Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik asi lidí má prenatální vzpomínky?

Od: ringo® odpovědí: 24 změna:

Mám prenatální vzpomínky, ale nevím jestli je to běžné, občasné, nebo vzácné? Nic moc jsem nenašel. Má to taky někdo z vás?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

5x

Kolik lidí má prenatální vzpomínky? Možná že snad každý, problém je pouze v tom, že je to většinou v té "neuvědomělé" "nevědomé" nebo "podvědomé" paměti, ke které běžně nemáme přístup, ten se většinou otevře za jistých okolností, krizová situace (před očima prolétne celý život) hypnóza apod.,

etana*
hodnocení

5x

Skutečně prokázané prenatální vzpomínky nemá nikdo. Vědomý prenatální život existuje, mimina jsou v břiše vnímavá, mají spoustu impulsů a dokážou je svým způsobem vyhodnotit, ale vědomé vzpomínky si do života po narození nenesou. Všechny naše tzv. prenatální vzpomínky pramení z vyprávění, často spojené s pocitem déjà vu, tedy něčím, co v nás navozuje přesvědčení, že "tohle jsem zažil".

hodnocení

4x

Velmi pravděpodobně nikdo.

hodnocení

3x

Co si pamatujete?

hodnocení

Uvědomil jsem si to až jsem pobral trochu rozumu. Zapadlá vzpomínka jak mě pořád někdo tahal z tepla a mokra. Velká hrozba. Některý věci docela detailně. Kleště se po mě sápaly.Bylo tam dobře. Houpal jsem se ve vodě a nechtěl to měnit. Až hóóódně po letech jsem se dostal k deníku kde se můj porod popisuje /mámou/. Týden jsem byl přenošený, pak vyvolávačky a snaha dostat mě ven. Nakonec císařský řez.

Nevěřím ti.

hodnocení

Ha ha, to mi vůbec nevadí. Nicméně vykládám si to tak, že to bylo velké trauma a proto si to pamatuju. Něco jako když si dítě pamatuje že někdo umřel, stal se mu úraz, nebo zařilo nějaké neštěstí. Já mám třeba jedinou vzpomínku na dědu a to když se s babičkou pohádal. Jinak nic.

To odpovídá, císařský řez by měl být pro dítě traumatem. Výjimečné, že si to pamatujete.

hodnocení

3x

Moje maminka si pamatovala některé události, které se staly, když s ní byla babička v posledním měsíci těhotenství. A opravdu si je pamatovala správně (např. to, že s ní upadla v autobuse). Během studií na VŠ jsem to řešila s jedním známým psychologem, který měl u nás přednášky (prof. Smékal), a ten mi potvrdil, že byť je to velmi vzácné, jsou podobné případy zafixované.

hodnocení

2x

Ringo, já si třeba nepamatuji nic, co bylo před druhýma narozeninama. A už nějaký čas se mi ztrácejí i krátké vzpomínky ze součastnosti. Asi nejsou důležité.

Já to mám také tak. Prenatální 0, jen probleskuje to, co rodiče vyprávěli a já vzala za své. Krátkodobá paměť včudu.

Ahoj babi.

Hodně dobré jsou fotky z hodně ranného dětství. Ty dokážou hodně přiblížit to období, které si nepamatujeme. Mám to tak.

motak
hodnocení

2x
Většina lidí,kteří si myslí,že je mají si jen něco vysnili. Takže je to klam.
hodnocení

A proč by to dělali? Je spousta jiných možností jak se udělat zajímavým.

motak
Mozek je věc podivuhodná...lidi jsou přesvědčeni o mnoha nesmyslech, tak proc ne tohle?
liska5

To si přečtěte něco o holotropním dýchání od Stanislava Grofa /americ. psychiatr narozený v Čechách/. Touhle metodou dokázal vybavit i prenatální zážitky.

Holotropní dýchání vyvolá stav podobný otravě.

Dejte si houbičky a budete třeba létat ..

liska5

Však se v tom smyslu experimentovalo s LSD.

72mona
hodnocení

2x
Mozek je velmi zvláštní. Není to počítač, takže co bylo jednou uloženo, může být sice uloženo, ale ne beze změny. Naše vzpomínky ovlivňuje spousta věcí, takže mnohdy se na ně nelze spolehnout. Mou první vzpomínkou je krémový kočárek, kšíry a pletený svetřík. Jen to. Prý jsem na těch kšírkách zůstala viset před kočárkem. Ale nemohu vědět, jestli si to nepamatuju jen proto, že mi to bylo vyprávěno. Možná se ty první vzpomínky vytratí stejně jako sny po probuzení... M.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Myslím, že mám taky. Poprvé jsem byla u moře v 11 letech. Přijeli jsme navečer, a hned jsme se šli vykoupat. Zapadalo slunce a bylo celé rudé s trochou žlutého světla. Když jsem si potopila hlavu, viděla jsem skrz vodu to rudé světlo s trochou žluté záře, a slyšela to šplouchání vody a vzdálený hlas a smích taťky, a cítila houpání a teplo a takovou volnost a klid a bezpečí. A uvědomila jsem si, že to přeci znám. Dobře znám, přestože v moři jsem poprvé. (Dodnes si to pamatuju). Když jsem to vyprávěla mamce, říkala, že si to asi pamatuju ještě z doby před narozením. Že se na mě taťka hodně těšil, a každý večer si povídal s břichem. A že po narození jsem se otáčela jen za jeho hlasem. A jako miminko mě musel koupat jen taťka, jinak jsem prý řvala jako ďas. A pamatuju si, že ještě ve 2 letech jsem od mamky ani babičky vykoupat nechtěla, s vodou a bezpečím jsem měla spojeného jen taťku. Tak si myslím, že to asi bude vzpomínka na prenatální dobu. *nevi*. Ida

hodnocení

1x

Zkus tohle:

dragomirecky.cz/...

Můžeš mi napsat na mail hermanvitezslav@email.cz, protože psát ti sem nechci - akorát by to vířilo vlnu spoustu komentářů lidí, kteří často odmítají mentální stavy, kterým nerozumí.

což, jak se dočteš na webu, je i značná část psychiatrie, psychologie, atp.

já po svém probuzení před 8mi lety a prožívání různých stavů začal prožívat i stavy mimo tuto inkarnaci, mentální stavy mužství a ženství, které mimo jiné vysvětlují i homosexualitu obecně (tj, že lidé jsou muži i ženy současně) a mohl bych pokračovat. Jde jenom o to, na jaké úrovni prožívání se nalézáš ty a co si ochoten ještě přijímat/slyšet a co sám popřeš, jakožto nereálné. V tomto směru pan Dragomirecký hovoří o aberacích, tj. určitých stavech reagování určitým způsobem - negativním - odmítáním, ovšem bez podloženého argumentu.

gordon
hodnocení

0x

pochybuju,

ale co vim tak sem si jako malej jen tak pro srandu stavel bunkry a zabaloval se do periny jako do kukly(do tunelu), kdyz nad tim tak premyslim, tak to mozna byla podvedoma reakce na to zase zazit to jak sem byl v brichu...asi.

hodnocení

0x
Také jsem četla, že si člověk vzpomíná na zážitky až od svých dvou let. Mám pocit, že si pamatuju na své první krůčky u židle u babičky, to asi bylo dříve. Prenatální vzpomínky nemám.
Dříve jsem prohlásila sama pro sebe, že kdyby bylo převtělování, tak bych měla nějaké vzpomínky. Takže neexistuje. Pak jsem se s někým setkala a věděla jsem, že ho velice dobře znám a vždycky jsem ho milovala. Tak mám tyhle vzpomínky. V té době jsem nevěděla o žádné knize na tohle téma a přišlo mi to nereálné. Ale vím, že tato témata většinu lidí zlobí, je to ještě dost tabu.

cecilka
hodnocení

0x
Já je tedy nemám, ale mám pocit že mé tělo ano. Poslední rok dělám takové pohyby podobné tanci. Chci se třeba procpat skulinkou a přitom tak nějak ladně po špičkách palce se tam protočím. Jako baletka či něco takového a přitom to dělám nějak nevědomky. Takové pohyby dělám denně při každodeních činostech. Děje se to poslední dobou. Tanec mě nějak v životě nelákal a nikdy jsem s nim nebyla spojena. Možná doopravdy má mé tělo prenatální vzpomínky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]