Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč tak vadí Čechům nošení roušek?

Od: louisa1® odpovědí: 58 změna:

Proč tak vadí Čechům nošení roušek? Ty zřejmě chytřejší a ohleduplnější národy: Japonci, Vietnamci ap. je bez protestů nosí. Japonci mají dokonce heslo: "Vem si roušku a mlč". Při hlasitém mluvení hrozí přenos virů. Přínos roušek je potvrzen a dokud nebude očkování, tak nic lepšího (ještě s dezinfekcí rukou a rozestupy) není.

P.S. Obrázek na odlehčení. :)

*mir*

Proč tak vadí Čechům nošení roušek?

58 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

Protože jsou to kverulanti...

Teď je "moderní" brojit proti rouškám, tak to dělají skoro všichni, aby byli "in".

Vadí to jasně každému, ale držkují ti, kteří nemyslí a nechtějí dodržovat pravidla.

feraxi, zrovna o Tobě jsem si myslel, že jsi trošku někde jinde...

hodnocení

12x
Ale v rouskach problem neni. Problem je v demenci lidi. Kdyby se chovali trochu v ramci nejakych mezi, tak se to nemuselo zase tak vyhrotit. Jenze vemte jim parby, dovolene u more atd. Se zblazni boroci. Ja jsem to letos vynechal a verte nebo ne, ziju.
senior

Politici káží vodu, pijí víno - Babišovi /Chorvatsko, Kréta/, Fiala, Maďar, Maláčová, Bartoš atd...

Seňore - A co jako? Kvůli tomu, že je někdo hovado, musejí být hovady všichni?

senior

Doporučení bylo, nevyjíždět za hranice, takže plno lidí obyčejných ostalo na dovolenou doma v ČR a politici, místo toho, aby se zachovali tak, jak doporučovali, tak výše uvedení si prostě tu zahraniční dovolenou neodepřeli.

Podle mne měli jít příkladem.

honzas1 píše, že lidé jsou dementní, tedy i naši politici.

Proč myslíte, že by zrovna politici měli být příkladem? Jsou to zaměstnanci jako každý jiný. Nevím jak Vy, aje já od svých zaměstnanců nežádám, aby mi byli vzorem.

Pisu snad ze vsichni? At si kazdy sahne do svedomi. Strasne zajimave je, jak se rozsiril koronac v karvine, tak to byly nejvetsi spiny a ted, kdyz je zavsivena cela praha, tak radsi drzi huby pepici.

hodnocení

9x

Protože rouška je jenom psychologický efekt. Schválně se pozorujte. Jdete do marketu, nandáte si roušku, pak omatláte vozejk, pak si roušku sundáte. Ta potenciální kontaminace tam je.

Nu však si můžete vzít rukavice, než sáhnete na vozík... nebo pytlíky.

Na jaře se nosily roušky, moc se nevycházelo a bylo 300 případů za den. Teď se trajdá, na roušky se kašle a je toho 4x tolik. Náhoda?

Není to náhoda, ale není to kvůli rouškám. Rukavice lidi nenosí, a i kdyby, tak sundávat je neumějí, ani si nedezinfikují těsně po kontaminaci ruce. Takže sundají rukavice, pak si sáhnou na hubu aby sejmuli roušku. To je skvělé. Navíc tu roušku smradlavou hnusnou kontaminovanou by měli po max 2 hodinách vyhodit. Ne, dáme ji do kapsy a pak zase použijem. Vyperem příští tejden. Super. Zpočátku se desinfikovaly prostory (MHD, nákupáky apod.) teď na to sr*al pes. Naprostá většina kontaminací je přímým nebo nepřímým stykem, než kapénkami. Saháte na vozejk, na tyčku v MHD, na kliky, na všechno, když po tom předtím matlal nakažený. To je ten největší problém. Proč je hlavní apel hygieniků mejt si ruce, než nosit smradlavej hadr na ksichtě? Nejvíc mě baví, když vyndá někdo z vozejku nákup, sundá roušku a než nastoupí do auta tak se nažere bagety.

Venku chodíte po zaschlejch chrchlech a máte před barákem dekontaminační rohožky? H*vno tak.

Prej roušky *zed*

senior

Berete nákup z regálu rukavicí, vkládáte na pás, pokladní chmatá kontaminovanými rukavicemi, nebo i bez rukavic. Platíte, saháte na peněženku, na kartu, chytáte ucha tašky atd...Skládáte nákup do své nákupní tašky. A jak? S rukavicemi? Potom ale na obalu jsou prece také viry a bakterie!

Doma v kuchyni všechno omýváte desinfekcí? Vždyť na to už šahal pokladní a Vy při vyndavání z regálů a dalších manipulací.

Nelze zachovat bezbakteriální, sterilní obaly, to si každý jenom namlouváte.

Největší smrt je z leknutí.

Udělejte prosím větší nákup pro 4 člennou rodinu s pytlíkama na prackách. Budete v krámě dvě hodiny! Ale za 10 minut ty pytle z pracek vyhodíte do koše, to garantuji.

Rouška má totiž význam, když se vám zubař dívá do huby a mluví na vás. Nebo doktor při operaci, tam musejí komunikovat, aby vám nenachlustal na právě transplantovanou játru. Ovčem všechny tyto případy provází jiná dodatečná hygienická opatření. Protože bez sterilizace a desinfekce by ty roušky u doktorů taky ztratily význam. No, ale u plebsu jsou důležité roušky, nějaká desinfekce, na to s*ral pes. Takže pokud vám metr před ksichtem nebude někdo zpívat z plna hrdla árii, tak je rouška k ničemu, pokud půjdete nakupovat a u toho doslova olizovat bakteriální a virózní povrchy a předměty.

Jednou jsem byl v zákulisí nemocnice a ty dekontaminační hranice byste nikdo překračovat nechtěli, jakej je to opruz.

pb®
hodnocení

8x
Proč? Protože jako národ máme obavu ze zákazů a příkazů, už jsme si toho zažili dost, proto ta skepse. Jako v březnu budiž, nevědělo se, co to je. Ovšem teď po půl roce už snad všichni víme, že celý koronavirus je jen další běžné respirační onemocnění, které stále nekosí mladé a zdravé, ale staré či oslabené. Že přes 400 úmrtí od března není nic, co by nás mělo zastrašit, zvlášť když mezi úmrtí na Covid počítají lidi 80+, ten první byl dokonce 90+, onkologické pacienty v terminálním stádiu nemoci atd. A za nemocné se počítají všichni pozitivně testování, kterým poslední dobou skoro nic není. Mimochodem v Praze se roušky tedy nosí, v MHD bych řekla v 99,99% případů. Od 1.9. jsem potkala jediného bez roušky.
rafm

Není to běžné onemocnění. Asijská chřipka. Ne. Virus SARS-CoV-2 může vyvolat bouřlivou zánětlivou plícezničující autoimunitní reakci. SARS tj. Severe Acute Respiratory Syndrome, těžký akutní respirační syndrom, či také syndrom náhlého selhání dýchání. I u dítka, bude-li se hodně snažit. Zatím bylo snad jedno na světě. Myslím, že lidé by vyděšení být měli, zvláště aby to docvaklo zřejmě natvrdlým hospodářům a též dovolenkářům, kteří jistě neseděli v cizině v koutě čistého lesa...

hodnocení

5x

Protože Babiš. A eště Zeman a Putin.

Mysli hlavou, místo těch trapných keců.

lidus*
hodnocení

5x

Je to velmi nepříjemné zvláště pro děti. Špatně se dýchá, nepoznám lidi v roušce. Jde tu víc o to "mlč a nezhromažďuj se". Viry tu byly, jsou a budou.

hodnocení

4x

Remcaj. Jako vždycky...

hodnocení

4x

Protože Češi jsou odjakživa sobci. A jelikož před 30 lety nemohli proti vládě ani pípnout, tak teď se naučili držkovat. Roušky jsou možná k ničemu, je to spíš snaha vlády udržet psychologický efekt, že máme aspoň něco, aby nezačlo rabování a anarchie. Ale že si někdo nedokáže odpustit jedno léto u moře nebo diskotéku, to fakt nepochopím. A lituju každého, kdo zoufale neví co nudou, když mu zakážou zevlovat po obchoďácích.

hodnocení

4x

Kouzelný sledovat, jak si tu totalitu pochvalujete .. :-D

Bojujete taky proti bezpečnostním pásům?

gabulka
hodnocení

4x

Tak se bude muset ČR zkušebně rozdělit na dvě poloviny. Na rouškovou a bezrouškovou. Schválně, kde bude více nakažených. Myslím, že horší to bude v té oprskané bezrouškové. *smich*

Vy a vám podobní ignorujete některá fakta. Máte před očima prostě jen roušku a nic jiného nevidíte... Píšete, že myslíte. By mě zajímalo čím.

nox®

Oprskaní byli všichni roky při různých chřipkových epidemiích a nikoho to nezajímalo.

gabulka

Ponižujete, proč? Někdo má jiný názor než máte vy, ernie?

gabulko, když se zeptám, čím přermýšlíte, tak to není ponižování. Byl to jen dotaz. Vy myslíte, že bez roušek se lidi nakazí, s rouškami ne. Přitom ignorujete ostatní věci ohledně dodržování hygienických pravidel, které mají na přenos daleko větší vliv, než nenošení roušky. Oppakuji to poněkolíkáté. Vy sama, i když používáte roušku, děláte vědomě i nevědomě věci, které to vaše nošení roušky ohledně nákazy s přehledem "přebije".

@ernie: Jo? Jaké?

Vždyť to píšu výše, kolikrát to mám opakovat?

etana*
hodnocení

3x

Nevadí mi nosit ústenku, roušku, šátek přes pusu, nosím ho nyní i venku, protože to pokládám za účelné. Stejně tak jsem to nenosila v létě, kdy bylo v Praze méně lidí a v roušce se hodně špatně dýchalo. Vadí mi, a to nesmírně, že tupí občané čekají, až jim vláda řekne, co mají dělat a co dělat nemají. To vlastní rozum nefunguje? Denně vidím báby, jak dávají do košíků v obchodech své hole špuntem mezi jídlo, chlapy s rukama celý den nemytýma, koše u obchodů špinavé, protože na to krám peče, nezameteno, kliky neodesinfikované. Já nepotřebuji rady od vlády, tohle si ošéfuji sama a rozhodně bych nedělala takové blbosti jako demonstrovat proti rouškám.

Jsou obchody, kde se košíky s jídlem tahají po podlaze ..

Jo, to se mi taky ekluje.
A myslím si svoje, když vidím sedět děti mezi nákupem ve vozíku.

Etano, a to ještě nevíte, co všechno se děje v zákulisí krámu. *smich*

smode*
hodnocení

2x
Dobrý den. Mě stačí třeba 6 hodin fyzicky pracovat s tím že mám roušku z tohoto času 3, max. 4 hodiny a čeká mě pravidelně večer nejméně půlhodinový záchvat kašle kdy se navíc dusím. Že je to z důvodu nošení roušky jsem si ověřil už tolikrát, že o tom nemůže být sporu. Moje lékařka uznává že je to možné. Naštěstí fyzicky pracuji jen občas - mít to tak každý den, patrně bych byl po smrti. Jinak jsem zcela zdráv. Kdo nezažil, nepochopí a stále dokolečka jen hloupě argumentuje. Nošení roušek je, to již každý kdo má dostatek informací ví, nejen k ničemu ale je to dokonce kontraproduktivní neboť záměrným zamezováním přímého kontaktu člověka s člověkem se imunita oslabuje. Opět - ví to každý kdo má dostatek informací. Tedy kromě měřitelných negativních zdravotních dopadů bych ještě řekl že lidem vadí nekompetentnost těch kteří o užívání roušek rozhodují.

Pro Vás samosebou platí výjimka ze zdravotních důvodů. Kde vidíte problém?

smode*

Bohužel je to v praxi nepoužitelné. Jeden příklad za všechny (který se nestal mě ale taky jich mám hromadu za sebou): vezl jsem člena rodiny na pohotovost a jeden pán na místě seděl a omlouval se všem co se na něj podívali že nemůže mít ze zdravotních důvodů roušku. Za chvíli se přimotala romka a "děsivě ho za nenasazenou roušku zpražila" tak že to patrně probudilo půlku oddělení (byl večer). Následně se otevřely dveře ordinace a ten pán řekl sestře ve dveřích: "Prosím vás vysvětlete této paní že nemůžu mít roušku protože mám rakovinu plic a neudýchám to. Tady mám potvrzení.." (ukazoval jí papír)...a víte co udělala ta sestra? Donesla mu z ordinace ROUŠKU(!). Tedy v praxi si reálně člověk většinou vybírá mezi pár konflikty s několika extrémně intelektuálně zdrženlivými lidmi denně a nebo tím že si tu roušku nasadí i za cenu pozdějších obtíží protože chce mít alespoň chvíli klid. Nikoho žádný papír, natož nějaké rozumné vysvětlování, nezajímá ani z rychlíku. Taková je realita.

No jo, umět to vokecat, v tom jsme my, Češi, kádři...

rafm
hodnocení

2x

" Normální život současnou situaci přivodil", pravil student někde v oblasti Japonska (Tchajwanu?).

" Zapamatujme si pravidlo 3 R - ruce, roušky, rozestupy", doporučil 9. září 2020 Adam Vojtěch, současný ministr zdravotnictví.

Logo- letáček: koronavirus.mzcr.cz/... ... Je to prosté, paní Watsonová*smich*.

hodnocení

1x
Proč? Protože se v tom špatně dýchá. Někteří mívají z roušek vyrážku. Divím se, že se tak ptáte. Není to nic nového a takových názorů je všude za x měsíců nošení roušek plno na internetu, v novinách, v časopisech. Vám se v tom dýchá jak?

hodnocení

0x

Když tak čtu ty různé diskuse.

Tak ani nevíte jak mně hřeje u srdíčka, že máme v ČR největší hustotu, virologů,epidemiologů a různejch logů na 1 km²

nox®
hodnocení

0x

Tím, že si lidé nasadí roušku, virus nezmizí, ale jestli ji někdo chce poslušně nosit do konce života, proč ne. Efekt na snížení přenosu to má, nicméně mě osobně se třeba díky rouškám vrátil roky léčený silný kašel. Díky za to. Je to otravné, nehygienické, nesmyslně nařízené. Ať se nosí tam, kde to má smysl, ale chodba paneláku to určitě není. Osobně jsem se skoro celé léto pokoušel vyhýbat různým novinkovým serverům a televiznímu zpravodajství a sledoval jen to, co mě zajímá. Virus prakticky přestal existovat.

To nemusí být nutně rouškou... Nebo Vám to někdo řekl?

Letos na jaře totiž řádil černý kašel. Kolegyně ho taky chytla.

nox®

To určitě ne. Aktuální situace s obnovením roušek mi zajišťuje opět pravidelné záchvaty kašle, když pominu vyrážku a špatné dýchání.

rou
hodnocení

0x
Copak není jasný důvod nárůstu? Přece víc testovaných! Kdyby se třeba stejně testovalo před rokem, bylo by to všude taky, jenže se virus pojmenoval až letos, tak máme novou chřipku a k tomu ochočovací náhubky za trest. Blbárna!

A nesouvisí náhodou jedno s druhým? Vysoký počet nemocných přináší vysoký počet nutných testovaných, kteří s nimi přišli do styku?

rou
O tom by se mohlo polemizovat dokolakolem, jako bylo-li dřív vejce nebo slepice? Teď je zase v kurzu rouškování jako nejlepší ochrana, ale Čína prý nezvládá šíření nákazy, přitom se tam roušky nosí neustále.

etana*
hodnocení

0x

Nevím, co je to za plácání o dovolených...kolik jich bylo z deseti milionů občanů v zahraničí a kolik si přivezlo nákazu? Kdybyste tak neprožívali novinářské šmoky a vládní chaos, tak by bylo vše v klidu. Nespadl sem asteroid velikosti Měsíce, jen máme chřipku.

tebi
hodnocení

0x

Můj kamarád říká, že kdyby měl někdo odvahu řešit pouze vážně nemocné s covidem a vůbec bychom se nezabývali evidenci nakažených, chovali se normálně ,jako když je tu chřipka. Korona by zmizela! Protože musíme žít dál...

Někdo Vám brání žít?

Kdybychom se nezabývali HIV pozitivitou, ale jenom AIDS, HIV by zmizelo. Že pozdravuju kamaráda, on roušku nosit nemusí.

tebi

Máme tu HIV, máme tu mnohem horší nemoci. Zabýváme se jimi každý den?Naprosto ne! A proč? Protože zmizely.! Tím samozřejmě myslím, že zájem médií o ně je spiradicky, i když zabíjejí daleko víc než Covid... Kdo chce pochopí, kdo ne, tak píše ptákoviny. A jen tak mimochodem, ten kamarád má IQ 150,a je kardiak...a přitom přesně ví, co mluví, konečně ,koukněte na Mudr Šmuclera, ten vám to vysvětlí...

elina*

A to je právě to. Většina lidí by ráda na covid nemyslela, tak jako na ty ostatní nemoci a žila normální život, ale právě ta rouška jim to nedovolí.

Neustále nám připomíná, že je něco špatně, je to hrozba. Když jdu se psem na procházku a mám dobrou náladu že je hezky, stačí aby kolem projel autobus plný zarouškovaných tváří a hned mám po náladě. Pustím si televizi, nebo kouknu do zpráv na internetu a všude jen COVID COVID COVID.

Když si musím do obchodu nasadit roušku, navodí to špatné myšlenky na to co nám vtloukají do hlavy. To je právě špatně! Proto je rouška hnus.

Elina: čoklové jsou hrozba!

hodnocení

0x
Kosmetika Faran 0 odpovědi, zato na roušky je odpovědí 32. Nošení roušek mi tolik nevadí, akorát se s tím blbě nakupuje v OC. Asi budou obchodníci přicházet o tržby.
doplněno 09.09.20 21:55: Kosmetiku Faran nikdo nezná, ale roušky každý. :)
doplněno 10.09.20 08:35: "Hráli jsme rouškovanou, vždyť to znáš. Kamaráde, já jsem vyhrával. Žárovkou otočíš a bude tma, víš přece, jak ta hra končívá..." To zpíval D. Janda před lety.
senior

Hráli jsme kličkovanou ... Asi jsem vtip nepochopila, nebo jste to popletla?

Samozřejmě, že zpíval tehdy kličkovanou. :)
rou
Teď prý budou ještě tropické dny, roušky se zase odvolají dokud se neochladí, když denní testování ohlásí razantní pokles nakažených ze dne na den, díky flexibilní vládě a jejímu aktuálnímu řešení:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]