Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neumím mluvit s lidmi, nevím o čem

Od: pf odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, je mi 14 a zhruba před koronou jsem si přestal rozumět s práteli(teď když jsem s nimi sám, tak mám stres a nevím moc o čem bych mluvil). Netuším proč, možná oni vyspěli a já zaostávám. Již od raného dětství jsem vždy měl hodně přátel, vždy centrem zábavy atd... Když odešel jeden kamarád na gymnázium, tak se to vše začalo pomalu hroutit. Začal jsem se bavit pořádně jen s jedním člověkem, se kterým jsem nejlepší kamarád do teď, jenže to už taky nějak pokulhává. Když jsem s přáteli ve více lidech, tak je to v pohodě... Dokážu je pobavit atd... Jenže pak když jdu s nějakým sám, tak to prostě nefunguje, zkrátka asi není o čem. Nevím čím to je, zda-li jsem introvert a začalo se to projevovat až teď nebo je to tím že hraju docela dost na počítači... Zkrátka když jsem s jedním kamarádem, tak vždycky znejistím, znervózním a prakticky mluvím blbosti. Nesnáším když v rozhovoru někdo mlčí. Momentálně si mám co říkat s rodinou, bratrancem, který mě dost často ponižuje, já jsem za to naštvaný, ale prostě on takový je. A se mnou se dá úplně jednoduše vytřít, neumím říct ne. Dále tak 2 kamarádi, s kterými bych zvládl si povídat sám. Ale i u nich si nejsem jistý :/ A během nouzového stavu, kdy se chodilo ven minimálně jsem téměř odřízl veškerý sociální život. Jen jsem si s pár kamarády psal. PŘÍ CHATOVÁNÍ JE TO V POHODĚ, ale to asi protože mám více času na to si promyslet co řeknu. Je to pro mě velký problém, sice je to asi tlakem okolí, ale radši bych propadal a měl kamarády. Jinak si dokážu bez nichi vystačit sám, ale někdy mám prostě chvíle, kdy jsem smutnej... Ještě že mám rodinu, které se vždy budu moct zpovědět ZATÍM. Bez kamarádů bych klidně vydržel, jenže prostě někdy se musím svěři. Na závěr tady mám jeden citát, který ve vás aspoň vyvolá nějaký pocit pomoci. "Člověk je tvor společenský. - Aristoteles

nashledanou, pf

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pf
hodnocení

Raději bych byl hloupý čtyřkař, než to co zažívám. Jsem pro to ochotnej obětovat všechno asi, ale zase to je prostě jak říkám tlakem z okolí možná. Nevím co si o tom mám myslet, děje se toho nějak moc posledni dobou

liska5
hodnocení

0x

Většinou se člověk baví s druhým, o tom, co ho zajímá. Chce to mít své koníčky. Je dobré patřit někam do nějaké zájmové skupiny /party/, klubu, sboru, oddílu, kurzu, kroužku, souboru, kde se něco společně dělá, ..Přemýšlej, co to může být ve Tvém případě. A moc se v tom nehrab, myslím, že tyhle pocity přepadnou občas každého. Jinak není potřeba pořád mluvit a mluvit, neboť: Slovo dělá muže, slova kecala.

Tak můžeš sbírat citáty. většinou holky Tě mohou zásobovat. A hned máš téma.

liska5

...Bez první čárky v první větě.

A velké V na začátku věty předposlední.

pf
hodnocení

Koníček mám. Již 2 roky hraji stolní tenis, ale o tom si s kamarády co to nehrají moc nepopovídám. Do toho nechodím ani na turnaje, takže o stolním tenise si moc nepokecám.Jediný sport, který oni řeší je fotbal, který mě ani trochu nezajímá. Navíc všechny kroužky mi od pondělí ruší. :)

jaji
hodnocení

0x

Je to i tím, že máte takovou povahu. Umíte se bavit ve společnosti, kde je více lidí, protože každý něco řekne a navodí vám tak myšlenku na nějaké téma, nejste na to sám, takže i vy povídáte a bavíte se. A když jste s někým sám, tak vám konverzace vázne, protože to máte prostě v té povaze. Asi jste tak nějak méně výřečný, možná i ještě dospíváte a třeba proti vám ani nikdo nic nemá-nějaké výhrady. Horší to má u kamarádů ten, kdo je podrazák, přetváří se a nebo se povyšuje.

liska5
hodnocení

0x

Když jdu s někým, tak nejdu přece ve vzduchoprázdnu. Kolem se něco děje, něco vidím, potkávám a nějak to na mne působí. To jsou samé náměty k vyjádření názoru a rozjetí dialogu. Podívej na ten strom, ten vypadá krásně zlatě. Ale nejradši mám zimu...Líbí se Ti takoví psi?... To je pěkná barva auta. O fotbale, sportu...Jezdíš na kole?...O škole, že třeba máte blbej rozvrh. Rozumíš tý dnešní chemii? ..Jakej je ten novej češtinář?.

pf
hodnocení

Jen mě prostě zajímá co pro to mohu dělat

gordon
hodnocení

0x

"Nesnáším když v rozhovoru někdo mlčí" a vis proc? -- protoze si jses sebou nejistej. Potrebujes se neustale utvrzovat v tom, ze je situace "v pohode".

Mozna by ti pomohla audioknizka od: Joe Navarro - Jak prokouknout druhé lidi - je to o reci tela, mas tam informace, kdy zjistis o lidech veci aniz bys s nimi moc musel mluvit. Urcite ti to pomuze pri komunikaci s lidmi, tedy pokud ta je tvym cilem.

PS: Cti hodne knizky

pf
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]