Nejste přihlášen/a.
Zdravím diskutéry. V našich místních novinách jsem si přečetla článek o "neházení vlhčených ubrousků do WC". Pěkný a hlavně poučný článek, ale něco v něm chybělo. Praktično. Je to trochu ošemetné téma, ale zajímá mě, když jedete na týden k příbuzným (2x žena+ 1x muž) a používáte vlhčený toaletní papír. Jak řešíte "co s ním"? Doma si to dovedu představit ( použít / zabalit / odnést do kotle/popelnice), ale co na návštěvě? Je mi žinantní vyhodit ubrousek po...ný do malinkého koše na kosmetiku ( po několika hodinách v tomto teple zrovna nevoní). . Jak byste poradili/y?
Vlhčené ubrousky /některá neznalá dáma vhodí i vložku/ se ve vodě nerozloží a když za nějaký čas neucpou s vylévaným tukem domácí kanalizaci, tak spolehlivě zaneřádí a ucpou česla ve ČOV. Nebo jak se tomu říká. Pracovník vodárny potom musí růčo čistit, pokud se to nedá hákem. Chuťovka.
Já vím, že dnešní, nově vybudované koupelny je krása vesmírná, kde se to jenom leskne a je to designový obrázek na pohled. Proto toto řešení -
I na WC se dá postavit na zem krásný, v barvě ladící odpadkový koš, nebo jsou odpadkové koše, které se pověsí na zeď. Závěs je povětšinou součástí zboží.
Tam vhodit vložky, tampóny a výše zmiňované potřísněné ubrousky. Ovšem, zabalené do novinového, letákového papíru. Potom je odér přece jenom zakonzervován. A hned neuniká.
Ten nastříhaný papír mít sice schovaný, ale po ruce v nějaké vhodné poličce s dvířky. Na favi, bonami se pár malých úložných skříněk. Balit vše do toaletního papíru mi připadá škoda, ale i tak to někdo dělá.
Ty papíry na zabalení je dobré si připravit, přiměřeně nařezat. Takhle to měla moje mamka v bytě 1+1, opravdu maličké a nechtěla nosit použité věci do velkého, opadkového koše v kuchyni. Ale chápu, že i tyhle papíry mohou v ,,hygienicky čisté ,, koupelně - WC vadit.
Pokud je WC součástí koupelny, zvláště, le-li k dispozici pouze pro návštěvu, dá se po použití toalety vlézt do sprchy, nebo vany a provést osprchnutí. Je to záležitost pár minut.
Asi nejlepší nápad. Ono naší starou paní nenapadlo, že někdo ty ubrousky na mimčo bude používat a čekaly až zase přijede vnouček. ...Ale vzdálenější bratránek si našel takovou ...no jak to říct...pani a ona je fááákt na hygienu pintlich
...a protože jsme se jako bližší rodina každého ptali a nikdo nic...jen jí jsme se neptali...tak to vyšlo najevo. Vůbec jí nenapadlo, že to potom bude muset někdo uklidit
Např. na Krétě se běžně hází použitý toaletní papír do koše, denně se ovšem obsah košů vynáší. Nikdy na wc nic cítit nebylo (2 dospělí na pokoji). Já bych na týdenní návštěvě prostě použila obyčejný t. papír.
no, tohle byla rodinná sešlost a tyto ubrousky byly v horní koupelně a zbyly tu po návštěvě mimča. Tito příbuzní tedy využili (nejspíš) a to po velké potřebě a věřte mi, že to v malinké koupelničce opravdu nevonělo. Paní domu nenapadlo, že kosmetický odpadní košík někdo využije jinak než na odličovací tampony a pod. Takže neřešila každodenní úklid tohoto. To až když jsem koš vynesla já.
Já bych jen doplnila, že někteří lidé mají fakt zvláštní návyky. Třeba si vzpomínám, jak jsem jako malá holka byla překvapená, když od kamarádky mamka vyšla ze záchodu, v ruce měla použitou vložku a jen tak ji hodila do kuchyňského koše. Sice měl dekl, ale i tak mi to přišlo nechutné.
Je rozdíl mezi vlhčenými ubrousky a vlhčeným toaletním papírem. Papír můžete vyhodit do mísy, je dobře nepoužívat na jeden případ spoustu papírků, ale jen na závěr "utírání". Vlhčené ubrousky do WC nepatří.
A proto mám doma bidet a pozadí si myju tam. Vlhčený ubrousek po stolici beru jen jako velkou nouzovku a určitě ne dokonalou očistu, někde na výletě. K příbuzným bych si vzala vlhčený toaletní papír, který lze splachovat. Malé kosmetické odpadkové koše v koupelně jsem zrušila a nahradila pověšeným mikrotenovým pytlíkem, který je v obchodě a dává se do něj pečivo, zelenina... Jako koš vypadá dobře a moje řešení je opičárna, to beru. Ale koš překáží při úklidu podlahy, malý syn mi do něj házel kde co a koš se musí vynášet a mýt. Můj pověšený pytlík mám hned po ruce, visí na háčku pod umyvadlem, nikde se neválí a hlavně se v odpadcích pak nemusím hrabat a nic vymývat, jen vezmu a vyhodím do popelnice.
Vlhčené ubrousky nepoužívám, ale pokud bych použila, tak na otření úst a rukou. A vhodila bych je do normálního odpadkového koše. Vlhčený toaletní papír neznám. Pokud je po potřebě "potřeba vlhko", volím sprchu. Jestli je někdo z domu zvyklý na vlhčené ubrusky místo toaletního papíru, měl by se na návštěvě překonat a pár dní to bez vlhka vydržet. Co byste dělala v nemocnici?
Na tyto ubrousky ve WC pozor! Už se zde v okolí prošťuchovaly odpady a bylo to hooodně drahé.
právě že u nás taky prošťuchovali a tak proto článek v novinách, já ho občas použiji, pokud je v létě větší teplota, jen k tomu nepotřebuji návod k použití . Normálně zabalím a odnesu do odpadkového koše...doma do kotle...bylo mi s podivem, že při naší sešlosti "někdo" použil jen kosmetický košík
a bez zabalení, asi aby každý viděl, jaké má dobré trávení
Doma máme na wc běžný toaletní papír i vlhčený toaletní papír. Vlhčený bych nikdy do wc nehodila, ale v odpadkovém košíku s víkem na wc mám igelitový sáček na vlhčený použitý papír. Když odcházím z domu, tak jednou za dva dny vezmu sáček nebo celý koš do popelnice. Vlhčené ubrousky mám v kabelce a někdy je používám na ruce, po použití je hodím do koše na odpadky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.