Zdravím, Je mi 16 let a nevím, jestli je to jen můj problém nebo jsou i vrstevníci se stejným problémem. Všimla jsem si toho za poslední rok. Jsem strašně ale strašně zapomnětlivá. Každý den na něco zapomenu třeba po dvou minutách. S kamarádem hrajeme hru, kdy si píšeme časy se stejnými čísly (11:11, 14:14,...) a kolikrát se mi stane, že vidím 20:18 a říkám si, to nezmeškám, ale doopravdy zapomenu. Co si nenapíšu, nevím. Do školy mám speciální papír, na který si píšu vše, co musím udělat jak dneska tak kdykoli jindy, jinak bych na to stopro zapomněla. Dneska taky, volám s bratrancem, že půjdu za ním k babičce a vezmu mu ukulele. Ještě si udělám legraci, že minule jsem ho zapomněla před zrcadlem doma nachystané a dneska jen, co jsem položila telefon, vypařilo se to a zapomněla jsem. Zapomínám spíš na úplně primitivní věci. Třeba taky několikrát jsem nechala prostě klíče před vchodem do bytu na židličce (naštěstí se ještě k nám nikdo nevloupal). Prostě takové problémy řeším každý den několikrát. To abych si nosila v ruce papírek a propisku! Vždyť mi je 16! Aspoň vlastní jméno nezapomenu Má to někdo podobně?
Ano, mám to podobně. Sice už mi není šestnáct, ale mám to tak odjakživa. Souvisí to se soustředěním. Svůj "papírový mozek" (blbníček) mám pořád po ruce. S pamětí to nesouvisí. Mozek prostě jen pracuje jinak. Ovšem pokud je to pro vás změna oproti dřívějšku, tak bych se nad tím, být vámi, opravdu zymyslela. M.
bara*
Díky moc za odpověď. Měla jsem to asi tak i předtím , jen ohodne min a nevšímala jsem si toho
Myslím, že mozek zleniví, pokud nedostává zabrat. Takže bych ho zkusil trénovat, např.kouknout na více předmětů na stole a pak je zkoušel vyjmenovat. Nebo jak leží zleva doprava apod. Takových testů na pamatovani je plno. Pokud si na úkoly pořídíte tužku a notýsek, místo počítání z hlavy používáte na výpočty kalkulačku, mozek přestává pracovat. Pak zapomínáte.
72mona3*
Ale jo, trénink určitě. To je samozřejmostí. Ale ne v praxi. To pak můžete tak dlouho zapomínat na toaleťák, až se po... M.
Občas se mi to taky stane. Já si myslím, že to je nesoustředěnost v okamžiku zapamatování. Myslím v tu dobu na tisíc věcí...Pak si jdu do pokoje zapnout počítač a ejhle, on už běží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.