Nejste přihlášen/a.
Marně hledám hračku pásák (buldozer) na baterii a jednoduché ovládání. Něco jako na přiložené fotce československého pásáku Tatrasmalt s výrobou v Kovodružstvo Náchod (KDN) na 4,5V plochou baterii. Vydržel venkovní pískové podmínky mého mládí 60 roků a ještě si s ním hráli syni, kteří zakončili jeho životnost v 70 letech.
jediné obdobné pásové (nevojenské) vozidlo DOZER - RE.ELTOYS s uvedenými vlastnostmi dohledané na českém trhu: hracky-itaspa.cz/...
Pásový bagr nevypadá špatně, ještě ověřit prodejce e-shop. Na venkovní užití v písku asi nebude konstruován.
Další e-shop model buldozeru Caterpillar, ale nevypadá na použití v písku venku. Cena nepříjemně vysoká:
@senior - Když vnuk chce buldozer, který se pohybuje. A chápu ho, bylo hezké jako kluk se dívat, jak pásák Tatrasmalt se prodírá pískem a táhne různé připojené vlečky, auta ...
Hračky na venkovní použití, tedy i na písek, nabízí tato značka - www.autabruder.cz
Jsou to zmenšeniny. Vysloveně pásák jsem nenašla, ale zaujalo mě toto - autabruder.cz/...
Kovový, na baterie.
---------------------------
Zde asi plastové stroje - bruderland.cz/...
Jak já Vás chápu. Také jsem to zažila. Nejdříve Lego, kdy muselo být jenom to a to jediné, přes známé na Kladně ve skladu už prostě nebylo, že už se nevyrábí.
A před dvěma lety jsem sháněla Frank kombajn, ale pouze kovový.
Dalo mi to práci, ale nakonec v malém e-shopu, kde jsem se bála, že nebude korektní, chtěli peníze dopředu, jsem ho sehnala za běžnou cenu. Dojela jsem pro něj přímo do paneláku do bytu.
Teď naposledy sháňka po hračce pro psy, pískací kuře, ale zase, jiné nemohlo být, jenom právě tohle, marně člověk nabízel jiný design.
No radost veliká. Tak držím palce.
Měsíční zkušenost s buldozerem, užíváno vnukem 6 letým.
- Buldozer dodán z Číny bez návodu v pevné tvarované polystyrenové krabici asi po 3 týdnech od objednání.
- Napájení 2 elektromotorků blokem 4 AA NiCD akumulátorů s titěrným konektorem na káblík, který se napojí na běžnou USB nabíječku (není v balení). Vydrží udávaných asi 15 minut. Lze nahradit akumulátory AA NiMH s vyšší kapacitou.
- Na buldozer vysoká rychlost pojezdu (i pro dítě), snížena přidáním 4 krát třemi diodami v propustném směru (vpřed a vzad na 2 motorky). Dojde ke snížení napájecího napětí asi o 2,5 V na motorcích.
- Demontáž snadná, 6 vrutů zespodu. Jednotlivá elektrozařízení jsou odpojitelná konektory na hlavním bloku elektroniky.
- Při jízdě na koberci s vysokým chlupem padají při delším zatáčení pásy.
- Trvalé vydávání příšerného zvuku (jak jinak pro rodiče). Odstraněno odpojením konektoru pro reproduktorek.
- Ač docela robustní konstrukce, chyba ve výrobě zapříčinila nutno provést opravu. Začaly přeskakovat plastová ozubená kolečka v převodovce. Příčinou stržené závity 4 vrutů spojující dvě poloviny skříně převodovky. Oprava provrtáním 1 mm vrtáčkem děr skrz a použití nových 4 delších vrutů.
Celkový dojem. Za uvedenou cenu doporučuji, pokud zvládáte DoDo (dodělej doma).
http://www.aliexpress.com/item/4000272283325.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.58e2e59efZaQPC& algo_pvid=49eb256b-1a9f-4a88-b17a-6e3145403794&algo_expid=49eb256b-1a9f-4a88-b17a-6e3145403794-45&btsid=0bb0623916029241447308341e1412&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
Jen nevím. zda objednán z této adresy, je tam více možností dodavatelů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.