Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej vyrobku pod cizim jmenem

Od: gubaxan® odpovědí: 8 změna:
Zdravim. Nasel jsem produkt, ktery jiz ma svoji znacku. Otazkou je - smim li ten produkt prendat do sveho obalu a prodavat jiz hotovy vyrobek pod svym jmenem? Nebo jak to je.? Nedari se mi nic najit a netusim vubec na jaky magistrat s takovym dotazem. Treba se nekdo z vas s podobnym setkal a bude umet mi poradit. Diky :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Můžete fungovat pouze jako prodejce výrovbce, ale nabízet výrobek znovu zabalený jakoby byl váš je podvod.

smode*
hodnocení

1x
Dobrý den. Dělá se to po dohodě s výrobcem naprosto běžně. Viz pohonné hmoty od jednoho výrobce na pumpách různých společností za různé ceny, tzv. Krtek na odpady což je prachobyčejný hydroxid sodný jen v menším balení a daleko dražší, potraviny (saláty, těstoviny, nápoje atd.) od jediného výrobce ve stejných gramážích s naprosto stejným obsahem avšak v různých obalech pod různými "značkami" a za různé ceny apod. Lze "podvádět" i mícháním: málokdo ví že například prací prášek není nic jiného než ultralevná soda smíchaná s ultralevnou vůní pouze v "sexy" obalu a řádně předražená. Nechte si vyrobit cokoli na míru a nazvěte si to jak potřebujete. S výrobcem se tento postup ošetřuje smluvně.

hodnocení

0x

To je vědomý podvod. Nemůžete cizí výrobek vydávat za svůj. Zjednodušeně řečeno, např. z tiskárny HP sloupnete logo a nalepíte Canon. To je "na hlavu".

hodnocení

0x

To je hodně obecný dotaz. Dnes je totiž dost běžné, že se některé zcela stejné výrobky prodávájí pod různými značkami zcela legálně a normálně - třeba Citroen Berlingo je stejné auto jako Peugeot Partner, podobně třeba Fiat Ducato je shodný s Boxerem,

Trochu špatné přirovnání , výrobci se dohodnou a auta se vyrábějí třeba i na jedné lince ale každé pod svou značkou, Pak to komplikuje prodej náhradních dílů

hodnocení

Dobre a kdyz se dohodnu s prodejcem a zbozi mi proda bez znacky? Jen proste treba v krabici od bananu. Co potom?

Pokud se dohodnete i na záruce a odpovědnosti ..

Spíše by mělo jít o dohodu s výrobcem, jestli bude ochoten umožnit Vám prodej daného produktu pod Vaší značkou. Ono to není jen u těch aut, ale i třeba v nábytkařině se vyrábí v jedné fabrice produkty pro více prodejců, kdy každý má už z fabriky kabice a značky daného prodejce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]