Vadilo by vám koupit nebalené koláče a jiné pečivo, pokud by na něm usedly mouchy? Dnes v Bille se dost vyskytovaly, poletovaly a občas usedaly, co asi by na to hygiena?
Nebalené koláče a jiné dobroty z těsta, kupuji zásadně v malém krámku, ovšem myslím, že mouch ae dostane i tam. Ano vadí mi to, pokud to vidím, ozvu se.
Taky jsem si dneska všimnul, že nám doma nějaké dvě, tři mouchy poletovaly a občas usedaly. Bedlivě jsem je sledoval. Jejich chování bylo z mého pohledu chaotické a usedání zcela nepředvidatelné. Představte si, že jedna z nich byla natolik drzá, že ještě nepříjemně bzučela. Volal jsem nejdříve hygienu, tam mi při neděli telefon nevzali. Následně jsem důrazně vyzval generální ředitelku naší domácnosti ke sjednání nápravy. Vzhledem k tomu, že měla plné ruce práce s přípravou oběda, poslala mě do pr*ele. Tož to je tak asi všechno, co jsem vám chtěl sdělit.
P.S. Teď v noci přiletěla můra a můžu vám říct - zlatá moucha.
haf
Njn, pobavil jste Dřív se to tak neřešilo a létavý hmyz byl i běžnou součástí obydlí, ale dnes se hygiena probírá všude a člověka překvapí, když si mouchy klidně pochutnávají na vystaveném jídle všem na očích a prodejcům to nevadí.
72mona
Samozřejmě, že to prodejcům vadí, ale co asi mají dělat? Chodím do malého krámku na městě, paní je velmi ochotná, ale taky už je bezradná. Přikrýt to nemůže, protože lidi si chtějí vybírat očima. Chlebíčky má také, když je odkryje, oschnou. Když dá průhledné víko, to se zamlží (a už poslouchá, že nejsou vidět). Mouchy odhání, ale stejně tam vždy nějaká je. M.
haf
Nejlepší by bylo prodávat jen balené, pokud se neprodá, může se bez obav uskladnit a druhý den prodat slevněné. Proč to hygiena nenařídí?
72mona
Ono totiž balené není čerstvé a asi těžko budete balit jednotlivé buchty, rohlíky... Umíte si představit balený koblih? Oblemcaná "guma". M.
Když jsme si ještě přivydělávali pečením, i koláčů a jezdili s nimi po farmářských trzích, vždy jsme je měli dokonale ochráněné proti hmyzu. A mnoho zákazníků se přiznalo, že u nás nakupují právě proto, že to nemáme vystavené volně.
Je mnoho zákazníků, kterým mouchy vadí. A spoustě lidí to nevadí. Lidi jsou různé .. . . . . . .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.