Nejste přihlášen/a.
Zdravím
No podívejte se, je to asi takto, v počátku křesťanské éry existovala různá pojetí jak samotného Krista tak i učení které je na tuto osobu vázáno,(kanonizovaná verze v podobě nějakého Nového zákona ještě tehdy neexistovala ) konkrétně zástupná oběť "beránek" je přejímka ze židovství a toto pojetí bylo "transponováno" (přeneseno) na Krista, tj. tím pádem Kristus = beránek Boží, čímž se vyřešil problém kdy "Žid" se svou židovskou vírou mohl vlastně lehce pokračovat v "novém učení" (Nový zákon) aniž by "zradil" nebo se provinil proti tradici svých otců...i když... Konkrétně toto pojetí je učením apoštola Pavla, jenž byl původně židem... Postupně se toto pojetí stalo dominantním a dnes je již "etablovaným směrem", tedy i "většinovým pojetím", to ale vůbec nemusí znamenat , že je to opravdu a původně správné pojetí, v počátcích křesťanství jak už jsem psal existovalo mnoho skupin které to "viděly jinak" ovšem v průběhu času "nezvítězily" a dějiny jak jistě víte píší vítězové, proto je tomu dnes tak jak tomu je.
Nejsem členem církve, nejsem ani pokřtěná. A tvoje otázka na mě působí nesmyslně. Źivot sám o sobě není ani nemůže být "spravedlivý", tak to prostě je. V přírodě šelma uloví nemocné či nějak oslabené zvíře nebo pomalejší mládě, ti silní, zdraví a rychlí uniknou. Je to "spravedlivé"?
Někdo se narodí zdravý do bohaté a mocné rodiny například v GB, jiný se narodí tělesně nebo mentálně postižený ve slumu v Indii. Nebo se tam narodí zdravý, a vlastní rodiče mu už jako batoleti zpřelámou několikrát nohy, úmyslně ho zmrzačí, aby z něj byla plazící se bytost, která bude budit lítost u turistů a vyžebrá jim na živobytí. Co je z toho "spravedlivé"?
Nenapadlo tě, že ohledně Krista nepůjde o "spravedlnost", jak si ji vykládáme my, každý podle svého a trochu jinak. Já to vnímám jako boží milost, boží lásku jako takovou. No, to je můj, opravdu laický pohled.
Nehledej odpovědi na otázky víry na poradně vánočko.Tady jsou světští lidé, kteří často neumí dát ani správnou odpověď na otázku jak zapojit domácí telefon, natož na tohle.
"Šťastní jsou ti, kdo si uvědomují své duchovní potřeby, protože jim patří nebeské království.
Matouš 5:3
Zeptat se lidí je jednodušší, než studovat Písmo Svaté, ale od lidí se nemusíš dozvědět pravdu, pravda je v Bibli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.