Nejste přihlášen/a.
Tak sice sem podle mě tyhle politické diskuze nepatří a už vůbec né s vaší manipulací o "drobné" chybičce. Tak když už to tu je: pan Prymula je podle mě nečestný gauner, který lže, zneužívá postavení a dohazuje kšefty firmě své dceři, schází se s mafiánským podsvětím z Ano Faltýnkem mimou úřední budovy, které mají být zavřené a není schopen dodržovat svá vlastní pravidla. Přičemž za daleko menší porušenídokonce národu veřejně vyhrožuje obrovskými pokutami a dalším utahováním šroubů. A to vše v situaci, kdy řady zdravotníků a záchranářů padají na hubu a tisíce lidí přicházejí o obživu. O nějaké cti tento "důstojník" zřejmě nikdy neslyšel. Tohle fakt nazvat "drobná chybička" je k smíchu, je to totiž obrovské svinstvo!
Drobná chybička? Ministr zdravotnictví který zdůrazňuje jak je důležité nosti roušky a je nutné zavřít hospody, tak na to zvysoka a místo v kanceláři si udělá mafiánskou schůzku v restauraci, má na háku i svýho řidiče - na co roušku. A pak ještě mění verze, tj. lže lidem do očí. Tohle se s politikem absolutně neslučuje a neni to drobná chybička. Všude v civilizovaným světě by odstoupil sám hned po provalení, tady se drží koryta a kvičí jak on nic. Okolí jen zírá že ještě nevyletěl a že ho dokonce Mylouš možná protiústavně přikryje.
Káže vodu, chlastá víno, u toho hlasitě mlaská a potom lže až se mu od huby práší...
= Okamžitě vyhodit. Tohle se nikdy nemělo stát ministrem.
Prymulu nemusím.Ale tady se ho musím zastat a je to jen hon na čarodejnice.Je třeba si uvědomit že je to člověk jako každý jiný,a ten hadr má na hubě od rána do večera co leze po tiskových konferencích,jednáních,rozhovorech atd..Prostě hadr na hubě nonstop.
Tak si holt na chvíli v noci v Praze na ulici roušku sundal a nadechnul se jako každý z nás.A hyeny s fotákem na to 24hod čekají.
Nevím proč by měl za tohle odstupovat a být pranýřován.Myslím že jsou k řešení ted daleko duležitější věci a nee jestli byl Prymula 2 minuty bez roušky..
A nemyslite, ze onen hadr na hube fakt neni v teto kauze ten hlavni problem? Neni spise problem to, kde byl, s kym tam byl, a jak to "obhajil"?
Ne, opravdu to není člověk jako jiný. Je to ministr, který ta pravidla vyhlásil a za jejich nedodržování vyhrožoval. A opravdu to není jen kvůli roušce, ale proto, že si poseděl v hospodě, která měla být zavřená. A že lhal a tahal do toho vyšehradské proboštství. To s jakou mafiánskou existencí tam byl dává nadále možnost už jen spekulovat, i vzhledem k tomu, že v minulosti už měl vážné problémy kvůli své funkci a náhlým zázračným obchodním úspěchem firmy své dcery.
Pan Prymula ráno připustil, že udělal chybu, a zmínil případnou rezignaci.
Až v průběhu dne začal tvrdit, že vlastně nic neporušil. Obdobně pan Faltýnek, který však "jakýstakýs"(polo)závěr vyvodil.
Pokud to média stále "omílají", může se zdát, že je to zbytečně nafouknuté. Ovšem já bych od člověka, který uvedená opatření a zpřísnění navrhoval a prosazoval, očekávala jiné chování i vystupování. Pokud by uznal chybu a omluvil se, brala bych to. "Zahrávání do autu"ale neberu.
Ovšem to bych asi chtěla moc. > Znáte u nás někdo nějakého politika, který by přiznal chybu?
Reaguji na odpověď Priklad11 > Je jasné, že tam Blesk "někdo pozval". Znamená to snad, že měl Prymula roušku nebo respirátor (fotograf ji/ho ve Protoshopu odstranil) a/nebo že v restauraci, která měla být v té době uzavřena, nebyl?
A právě MUDr Primula na ČT 24 se vyjádřil, že nejspíš s vládou nebude spolupracovat. Minimálně z jara to byly jeho zásluhy. Necháme se překvapit jaké odborníky seženou. Ovšem bez spolupráce občanů nikdo nezvládne nic. A mnoho občanů si svoji nekázeň dovedou zdůvodnit, třeba pochybením MUDr Primuly. To je vysoká hra. Za tím je něco jiného a při tom je obětováno zdraví občanů.
@Priklad11 > o důvod víc, proč by měl jít ministr zdravotnictví příkladem.
Tušíte, kolik lidí už teď píše, že kdyby byl korona virus tak hrozně nakažlivý, báli by se politici především sami o sebe a striktně by dodržovali všechna vládní opatření? Argumentují tím, že ministr zdravotnictví i vláda mají jiné informace, než se předkládají veřejnosti apod.
Pokud v takové situaci "udělá ministr botu", může to mít mnohem větší dopad, než jindy.
Kromě toho - jak píši výše - mi víc vadí to, jak se k tomu Prymula (proč mu komolíte příjmení?) postavil...
V tom případě by ho neměli ani pustit do vládního expertniho týmu, protože se stal nedůvěryhodný. Mohli by povolat Stráského. To byl ministr přes všechno. Pouze jako turistický průvodce se mu nepodařilo dovést všechny svěřené turisty živé domů.
A nevím o jaké komolení jde. Někdy editor za mne něco opraví, ikdyž to nechci Asi jde o i a y
Nemám co odpouštět, jelikož jsem se panem Primulou nikdy necítila ani uražená, ani dotčená. Vždy jsem ho považovala za odborníka na svém místě. To, že on sám neměl roušku v místech, kde nikdo nebyl a v pozdních nočních hodinách, kde nehrozilo, že někoho potká, nepovažuji za žádný prohřešek, protože by se mi to v podobné situaci klidně mohlo stát také a to roušku nosím bez kecání a bez protestování tam, kde je to nutné. To jsem si "naordinovala" sama a dávno. Nechodím do kaváren, ani se neúčastním žádných hromadných akcí. Ani ve snu by mne nenapadlo roušku nenosit a odvolávat se na tuto absurdní a cíleně vyvolanou aféru. Považuji za velmi nešťastné, že media dopustila, aby z toho vznikla tak ohavná a nedůstojná kauza. Zákazy mi samozřejmě vadí, protože je to samozřejmě určité omezení. Ale na druhou stranu budu raději chvíli žít v omezení, než někde v nemocnici lapat po dechu a bojovat o život. Já jenom věřím, že pan Prymula to nevzdá a bude pomáhat i tom případě, že ho všichni šmahem odsuzují, hází mu klacky pod nohy a snaží se ho zničit. A za to se před ním skláním, protože já být na jeho místě, tak předám "klíče", strčím si ruce do kapes a odejdu středem.
Ne že byl přistižen. Tam na něj o půlnoci číhali. Otázka je komu tenhle stav má sloužit. Ovšem tupci v tom mají jasno.
opravdu si nenechám od někoho z aeronetu nadávat do tupců, protože nesouhlasím s jeho proruským lžitiskem. Nahlášeno.
Neznám uvedená média, ovšem o Blesku mám jasno. Důležité je, zda je informace je pravdivá. Pravda je že tupci vždy budou hájit co jim vyhovuje, než aby ctili nějaká pravidla která jim nejdou pod fousy. Tady jeden imunolog taky tvrdí že ČT dává prostor dezinformacim a to tupcům vyhovuje. Komu to má sloužit. ŽUMPABLOKU. Sami by to lépe neudělali. Za stav nemůže ani Babiš ani Primula. Za to si mohou občané kteří na všechno se*ou. Ovšem tupci občané jsou za všech stran masírováni, při tom vůbec nejde o to zlepšit stav, ale pokud možno diskreditovat vládu. A to nejsem "koblihář.
A tupci není potřeba říkat že je tupec. Úplně stačí, že jím je.
@Priklad11 >
Což o to, o tom, co je Blesk zač, tu máme jasno snad všichni. Problém je v tom, že Prymula chybu udělal a teď se k ní neumí postavit.
Přemýšlím, jestli je komolení něčího jména znakem, že člověk není tupec...
Nebo je znakem netuposti to, že někdo dá před Bleskem přednost Aeronetu? Možná, že by někdy nebylo od věci se zamyslet, jestli ve všech případech až tak moc záleží na médiu, jestli někdy není důležitější informace sama o sobě...
Nevím o jaké komolení jde. Pokud se jedná o DEMOBLOK snad je pochybné označení nějakého uskupení. Jiní to uskupení identifikují jako ŽUMPABLOK. Já se klaním k druhé variantě. Zrovna tak jako se vžilo brexit. Možná by vše vyřešil czexit.
A snad jsem psal, že důležitá je pravdivost informace.
Soudruh naklepe klávesnicí slovo "žumpablok" a má erekci. Jiní utrácejí duchod za ruzné claviny...nejsou to tupci?
Včera ČT vykládala že mohly být uspořádány farmářské trhy. Jak jsou lidé dbalí a Městská policie dbá o pořádek. Sice v té tlačenici kterou odvysílali se asi těžko dodržují 2 metry, ale pokud natočej občany s rouškou na bradě, aniž by měl v ruce cigaretu, rohlík, nebo kelímek piva, tak to asi pravda nebude.
@lida - Nikdo snad nejsme bez chyb svatí, tak proč to neodustit našemu panu ministrovi
Kdyby se k tomu pan ministr postavil jinak, asi by mu to, byť možná s odřenýma ušima, "prošlo" - jak restaurace, tak nezarouškování. On dojel na to, že ze všech udělal blbce.
Nebyl jsem u toho a "blesk" jsou ty poslední noviny, které bych považoval za seriózní. Takže tu aféru nebudu komentovat. Jen mi přijde divné, že by Prymula takhle ryskoval. Já bych si na jeho (a nejen jeho) místě dával zatracený pozor, abych nešlápl vedle. Zvlášť v současné situaci. Vždyť je naprosto jasné, že opozice doslova číhá na každou chybičku, kterou okamžitě nafoukne a využije na to, aby znemožnila současnou vládu. Do voleb zbývá 11 měsíců.
Nicméně souhlasím s tím, že se to stát nemělo.
Že někde trajdal bez roušky je sice velká chyba, v jeho postavení přímo trapná, ale podstatnější je, co kuli za pikle, že se nemohli sejít v kanceláři...a to je pro mne podstatné. Pan Prymula už za sebou pár ekonomicko-politických skandálů má, není to žádný Mirek Dušín, takže co jiného může člověka napadnout že se snažili upéct nějaké šmé typu Bamberk. A to mu tedy odpouštět nehodlám, v krizové situaci je to na polní soud.
Já bych mu to odpustila a to protože jde o extrémně vyhrocenou, krizovou situaci ve zdravotnictví. Jde přímo o liské životy. On je odborníka, který má přehled. Navíc je v tom od začátku. Jde o bezprecedentní situaci. Zas tak velkýho kiksu se nedopustil.
To, co by nás mělo zajímat, je to, co tam dělal s Falktýnkem... ale tohle u Babiše tolerujeme celou dobu. Najednou v nejvyhrocenější možný situaci lidé volají po krvi, navíc po tý špatný. Přitom Babiš, ten tam už dávno neměl být... ale zase teď už na tohle není prostor ani čas.
A lidé, kteří dodržují opatření na základě důvěry v Prymulu, jsou omezení a tupý. Říct se jim to ale nesmí, protože pak by to bylo ještě horší...
Odstoupit ale musí, protože je tady hodně lidí, kteří jsou omezení a tupí, a pak by to brali jako důvod pro to nedodržovat opatření. Tito lidé podle mě jsou obětmi sami sebe. Rozhodují se na základě strachu, emocí, nemají žádný hodnoty, jsou to prázdý lahve...
Na druhou stranu v jiný situaci by Prymulova minulost, celej Babiš, mělo být dávno vyšetřováno...
Lidi podle mě nechápou smysl demokracie. Nechápou, že jejich svoboda není neomezená. Moje svoboda začíná tam, kde končí svoboda druhého...? Že když je tady problém, nějakej legitimní důvod, tak svoje práva omezím... protože vím, že to je jediný řešení, jak z toho vem... Že nejsem jenom já a já a moje práva a kecy, že je přece demokracie... ale sám odopvědnost za nic přijmout nechci.
Mám pocit, že za tuto minichybu by ho někteří nejraděj ukamenovali a ty svíčky u místa focení, to už nechápu vůbec. Jistě měl rezignovat sám a nelhat národu. Ale ta hysterie je přehnaná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.