Dobrý den. Vyšla zpráva, že maďarský premiér Viktor Orbán žádá odvolání eurokomisařky Věry Jourové. Zajímalo by mě, zda ho mohu nějak podpořit, například z pozice českého občana, s ohledem na českou státní příslušnost uvedené úřednice. Nechci vědět, co si o tom myslíte; jde mně čistě o právní stránku věci a eventuální možnosti podpory pana Orbána. Tedy: Může český občan něco učinit, nebo je jako obvykle zcela mimo hru? Děkuji.
Tak vzhledem k tomu, že si pan Orbán stěžuje na to, že si dotyčná paní dovolila říct, že maďarská demokracie je jaksi hrbatá zatímco on si myslí, že je příkladem demokrata, nevím v čem ho chcete podporovat. Kolik toho víte o úrovni demokracie v Maďarsku?
vikio
Dobře, zkusím použít bold, kurzívu a červenou barvu: Nechci vědět, co si o tom myslíte; jde mně čistě o právní stránku věci.
Orbán nekompromisně odmítá uprchlické kvóty. Prostě o tom s EU nehodlá diskutovat. Tak z něj dělaj rebela a autokrata.
A Jourová pěje píseň toho, jehož chleba jí.
motak
A Hitler nebyl ostrej? Nenechal si od zbytku Evropy nic vnucovat? Nebyl to hrdý vlastenec? Většina Němců v ceskoslovensku si taky říkala, že takového by tady brala místo nějakého Masaryka...
liska5
Orbán se nechystá vybudovat čistokrevnou říši na cizím území na úkor vyhlazení jiných národů. Orbán nechce expandovat, jen odmítá diktát EU, aby ve své zemi usídlil vesměs problematické muslimské imigranty, které si pozvala Merkel.
Když jsme vstupovali do EU, tak jsme netušili, co všechno budeme muset. Tolik omezujících zbytečností.
motak
Měli jsme tady v evrope za posledni dobu snad málo lidí,kteří chtěli rasove ciste území? Hitler taky tvrdil,jak nechce expandovat, ze ještě si vezme Čechy a pak už bude hodnej...Proc by to nemel byt případ orbana?
Myslím, že i český občan může pana Orbána podpořit. Spousta možností je dokonce legální. Pan Orbán bude ale asi nejraději, když podpoříte maďarskou ekonomiku. Například nákupem většího množství čabajky. Zároveň tím nebudete mít zdroje na nákup konkurenčních výrobků českých firem, například z jednoho známého holdingu, který tím přijde o zisk. Výroky paní Mgr. et Mgr. Jourové, bývalé 1. místopředsedkyně Ano 2011, tímto způsobem nepřímo poškodí beneficienta fondu, tedy pana premiéra.
Když už se tu zamýšlíme nad tím, jak podpořit maďarského eurotrola, tak by mě zajímalo, jak by šlo paní Jourovou naopak podpořit? Vezměmě to z obou stran. Neuděláme nějakou session před maďarskou ambasádou? Musí se to někam hlásit? Já bych ji chtěl podpořit. Paní Jourová má větší koule než prolhaný Orbán.
michalverner
Tazatel se ptá na to jak podpořit Orbána,uvádí že chce znát právní stránku věci a ne názor na věc.Vaše odpověď je že chcete podpořit Jourovou.Chápete vůbec otázku?
bublaaa*
Ano, otázku jsem pochopil velmi dobře. Je to tendenční text plně vyjadřující neobjektivní názor tazatele. Proč bych já tedy nemohl vyjádřit svůj? Prosba tazatele o nehodnocení je vzhledem k tendečnosti textu zcela irelevantní. Jsem také ochotný podpořit jednu ze stran tohoto sporu, která je podle mého názoru v právu a má pravdu, což je paní Jourová. Její slova nejsou pouze jejím osobním názorem, ale i postojem evropské komise. Kdo vytrhává její slova z kontextu a útočí pouze na její osobu, je buď rozumově slabší, nebo se vědomě dopouští fabulace a manipulace.
michalverner
Zcela irelevantní je zde pouze váš názor jelikož vůbec nikoho nezajímá a nikdo se na něj neptal...stejně jako přístup EU komisařů.
bublaaa*
Kde berete jistotu pane Vernere, že to tady nikoho nezajímá? Když řeknete, že vás to nezajímá, tak to chápu; když se zastáváte tazatele i přes jeho neobjektivní a manipulativní dotaz, tak jste od pánaboha bohužel neobdržel a objektivita vám zjevně nic neříká. I když za to nemůžete, mohl byste se alespoň snažit tu hmotu v hlavě trochu rozhýbat. Ale proč mluvíte za ostatní? Myslíte si snad, že v tomto dotazu může reagovat jen příznivec prolhaného Orbána?
michalverner
Nevím proč řešíte zda je dotaz manipulativní.Na to se tazatel neptal.Pokud jí chcete podpořit tak prosím ale co to má společného s dotazem?Odpovídáte tazateli a toho nezajímá váš názor na Orbána či Jourovou.
bublaaa*
A proč se v tom tak angažujete vy? Vždyť každému rozumnému člověku musí být okamžitě jasné, že celý ten dotaz (stejně jako Orbánova reakce) je manipulativní nesmysl a má sloužit jen k odvedení pozornosti od skutečného problému a tím je skutečný stav demokracie v Maďarsku. To nevíte jak se účinně odvádí pozornost? Když někdo nemá pravdu, ani pádné argumenty, tak se snaží čímkoliv zaútočit na konkrétního člověka a doufá, že se ozvou lidé, kteří toho člověka z nějakého důvodu také nemají rádi. Kolik vám je let, že tohle neznáte? Vždyť je to jedna z nejprimitivnějších manipulativních technik, které je účinná jen na průměrně až podprůměrně inteligentní lidi s nižším vzděláním.
michalverner
Já zde nehodlám posuzovat dodržování demokracie jelikož se na to v otázce nikdo neptal a tudíž je můj názor pro tazatele nepodstný.
bublaaa*
A to si lidí okolo sebe tak málo vážíte, že je necháte žít v omylu? Klidně necháte jednoho člověka s hloupým názorem šířit svůj omyl, i když to ubližuje pověsti člověka, který se odvážil říct veřejně pravdu? Abych se přiznal, já už se moc nedivím, proč se u nás v Čechách tak daří dezinformační scéně, když vidím, že pravda tady není v módě. Český národ nemá rovná záda a když se je někdo pokouší narovnat, okamžitě je pod palbou armády křiváků.
michalverner
Připadá mi zda netrpíte nějakou formou poruchy chápání...Tazatel se neptá na to zda si já vážím lidí ani na to zda je někde v módě pravda nebo co si o tom myslíte.Ptá se na to zda je možné podpořit Orbána.
bublaaa*
Ano zmýlil jsem se, nyní už to vím. Doufal jsem, že nejste stejný hlupák jako tazatel a že si zbytečně netřepím hubu. Škoda námahy, nemá to cenu.
michalverner
Znovu opakuji že na váš názor se v otázce nikdo neptal.
bublaaa*
Znovu naznačuji, že váš názor, stejně jako názor tazatele, je mi ukradený. Nemůžu se zabývat každou hloupostí, se kterou se potkám
michalverner
Ano,názory ostatních vás nezajímají.Toho jsem si všimnul již ze začátku.Proto také odpovídáte na nepoložené otázky a vnucujete někomu něco o co nestojí.Jen tak mimochodem...docela se to podobá myšlení současného vedení EU.
bublaaa*
Vy rád podsouváte lidem názory že? Napsal jsem že mě nezajímá názor váš a tazatele. Nikoliv všech tady. A nezajímá mě od té doby, kdy jsem si vás zařadil s tazatelem do stejné kategorie neinformovaných hlupců a dezinformátorů.
Milane já tak nějak stále tajně doufám, že není to, za co ho právě teď považuji. Že se třeba skutečně zamyslí. Ale tuším, že moje naděje je marná
michalverner
Pochopte že mi nejde o Jourovou,Orbána nebo cokoliv jiného.Jde mi pouze o to že zde v poradně někdo vloží dotaz a jiný odpovídá na něco jiného nebo komentuje.Tazateli toto bylo jasné a proto již nazačátku uvedl že názor na věc nechce a chce pouze odpověď.To je stejné jak když jsem se zde ptal na to zda mi někdo poradí značku štětce na malování olejomalby který nepouští štětiny a odpovědí bylo že obraz nedělá štětec,že si mám koupit jiné barvy nebo jestli se vyplatí vůbec něco malovat.
bublaaa*
No dobře, ale proč jste si vybral pro svoji obhajobu zrovna tuhle otázku? Srovnání se štětci je velmi nepřesné, tohle není praktická, ani technologická otázka, ale otázka politická a ta už sama o sobě nese potenciál k širší diskuzi. Vy tu obhajete člověka, který sem na poradnu přišel poškodit paní Jourovou. Nebo jak si vykládáte tu jeho otázku? Myslíte, že mu opravdu jde o to, aby zjistil jak podpořit Orbána? Snad nevěříte, že by byl někdo takhle hloupý... Tohle je jednoznačně manipulativní otázka za účelem šíření nepravd a polopravd o Jourové. Vidím tu typický rukopis dezinformační scény. A vy ho ještě hájíte člověče.
michalverner
Já zde nikoho neobhajuji.Pouze mě jen rozčiluje to že se zde už nedá na nic ptát jelikož se za vším vidí nebo hledá nějaký podtext nebo souvislost s něčím.To že z otázky někdo něco cítí je jen jeho problém.Tady nejsme na psychiatrii ale v poradně.
bublaaa*
Vzdávám to, kde nic není, ani Orbán nebere. Můžu vás o něco poprosit pane? Mohl byste se nějak s tazatelem dát dohromady? Zaprvé se domnívám, že byste si moc dobře rozuměli a zadruhé mám rád, když se lidi jako vy nějak houfují. Lze je pak lépe poznat a případně se jim vyhnout.
bublaaa*
Člověče uvědomujete si vůbec, že tady jste v sekci volné diskuze? Běžte si tu svou pochybnou morálku hájit na poradnu, jestli tam o to někdo stojí. A tady nás sebe prosím ušetřete.
Já bych si s tím nepohrával. Nějakým způsobem ji odvolání, pak někdo rozhodně že neoprávneně a zase shrábne miliony od daňových poplatníků. Ty miliony co dostala by si nevydělala ani kdyby makala od rána do večera. Třeba už vše utratila.
Počkejte si, až budou volby a vybírejte tak, aby musela Jourová z funkce pryč. Můžete i vytrvalou kampaní lobbovat za Orbána, ale to by chtělo plakáty a transparenty v maďarštině, aby se Orbán nenaštval, že se jim někdo vměšuje do uherských záležitostí. Také by šlo naléhat na Babiše, je to jeho stranická kolegyně. Koneckonců Babiš je Maďar (nebo Tatar, kdoví), měl by mít pro úžasného Orbána pochopení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.