Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nosíte roušku

Od: pepnudl* odpovědí: 24 změna:

Jaký máte názor na nošení roušek.

Zrovna jsem viděl záznam ze strýmu proti opatření spojené s koronavirem. Kde se mluvilo hlavně o tom že je to jeden velký podvod na lidi, vykřikovali věci typu ,,já z náhubkem žít nebudu"nebo ,,nebudeme žít z hadrem na hlavě"a podobně. Bylo tam asi 300 lidí bez roušky a když jsem poslouchl jakými blbostmi argumentují, propadal jsem se hambou až do země za to že sem Čech. Věřit na to že je země plochá je jedna věc, ale věřit na to že SARS-CoV-2 je jeden velký mediální Hoax, je strašné.

Proto budu rád když se se mnou podělíte o svůj názor na nošení roušek.

P.S: odkaz na ten strým (jen pro odvážlice)

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Jen kde to zákon nařizuje

Ano, respektuji a nosím tam, kde je to nařízeno. Nemá cenu se zaobírat Hoaxy a nějakými blby..

nox®
hodnocení

4x

Jsem zodpovědný, takže ji nosím tam, kde je to vyžadováno. Pokud okolí souhlasí s tím, že se může dát dolů, neváhám ani sekundu, špatně se mi v s ní dýchá a už jsem v ní jednou málem chytal podlahu. Měla by se nosit tam, kde má smysl a kde dochází k vysokému shromáždění cizích lidí. Vir nijak nezlehčuji, jsem sám v rizikové skupině kvůli léčbě kterou dlouhodobě podstupuji, ale nedělám z toho vědu a chráním sebe a svoji rodinu úplně stejně, jako před jinými nemocemi. Nicméně byznys to musí být výborný, s takovou mediální masáží, co tu je. Vím o třech lidech s nemocí. Jeden bez příznaků a dva si pár dní poleželi, zvýšená teplota, pár dní ztráta chuti a dnes už v normálu, prý prodělali horší chřipky.

pepnudl*
hodnocení

Za takové lidi jako jste vy jsem velice rád, zodpovědní ke svému okolí.

Děkuji

pb®
hodnocení

3x
Kde je to nařízeno nosím doma ušitou roušku z tenké látky, která mě moc neomezuje a taky moc nechrání mě ani okolí. Ale když jdu v práci liduprázdnou chodbou nebo jsem sama v místnosti, hned sundávám. A sundám ji klidně i v buse, když mi teče alergická nudle a musím se vysmrkat. A taky mi nikdo neřekl, jak se s rouškou kýchá a kašle, protože kýchám a kašlu velmi často. Někdy se podaří pšík se zavřenou pusou, někdy holt můj kejch vysklívá okenní tabulky. Ještě mi nikdo nic neřekl, poslala bych ho do prdele.

hodnocení

2x

Na toto téma nemá cenu diskutovat. Nejsme odborníci. Hospodských keců už bylo dost. Nařízení nejsou vydávána pro srandu a netýká se to jen naší republiky. Nějaké demonstrace nemyslících pitomců mě nezajímají.

pepnudl*
hodnocení

To je pravda, že nařízení nejsou vydávána pro srandu, a proto mi vadí když taková spousta ,,pitomců" to celé hodí do koše s tím že s námi vláda chce akorát manipulovat, a podobné věci. Je to stejné jako s očkováním, ti lidé neohrožují jen své zdraví ale i zdraví ostatních.

Chtěl bych se přesto umět přenést stejně jako vy.

nox®

Bohužel spousta nařízení ale vypadá, že tu pro srandu jsou.

Jak kdy

Pepnudl : jsou očkování a očkování! Proti tetanu beru,ověřené dlouhými letu očkování. Proti chřipce už NIKDYOd roku 1980jsem byl až do 91 ve skupině lidí a zadarmo-VŽDY když jsem se nevyhnul očkování VŽDY jsem po nějaké době omarodil. Naposledy kdy jsem se nechal ukecat a naočkovat před cca10 roky,tak jsem skoro měsíc ležel s teplotami jaké jsem s výjímkou zápalu plic nikdy neměl a od té doby se vyskytli další zdravotní problémyod alergie až po další!

Takže ano já se chráním proti zbytečnému očkování o kterém vím že mne může ohrozit. Jinak roušku nosím kde je nařízeno!

uf
hodnocení

2x
Nejsem provokatér a tak roušku nosím tam kde je nařízeno, ale nechodím do hospod a divadel, to nepovažuji za rozumné nejen v tomto roce, ale i jiné době chřipek, taky davům se stranim a v případě resp.onemocnění se dobrovolně izoluji *jasne*

senior
hodnocení

1x

Ač nerada, roušku nosím /obchody, MHD/. Ale jenom proto, že si nenechám nadávat, a i když mi nic není, s nikým jsem nebyla v kontaktu, tak ti co mají sníženou imunitu by se z toho osypali, kdyby viděli, že ji nemám. A těžko jim budu vysvětlovat, že jim od mně nic nehrozí.

liska5

Můj příbuzný chirurg to přinesl domů z nemocnice, aniž by věděl, že něco má. On nic, ale doma onemocněli všichni. Jeho žena - lékařka, tři děti i babička. Všichni si zažili svoje a otázka je, jak to bude v jejich školních a pracovních kolektivech.

senior

liska5 - Není to jenom domněnka, ničím nepodložená? Jak víte, či jak se to prokázalo, že virus přinesl domů otec lékař a ne paní manželka?

Případně další osoby v domácnosti? Pokud vycházely ven - škola, školka, nákupy, MHD, aktivity.

liska5

Paní manželka je doma na dlouhodobé nemocenské s jiným problémem, a u otce to chytli zároveň další zdravotníci. Děti byly ty poslední, co to dostaly. Když přijely z privátu /VŠ/. Já tu poukazuji na to, že nakazil okolí, ač neměl příznaky.

lete

Podložená, nepodložená-to už je přece jedno, kdo to domů přitáhl. Ale smutné je, že se někdo nakazil a ten nakazil celou rodinu a že si tím museli projít, nebo ještě procházejí. Také nemůžete vědět, jestli někomu od vás /senior/ něco nehrozí. I když vám ještě nic není, nakažená už můžete být.

senior

Ano, rozumím, že neměl příznaky, ale koronavirus mu našli? Byl pozitivní po stěru, ale bez příznaků?

Nebo to přinesl a přenesl na sobě, na oblečení, aktovce?

liska5

O přenosu tam na oddělení vědí v té krajské nemocnici. Na aktovce sotva, to pronikne do buněk sliznic a je v člověku.

hodnocení

0x

Ano vždy a všude

Nejhorší bylo si zvyknout při koupání, furt nevím co z té vody můžu chytnout, žejo?

Holit se neholím,tam je to v pořádku.:-D

Si děláte srandu, ale zažil jsem osobu, která měla s rouškou problém při plavání v bazénu ..

Ano vždy a všude

Už jenom srandu, vždyť to je furt dokola "budete nosit nebudete nosit, chcete nechcete, znáte neznáte, máte nemáte, atd..."

lidus*
hodnocení

0x

Naučila mě doba minulá, že proti větru se chcát nedá a tak kde je nařízeno roušku nosím. Doma s návštěvou ne. Že nám neříkají pravdu a je to mediální masáž, ano, s tím bych souhlasila.

Pamatuji si tu někdo velkou chřipkovou epidemii v r. 1995? Tehdy prý v ČR zemřelo 1200 lidí. Školy byly zavřené, restaurace také. Nic takového si já nepamatuji ale třeba někdo jiný ano.

Ono to zavírání tenkrát nebylo plošné.

etana*
hodnocení

0x

Kde je to povinné a navíc na zastávkách MHD a podobných místech, kde jsou lidé v bližším kontaktu. V práci vůbec. V rouškách se mi hůře dýchá a není mi moc dobře, takže jsem některé aktivity omezila, ale je mi to dost líto, poslední rok není moc zábavný. Vládní opatření jsou zmatená a často až nesmyslná, takže se spíš řídím vlastním rozumem.

Vládní nařízení jsou zmatená - Blbiš vždycky zbytečně a populisticky ustoupí povalečům a darmožroutům. Říká můj pes.

hodnocení

0x

Sice skřípu zuby, ale ano, tam kde mi to zákon nařizuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]