Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechat si udělat sádru na nohu-dobrovolně

Od: ondrejlitera® odpovědí: 13 změna:

Ahoj,je prosím možné aby si mohl nechat udělat sádru na nohu a chodit o berlích aby si spolužáci ve škole mysleli že jsem si o prázdninách zlomil nohu,prosím o vaše rady co si o tom myslíte,děkuju Ondra,13 let

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

7x

Blbý a blbější! Promiň, chodit o berlích fakt není požitek a jezdit na inv. vozíku rovněž ne. Nevíš jak to udělat aby si lidi mysleli, že o prázdninách se stal zázrak a já opět chodím?

hodnocení

4x
Kdysy když sem byl mlad sem přemešlel jak se o prazdninach vyhnot praxi a napadlo mi to samé ale s rukou *smich*
Doktor ti to neudělá musel by sis ru nohu ovazat sám ale má to svá úskalí a proto ti to nedoporučuju
Blbě to uděláš moc si zaškrtíš nohu ta se bude špatně prokrvovat a na malér je zaděláno
Takže tento ne moc chytrej nápad pust z hlavy *palec*

hodnocení

3x
Co ti v tom brání? Kup si pytel sádry a sádruj.

liska5
hodnocení

3x

Jen blbni! Pod tu sádru se to musí omotat spoustou vaty, jinak až to ztuhne, tak to bude malér, jak to budete roztloukat. Pak se to podloží dlahou a omotává obvazama nejdřív suchýma a pak namočenýma v sádře. Je to tíha ta sádra. A když to sjede na kotník, tak to parádně bolí, dře, svědí! V takovém diletantském díle noha snadno oteče a je průšvih. V nemocnici na to mají speciální elektrickou kotoučovou pilu.

ing
hodnocení

2x

Ale fakt. Je ti 13 a to by si přece měl už vědět, že zdravotnictví není nějaký holubník, aby např. někomu dělali sádru jen tak z legrace.

jezevec*
hodnocení

2x

Když pominu absurditu tvého dotazu (konec konců jsme na poradně, kde člověk hledá radu a ne důvod proč by něco dělat měl či neměl), řešení jsou v zásadě dvě.
1. Známý nebo kamarád na pozici doktora (nebude to snadný, protože ke každýmu případu musí archivovat rentgenovej snímek, lékařskou zprávu atd. a případně obhájit, proč nohu zasádroval).
2. Sádrový obvazy - omotáš nohu tenkou vrstvou vaty, na to klasickej obvaz a pak už jen ty sádrový namočíš do teplý vody a motáš a motáš. Ale skoro si troufnu tvrdit, že pokud jsi to nikdy nedělal, budou si všichni myslet, že doktor, kterej to sádroval, musel bejt ožralej jak tygr...

hodnocení

Kde se dáji sádrový obvazy koupit.

jezevec*

V každý prodejně zdravotnickejch potřeb a ve většině větších lékáren...

hodnocení

1x

Tohle už tady bylo několikrát. Nedělej hlouposti a buď rád, že sádru nepotřebuješ.

Je to už spousta let zpátky. Byla jsem čerstvá kantorka, slavil se Den učitelů. Chlebíčky, káva, drby, jak to bývalo a mnohde bývá dosud. Mělo se taky tančit. Ale vzhledem k tomu, že na 15 kantorek připadal 1 kantor, mi to připadalo dost nepravděpodobné. Přesto jsem se načesala, koupila si stříbrošedý lak na vlasy a tím si upravila účes. Jedna kolegyně o generaci starší zaúpěla: Podívejte, my staré se všemožně snažíme ty svoje šediny zamaskovat, aby nebyly vidět a ty mladé si je úmyslně vyrábějí!

Dneska už taky maskuju. A stříbrný lak bych si nekoupila. Proto se vykašli na nějaké sádry a počkej si, až Ti je život a zdravotní stav samy nadělí.. Proč tomu chodit naproti? Jaga.

hodnocení

0x
A protože doktoři sádru nedávají bezdůvodně, tak se před lety u nás na učňáku dvě holky snažily samy sobě zmrzačit ruku. Myslím, že si to nakonec rozmyslely, ale chtěly to zkusit i víkem kontejneru na odpadky a já jsem nemohla přijít na to, jestli jim to může stát za to doživotní zmrzačení kloubů nebo kosti, aby šel odložit termín snadné písemky.
Otázka, ještě zní, pokud sádru sám nějak uděláte a noha to možná vydrží, kdo ji sundá a jak?

hodnocení

0x

Kdo chce kam...

google.com/...

72mona
hodnocení

0x
Nebo koupit ortézu. M.

jd
hodnocení

0x

Buď si koupíš sádrový obvaz, ale to spíše na ruku, na nohu potřebuješ tu patu a sám si to asi nenamotáš, takže keda s kamarádem anebo asi nějakýho známýho studenta na doktora nebo sestru uplatíš :)

Co se týče sundání sádry,, tak to je snadný, překvapivě dojdeš si k doktorovi :) případně oscilační pila - i ta z Lídlu viz příloha... I když tam tomu říkají jinak - a máš tam ode mne označený nástroj.

(a doplňují pro neznalé: oscilační pila neřeže do měkkého, tedz ani do kùže, řeže pouze do tvrdého :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma noha v sádře

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]