Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám platit nájem za byt?

Od: antonin3 odpovědí: 1 změna:

Když jsem řešil bydlení v Praze kvůli vysoké škole, vůbec jsem netušil, že bude taková situace, že se školy zavřou. Sehnal jsem si v Praze byt (ještě s dalšími čtyřmi lidmi) - měsíčně 4 200 Kč. Strávil jsem zde ale pouze dva týdny. Pak jsem se vrátil domů a chodím na brigádu, kde si za měsíc vždycky vydělám tak na ten nájem. Teď řeším dilema, zda nemám mým spolubydlícím dát najevo, že už tam bydlet nechci. Domnívám se, že i příští semestr (od jara) se bude na VŠ učit pořád distančně a já bych tak zbytečně chodil na brigádu, zybtečně bych vydělával na nájem, když v bytě stejně nebudu. Jak byste se rozhodli vy? Platili byste nadále nájem a doufali, že se na jaře začně učit aspoň někdy ve škole, nebo byste se odstěhovali a bydlení opět řešili až na příští rok 2021/22?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Proč jste doma na brigádě, když v Praze byste si vydělal mnohem více.

Pokud nechcete platit nájem, tak by bylo slušné za sebe sehnat náhradu ( i když v této době je to asi nemožné) a nenechat spolubydlící za vás nájemné patit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]