Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vejce a kakao

Od: neuvedeno odpovědí: 11 změna:
Je dobré smažené vejce s kakaem?

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5
hodnocení

4x

Jestli ke smaženým vajíčkům pít kakao? Nedělala bych to. Mně to připadá poněkud těžké. Ani chuťově mi to nesedí. Spíš čaj, ředěný jujce, pivo,...

Ale proti gustu... Moje ségra si na chleba s ementálem dávala džem.

 

hodnocení

3x
avatar bimbam

Vyzkoušejte :). Sama bych si tuto kombinaci nezvolila, ale návštěvě na požádání bez řečí připravila. Tchán míval ke guláši nejraději makové buchty. I divné kombinace jídel mohou někomu chutnat.

První, co mne napadlo, smažená vejce poprášené kakaem jako třeba krupicová kaše. Pak se mi to rozleželo, že asi myslíte vejce zapíjet kakaem.

 

gordon
hodnocení

1x

ne, smazene vejce jsou dobre s cornflaky...ty ale do smazenice pridat az nakonec

 

hodnocení

1x

Jak pro koho. Znám fajnšmekry, kteří ke guláši jedí makové buchty a třeba ke svíčkové tvarohový koláč. A také vím, že Němci si v Česku běžně dávají smažený vepřový řízek s UHO a kynutým knedlíkem.

PS: Pro neznalé: UHO je universální hnědá omáčka*smich*

 

hodnocení

1x
avatar jenyk

Knedlíky s vajíčkem a k tomu mléko. Pro mě lahůdka, když to vidí má lepší polovička je ji ouzko.

 

hodnocení

1x
avatar diesel

Manželka je třeba hotová z toho,že na topinku namažu džem (neposolenou a nepočesnekovanou).Kdysi jsem to viděl u kolegy na ubytovně-tak jsem myslel co je to za ... ale po ochutnání,prostě je to změna!Babička mi jako dítěti občas dávala syrové vejce rozšlehané s kakaem (prášek) a cukrem.Takových různých kombinací jídel je.

 

hodnocení

1x
avatar babajaga

Manžel nejraději zapíjí zlatavé bramboráky s česnekem a majoránkou sklenicí mléka. Pro mě je to kombinace přímo vražedná. *blee*

Ale co lidí, to chutí. Pokud ta vajíčka a kakao někomu chutnají, nevadí. Když mu po tom není těžko až špatně, proč ne? Já bych si k vajíčkům dala raději čaj.

Ale ta gulášovka s buchtami mi připadá naprosto normální. Je to zvyk z totality. Kdysi v závodních jídelnách byl jednou týdně bezmasý den. Třeba buchty, vdolky, "blbouny" s povidly apod. Proto kuchařky uvařily nějakou hutnou polévku, většinou gulášovku, dršťkovou, frankfurtskou apod. Protože když bylo "hladové" to druhé jídlo bez masa, aby se lidé aspoň zasytili výživnou polévkou. Jaga.

senior

U nás se zase zapíjel bramborák bílou kávou. Jinak jsme to neznali. A když jedna návštěva pila k brmbrkm čaj a zkusila jsem to, tak mi to nechutnalo.

A protože mám ráda mléko, tak mě tato kombinace vyhovuje. Vašeho manžela chápu, co se v mládí naučíš ...

liska5

Taky bramborák a bilá káva. Tu jedinou, že je k bramboráku, si osladím. Tak to dělala babička i maminka.

Syn jako študák pracoval ve Švýcarsku v rodinné farmě. Každé jídlo se u nich zapíjelo teplým mlékem - řízek, guláš i klobásky. *alene*

 

hodnocení

0x
avatar ingbratwurst

Samozrejme, pokud Vam to chutna...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]