Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hudba a psychika člověka

Od: ilona* odpovědí: 7 změna:
Chtěla bych prosím, kdybyste mně napsali, co si myslíte o vztahu hudby na psychiku člověka. Je známé, že například vážná hudba je uklidňující, ale zajímal by mě hlavně Váš názor, zda člověk, který je hodně citlivý, trpí silným stresem, úzkostmi, nebo derpsemi, může nabírat určitou útěchu poslechem písniček zpěváků, kteří jsou sami psychicky nemocní, nebo dokonce spáchali sebevraždu. (například Whitney Houston, Britney Spears, George Michael, Amy Winehouse...)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Britney Spears nespáchala sebevraždu, ale psychicky nemocná je, stejně jako Justin Bieber. Každý si poslouchá to, co mu dělá dobře a vyhovuje.

gordon
hodnocení

1x

Hudba ti rika jak se mas citit

liska5
hodnocení

0x

Muzikoterapie existuje a funguje. Na masážích vám k uvolnění pustí relaxační hudbu. Nám do prvomájového průvodu hrávala dechovka, aby se jednotně pochodovalo a jásalo. Mám své písničky, které si pustím jako balzám na duši.

72mona3*
hodnocení

0x
Nevím jestli útěchu. Spíš souznění.
Pravdou je, že tvůrci textů či hudby hodně čerpají že svých zkušeností, zážitků a emocí. To vše se pak promítá do tvorby. Takže ani nemusíme vědět, kdo daný song zpívá (nebo je autorem) a jestli něčím trpí, ale je nám to blízké. M.

hodnocení

0x
Myslím, že je důležité, kdy písnička vznikla. Písničku tvoří člověk v době, kdy ví, že všechno zvládne sám a žádnou sebevraždu nespáchá. Vše je ještě docela dobré. Když má své horší dny, nemá chuť tvořit. Podle mne jde o lidi s výkyvy, kteří tvoří ve chvílích, kdy je několik tónů ještě dokáže upoutat a na chvíli odvést od negativních myšlenek.
Ve stavu mysli před sebevraždou je člověk jinde, nemá sílu se soustředit, nebyl by spokojený se svojí písničkou, tak ji netvoří, nejde to. Celý svět je temný, špatný, ošklivý, všechno jde špatně.
Tito lidé tvoří, dokud jsou nějak v kondici, jsou hodně vnimaví a citliví a mají díky tomu hodně co nabídnout.
Písničky alkoholiků, třeba Petra Nováka, jsou pro mne hodně depresivní a já je nezvládnu poslouchat. Je mi pak těžko.
Jsem také přesvědčená, že hudba uklidňuje, každý si najde tu svoji.

jezevec*
hodnocení

0x

Hudba na psychiku člověka určitě vliv má. Když mám špatnou náladu, sednu do auta, dám si hodně nahlas Morčata na útěku, Sisters of Mercy nebo Sifon a naložím mu, co se do něj vejde. V létě si zase rád sednu na terasu se sklenkou něčeho dobrého a když mi k tomu Bob Marley zpívá Buffallo Soldier nebo UB 40 - Kingston Town, je mi skvěle. Občas podniknu cílený flashback do teenagerského věku a do přehrávače šoupnu CD Oceánu, Shalomu nebo Depeche mode. A občas si taky pustím rádio. Zaslechnutí bratrů Nedvědů nebo Michala Davida ovlivní mou psychiku taky, a to v tom směru, že mám chuť vraždit. Já osobně bych bez hudby umřel.

hodnocení

0x

Sú ludia ktorí vnímajú hudbu len veľmi okrajovo a vôbec im nepríde že ten či onen spevák spáchal sebevraždu.Je to totálne irelevantné rovnako ako si myslieť že relaxovať sa má pri vážnej hudbe alebo pri meditačnej hudbe.Nepoznám človeka ktorý počúva vážnu hudbu.Skutočne nepoznám človeka ktorý fiči na Bachovi,Strausovi ..atď.A teraz napr.George Michael nahral veľa kvalitných nahrávok aj štúdiových aj akustických a nakoniec koncert z Londýna pri 25 výročí jeho kariéry je skutočný skvost.To čo tam dokázal s tým davom a ako to tam celé žilo je skutočná terapia.A hodci "gay boys" nemusím,tak mnoho jeho koncertov a nahrávok srši energiou.Naproti tomu Amy Winehouse je nevýrazná postavička a populárna je vďaka svojej smrti.Nemyslím že tu by v tej dobe mala nejaké publikum.Ani pes po nej nebrechne.Whitney Houston má 4 rádiové pesničky a Bodyguard jej vylepšil rádiovú hranosť naposledy v roku 1992.Bartošová-no to už sa nevyjadrujem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]