Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Mohli byste mi sdílnout odkaz na studiii která se zabývá nošením roušek která potvrzuje účinnost roušky popřípadě studii která nám říká že nošení roušek je nesmysl?
Děkuji
Chcete odkaz na studie, ale ty si můžete najít sám, jsou jich už stovky pro i proti. Takže napíšu jen svůj názor, podložený studiem a praxí - roušky mají smysl při ochraně před kapénkovou infekcí, ale pokud nejsou spojené s výrazně zvýšenou hygienou, omezením nutnosti sahat na ty samé věci co jiní lidé, pak jsou skoro k ničemu. Dnes, kdy se nařizují v Praze roušky skoro všude, ale přitom bylo zrušen například automatické otvírání tramvají a dalších MHD je to pro kočku. Vládní tým nemá ucelenou koncepci, jsou to bohužel, ač profesí hygienikové a vojáci naprosto zmatení amatéři, ne manageři - důsledek voleb, kdy se rozhodovalo ne podle znalostí, ale podle příslušnosti k nějaké politické straně. Tahám do dotazu politiku úmyslně, protože to přímo souvisí se současným způsobem opatření proti epidemii. Takže za mne..jediná ochrana je vlastní hygiena, nošení roušek tak, aby nebyly horší zdroj infekce než ukašlaný soused, důsledná desinfekce a omezení účasti na hromadných akcích - ale dobrovolné, ne nařizované.
Jinou ochranu kromě roušek ještě nikdo nevymyslel., proto se jimi lidé ochraňují po celém světě. Nikdo tím nikomu nechce brát svobu. Protestující protestují proti rouškám, ale sami nic nenavrhují, neřeší, pouze nemoc a nemocné zesměšňují. Je to nové nemocnění a studia mohou býti různá pro i proti, ale asi až naše příští generace bude jednou vědět, co bylo správně.
Není to vůbec žádné nové onemocnění. Rouška je jen pomyslná ochrana ale používáním po delší dobu naopak podstatně zhoršuje imunitu uživatele množením virů na straně výdechu. Měnit roušku každou hodinu za novou nebo vypranou? To byse pak nedělalo nic jiného. Nic nelze navrhnout. Jen se s tím smířit, že si příroda ( možná) takto reguluje počty obyvatel. Byla zde epidemie spalniček a nikdo neřešil nic. !
Kromě Covid 19 je zde Covid 24 a jiné obdobné onemocnění. Každoroční onemocnění chřipkou a z toho větší počty úmrtí. Neléčení rakoviny přineslo od března asi 15000 mrtvých a další mrtvé pro neprovedení různých operací či neléčení z důvodu karantény. Celkem něco kolem 50000 lidí. Netrápí nikoho tentoo počet. Covid 19 nezabilo v podstatě nikoho ale jen pomohlo. Počet takto mrtvých je pár set. To je nějaká epidemie?
K jenda 2 - pěkně jste to napsal. Už se přichází na to, že ta nadměrná jakoby ochrana lidí před vším možným bude generovat nového člověka. Co z dnešních dětí vyroste, když neprodělají to, co předchozí generace? Neodolné skleníkové květiny, které se budou hroutit ať ze zdravotního nebo jiného hlediska z každé menší potíže. Už to začíná nastupovat - te´d nevím proč mě napadlo, jak 1. školní den vyprovázela matka dceru na autobus, ta celá nejistá, oči vytřeštěné, co ji čeká ... Holce bylo 15 let a doposud ji matka vozila do školy každý den 3 km autem.
Názorů je mnoho a různí se. Ale když vidím, jak k nim lidé přistupují, tak to asi smysl nemá. Mnozí je mají tak špinavé, že ani nevidíte původní barvu, neustále je sundavají a vyndavají špinavýma rukama nebo je dokonce nosí jako hodinky. A úplně mě šokují některé seniorky, setkávám s tím poměrně často, jak mají gumové rukavice v MHD, všechno s nima osahají a pak si s nima nandají roušku, mnohdy jen pod nos a mnohdy si klidně vytáhnout jídlo a jedí.
Nějak tomu přestávám rozumět. Při příjmu do nemocnice povinně s rouškou, na oddělení pacienti bez roušky,sestřičky na oddělení bez roušky,sestřičky pendlující s rouškou. Návštěvy na oddělení s rouškama, návštěvy v nemocničním bufetu bez roušek, kuřáci před nemocnicí -pacienti i zvenčí - bez roušek.Pacienti hospotalizovaní COVID testy stěrem ( vypadalo to že odebírající personál má za úkol vydloubnout oko nosem) . Takže zásada "Tvoje rouška chrání mne..." poněkud postrádá smysl. I sestřičky konstatovaly že je to divadlo
Tento týden jsem byla na ortopedii a alergologii. Vstup bez roušky zakázán, sestry ani lékaři ji neměli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.