Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Používání ústní vody -diskuze

Od: willybrandt* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
je podle vás užívání ústní vody po čištění zubů účinné?
Používáte ústní vodu pravidelně? Proč?
Pokládáte ústni vodu Parodontax za dobrou ústní vodu?
Děkuju za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

5x

Zdravím. Nepoužívám, a nikdy nebudu. Považuji to za přímo škodlivé. Všichni víme, že každý náš otvor do těla je opatřen (moudrou přírodou) množstvím bakterií, které chrání před vnikem do našeho organismu takovým, které příroda "považuje" za nebezpečné. Použitá ústní voda zabije bakterie v ústech, ale i ty, které tam být mají. Tělu pak trvá různě dlouhou dobu, než si zase dokáže potřebné množství "těch svých" vyrobit, a v tomto mezičase do nás vniká to, co v těle být nemá. Nikdy jsem nic takového nepoužívala, jen jsem si klasicky čistila zuby. Vzpomínám si, že v dětství jen tak sporadicky. Přesto se mi 1. zubní kaz objevil až ve 44 letech, 2. po dalších několika letech, od té doby nic. Moje kamarádka si vyplachuje ústními vodami pravidelně a po litrech, a zuby se jí kazí a odcházejí 1 po 2. Její zubařka jí řekla, že je to proti kazům zubů zcela neúčinné, že je to v genech. (A je fakt, že mému otci poslední 2 zuby trhali kolem 80 let věku). Používání ústních vod považuji za jakousi solidárnost hodných lidí s výrobci, protože i výrobci a prodejci ústních vod chtějí mít práci a výdělek. Tak asi tak. Ida

V tom případě se ani nemejte. Po týdnu špína opadá a oloupe se :)

Moudrá příroda nás vybavila tělem s plánovanou životností 30 až 35 let.

tebi
hodnocení

4x

Z více zdrojů vím, že ústní vody jsou zlo. Je to jen spoustu chemie.Opravdu jste rozhodnutý ji používat pořád? Ano, jsou účinné, ale nezdravé. Jinak pomáhají na bolavý krk...

etana*
hodnocení

2x

Ano, je účinné

Pravidelně, protože náhodné vypláchnutí ztrácí účinek, podstata je stálá hygiena

Ano, Paradontax funguje jak má.

Není zač.

hodnocení

1x

Dobrá ústní voda je Listerine. Funguje. Pokud mě bolel zub, tak vyplachování ho zklidnilo. Ale nekupovat ten Zero či ty ovoněné. Ty smysl nemají. Jen ten nejpálivější čistý fialový.

pb®
hodnocení

1x

Jsou účinné, ale nejsou samospasitelné. Nějaké vypláchnutí ústní vodou bez dokonalého odstranění plaku za použití niti, mezizubního a jednosvazkového kartáčku, je úplně k ničemu. Jo, večerní čištění zubů mi zdaleka netrvá jen 2min, ale taky nevím, co to je když zuby bolí, nemám zubní kámen, i když na dentální hygienu si skočím tak 1x do roka, nevím, co to je injekce do dásně, hrůz v podobě čištění kanálku, můstku, korunky, toho já se nedožiju. Mám 3 plomby, nikdy je nebylo třeba opravovat, tedy zubní vrtačku jsem měla v puse 3x a za celý život jsem nechala u zubaře přesně 800Kč za kapslový amalgám, protože říkám doktorce, dejte mi tam to, co nejdýl vydrží, já nebudu chodit každou chvíli na opravu. Mám ho v puse 10let. A ten ručně míchaný v mé první plombě mám od roku 1996. Ale já si čistím zuby poctivě co pamatuju, už na základní škole mi bylo nepříjemné nevzít si po jídle žvýkačku neutralizující kyselost a po zubní niti jsem se začala shánět sama, aniž by ji rodiče používali.

senior
hodnocení

0x

Optejte se svého zubního lékaře.

Mě můj Listerine nedoporučil.

Spíše Corsodyl.

Příbal Corsodylu jste četl?

hodnocení

0x

Já ji nepoužívám, myslím, že má smysl jen při paradentoze.

novinky.cz/...

hodnocení

0x

Nepoužívám a zuby mám v pořádku. Jednou jsem to zkusila a jednak mne to otravovalo a pak, měla jsem vždycky nepříjemnou pachuť v ústech. Když si člověk pořádně vyčistí zuby, tak to asi nepotřebuje.

jezevec*
hodnocení

0x

Ano, používám pravidelně, mojí oblíbenou je Listerine Green Tea...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]