Nejste přihlášen/a.
Papaláš Prymula byl s Faltýnkem v restauraci na Vyšehradě!
Omluva - neuvědomil si, že schůzka se koná v restauraci, schůzka byla akutní.
Nám zakazuje a on porušuje. Možná někdo prokouknete tuhle samozvanou elitu, která nedodržuje to co sama vyhlásí.
Ztráta důvěry. Nemá ani bezpečnostní prověrku, jak může dělat ministra?
Jsem za živnostníky, jak tu některý rádce nazval jednu paní, že je parazit, když si bere 500 korun za uzavření podniku. Lidi se dostávají do obrovských finančních a sociálních problémů.
Faltýnek -- bojujeme za vlast!
Jsem naštvaná! Za naše děti, které mají distanční výuku, dusí v rouškách, nic se pořádně nenaučí, chození do škol je nenahraditelné.
Musela jsem si ulevit.
Jaký z toho máte pocit, ztratili u Vás tito dva důvěru?
Tito dva nikdy moji důvěru neměli.
Tudíž paradoxně neměli co ztratit.
Hnus.
Podle Babiše plukovník doplukovníkoval a Faltýnek dofaltýnkoval.
Zeman o tomto rozhodnutí vyjádřil určité pochybnosti...
Teď jsem ještě hodně napnutá, jak to dopadne s tou "zaslouženou" medajlí.
A do jaké trafiky budou pánové uklizeni a jak moc si pohorší.
Ještě kéž by Babiš dobabišoval. Protože jaký pán, takový krám. Stejně žádnou solidní náhradu za Prymulu nejspíš nesežene - nikdo slušný a kompetentní do jeho vlády nepůjde. Jen stále horší a horší zmrdi.
Mimochodem - už se vyšetřilo, kdo otrávil Bečvu?
Moje řeč! Ještě ten čtvrtý do party...
A na Bečvu odpovídám : nokdoasi? V okolí je to veřejným "tajemstvím".
@jethro - už se vyšetřilo, kdo otrávil Bečvu?
Podle rádia Jerevan premiér na tiskovce prohlásil, že měli připravená opatření pro OSVČ, nezaměstnané a další, ale nějaký blbec jim je vypustil do Bečvy...
Jasně, že udělal Prymula blbost že někde dřepěl bez roušky. Ale pro lidi udělal dost. Zavedl tvrdá opatření, ne aby se někomu mstil, aby uchránil od nemoci. Dělal to pro ně a jestli teď někdo bude na truc taky sedět nebo chodit někde bez roušky, tak neuškodí Prymulovi, ale hlavně sobě a plno lidem okolo. Prymula, i když je blbec, co udělal, tak na tu funkci má zase schopnosti, více než někdo, kdo do toho spadne bosýma nohama a prdlajs si bude vědět rady. Ale hlavně, že se nažere opozice. Babiš měl za to jedno zakopnutí Prymulu podržet, dal mu důvěru, nepodržel, měl opět strach co by na to řekl zase třeba Fiala.
Kvůli paparazzi zahynula Diana. Paparazzi z Blesku o půlnoci číhali, nebo se vraceli z vykřičeného domu. Primulovi to neuškodí. Jejich snaha o senzaci uškodí především lidem této země. Ti co pravidla dodržují, ty to nerozhodí. Ti co na vše kašlou, by kašlali i bez toho. To jenom ČT vše přízívuje, jako by je ŽUMPABLOK za to platil.
Je to smutné a ošklivé zároveň.
Pan Babiš varoval lidi před dovolenou v zahraničí. Sám se povaloval na Krétě. My poslechli, zahraniční dovolenou zrušili. Peníze nám sice do koruny vrátili, ale bylo to martýrium. Proč se dovolené nevzdal on? A svou barbínu poslal do Chorvatska.
Pan Prymula má asi IQ v pásmu imbecility. Někam ho vezou, on, chudák, neví, kam. Neumí číst? Neumí se zeptat? A takový šášula nám poroučí, co máme dělat? Když sám káže vodu a pije víno?
Proč tam tedy lezl? Mohl si sjednat schůzku doma. Hospody stejně /všechny/ musí mít večer zavřeno. Ale třeba by paní Prymulová Faltýnka vyhodila, že právě setřela, tak aby jí nenašlapal.
Je mi z toho smutno. Poslouchala jsem vždycky. Nosím roušku, nelezu, kam nemusím. Snažím se být ohleduplná. A o slavém Prymulovi jsem si myslela, že to s námi myslí dobře.
Je to jen člověk, jako ostatní. Ale nechápu, proč právě on nám radí, když to nedodržuje. To už by byl snad místo něj lepší brouk Pytlík. Aspoň by s ním byla sranda.
Než Prymulu, to raději Pepka Vyskoč! Jaga.
Udělal kolosální blbost a za blbost se vždycky platí. On, který ví, že může být novináři ostře sledován, tohle podcenil a nedomyslel. Odvoláni budou asi oba, ale nějak mi není jasné kdo by měl přijít na jeho místo. Aby se tady ještě "prstíčkem nehrabalo" po Primulovi. Opozice jásá, Primula jim vlastnoručně podal pádlo, kterým konečně vládu Babiše utlučou. Teď je poslouchám na ČT 24 a ještěže mají ty náhubky a není vidět jak si spokojeně olizují "krev".
Ono je to asi takto nebo takto si to spíše pan plukovník pamatuje : čl.1-Velitel má vždy pravdu! čl.2. Za předpokladu, že velitel pravdu nemá,pak platí čl č.1 !
Jinak řečeno tato garnitura politiků si to vždy zařídí dle sebe a pokud by se našel někdo kdo to opravdu myslí dobře-pak se tam nedostane nebo pokud by se mezi ně náhodou dostal,tak jej velmi brzy odstraní nebo bude muset jednat jako zbytek .dle hesla-kdo chce s vlky býti,musí s nimi víti!
Pobavilo mě to a děsím se kdo bude další ministr zdravotnictví a co vymyslí. Vy bez roušky dostanete pokutu, oba páni příjdou o místo a dostanou nejspíš zlatý padák a "trafiku".
Mně to přijde, že si z nás mocipáni dělají prdel a ví, jak to ve skutečnosti se slavným koronavirem je (tím nepopírám jeho existenci), nebo že jsou sami loutky a "někdo" je drží pěkně za koule a říká jim, co mají dělat a jak lid ovládat.
Jinak si nedovedu vysvětlit, že se nebojí o sebe a i když kážou roušky všude, sami se pak nechají načapat, že je nenosí. Jakto že když je nosí a vše dodržují, sami se nakazí (hygienička, Hamáček). Takže ona ta opatření co musíme pod pokutou dodržovat, jako zas až tolik nefungují? Nebo je sami nedodržují?
Když je to tety tak strašně nebezpečné, že se kvůli tomu staví nemocnice ve výstavní hale (a nepoužije se již postavená "tajná" nemocnice), jak to, že tedy sami vládní činitelé stále mají na hubě kus hadru ušitý samodo (sama jako chronicky nemocný pacient píchající si 3x týdně iminomodulancia nenosím nic jiného, ani do obchodu, ani do pražsé MHD) a nenosí vláda respirátory FFP3, které již k dostání jsou, když je to tedy tak smrtící a nebezpečné.
Jak to, že stále nejsou k dispozici informace, kolik lidí je skutečně pozitivních bez opakovaných pozitivních testu u jedné osoby, kolik z těch pozitivních osob je bezpříznakových, kolik má lehké příznaky a nemoc zvládne vyléčit sám doma, kolik jich je v nemocnici ale proto, že to fakt potřebují, ne proto, že se bojí, že na ně nevyzbyde ventilátor nebo proto, že babku, která je pozitivní, ale nic jí není, nechtějí mít dál v LDN. Proč se kdokoliv, kdo je v době smrti pozitivně testován na Covid, zahrnuje do statistiky zemřelých na Covid, aniž by se zohlednilo, jaká byla hlavní příčina smrti a toto je dokonce bezostyšně psáno na stránkách ministerstva zhdravotnictví? Takže když mi nic nebude, ale budu si muset z nějakého důvodu udětal test na Covid, ten mi vyjde pozitivní a cestou z odběrového místa se zabiju v autě, budu brána jako osoba, co zemřela na Covid. To jako vážně?
Velké nadnárodní řětězce jsou otevřené, ale třeba malý krámek české kosmetiky Manufaktura v tom samém nákupním centru musel zavřít. Přitom tam nikdy návaly zákazníků nebyly a snadněji se tam udrží doporučený rozestup 2m.
Něco tady hodně smrdí.
A jak víte, že musel zavřít? Třeba zavřeli z vlastní iniciativy a to z těch samých důvodů, jako ta má kamarádka. Neměli klienty a seděli tam celý den zbytečně a museli svítit a topit. Pokud vím, tak drogerie nemají zákaz provozu. Tak nevěřím, že zavřít museli.
Mám úplně stejný názor o Vy.
Na tu nemocnici v Těchoníně jsem se nedávno dívala. Je to záložní nemocnice pro opravdu vysoce nebezpečné a nakažlivé nemoci. Provoz je velice náročný a drahý /místnosti pod tlakem/. Ti nezbytní pracovníci, kteří tam nejsou v tomto zakonzervovaném stavu zapotřebí, pomáhají v dnešní době v normálních nemocnicích.
Nemocnice v Letňanech mě trošku děsí, protože mě připomíná rok 2012 a olympijské hry v Londýně. Tenkrát byl avizován tento vir, ale kdo si na zahajovací ceremoniál již dne vzpomene? Korona, řada lůžek, tancující zdravotní personál, děti na lůžku.
Co nechápu je, že v Letňanech máme 500 moderních lůžek a doufáme, že je nepoužijeme, zatimco v nemocnicích máme tisíce zastaralých lůžek, která se použijí jako prvni.
No Faltýnek si nasypal na hlavu kýbl popele a je rád, že od toho může utéci a uklidit se do bezpečí a bude vyčkávat na vývoj situace. Ale takový chlap je už v politice "protřelý" a ví, že se mu zase až tak moc nestane. Ono totiž tohle teprve začíná a já jsem si myslela, že se na nějakou politiku vykašlu, protože je to pořád stejná komedie. Ale změnila jsem názor a budu sledovat vývoj situace. Ale strašně se těm lidem divím. Proč to nevzdají všichni co jsou u vlády. Babiš a celý jeho spolek by měli odstoupit a podat demisi prezidentovi. Všichni najednou a v jeden den. To by byla prča...
P.S.
Teď zrovna vidím tu fotku, jak vychází Primula a má něco v ruce. A co když je to fakt šrajtofle a on jako slušný občan dával někomu zpropitné třeba za to, že jim tak pozdě ty vrata otevřel? Takže on chtěl dát pár korun nějakému potřebnému a kvůli tomu se strhla tato šílenost V každém případě je to celé fraška. Já se teda dotčená necítím a je mi fuk co tam ti dva, nebo tři vlastně dělali. Žádný dav kolem nebyl, nikoho ohrozit nemohli, řidič měl náhubek. Žádné "plivnutí do tváře" jsem jejich chováním necítila. Je mi to absolutně fuk a jsem naprosto přesvědčená, že rozumným lidem je to také fuk. Chytat se toho budou jenom ti, kteří z toho budou mít politický prospěch a ti, kteří den co den doma dělají to samé, ale přitom budou ukazovat prstem na druhé. A to je u nás přece běžný jev.
To tak vždycky bylo, že si to elita uměla zařídit. Prý se mohou izolovat v soukromém letadle. To se mně v autobuse nepodaří.
Jednoznačně to je "Blesk" a převážná většina lidí doufám ví, jak věrohodné jsou jejich zprávy. Že ho vyfotili jak vychází a chce udělat pár kroků k autu bez roušky a něco drží v ruce a to mohl být i tablet, nebo nějaká taška na dokumenty, ale hned to je peněženka. Podle mne to peněženka nebyla, proč by ji proboha držel celou cestu k autu v ruce? Že by si přepočítával drobné? Mně se "líbí", jak se na něj všichni svorně vrhli a co mají keců o důvěře. A lidem, kteří jsou stejného názoru, bych já velmi přála, aby se na to vykašlal on, odstoupil a nechal je napospas vlastním rozhodnutím. Všechny zákazy bych zrušila a nechala je dělat co by chtěli a tím by se to vyřešilo nejlépe a přirozenou cestou... Ti, co by byli chytří by zalezli a vylezli až by bylo po všem.
Bohužel tohle nejde.
Tupce kteří žerou co jim média ve vlastnictví Bakaly, Křetinského s pomocí Moravce a ČT a k velké spokojenosti DEMOBLOKU naservírují, nikdo nepřesvědčí. Oni za to nemohou. To mají od narození. Upozorňuji, že nejsem "koblihář". A je mi jasné, že by na pravidla stejně kašlali, i kdyby byl u moci Fiala nebo Bartoš.
Vážení, myslím že jsme moc malí, abychom do toho viděli, nijak to neovlivníme. Hraje se o velké peníze, hraje se o o naše životy o naši budoucnost.
Každý den budou vycházet nové a nové informace, pravdivé i falešné.
Podle europoslance Zdechovského o nočním setkání věděl kromě zúčastněných i premiér. "Podíval jsem se opakovaně na záznam ze včerejší tiskové konference Andreje Babiše – podle mě o schůzce Faltýnek - Prymula a spol. věděl a věděl také, co tam hoši probírali. V této době se hraje o obrovské peníze ve zdravotnictví. A to je důvod, proč se to nemohlo řešit ve Sněmovně," myslí si.
Já zde už nebudu přispívat v této záležitosti, už se v tom nevyznám, jsou tom velké šachy. Nemám na to.
Dočkáme se ještě velkých překvapení.
Vždyť už je jasné, že letos žádné "předávání"nebude, tak proč o tom mluvíte? domaci.ihned.cz/...
Na ČTK vyšlo toto prohlášení v 11:07 a každý to nezaznamenal.
Tedy vilik ve 13:24, liska5 a ani já senior o pár minut později jsme to nevěděli, pokud tedy mohu reagovat i za ně.
Nedal jste suzymon odkaz, na koho reagujete.
To jenom pro upřesnění. Je to i volná diskuze.
Naprosto s Vámi souhlasím. Také znám docela dost těch ubrečených, kteří pomalu neměli dát co na talíř, když se zaváděly ty kasy. A přitom bylo notoricky známo, že si žijí nad poměry jiných lidí. To byli ti, kteří byli mezi těmi prvními, kteří začínali podnikat. Celé ty roky nikdy neplatili daně, protože to šlo. Pak to někteří opravdu "zapíchli", ale to byli většinou už lidé, kteří byli v důchodovém věku a možná to neměli komu v rodině předat. A ti mladší samozřejmě kasu koupili a museli se přizpůsobit. Ale pak si velmi rychle našli cestu, jak nepřiznávat všechno. Ta moje kamarádka by ráda měla obchod otevřený, protože těch 5 stovek ji teda nevytrhne, ale alespoň to, když je oba jaká je. Přesto si myslím, že jestli to tak bude pokračovat, tak bude muset vymyslet jak z toho ven. Pět set korun za den, jí obchod nezachrání a nemůže ji to uživit. Ona zatím doufá, že se to přežene a vše se rychle vrátí do normálních kolejí. Tak tuto možnost uvítala k překlenutí toho času. Ale to rychle uteče a jestli to bude trvat delší dobu, nemůže to dopadnout dobře. Sice jí zpočátku odpustii asi dva nájmy, ale dál to pokračovat nebude a nějaké posouvání s placením nájmu na pozdější dobu, se může šeredně vymstít, protože dluh bude narůstat a jestli se dlouhodobě nevrátí klientela, tak je konec.
Někteří podnikatelé mají naspořeno. Kde méně vloží, a o to je větší zisk. Ale jsou taková řemesla - služby, kde si nemůžete přidat šílenou marži, protože byste odradil zákazníky.
Je rozdíl, jestli podnikáte s pozemní technikou, s jeřábem, výškovou plošinou, kde si naúčtujete tisíce za hodinu a se ševcem, kterému dáte sto korun za podpatky.
Kdo na účtě má, tak nyní, po zavření provozovny čerpá. Ale všeho do času, právě jako tento uvedený případ restauratéra. Po pár měsících rozhazovačného života se jeho úspory ztenčí. A že se tak stane, na to vemte jed. Takovým lidem a jeho rodině /děti, manželka/ bude trvat dost dlouho, než se naučí šetřit a žít skromně. Pokud jsou ovšem podnikaví, tak třeba vymyslí nějakou jinou živnost, která jim na živobytí nějakou zlatku přinese. Život půjde dál a plno řemesel bude vždycky potřeba.
Lidem, kteří se přeorientují a budou poskytovat potřebnou službu, budou nadále fungovat, fandím a vůbec jim nezávidím.
Mám nedaleko v ulici opravnu aut, ten člověk leta letoucí dělá od pondělí do soboty, a mnohdy v neděli i ve svátek. Večer uléhá velmi brzy /nesvítí/, aby ráno už v 6 hodin byl v dílně. Takovým lidem není co závidět. Takže tady ve srovnání s Vaším příkladem jsou k podnikání dva odlišné přístupy.
----------------------------------
No a že někdo pláče a fňuká, to je nátura, abychom mu neviděli do karet, ten člověk to dělá účelově a ví proč.
----------------------------------
Problém vidím, že poptávka po službách, které budou nedostatkové, zvedne pořádně cenu.
---------------------------------
S tímhle koronavirem zchudneme skoro všichni, kromě výjimek, kteří se specializovali na zdravotnické potřeby, dovážky potravin do domu, poskytovatelů internetu, on-line prodeje zboží, přeprava atd... Najde se dost oborů, kterým tento stav nouze naopak zvedne tržby. O našich dětech, když napíšu že nejenom zchudnou, ale i zblbnou, tak to bude asi také tak.
Po psychické stránce to budou mít nejhorší lidé z paneláků. Jenom s bytem, bez příbuzných, kteří by jim poskytli pobyt přes víkend na venkově. Ti, kdo mají domek se zahrádkou, chatu, chalupu, tak na tom budou o mnoho lépe.
Že nerespektují nařízení vlády "obyčejní" lidé je napováženou, ale když nerespektují nařízení ti, kteří je vyhlásili a chtějí, aby lid veškerá nařízení dodržoval, nemohou být dále ve své funkci. To nelze okecat ničím. Babiš rozhodl naprosto správně.
Vidím že s těma konspiračníma teoriema nejsem sám.Prymula udělal "špinavou práci" a asi má vlastní názor
Nějak často měníte názory -zkuste kandidovat na ministra zdravotnictví , zaslechl jsem názor že by to mohl vzít superministr Havlíček
To bych rád viděl tu změnu názoru. Pravda je že Login Priklad1 byl z ničeho ní obsazen a tak 11. Ovšem Login může použít kdokoliv. Co se týče ministra mohli by sáhnout k opozici. Třeba Stráský. To byl univerzální ministr. I zdravotnictví. Ovšem jako turistický průvodce po něm zbylo několik mrtvejch.
Četla jsem v jedné diskuzi hezkou větu - Kdyby skutečně existovala hrozba infekce, tak by politici jako první měli strach zejména o sebe.
Tím nepopírám, že tu covid není, ale nemám důvěru v počítání a testování nakažených, nemocných, vyléčených a počtu úmrtí. Kde jsou úmrtí na sebevraždy, infarkty myokardu, mozkových mrtvic, rakoviny, autonehod, sešlostí věkem, atd..
A z jakých důvodů by se měly dělat ještě výpčty o kterých mluvíte? Proč by se měly dělat nějaké složité výpočty kolik lidí umírá na nemoci, které nejsou nakažlivé, nebo počítat lidi kteří sešli věkem , nebo sebevrahy? To vám tohle nestačí? Uvědomujete si, že se to samo nespočítá? Uvědomujete si, jak složitý je proces takových výpočtů? To přece nemá nic společného s tím, jak Vy si doma počítáte nákup.
Nejsou to žádné složité výpočty, tohle se nemusí vůbec počítat, jenom správně napsat do kolonky. Statisticky to v nemocnicích dělají a odesílají zcela běžně, každý den. Není v pořádku, aby se 100% zemřelých dávalo do kolonky ,,zemřeli na covid,,.
To není správné a jenom to vytváří strach, a stresování obyvatel. Dlužno říci, že se tak děje po celém světě.
@senior - Není v pořádku, aby se 100% zemřelých dávalo do kolonky ,,zemřeli na covid,,.
Vy máte relevantní informace, že se tak děje? V tom případě bych prosila sdělit pramen, děkuji.
jedubabičko a tohle vám nestačí?
COVID-19: Přehled úmrtí dle hlášení krajských hygienických stanic
Aktuální k 18. 10. 2020 v 23.59 h
Datová sada obsahující záznamy o úmrtích v souvislosti s onemocněním COVID‑19 dle hlášení krajských hygienických stanic. Zahrnuje úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na COVID‑19 (metodou PCR) bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí, a k jejichž úmrtí došlo v rámci hospitalizace či mimo ni. S ohledem na fakt, že vykazování úmrtí má určité zpoždění oproti reálnému stavu z důvodu validace a uzavírání případů krajských hygienických stanic, se mohou denní záznamy zpětně měnit právě z důvodu průběžného doplňování. Tento přehled je aktualizován vždy jednou týdně ve středu a obsahuje data k předchozí neděli.
Zdroj Ministerstvo zdravotnictví ČR
No a teď si představte, ža by den co den byly na "novinkách" ty grafy o všech zemřelých na jakoukoliv nemoc, stáří, sebevraždou, při silničních nehodách a také vraždy, na ty jste zapomněla. Každý den! Všechny! Vy byste to celé každý den četla a to hodně dlouho četla a dlouhosáhle srovnávala s grafem o "covidu"? Tak co pak? Mohla byste mi napsat, jaký to bude mít konkrétně pro Vás přínos? Jakým způsobem to ovlivní Váš postoj k nákaze coronavirem 19? Uděláte si sama doma konferenci a rozhodnete se podle statistiky, kterou si sama doma uděláte, že nemá smysl chránit ani sebe, ani rodinu, protože je to fuk, když Vás vlastně třeba za hodinu může převálcovat nějaký blázen na silnici? Já tomu fakt nerozumím, proto se ptám.
Tady se jedná o to, že se nedělají pitvy, jestli mají ti zemřelí opravdu zcela zničené plíce, zčernalé. Měli pozitivní test, tak zemřeli na covid. I když zemřeli na něco jiného. Já jenom doufám, že se to v budoucnu snad někdy pořádně osvětlí, vysvětlí, nyní tu dobu prožívámě a myslím, že není všechno tak, jak nám to předkládají.
Vždyť člověk je nádoba plná miliónů virů, bakterií. I ten kdo vynalezl tuto metodu na detekci viru Sars, tak napsal, že to je metoda na 80% nespolehlivá.
Jinak si myslím, že když je osm-devět lidí pozitivně testovaných bez příznaků, tak když půjdu na testy já, tak mi to také najdou a to do práce nechodím, vlakem a MHD nejezdím, s nikým nakaženým jsem v kontaktu nebyla.
Ale už se nechci nějak o tom rozepisovat, mám na to prostě jiný názor, každý na to máme jiný názor a já Vám ho neberu. Kdyby se odvezli všichni ležící z těch obsazených postelí, kteří měli testy pozitivní ale už jim nic není, jenom je nechtějí přijmout zpět v domovech důchodců, pečovateláků, LDN ale i domácností, tak by volných lůžek bylo o 42 % více. Přesně tolik dělá procent lidí, kteří tam leží /primář Ludvík cnn.iprima.cz/... A kdyby se vrátil všechen zdravotní personál, který musí být nyní doma se svými malými dětmi, když mají distanční výuku, tak by stav v nemocnicích nebyl tak tristní.
@senior - Tady se jedná o to, že se nedělají pitvy, jestli mají ti zemřelí opravdu zcela zničené plíce, zčernalé. Měli pozitivní test, tak zemřeli na covid. I když zemřeli na něco jiného.
Vždyť i v té vaší citaci je jasně napsáno "Zahrnuje úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na COVID‑19 (metodou PCR) bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí" - tedy ne, že "zemřeli na covid", ale pouze měli pozitivní test. Tedy v tom hlášení hygieny může být zahrnuta i např. oběť autonehody, bude-li pozitivní.
Já to vím, co píšete.
------------------------
Také mě vadí, že se stále uvádí počet nakažených i když jsou bez příznakoví, jsou doma v karanténě. To dělá velké oči.
Měli by uvádět jen opravdu počet nemocných, kteří mají vysoké horečky, musí ležet v nemocnicích a ne ty, kteří se léčí doma a jsou vysmátí.
Když byla minulý rok chřipka, tak ve škole v první třídě byla pouze polovina žáčků. Moji mladí byli celá rodina K.O. 14 dní, těžký průběh.
A tak to bylo po celé republice a nikde se nic nezavíralo, nepočítalo, a určitě bylo plno zemřelých na komplikace.
Co mě potěšilo, tak se zkouší léky z plazmy těch, kteří již nemoc překonali. Tak tomuhle držím palce, ať se podaří. Protože tato nemoc se má nejdříve zkoušet léčit, vyvíjet léky a ne od první chvíle hlásat, jak se bude vakcinovat, a kdo nebude mít v sobě vakcínu /která ještě ani není zaregistrovaná/ tak se nikam nedostane přes hranice /Covid pas - Bill Gates/.
Navíc, zaráží mě jedna věc - když vidíte ty postele plné pacientů na 90 % hory sádla, tak se lidi zamyslete, ti lidi jdou té nemoci naproti. Cpou se, nesportují, kouří jak fabriky /vit třeba ten taxikář/.
Také si občas expresívně ulehčím, ale ne jako známá osobnost do médií. Tyhle vulgarity nemám ráda. Zdála se být silná, ale když něco, tak i jí ty nervy povolí.
Je lepší si pobrečet a potom jít dál. A vědět to o sobě, znát svoje možnosti a mantinely. Není důvod se za to stydět.
Priklad11 - když už jsi sem výše dal AE, tak se přidám, snad nebudu zase na tapetě, ale je to trošku delší - protiproud.cz/...
Pro jedubabicka - Proč přestal ČSÚ od počátku září uvádět ve veřejné databázi počty zemřelých za týden.
vdb.czso.cz/...
Vidíte senior, každý klademe jiné nároky na informace. já jsem tuto nemoc začala brát vážně na samém začátku a také jsem zde o tom psala. V té době jsem měla celkem "problém" s převážnou většinou rádců, protože bylo mnoho těch, kteří to zlehčovali a mluvili neustále o nějaké "divné" chřipce a že prý to nic není a že kdyby se o tom nemluvilo, tak by tady vlastně nikdo ani netušil, že je nějaký "coronavirus". A tak dál a dál. Já jsem se k tomu postavila po svém už v té době a začala jsem tu roušku nosit a nikam jsem zbytečně nelezla. A přísahám, že mne ani ve snu nenapadlo sledovat nějaké grafy a výpočty. Pro mne bylo směrodatné to, že bylo jasné, že se jedná o něco hodně zákeřného, že to není pouze u nás, že se to šíří šílenou rychlostí a že nikdo neví jak se bránit. A podle toho jsem se začala chovat. Dodnes nemám potřebu vědět kolik lidí podlehlo přímo tomu "coronaviru 19", nebo jestli byli jinak nemocní a ten virus je "dorazil". Nějak nechápu, v čem by takové informace měly být důležité pro lidi, kteří v tom přímo nepracují, nejsou lékaři a nejsou epidemiologové. Pak se to ovšem rozjelo a už to asi důležité bylo kvůli tomu, aby se ta nemoc dala nějak trasovat. Ale nerozumím tomu a nemohu se k tomu moc vyjadřovat. Ale jak je vidět všechno to sledování vlastně selhalo a nemoc se šíří a zabíjí.
P.S.
Bohužel se do toho všeho ještě zamotala politika. A to je strašné. protože místo aby se soustředili jenom na tu nemoc, tak jí naopak využívají k tomu, aby se mezi sebou porvali o koryta. A k tomu zase využívají lidi.
Krivka cetnosti vymeny ministra zdravotnictvi roste strmeji nez krivka nakazy, takze je dost dobre mozne, ze se brzo dostane na vsechny.
S timhle tempem se uz kolem Vanoc pojede na ctvrthodinove smeny.
A kazdy samozrejme povinne prijde s jednim pritazenim sroubu a jednim nachystanym pruserem.
To nevím ,ale nový Žumpablok potřebuje šikovného mluvčí,zkuste to u nich,potřebují ůdajně typ Pepka Vyskočila.
Určitě budete mít ůspěch a vydržíte do jejich rozpadu.
Přeji mnoho příznivých chvilek,a nebojte se o mzdu,vždyť pan Kalousek umněl ocenit dúchodce(možná i Vaše rodiče)
neuvěřitelnými 4,50 Kč/rok.
Také to dnes sleduji.
Tvrdý to voják.
Nešťastné, nevěrohodné.
Vyznání Prymuly ve 13.38 - tak prý nic neporušil, pouze při nasedání do auta, co míjel řidiče, neměl roušku /méně než 2 metry/ ale okamžitě si ji v autě nasadil.
A co ta peněženka, kterou měl v ruce při odchodu z restaurace? Jo, nebyl prý v restauraci, ale v soukromých prostorách toho ,,paláce,,.Nyní to hodil na Babiše - ten by měl Prymulu podle svých slov odvolat, když neodstoupí sám.
Ale to přece není peněženka. Je to větší, než peněženka. Vy jste to viděla na vlastní oči, nebo tady opakujete jenom to, co napsal nějaký novinář z Blesku?
Časopis Blesk si kupují pouze kreténi. Bohužel jsem se nedávno dočetl, že je to nejprodávanější tisk.
Blesk je on-line na internetu, bez kupování.
Je dobré mít informace z více zdrojů.
Jinak celý den různý televize ukazují záběry a odkazy z Blesku, tak se mírni.
Naštěstí mi dnes není dobře, tak ležím a sleduji cvrkot.
Božínku, kde bere Suzymon jistotu, že "to" není peněženka?
Tady přece vůbec nejde o jakousi peněženku.
Božínku, asi jste nepochopil jak jsem to myslela. Jeden vidí peněženku, druhý vidí tablet. A ta peněženka důležitá je, neboť o to se opírá ten článek, protože chtějí v lidech vyvolat dojem, že tam byli na večeři a možná, že tam měli mejdan a on to teda platil a pak si počítal až k autu, kolik mu v ní po tom "mecheche" zbylo...
"Mejdan", "platil"... zase snůška spekulací.
No jak jinak, nikdo nic nepochopil, jen Suzymon do toho s naprostou jistotou vidí.
Tak děkujeme, že se podělí o to info, které má jen ona.
Je jedno co tam dělal, být tam neměl. Neodstoupí? To svědčí o jeho morálce ale třeba si to rozmyslí.
jjjjj, debata s Vámi je velmi težká. Patříte k lidem, kteří nemají sebemenší ánunk o tom, co je to nadsázka. Kdybyste neznal význam slova "ánunk", najdete na vikipedii.
Vždyť vůbec nejde o Primulu a o jeho údajně pochybení. Jde hlavně se chytnout všeho možného a to hov*no pořádně rozmáznout. Pražská kavárna se nezapře. A jim nakloněná média, to je pro ně sousto. Ku prospěchu věci to rozhodně není. Pokud Primula odstoupí, nebo bude odvolán a při tom budou chtít využít jeho odborné znalosti, tak mít trochu hrdosti tak se na to vybodnu. Primula je za vodou.
ODS by do funkce jistě dalo Šmuclera.
A ti žvanilové co se tady dovolájí pravidel. Ruku na srdce. Sami nectí co se dá a jsou spokojeni, že jim to na Obcích projde. Proto taky volili STAN. Pokud si někdo myslí, že si již kuřák na nádraží nezakouří, že hospodský kontroluje občanky, že každý správně třídí odpady tak je buď navedenej, nebo absolutní lhář.
Obce prý mají svoji působnost a vládní politika a zákony této země si upravují pro sebe, což mnoha občanům vyhovuje. Tak se bouraji pomníky, oslavují Vlasovci.
Mám své zkušenosti. Obec rozmístí v souladu s nařízením vlády kontejnery a tím to končí. Svoje občany nelze trestat. Jsou tací co pravidla ctí a na ty ostatní žádný bič neexistuje. Jednou jsem se naštval a jednoho prasáka muže nahlásil. Byla předvolání žena. Tak jsem se zeptal. Bylo mi řečeno. Vy máte právo pouze odpovídat na otázky, jinak držet hubu, nebo dostanete pokutu.
U našich odpadů jsou pro formu dvě kamery. Snímky se nevyhodnocují. Potkal jsem tam pracovnici Městského úřadu, jen kroutila hlavou nad tím bordelem. Povídám. Běžte se kousek podívat jak do městského trávníku můžete sázet brambory. Firma dělala zateplení a parkovat mohli o 100 metrů dál mimo trávník. Odpověď. No oni to jistě dají do pořádku. Nechápu jak pracovník Městského úřadu může zpochybňovat zákon který toto jasně zakazuje.
Takže je jasné že všichni ti z diskutujících co zpochybňují pravidla a dovolávaji se špatného příkladu jsou s nimi na jedné lodi. Nejlepší asi bude osobní zkušenost. Básiková bude vykřikovat, bohužel jiní herci nemají s nemocí nejlepší zkušenost.
Rozumného člověka nějaké pochybení nemůže ovlivnit a bude se chovat, aby se pokud možné nákaze vyhnul. A ti ostatní by asi měli strávit pár dnů na ventilátoru.
Takže žádnou moji důvěru to nemůže nabourat. To je jen vějička pro ty, kteři si najdou příležitost nerespektovat stanovená pravidla a svoje jednání si tak omluvit.
Tak co senior pokud jsi senior. Už máš rezervé na Vinohradech.
Jsi trapnej. Nemáš argumenty, nechceš vidět pravdu, tak urážíš.
Jinak na té schůzce byla další osoba, ředitel FN Ostrava Havrlant.
Jednali prý o testování.
Nějak se chlapci nedomluvili.
Označ mi větu která někoho uráží. Dobré rady respektuj. Kup si Blesk, třeba tam najdeš něco zajímavého a podělíš se s ostatními. Bohužel Bleskem si nejde ani vytřít pr*el.
Že ho tam Faltýsek dotáh aby ho chudáka mohli zdiskreditovat... To je teda týden..že oni měli nakonec ti nedělní chudáci demonstranti pravdu
Nevím proč otravuješ nějakými spekulacemi. Rozumného člověka nemůže nic rozhodit. Ty si kup ventilátor. Pokud to DEMOBLOK bude neustále rozšťourávat tak bude nedostatek.
Urážíš poslední větou, ponižuješ člověka.
Ale ono se to dnes nosí, dehonestovat.
Faltýnek mluví jinak, Prymula též.
Jo, jo a ta peněženkam, nebo co to tedy je - ano, o půlnoci si musím zkontrolovat doklady.
Jinak zde odpověď od Vyšehradské kapituly - novinky.cz/...
Ale to nevadí, ty máš v hlavě pořád a jenom ten Blesk, na víc se nezmůžeš. Přitvrď.
Nevím, na koho příklad směruješ ten ventilátor. Tím mě rozhodit nemůžeš, máš klapky na očích.
Mohu s klidem říci, že já se zrovna covidu ale vůbec nebojím, celé léto jsem pracovala na zahradě, skákala na trampolíně, plavala v bazénu, shodila jsem 10 kg, byla opálená, tedy dostatek vitamínu D, navíc mám na zahradě lano na šplhání a ribstole, vypěstuji si plno svojí zdravé zeleniny, ovoce, zdravých a léčivých hub. Můžeme si dát kdo dá víc kliků, skoro každý den přes hodinu cvičím. Navíc si myslím, že mi zdravý rozum nechybí a to co předvádějí politici, tak vidím, že to je jeden šmejd za druhým.
Ale už je v tuto chvíli jasné, že byli v místech, kde žádná restaurace NENÍ. Byli v nějakém odlehlém salonku, který slouží pro schůzky. Už se všichni řvouni pomalu stahují a upínají se pouze k těm rouškám, které teda neměli. To je fakt. A kvůli tomu jste schopni odsoudit člověka, který určitě kvůli lidem jako jste vy všichni ani nespí a jedná v jednom kuse jak to udělat, abyste přestali útočit a domáhat se nějakého zázraku. Nejvíc hnojí rozumem ta předsedkyně TOP 09. Jí bych s radostí svěřila roli pana Prymuly. Strašně moc bych si to přála, hlavně kvůli takovým jako jste Vy. To byste teprve koukali, co by se tady dělo...
Podle probošta vyšehradské kapituly Aleše Opatrného ministr Prymula nemohl sedět v soukromých prostorách vyšehradské kapituly, protože celý objekt je v pronájmu restaurace Rio’s Vyšehrad.
" Věc je taková, že ten domeček naproti bazilice má od nás pronajatý restaurace Rio’s. Tím to pro nás končí. Jestli řekl někdo panu Prymulovi, toto není restaurace, ale vyšehradská kapitula, to nevím, ale my tam žádný soukromý prostor jako kapitula nevyužíváme,"
novinky.cz/... rio´s&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
Ten salónek je součástí, v pronájmu té restaurace. Dovedl je tam číšník, nebo ten známý /vedoucí/ Faltýnka, dali si kávu a vodu.
Původně jak jsem od rána sledovala, tak řekl Prymula že prošli restaurací. Víte suzymon, oni to dokáží zatlouct, tak jak to potřebují, i okecat.
Pokud měli řešit zdravotnictví, měli se sejít v kancelářích a ne na nějakém pochybném místě. Tam to bylo prostě beze svědků.
Jinak jestli měl v ruce peněženku, nebo doklady, nebo telefon je asi jedno, já jsem viděla peněženku, kterou zaklapl a strkal do kapsy. To video už není.
Tablet je povětšinou většího rozměru.
No, hezky jsme pokecali, což o to, ale my nic nezměníme.
jjjj - no jo, o tom se obyčejnému člověku může jenom zdát. Na to při důchodu člověk nemá.
-------------------------------
Příklade, nemám na těle jedinou velkou pihu, a moje hřbety rukou jsou až na jednu skvrnku slabounkou, světlou, zcela prosté stařeckých, jaterních skvrn, heč, což dávám na odiv velice ráda. Musím se pochlubit. Všechny testy na ročních prohlídkách mám zcela v normě.
Takže v tomhle u mě nezaboduješ.
jedubavička - to už je účelové slovíčkaření.
Hotovej James Bond nebo Švarcnegr. Ještě nebyla řeč o mentálním zdraví. Tam mám vážně pochybnosti.
Tak ještě nesolím pouze výjimečně, když vařím pro návštěvu a topím na 18,5 stupňů. Doporučuji.
Tak s tou hlavičkou to už není co bývávalo, ale pořád lepší, než Prymula.
Dopoledne řekl - prošli jsme restaurací do salónku.
1) jak mohl projít zavřenou restaurací? Která měla podle nařízení mít zavřeno, ani výdejové okénko už nemělo být.
2) probošt Aleš Opatrný. Restaurací mohl projít tak akorát do sklepa anebo do špajzu
Co tam máš dál příklade? Fotky rukou ti mohu poslat.
Já být tím Primulou, tak s tím seknu od minuty. Celý národ proti sobě a všechny strany proti sobě a já že bych se v tom měla babrat, nespat, pracovat do desíti večer, vstávat v šest, nedat si ani kafe, aby mi někdo nestál za prdelí s fotoaparátem, jestli ho piju bez náhubku, nebo ne, nebo jestli si strkám do kapsy šrajtofli, nebo notes, že bych se na to nevykvajzla. A to chci vidět, kterého "kamikaze" s předlouhým životopisem, vyštrachal ten Babiš . To bude buďto mimozemšťan, nebo někdo, koho až doteď drželi někde v v utajeném bunkru a on vůbec neví která bije, protože vzít takovou funkci, v této situaci, je naprosté šílenství. Nemůže vyhovět, protože v tomhle zmatku, nevyhoví nikdo. Takže to dlouho nebude trvat a začnne ho zase pronásledovat celá ta smečka a přidá se i obyčejný lid. Prostě "hon na čarodějnici", bude pokračovat...
To Suzymon. Chápu že lidi to omezuje. Ovšem opatření jsou nutná. Jinak si pod sebou řežou větev. Chápu ty co dostali za babku byty, mají banány a hajzlpapír a jsou spokojeni. Ať si vymění vládu. Víme co předvedli. A když mají tak unikátní návrhy tak proč je v zájmu zdraví obyvatel nepředvedou. Nic lepšího neumějí, jen kecají a média je podporují. Vždyť vůbec nejde o Primulu. To snad každému dojde. Ví se, že větší část lidí na všechny předpisy kašlou a nebýt pochybení Primuly tak to bude úplně stejně. Chybí kázeň a Obce jim to často tolerují. Jiná vláda. No ty minulé vlády zrodili okradené v HSystemu a mnoho dalších, ale taky číšníka Janouška který podvodem přišel k miliardám, ale do kriminálu jdou pracovníci Pozemkoveho úřadu. Možná to jednou taky praskne jako na Slovensku, kde nejvyšší Státní zástupce nahrával mafii v případu Kočnera. Vitásková to vybojovala, ale Šlachtu radši odvolali.
Ostatně mezi diskutujícími je jich dost kteří s*erou na jakýkoliv předpis, který jim nejde pod fousy a bylo by úplně jedno jaká by tady byla vláda.
Příklade, já Vám něco řeknu. Ten Babiš je srab. Ty jeho okamžité reakce, aniž by si to napřed promyslel, jsou devastující. Klidně se mohl za svého ministra postavit. Kdyby měl teda ty pověstné "koule". Můj názor je ten, že když toho Primulu teď vyřadí, tak to teprve bude chaos. Kvůli takové blbosti. Ta nezodpovědná smečka "novinářů" z "Blesku" rozpoutala mediální smršť, na kterou doplatíme všichni. Bohužel to mnozí z nás nevidí.
S tím Babišem souhlas. Ovšem ještě je na tahu prezident Zeman. ŽUMPABLOK a spřátelená média jim vůbec nejde o Primulu. Když jdu po ulici tak spousta lidí bez roušek a to i ve dvojicích. Kde je Městská policie a tvrdé postihy. To by se Starostovi nelíbilo, aby si znepřátelil místní podnikatele. Zrovna nefandím nepřizpůsobivým. Ovšem případ tě jedné cikánečky která jediná v republice byla odsouzena za nenošeni roušky o něčem hovoří. Měla velice slušně vystupování, někdo nemá rád cikány tak ji prásknul a policajti i soud se na ní vybejčili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.