Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
překvapilo mě při letošních volbách, kolik stran už před nimi utvořilo jakési koalice, já říkám slepence. Po volbách se koalice formují, to všichni známe, ale proč ve volbách nekandidovala každá strana sama za sebe? Pokud si myslím, že mám dobrý program a lidem se to bude líbit, nemusím se bát kandidovat sama za sebe. A ne ne se nalepit na další, s kterými se navzájem budeme podporovat. Pro příklad:
TOP 09 + KDU-ČSL
TOP 09 + Hlas + Zelení
TOP 09 + ODS
ODS + KDU-ČSL
TOP 09 + Jsme pro LES + SNKED + Zelení
ODS + STAN + VČ
ČSSD + Zelení
TOP 09 + HKD + LES
ODS + SPO
Piráti + STAN
Je jich daleko víc. Myslela jsem si, že koalice se uzavírají až po volbách. Asi si myslí, že se tam s podporou druhých snáz dostanou, na druhou stranu, když je v tomto slepenci jedna strana pro mě přijatelná a druhá /či další/ ne, nevolím toto spojení vůbec.
Jak to tedy vlastně je? Třeba TOP 09 myslím, nekandidovala samostatně ani v jednom kraji. Jaga.
Je to jednoduché:
Strany či hnutí zhodnotily své možnosti uspět v různých krajích a spojily se do kandidátky s dalšími, které mají podobné programy. Jejich šance (všech z té které kandidátky) se tak zvýšily.
Koalice se opravdu uzavírají až po volbách, podle toho, jak strany uspějí ve volbách. Tady už jde o ta "korýtka", klidně bude vládnout ODS společně s KSČM.
Uživatel ra nemá pravdu. Programy jsou dost podobné, nechtějí štěpit síly a jsou transparentní, s kým chtějí spolupracovat.
Pravidla hra neporušují, obstáli slušně si myslím. Nejvíce mě těší, že komunisté vyklidili pozice, i když kandidovali samostatně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.