Nejste přihlášen/a.
Jestli myslíte "settopbox", tak ten i kapitalisti potřebují v případě, že mají starší televizi. Pokud máte na mysli "státní bezpečnost", tak tu skutečně nemají (k čemu by jim byla?).
Máme . U nás se jmenuje BIS , američané mají FBI a CIA, rusové FSB . Každý samostatný stát má zpravodajské služby co se dělí na rozvědku a kontrarozvědku . Trošku začněte používat vyhledávač .
Dnes se používají jiné prostředky a metody sledování.Sledování je anonymní, nemáte koho obvinit nebo nařknout.
Všude nás sledující kamery i tam , kde STB neměla šanci.
Zdravím -miro
Nevím jestli je otázka hloupá, spíš bych řekl ironicky popichující...
V kapitalismu úplně stejně funguje ať se jmenuje jak chce, hlavně aby hlídala "moc kapitálu"... Protože kapitál vládne a demokracie se jen tak říká... Co je to za demokracii, když si ve volbách někoho svobodně zvolím a on si dělá co chce, volební program neplní a nedá se odvolat... Je to jako když nasednu to taxíku a on mě veze kam nechci... Není to tak?
Ale asi už neřeší prkotiny co třeba čtu (snad), to vadilo inkvizici a komunistům, dnešním vadí zcela určitě webové stránky co nesdílejí politiku vládnoucí strany, případně co je protiamerické, protiunijní...
Taky jsem se dočetl, že třeba řeší (BIS) obsah školních učebnic, jestli nejsou moc proruské... Atd. Asi to zase až takový rozdíl s minulostí nebude...Ani nezáleží na které straně je pravda...Každý má totiž svoji pravdu...
Někde jsem se dočetl, že k vůli 11. září 2001 bylo v USA zakázáno cca 250 filmů, hudebních skladeb a publikací kde je zmínka o dvojčatech... Taky to není v 21 století normální ne? Připadá mi to jak nějaký díl z F.L. Věka...
To jsou zrovna ty metody STB... Zablokovat... Přece mají všichni právo se vyjádřit... A proto politici vymýšlejí jak blokovat nepohodlné stránky, příspěvky... Že? Kde je tedy pravda...!
Otázka je zavádějící, nedává smysl. Jsou zde stále lidé, kteří nevidí rozdíl mezi podstatou ekonomické praxe a politicko-ekonomické praxe. Komunismus je postaven i na ideových a politických ambicích. Srovnávat tak tyto dva rozdílné proudy, viz například, zda v kapitalismu je StB, je naprostý nesmysl. Komunisté (StB), nacisté (Gestapo), fašisté ochranky a státní ideovou policii měli, kapitalisté? Tak uveďte, ať jsme moudřejší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.