Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Píseň - Slečna Anna je za vodou

Od: dutcha odpovědí: 4 změna:
Opravdu by mě zajímalo, jak si vykládáte zrovnavy text "Slečna Anna je za vodou" od WV. Já si do nedávna ještě myslela, že je to o rozchodu a trápení se, ale poslední dobou mi příjde, že slečna Anna umřela. Co se s Annou podle vás stalo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle textu mi připadá, že píseň je o rozchodu. *nevi* Viz třeba "Ne, teď se nerozejdem,
Ne jenom pro blbej den" .

jezevec*
hodnocení

1x

Těžko říct, když nikdo z nás neví, co se Kodymovi honilo hlavou, když to psal. Někdo stojí na mostě, uvědomuje si, že získal svobodu ale ztratil lásku, chce být zpátky s ní, ale nechce skočit z mostu, byť se to jeví jako jediná možnost, jak spolu zase být. Takže já se přikláním k variantě, že Anna dobrovolně opustila tenhle svět...

hodnocení

1x
Věřila bych, že zpívají o smrti.
Přijde mi, že jde o dost drsnou skupinu, která ráda dramatizuje. Rozchod není tak drsný. Moc mi nesedí, že by oplakával romantickou lásku, protože skončila, ale že jde o vyjímečný kontrast života a smrti. Možná i lehkost smrti v porovnání s mnoha těžkostmi a starostmi v životě.

finalthoughts
hodnocení

0x

Tahle píseň je o rozchodu.

Je o rozchodu z pohledu chlapa, který svou dívku opravdu miloval. Slečna Anna je za vodou, zřejmě se rozešla a našla si někoho jiného a je tak "za vodou". Léto 99, je rok kdy se poznali s tím, kdo teď chce z žalu skočit z mostu. "Kráska se nezabíjí, ona se v zrcadlech objímá" má ho už na háku, k vůli němu by si na život nesáhla. Ale on ji chce zpět, celou a nebo "aspoň trochu její lásky" (přítomnosti). "Dejchám vzduch se zradou" zřejmě ho nechala poměrně necitlivě pro jiného.

A tak, protože si uvědomuje, že mu zbyla "hořká svoboda" tedy samota o kterou nestál, chce to ukončit sebevraždou.

Zbytek textu je znovu o vzpomínání na to, jak spolu začali v létě 99.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]