Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brýle na dálku

Od: jahe odpovědí: 8 změna:
Ahoj chtěla bych se zeptat na jednu otázku. Je mi 15 let a brýle nosím od 11 let myslím (2 a 2,5 dioptrií ).zrak se při každé návštěvě u očního lékaře zhoršuje.(nevidím na dalku). Asi ve 13 letech jsem brýle asi na 4 měsíce přestala nosit a oči jsem začala cvičit. Při další návštěvě u očního lékaře se dioptrie ne zvýšily, ale oční lékař mi vynadal, že kvůli tomu, že jsem brýle nenosila mám nález na sítnici a suchou sítnici. Tak mi dala nějaké kapky. Při další návštěvě (to už sem ty brýle zase nosila) mi řekla, že to oko už je v pohodě, ale příště mi zase zvýší dioptrie. Myslíte, že kdybych brýle nenosila, ale cvičila oči, že by se mi zrak zhoršil nebo že bych mohla mít něco se sítnici? Na internetu jsem četla že můžu mít maskularni degeneraci a strašně jsem se lekla. Prosím o radu a popřípadě vaše skusenosti. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mně se to také pořád horší a jednou se to nezhoršilo (ve 14), když jsem nějakou dobu během těch dvou let, co chodím na kontroly, dělala oční jógu. Ale brýle jsem nosila. Cvičíš tím, že nenosíš brýle, nebo jak?

jahe
hodnocení

Děkuji za odpověď no já nenosím brýle celý den a cvičím oči pomocí očních cviků.

Zkus zajít k jinému očnímu, myslím, že když brýle nenosíš, tak by to neměl být problém, kterým by sis mohla ublížit, spíš naopak...

zanzibar*
hodnocení

0x

Já mám zelený zákal a brýle doma nenosim vůbec, mám cca 4 dioptrie. Měla jsem 5,7. Takže mi se oči lepší , jenže to je z části způsobeno věkem, jsem 40plus, kdy se oči mění vlivem stárnutí . Takže nemůžu jednoznačně tvrdit, že to je tím. Nejlépe poradí doktor, když ti Nadala,že je máš nosit, tak je nos...

mnd®
hodnocení

0x

Manželka nosila brýle na dálku do svých sedmdesáti.Pak jsem ji nechal udělat laserovou operaci očí a má klid a nenosí už žádné brýle.Toho očního si najděte jiného a zeptejte se na možnost operace.Dělá se to na počkání.Cca za tři hodinky jdete domů.Napřed jedno oko a po zahojení druhé.Platí to pojišťovna,takže s financema není problém.

Oční opeace bohužel nejsou univerzální řešení a taky nefungují navěky. Upraví čočku v aktuální době, ale nezabrání jejímu dalšímu stárnutí.

Operace je vhodná až po dokončení vývinu, kdy se zrak přestane zhoršovat.

hodnocení

0x

Brýle nosím co pamatuju ( od 2 let) ovšem na krátkozranost Začínal jsem na 7 dioptriích a postupně do cca 25 jsem snižoval na 1 dioptrii , ale nedělal problém i bez brýlí. Po 40 se oči začly zase zhoršovat, ale prý na to mají vliv i další vlivy (svařování v práci, narkozy..) Něco se dá řešit operativně , okamžitý výsledek super ale taky to není nadosmrti .

Myslím že oční klinika GEMINI funguje celorepublikově, navštívil bych nejbližší pobočku a konzultoval s jejich doktorem

Odložení brýlí po delším nošení má taky svoje rizika,zvlášť pokud jsou brýle "vše v jednom" - zatmavovací s antireflexem. Oči si zvyknou na určitý komfort ( déšť, vítr, mouchy při jízdě na kole )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]