Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Já tomu nerozumím, vy ano?

Od: coronavirus odpovědí: 21 změna:

Pracovník pracující ve školství v družině se setká s dítětem pozitivním na covid,tak musí jít na testy a i když je negativní, tak má povinnou domácí karanténu.

Pracovník pracující v sociálních službách v domově seniorů kde se objeví pozitivní spolupracovník s covidem, tak nikdo nejde do domácí karantény, ale všichni dostanou respirátory a pracují dále.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

arny1
hodnocení

8x

Na tom není co k porozumnění.Mě to celé přijde spíš k pláči.

hodnocení

7x

No jo...plukovnik*alene*...Tam kde konci lidska blbost, zacina vojenska logika...*zmateny*

hodnocení

4x
Logiku v tom nenajdete. Je to jako zakázat muzikály a koncerty, protože se tam zpívá X metrů od diváků, ale nechat otevřené posilovny, kde budou lidi funět mnohem víc a blíž u sebe :)
Tady prostě žádná logika neexistuje, něco se zakáže, něco ne, na různé věci platí různá pravidla.

hodnocení

3x

Všechna opatření kvůli viru jsou jak ta chytrá horákyně - obutá neobutá, oblečená neoblečená. Ti chytráci nahoře už přišli na to, že to tady nemůžou zavřít jak na jaře, ale současně už je to testování tak rozjeté, že čísla jsou oproti jaru katastrofická. Takže se vymýšlejí opatření, která jsou k smíchu. Známá zažila taky podobnou situaci. Kdyby se netestovalo, tak jsou všichni zdraví a umřou jen ti, co už to mají dávno spočítané. Ovšem cílem zdravotnické lobby je udržovat nemocné lidi na světě co nejdéle, ať se jim to líbí nebo ne. Jde jen o prachy.

hodnocení

3x
To bude nějaký hoax. Koronáč má totiž do pondělka volno. Až pak platí protiopatření.

007cz
hodnocení

2x

Druhý den jsem v karanténě, čekám na test. Manželka chodí do práce, děti do školy...nic se neděje...jen zazpívat si chodíme večer do sklepa.

hodnocení

1x

Zeptejte se Prymuly

achjo
Neměl by být tenhle diktátor vyšetřen odborníkem, zda je schopen zdravě rozhodovat? Co na to psycholog/psychiatr?

hodnocení

1x

Proč do toho motáte logiku? Asi jste nebyl na vojně:)

pb®
hodnocení

1x

A teď si představte, že kolegyně má pozitivní maminku, kterou jí po zlepšení příznaků, ale stále pozitivní, poslali z nemocnice domů. V sobotu má jít kolegyně na druhé testy a když budou negativní, skončí jí karanténa a půjde v pondělí či v úterý do práce, doma pořád pozitivní matka.

etana*

Představuji si to a nevidím problém. Co jako měl kdo dělat?

senior

pb - píšete, že po zlepšení stavu maminku pustili do domácího ošetření.

Tak se maminka doma doléčí, bude odpočívat, zdravě jíst, pít bylinkové čaje a jistě se zcela uzdraví.

No a co jako má být? To mají maminku držet na jipce, když není potřeba a dceru v nemocnici, aby média mohla psát, jak jsou špitály narvaný?

pb®

Je to tak, nemocnice jsou narvané klienty domovů důchodců, kteří se kvůli nemožnosti oddělení od zdravých klientů nemohou do domova vrátit. Ale je správné, aby chodil do práce člověk, který žije s pozitivním jedincem? To je pak veškerá snaha jako e-rouška, chytrá karanténa a trasování fakt k smíchu.

e-rouška, chytrá karanténa a trasování je k smíchu i bez toho. Tady máme aspoň potvrzení pro rouškofily.

Dnes jsem byl na vyšetření v nemocnici (nesouvisející s covid) a ve zprávě jsem měl napsáno, že pacient nevykazuje covid-19 anamnézu. Přitom se mě doktor ani nikdo neptal, jestli mám příznaky, nebo že by mi měřili teplotu. Vůbec nikoho tam covid nezajímal. Oni to musejí automaticky uvádět, a už to vůbec nezjišťují. Taková je skutečnost, narozdíl od mediální masáže.

Z toho mi tedy vychází, že kdyby covid byl tak smrtelný a smrtící, že by se zcela jistě v nemocnicích chovali jinak.

Jo a ještě. Na vyšetření jsem byl ve stejné nemocnici i někdy v dubnu. To před vchodem do areálu byl stan, kde každému příchozímu měřili teplotu. I před vyšetřením v ambulanci měřili. Dnes, když jsem tam šel, koukám a stan s měřením teploty nikde. Kdyby lidi neměli na držkách hadry, tak docela obyčejný, ničím zvláštní provoz. Tak mi doprčic už vysvětlete, jak je to možné?

ernie - ptejte se ředitele ..

To je dobre, ze ji pustili domu. To, ze je pozitivni i nadale, neznamena, ze dale muze nakazit dalsi lidi. Vzdyt je to porad dokola, clovek je nejvice infekcni na zacatku onemocneni, jeste pred tim, nez pocituje sam priznaky. To ma pacientka jiz evidentne za sebou, kdyz ji pustili z nemocnice.

hodnocení

0x

A čemu rozumíte?

senior
hodnocení

0x

Také tomu nerozumím.

Když na jaře byl coronavirus, silně nakažlivý, tak zdravotnický personál v respirátoru, rouškách, štítech, ochranných oblecích, rukavicích, kdo měl, tak všemožná ochrana, desinfekce rozprašována do vzduchu. V obchodech pravidelně otírána madla vozíků.

Nyní, když to vidím, tak povětšinou pouze roušky. Potom se diví, že zdravotnický personál doma, nemocný, v karanténě. Totálně selhali, jak ministr zdravotnictví, tak ředitelé zařízení, že nezásobili přes léto své pracovníky ochrannými prostředky. Nejen, že toho mají mít hafo na skladě třídy 3, ale důsledně dbát na to, aby pracovník byl zcela zahalen a chráněn. To se neděje.

Kromě toho při volbách a jinde, nestačí 2 metry, ale slespoň 3 metry. Tak když důslednost, tak pořádně. Vadí mi, že je plno řečí, ale skutečnost je úplně jiná.

---------------------------------

V domovech důchodců to na jaře řešili tak, že vyčlenili pokoje, křídla budovy pro nakažené. Tedy kde mají možnost a prostory. Takže, jestli jsou někde důchodci, kteří se nemohou vrátit do péče, zůstávají v nemocnicích, tak si myslím, že to nemusí být standartní, ale místně. Ale to se nedozvíme. Nelze paušalizovat.

gordon
hodnocení

0x

svet neni fer ...sestimsmiř

"vojak se stara, vojak ma"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]