Nejste přihlášen/a.
Donedávna jsem tyto zátky vyhazovala. Pak jsem chtěla uzavřít nějaký sáček se sypkým obsahem a došly mi mé minikolíčky, tak jsem nařízla podélně tento špunt a nasunula na dvakrát přehnutý okraj sáčku. Totéž pak s kořením. Tam jsem použila podélně půlené, které jsem zase do dvou třetin nařízla. A drží to a dá se na to i permanent fixem napsat datum. Láďa Hruška by ze mne měl radost
Korkových i plastových špůntů mám nastřádáno hodně. Dřív, když vedla dcera skautské tábory, brala si je ode mne a děti měly materiál k výrobě lodiček a nevím čeho ještě. Občas narazím na nápady, jak špunty využít, ale nemám chuť je lepit, krájet, propichovat a navlékat. Nechce se mi takové množství vyhodit, tak čekám na nápad nebo na zájemce.
Maky, z korkových tohle nepůjde, ty se budou drolit, nemají tu "čistou gumovost". Taky jsem takový skladovatel. Ale i občasný tvůrce.
Jednou jela dcera na Silvestra se študáky do obce, kde dominuje větrný mlýn, A tak jsme vyráběly z těch lepších korkových špuntů upomínkové předměty, takové maličké větrné mlýny s názvem onoho místa a s rokem konání těch silvestrovských oslav. Měla to tenkrát pro každého, a prý se nápad líbil.
Docela mne to zaujalo, ale nevím jak takový plastový špunt od vína vypadá. Sice mám víno také ráda a kupuji si, ale plastový špunt, který by se dal naříznout si nějak nepamatuji. Jsou tam takové ty špunty co vypadají jako korek, ale není to korek a to si nedovedu představit, jak bych ho rozřízla. A zrovna teď mám doma víno v tom "vinoboxu", co se dole vytáhne takové čepovátko. Náhodou jsem na něj narazila v jednom obchodě a je moc dobré, tak jsem si nakoupila zásobu. Nemůžete sem dát fotku, abych až mi tohle dojde věděla jak to poznám?
Mám korkové, pak takové, které se jen jako korek tváří a pak takové, které vypadají jako gumové, ale asi je to um.hmota.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.