra se narodila v 7 měsíci a je zdravá a má 81 let.Jesli on se možná špatně vyjádřil a mínil tím děti postižené .Má známá má dceru a ta nechodí,neslyší nevidí má již 30 let Vyžaduje celodenní péči.jenom leží. Musí ji krmit a je toho ještě víc.Takový člověk si myslím nemá z života nic,,jestli on nemyslel takové děti.
S výrokem o nedonošených dětech nemohu souhlasit, osobně znám 3 velmi těžce nedonošené děti. Holčička 26.tt a 630g, dnes je z ní normální holka v pubertě a nemá ani brýle. Vlastně zdravotně "nejhůř" je můj kolega, věk 40+, ten má něco málo dioptrií na dálku a lehkou alergii. Ale přesto je to zázrak že přežil, před 40 lety nebylo běžné přežití dětí s porodní váhou do 1kg.
Ostatní výroky, i když jsou podané hodně agresivní formou, tak lehce odsoutit už nemůžu. Že neziskovky jsou zlo a mělo by se na ně posvítit, to snad všichni víme. Taky mě trochu krká ta neustálá agresivní adorace všelijakých autistů, aspergerů, oligofreniků, transgenderů, nebinárních atd. atd. Až si pracující heterosexuální průměrně inteligentní připadá nepatřičně nebo i ohroženě.
Taky vážně netuším, jaký přínos má pro společnost nenapravitelný bezdomovec-alkoholik nebo nejtěžší forma autismu, kdy jedinec nemluví a nikdy nebude, nedá se vzdělávat, je velmi agresivní a nebezpečný k okolí i k sobě. To je prostě jedno velké neštěstí a přínos žádný.
Já sama jsem 7.měsíc narození 1,8kg a mé dvojčata také 7.měsíc cca 2kg...a znám i další a viděla jsem dost dalších na neonatologii.
Pán to má popletené to ví každý. Každopádně neznám žádné nedonošené dítě co by mělo mentální vadu. Ale znám jich dost co mají celoživotní fyzické komplikace (poškozený zrak, špatné ledviny, neurologické problémy atd.) což je logické, protože orgány potřebují dozrát a né vždy se to povede po narození.
To ovšem nic nemění na tom, že i donošené dítě může mít zdravotní potíže...Daleko více problémové děti jsou děti feťaček nebo alkoholiků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.