Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít sektu v Brně?

Od: prokoupek odpovědí: 10 změna:
Možná to nezní jako nejlepší nápad, ale potřebuju to pro svoji matku.
Ona nemá žádný koníček, ani kamarády, takže po práci nemá co dělat. Jenom přemýšlet a přemýšlet. S přítelem se opět, už asi po doslova 10. rozchází, takže teď je ve fázi, kdy přemýšlí, kouří a chlastá. Ona si věci hodně domýšlí a je paranodini. Do teď si myslí, že ji podvádí, kvůli tomu, že mu na mail chodili spamy, které chodili na mail aji jí, typu: Ahoj, jsem Zuzana, bydlím kousek od tebe, nechceš si zadovádět? Prostě je to s ní vážně špatný, a vidět svoji matku jak se skoro rozbreci, že chce další panáka, když jsem jí schovala slivovici, je prostě šílený.
Říkám si, že když teda bude bez přítele, tak třeba by ji pomohla víra... Dřív byla věřící, pak umřel můj táta a zavrhla to. Ale pořád je dost naivní. Kolikrát volala věštkyním, nebo dávala sůl do rohu bytu atd.
Totiž v nějaké té sekte by poznala nové lidi, mohla by si číst Bibli po práci, nebo jít za nima a mela by to vnitřní naplnění v podobě víry.
Neznáte nějaké takové místo v Brně? Nejlépe pravoslavné, ať je víc mezi svými. Nejdřív bych tam začala chodit já, a potom bych ji přitáhla.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nemohu uvěřit tomu, že hledáte sektu pro maminku *sok* *ee**zed*

hodnocení

2x

Sektu pro ni určitě neshánějte, jako "sekta" bývají označovány manipulativní uzavřené skupiny, často s velmi radikálními názory. To byste ji ztratila nadobro. Pokud hledáte nějaké náboženské společenství, v Brně je jich více (jsou tam i pravoslavní). Ale to hodně záleží především na mamince samotné. Jestliže se nebude chtít zapojit, nutit ji nemůžete.

hodnocení

2x

Vaše snaha kvůli matce je předem odsouzená k nezdaru. Takoví lidé ani o pomoc nestojí a raději se budou rochnit ve svém zbabraném životě. Taky jsem to zažila s matkou, těmto typům lidí nepomůže nic.

etana*
hodnocení

1x

Až tam začnete chodit, tak jim hlavně neříkejte, že je pokládáte za sektu, to by se jim nejspíš nelíbilo a pravoslavní nejsou moc tolerantní.

Jinak pravoslavná sekta jsou například Skopci, nevím, zda ještě nějaký žije, pánové se dávali kastrovat a ženám odstraňovali ňadra.

Také někde v Rusku v zemjance přebývá skupina Pravé ruské pravoslavné církve, pořád čekají konec světa.

V Brně nevím, možná tam co vaří Starobrno.

prokoupek
hodnocení

Dobře, tohle zní až trochu moc "drsně". Šel by najít, alespoň nějaký spolek? Nějaká komunita, se kterou bych ji mohla spojit. Já vím, asi si budete dělat srandu, že jsem to nazvala sekta a radit mi vlastně věci, který mi budou k ničemu, ale vážně potřebuju pomoct. Však mi umírá před očima a já se nemůžu soustředit na sebe jak bych měla. Jsem teprve na sš a je to pro mě vaznr těžký...
prokoupek
hodnocení

Ráda bych našla i jiné řešení. Jediné co mě napadlo bylo se odstěhovat, ale to nevím jak bych zvládala. Potom možná až půjdu na VŠ, tak jít studovat někam daleko, ať můžu být na koleji. Jenže mám ji pořád ráda, a i když je z ní troska, tak bych ji chtěla vídat.

etana*
hodnocení

1x

Omlouvám se, fakt mě ten výraz "sekta" pobavil a zmátl. Takže chvíli vážně, pokud byla věřící, nejspíš je stále, jen se trhla od společenství stejně věřících. Pak nemá význam ji tahat do jiné odnože křesťanské církve, někam, kde to pro ni bude možná nepříjemně cizí. Zkuste ji znova nasměrovat tam, kam chodila. Jistěže je dobrý nápad matce pomoci a tohle je cesta, která aspoň neškodí. Problém vidím v tom, že vy jste zjevně agnostik a asi hovoříte doma o církvi s despektem, už ty výrazy sekta, naivní, věštkyně to naznačují. Co jí raději pomoci zvelebit zevnějšek a zkusit nového chlapa?

prokoupek
hodnocení

Máte pravdu, já se takových věcí stranim, takže moc nevím jak takové uskupení nazyvat. Napadla mě "sekta", nebo spíš nějaká náboženská komunita, protože víra spoustě lidem pomohla. Ona dřív věřící byla, jen Boha po smrti mého táty zavhrla a dala se jiným směrem. Např. když byla zoufalá, tak volala věštkyním. To s tím novým chlapem... Z toho mám strach. Bála bych se, že když odejdu, tak by se zase něco stalo. Ona je vážně hodně domýšlivá, objevila by se hloupá reklama a už by na něj rvala. Samozřejmě po tom, co by se opila. Navíc si myslím, že by bylo dobré, aby si nejdřív našla oporu a to svoje místo jinde než u muže. To až třeba později. A má svůj věk a po tom alkoholu a cigaretach nevypadá moc dobře :(

hodnocení

0x

Najděte ji partu blízkých lidí, tředba i věřících, ale rozhodně ne sektu, sekty lidi zblbnou a časem je připraví o všechno, ne-li něco horšího

Sekta sebere člověku, který se stane členem, všechen jeho majetek a peníze a vymeje mu mozek. Také má přísný zákaz stýkat se se svojí rodinou a známými.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]