Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co pro remeslniky

Od: klimakotel* odpovědí: 31 změna:
Co uvařit pro pět chlapů řemeslníků rychle a levně? Děkuji za rady.Pripadne co jim nabídnout k pití?
doplněno 04.10.20 20:12: Dle vašich návrhů na guláš,zelí,není problém co takhle třeba sekanou nebo karbanátky,bramboráky po našem vošouchy nebo langoše ,špenát ,nebo nějaké maso na houbách s knedlíkem? Já vím je toho mnohem víc tak bych chtěl vědět jestli se to hodí
doplněno 04.10.20 20:14: Ohledně piva jakou značku? Každej pije něco jiného tak je těžký výběr

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Kotel guláše,chleba a pivo
lidus*

O ničem jiném bych neuvažovala, u nás na chalupě je to běžné. Druhý den knedlo, vepřo zelo a zase pivo.

klimakotel*
hodnocení

Zelí dobrej nápad dik

hodnocení

1x

Tak to zírám. Ono se opravdu ještě řemeslníkům vaří? Mně teda dělali střechu. Tři chlapi a ani mne nenapadlo, že bych jim měla cokoliv vařit, nebo dávat k pití. Když přišli, tak měl každý svou lahev s nějakým pitím. To jsem si všimla. V poledne mi oznámili, že jdou na oběd a vrátili se za hodinu. A jednou bylo fakt vedro a tak jsem se jich ptala, jestli nechtějí třeba pivo, ale odmítli, že mají svoje pití. A teď jsem si vzpomněla, koupili si velkýho melouna a přišli dát i mně, že to nesnědí.:)

jezevec*
No... Tím bych se úplně nechlubil. Vaření budiž, ale nabídnout řemeslníkům minimálně pití nebo kafe je snad naprosto samozřejmá slušnost...

A jak jste přišel na to, že se chlubím? Napsala jsem jak to probíhalo. Pití jsem jim nabídla, nechtěli a to jsem psala. Pouze mne pak poprosili, abych jim dala lahve s pitím do lednice. Tak je přece nebudu přemlouvat, aby pili pivo. Kafe jsem jim teda nenabízela, protože to moje nikomu nechutná :-Da zrovna to kafe má rád každý jinak. Dříve pil každý "turka", tak to bylo jednoduché, ale dneska má každý jiné chutě. A když si objednám firmu, která není zrovna z těch nejlevnějších, tak nevidím důvod, abych ještě k tomu vyvářela. Dříve se to dělalo, protože to byly většinou melouchy, ale dneska je jiná doba.

jofa*

Pokud to je firma, tak vyvařování nepřipadá vůbec v úvahu. Pokud soused či známý přijde na celodenní melouch tak něco nabídnout k obědu je samozřejmostí.

No přesně to si myslím. A navíc by si to od svého zaměstnavatele pěkně slízli, kdy si tady v altánu popíjeli kafe, místo aby byli na střeše. On tady s nima celý den nebyl ale 3x za den namátkově přijel, aby viděl jak to pokračuje. Kdyby mi to tady dělali nějací kamarádi, je to o něčem jiném. A navíc nemají ani čas, protože ta firma má plno jiných zakázek, tak se snaží, aby to bylo co nejrychleji hotové.

klimakotel*
hodnocení

Nechápu jak rozdelujete firmu a kamarády pořád jsou to lidi a mají stejné právo jako všichni ostatní , druhá připomínka ohledně kontroly od šéfa to je další naprostá blbost, momentálně si pracovníky platím já a to i šéfa takže to že by dostaly vynadano od šéfa že nedělají je opět blbost
jofa*

Pokud jim chcete ušetřit peníze za oběd či stravenky, tak je vykrmujte. Solidní firma rozhodně žádné obědy u zákazníká nemůže podporovat. Na oběd mají čas, který si hradí ze svého nebo jinak zaměstnavatel.

Jasně, všechno je blbost. Jenomže já nemám ve zvyku si vymýšlet. Ale to Vy nevíte. Napsala jsem přesně jak to probíhalo a jestli se Vám to nelíbí, není to můj problém. Zateplovali mi střechu nad verandou a kuchyní a zvyšovali krovy. Dělala to firma a její majitel, teda jejich šéf se choval tak, jak jsem popisovala. Já si teda nemohu stěžovat. Levné to nebylo, ale práce byla odvedená dobře. Vy jste řemeslníky sháněl dlouho, já ne, asi proto, že jsem nesmlouvala na ceně. Ale už je to asi 4 roky, dalo by se to najít, protože jsem zde kvůli tomu i zakládala otázku.

A solidní firma to teda byla a je. Tenkrát mi ji doporučila kamarádka, u které také dělali střechu. Tenkrát přijeli do týdne, ale dneska už mají tolik zakázek, že se musí čekat několik měsíců. Shodou okolností jsme s tou kamarádkou o tom mluvily nedávno, protože její bratr potřebuje na jeho baráku také opravit střechu, tak se obrátil na tu samou firmu a termín má až někdy na jaře.

klimakotel*
hodnocení

Je vidět že potrefená husa se vždy ozve ,abych odpověděl na smlouvání ceny a dlouhého hledání máte pravdu jak v ceně tak i času v hledání ale mě se to vyplatilo hledal a ušetřil 150 000kc což vy jste asi neušetřila ,spíše prostě odpovídejte pokud chcete primo na uvedený dotaz a jestli to neumíte tak raději vůbec nic nepište
berger*
"ohledně kontroly od šéfa to je další naprostá blbost, momentálně si pracovníky platím já a to i šéfa takže to že by dostaly vynadano od šéfa že nedělají je opět blbost" - *smich2*platíte je snad od hodiny anebo za odvedenou práci? Pokud za práci,čím méně budou obědvat,kafovat a kouřit,tím dříve bude hotovo a půjdou na další kšeft,vydělat šéfovi další peníze...
klimakotel*
hodnocení

Nemáte pravdu ať to klidně dělají čtrnáct dní rozhodující je samozřejmě kvalita a cena o dílo která je konečná
berger*

Vám je to jedno,jak dlouho to dělají. Takže v hodinovce anebo v úkole? Pochopte,pokud to je kšeft v úkole za třista litrů a budou tam měsíc,vydělají ty tři stovky. Když to dají za polovinu času,udělají ty kšefty dva,dvakrát více peněz...

Klimakotel, nemá smysl se s Vámi bavit. Nic nevíte a to jste chlap. Tak těm svým řemeslníkům hlavně dobře uvařte a doufejte, že to bude v cajku. Když napíšete, že je jedno jak dlouho se s tím budou babrat, tak to už fakt není co dodávat. :-D Nemáte ani páru, jak fungují firmy. A nevím teda jak to myslíte s tou "potrefenou husou" *co*? Vy to fakt v té hlavě nemáte v pořádku.

hodnocení

0x

Dobrý den. Přikláním se k pavlosovi- guláš s knedlíkem. Většinou to jí každý a pokud by nejedl knedlík, tak chleba nebo rohlíky. K pití asi to pivo. Udělejte to z kližky nebo plecka, pokud byste dělala vepřový. Nebo rychlá varianta- nějaké párky nebo tlačenka. Ten guláš bych volil já a udělal si ho den dopředu.

doplněno 03.10.20 13:26:

Knedlík múžete i koupit. Pro pět lidí 2 šišky. Sice asi zbyde, ale bude i pro Vás:)

klimakotel*
hodnocení

Knedlíky uvařím nemám stím problém ,

berger*
hodnocení

0x

To už se zase řemeslníkům vaří? Pokud jdou za peníze,jsou zaplaceni a asi dobře,takže bych oběd neřešil,možná pár kyselek na pití... Pokud to jsou známí,kamarádi a dělají za poděkování,to je potom jiná...A mmchdm,už jsem pár helfrů ze svých staveb vyhodil,protože mi tam dotáhli pivo. Jsem téměř alkáč,piji docela dost,ale v práci to nechci vidět. Taková flexa 230mm v rukou nalomeného maníka... dík,nechci...

klimakotel*
hodnocení

Spíš to berte jako poděkování že vůbec jako řemeslníci přišly hledal jsem celý rok než se někdo našel a teď v době covidu je to výhra alespoň pro mne ,šéf řemeslníků velmi obětavý ochotný tak si myslím že si nějaký ten oběd zaslouží i když cena za dílo není nijak malá myslím že takové poděkování za doufám dobře odvedenou práci si tohle zaslouží

hodnocení

0x

Je to sice pár roků, ale také jsem vyvařovala, záleží na okolnostech. Vzpomínám si, že jednou byly kachní stehna, jindy jen párky. Byla to firma, ale byli to manželovi známí chlapi, to je asi něco jiného.

klimakotel*
hodnocení

Kachna to asi nebude ale mohu upéct dvě tři kuřátka a k tomu brambor

007cz
hodnocení

0x

klimakotel..u vás bych chtěl být řemeslníkem a asi bych s prací moc nespěchal.

klimakotel*
hodnocení

Děkuji vaše odpověď potěší bohužel dneska si řemeslníka musíme hýčkat a když nemůžu nic těžkého nosit /na rukou/ tak alespoň dobre jídlo
007cz

Tak ať se dílo podaří :)

id
hodnocení

0x

Rychlé, levné, nikdo neomítl (halušky lze i koupit v prášku)

recepty.cz/...

Také mi říkali řemeslnici, že u nás jim práce chutná :-D

jezevec*
hodnocení

0x

Já to vždycky řeším tak, že dva dny předem namarinuju krkovici a když řemeslníci přijdou, prostě jí hodím na gril. Za 10 minut je vařeno, k tomu čerstvej chleba a nikdo si ještě nestěžoval, naopak. Jinak při práci pivo nepodávám (ani k obědu), dokud makají, musí se spokojit s colou nebo Birellem. Když práci dokončí, samozřejmě jim pivo nabídnu, většinou kupuju Prazdroj, to pijou asi všichni...

klimakotel*
hodnocení

Určitě dobrej nápad ale na gril jsem tele ,možná jen pro sebe ale pro cizí to si netroufnu

jendad
hodnocení

0x

O víkendu jsem dělal bramborový guláš s klobásou . K tomu rohlíky a jen všichni mlaskali :)

klimakotel*
hodnocení

No tak to je dobrej nápad je to rychlý dik

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]