Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztahy, partnerství

Od: vasejmeno odpovědí: 15 změna:
Jak se z mladé veselé rošťácké holky stane nepříjemná hádavá ženská? (v průběhu let vztahu/manželství)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

19x

Žena je ze své podstaty velmi flexibilní. Pokud jí zlámete křídla, naučí se lítat na koštěti.

Pokud tedy muž nechce, aby se mu z jeho anděla postupem času stala čarodejnice, musí se chovat tak, aby jí ta křídla nezlámal.

liska5
05.10.20 13:06

*palec*...*mala*

*palec*Lepší vysvětlení snad ani nemůže být!

hodnocení

6x

@vasejmeno - Jak se z mladé veselé rošťácké holky stane nepříjemná hádavá ženská?
Stejnou cestou jako se z mladého aktivního milého kluka stane protivný nemluvný otrávený chlap. *smich*

Muž si myslí, že se žena po svatbě nezmění a žena si myslí, že se muž po svatbě změní. Mýlí se oba. ;)

liska5

Taky dobrý! *palec*

hodnocení

3x
Všem se to nestane i podle mne.
Já mám pocit, že u ženy vznikne určitá pevnost, neústupnost díky mateřství. Žena musí zvládnout pohnout vesmírem, aby ochránila děti. Také musí mít vnitřní sílu a pevnost, aby jim mohla být vzorem, vedla je. Negativní vliv mají konflikty s partnerem. Nebo pokud problémy v životě člověk nevnímá jako zajímavou výzvu, ale bojuje s nima, protože je vnímá podle hororových scénářů. Takže i strach mění lidi. Někdo se užírá sebelítostí, která škodí a naučí se z ničeho nemít radost. Jako by na radost nebyl čas. Nebo žena má ve vztahu víc povinností, než jde zvládat.

liska5
hodnocení

1x

Když časem zjistí, že si manželství představovala jinak.

Když ji partner chce předělávat, omezovat, využívat nebo ji ignoruje

Často v tom jsou peníze nebo majetek.

Když se dostane do přechodových let.

To je těžké, když neznáme situaci. Každopádně si něco nese ze vzoru svých rodičů a jednání své matky.

Hodně napáchají kamarádky se svými radami. Hlavně ty, co se rozvádějí.

janm*

Jen bych si dovolil doplnit, ano klasicky ty "představy" (o vztahu, partnerovi, jak to bude nebo nebude) jsou tím nejhorším co může CHTÍT (viz. co jsem psal)

lidus*
hodnocení

1x

Protože milenecký vztah je ten, kdy se vidíte jen krátkou dobu a pokud máte náladu, manželství sebou nese každodenní problémy.

hodnocení

1x

Já z nějakého důvodu mám pocit, že ty nepříjemné a hádavé byly takové už v mládí. Možná zkušenosti z okolí.

vasejmeno
hodnocení

Stane se to všem?
janm*

Zdravím

Všem se to jistě nestane. A proč se to stane? Jednoduše něco jí "chybí", lépe řečeno něco CHCE a nemá to, nebo NECHCE a má to, jednoduchý problém lidské psychiky "chtíč" něco chci nebo nechci a nedokáži se s tím vyrovnat. Cesta ven je přeorientovat se tak aby bylo dosaženo jistého "nelpění", jednoduché ale chápu prakticky se to někdy dost těžce realizuje, je-li člověk na předmět svého "chtění" (nechtění) silně "poután". Jednoduchý příklad, je-li člověk příliš zainteresován nebo spíš fixován na peníze bude naštvaný kdykoli je nebude mít, bude-li se to týkat sexu bude naštvaný když ho bude málo anebo i moc (nechce-nechtění) bude-li příliš orientována na děti...,,týká se to všeho počínaje chováním partnera konče duchovními a hmotnými statky.

vasejmeno
hodnocení

Moc děkuju všem za odpovědi.
A je tu jedna pozitivní věc. A totiž, že to není můj případ. Jsem mladý, manželku ani holku ještě nemám, akorát dopředu sonduju, jestli to stojí za to. Rodinu bych si moc přál, tak si tak postupně zjišťuju, jestli využít ten život rodinně či jinak... když jsem svobodný ~bezstarostný (o druhé). No píšete, že to možné je. Tak já budu ještě přemýšlet. Pár roků, ba možná i pětiletek na to ještě mám. :D

silenka
hodnocení

0x

Pokud bude dívka opravdu partnera hluboce milovat, tak se nestane.

Ovšem chlapec musí něco nabídnout, zajištění rodiny /ne luxus - jachta, kožichy/, a dobrý sex.

hodnocení

0x

Je takové přísloví - do žen a do melounů nevidíš. Já su stará baba a taky koukám, jak se někdo léty změnil. Znám baby, které jsou pořád holky i po padesátce a taky bývalé krasavice, z kterých je mnohem dřív obézní naštvaný babochlap. Někdy může chlap dělat, co chce a nepomůže nic. Je to loterie a jediné, co jsem za ta léta vyčíhla je to, že když neumí matka hospodařit s penězi, tak dcera s nimi nebude taky vycházet, i kdyby si vzala kdovíkoho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]