Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prožívají zdejší rádci plnohodnotný život

Od: saski odpovědí: 25 změna:
Přemýšlel jsem, že bych se tu zaregistroval, ale nejsem si jistý, jestli není zdejší život v poradně řehole, jen sedět celý den u PC.nebo mobilu, být celý den v pohotovosti radit, posuzovat články a kárat lidi. Chodí rádci běžně do práce, mají záliby, rodiny a kulturu nebo jejich život je jen pisatelství a virtuální realita?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Nesedíme zde celé dny.
Když chceme a máme chuť a čas, tak sem zavítáme. Ono nás to tady baví. Dozvíme se mj. kvantum dobrých rad a inspirací a máme zde i své přátele.

Ano, chodíme do práce... Ti, kteří nechodí, tak jsou již v důchodu. Máme své rodiny, svá obydlí, své záliby, včetně kultury.
Jste uspokojen touto odpovědí? *nevi* *houpy*

saski
hodnocení

Naprosto vyčerpávající odpověď a jsem rád, že to je jinak než jsem si od prvního pohledu o poradně původně myslel. Takže záliba v tom.

hodnocení

6x

Kromě toho, že jsem chytrej jak rádio, taky chodím do práce, hraju hokej, jezdím na bruslích, fotím, chodím/jezdím na výlety a prostě tak podobně. A když jsem týden bez poradny nebo internetu vůbec, nepotřebuji psychiatra.

saski
hodnocení

Závislosti nejsou a to mne těší a mám už jiný pohled teď na věc.

hodnocení

4x
Když ptáčka lapají, hezky mu zpívají. Kolikrát ani nemám čas se najíst, abych mohl včas poradit, běžné jsou šestnáctihodinové služby. To vše zadarmo. Dobře si rozmysli, jestli se chceš takto vázat, protože není cesty zpět a vše - práce, rodina musí ustoupit :) :)

Ovšem zapomněl jsi podotknout, že to vše děláš a trpíš dopbrovolně o své vůli. Jinak stačí vypnout tu mrchu na/pod stole/m a jsi hned úplně normální člověk*haha*

A nakonec: Nikdo tě nelapá, nikdo tě nepřesvědčuje "hele, pojď mezi nás, registrované rádce". Vím tady o několika rádcích, mimochodem některých velice chytrých a schopných, kteří z různých, ponejvíce osobních, dů§vodů registrovaní nejsou. A vše funguje normálně, jen nemohou využívat výhod (a nevýhod*smich*) registrovaných rádců.

vilik*
Libor má pravdu. Navíc bez stravenek, příspěvků na penzijní připojištění a při posledním racionalizačním opatření přestal zaměstnavatel vydávat i pracovní oděvy. Jediné, co za to člověk může dostat, jsou nějaké odznáčky, navíc vázané na výkon.
Fakt peklo, v tomto období v místnosti bez klimatizace, všichni normální lidé jsou u vody a já mám službu jako externista od oběda až do rána.

Ty sloužíš zadarmo? VIP rádci mají 8 Kč za řádek.

hodnocení

3x

"saski" a jak vypadá váš plnohodnotný život? My rádcové si žijeme tak, že máme svá zaměstnání a k tomu své záliby a koníčky a v mezičase odpovíme na dotazy, když známe odpověď. My rádcové důchodci máme své koníčky, záliby, své povinnosti doma, také své nemoci. Když budu mít nohu v sádře, budu zde často. Ale takto se sem kouknu pět minut ráno, pet mínut dopoledne, chvilku v poledne, než se uvaří brambory a chvilku večer. Není zde žádná povinnost odpovídat na všechny dotazy, hlavně ne na dotazy, kterým nerozumíte. Však se registrovat nemusíte a když máte pro někoho radu, tak poraďte. Přeji vám hezký den a hlavně plnohodnotný život.:)

hodnocení

2x

Zdejší rádci jsou úplně normální lidé, kteří žijí stejně, jako vy. Ovšem většina z nich je v důchodovém věku (i proto jsou to moudří rádci), často jsou invalidní a proto mají nejen čas na sezení u PC, ale i jim to poskytuje radost ze života a pocit, že i na stará kolena mohou být prospěšní. Ovšem jsou mezi nimi i rádci mladí a občas díky tomu dochází i ke generačním střetům.

Registrací se nezavazuješ k tomu, že tady budeš do nekonečna sedět, ale jen k tomu, že budeš dodržovat Pravidla poradny a dle svých schopností přispívat k jejímu rozkvětu. Takže se klidně zaregistruj, rádi tě přivítáme mezi sebou.

Dovolím si poznamenat, že jsem též důchodce, ovšem stále pracující, mám rodinu, záliby a přestože by někteří z ostatních rádců řekli, že sedím stále na poradně a na nic jiného nemohu mít čas, nemají pravdu:)

doplněno 15.08.20 12:32:

@maverick: Jsi Sys. Takže máš přístup k tomu, k čemu já ho nemám. Dovolím si tedy požádat tě o anonymní statistiku (bez jmen), kolik rádců je v důchodovém věku (v dnešní době řekněme +63 let) a jaký je jejich podíl na celkovém počtu rádců. Nemám důvod ti nevěřit, ale tato čísla by mě doopravdy zajímala;)

Bobavil jsi me...rekl bych, ze s vetsinou v duchodovem veku pravdu opravdu nemas ;)
Satame na to, ze jsi v duchodu tam mi nekdy prijdes jak pubertak. Nevim k cemu bych mel mit pristup. Registraci sis delal sam a videl jsi tam vek?
Me jen prekvapilo s jak jasne prohlasujes, ze na poradte je vetsina duchodcu. Ano nejaka cast ano ;) ale mnohlem nin nez bys cekal, ale to bys musel cist diskuze kde se to resi.

Děkuji za poklonu. Ani jsem netušil, že myšlením jsem tak mladý*tuc*

hodnocení

2x
Bud úplně v klidu žiju normální život chodim do prace provozuju svý koníčky - auta ryby a hlavně ted mi davá zabrat i vnouček *smich*
Když chci a mam nákou zkušenost tak se o ní podělim
Nevidim jediný dúvot se bát toho že se po registraci staneš Poradenským závislákem
Je jen na tobě kolik tomu budeš chtít věnovat času není tu žádná povinost odpovídat a nikdo tě tu k ničemu nenutí *palec*

senior
hodnocení

2x

Jenomže ti důchodci jsou více vidět, když odpovídají dopoledne, odpoledne, večer.

Já třeba mám puštěný počítač, ale nesedím u něj. Jenom se třeba podívám 1 - 2 krát za hodinu na pět minut, co je nového a jdu zase něco dělat na zahradu, nebo po doma. Dávkuji si práci, protože síly ubývají a nezvládnu už dělat v jednom zátahu tři hodiny, nebo celé dopoledne.

Ale budu muset kvůli energiím se i toto odnaučit, tedy PC zapínat jen odpoledne či večer.

hodnocení

2x

@saski - Chodí rádci běžně do práce, mají záliby, rodiny a kulturu nebo jejich život je jen pisatelství a virtuální realita?
Za sebe - ano, ano, ano, ano, ne :)

hodnocení

2x

Prežívame spokojný život ale bol by ešte spokojnejši keby tu nepadali otázky typu "Penis 13cm ","Kluci a punčocháče","Či môžu za zdraženie ovocia bolševik alebo kapitalista".Stáva sa to tu pravidelným folklórom a preto ma to tu otravuje.Kukám sem čoraz menej a veľakrát mám pocit že ani po týždni som o nič neprišiel.Tým nechcem povedať že tu niečím pohŕdam.Úroveň poradne však padá.A nieje to dôchodcami.Tí sú práve pre mňa prínosom.

pit*
hodnocení

1x

Když budete potřebovat nutně radu, pomoc a třeba budete zrovinka pěkně na dně, tak nebudete rýpavě přemýšlet o tom, jestli zdejší rádcové, co vás z toho dna zvednou, jak dlouho nebo jak často sedí na poradně.. Za pomoc a povzbuzení snad budete rád.

hodnocení

1x

Je to zamestnani jako kazde jine. Admin plati dobre, tak proc si nedavat i prescasy.

hodnocení

0x
Já jsem kvůli poraďte.cz, nikdy PC ani NTB nezapnula. Pořídila jsem si mobilní data a telefon. V práci jsem se občas nudila a tak jsem si někdy psala s kamarádem a za čas mi jeho psaní chybělo. Jeho jsem zdržovala od hraní her na NTB. Mě ale hry nebaví. Pokud nepotřebuji ani věčně sledovat TV, tak ušetřím spoustu času. Jindy píšu večer i při telce. Mám rodinu a děti.
Necítila jsem se na registraci a odpovídala bez ní.
Někdy mám jiný názor, než ostatní a ten mne lákalo napsat. Měla jsem i chuť zlepšovat svoje vyjadřování, to jde jedině tréninkem.
Jsem od přírody moc zvědavá a tak mám víc otázek, než ostatní a tak potřebuji víc odpovědí, snažím se víc věcí pochopit lépe, než dosud.
Slovíčkaření, kárání nebo ironie se mne netýká. Snažím se na názory a problémy dívat z různých úhlů pohledu, pak není nic špatně. Na některé otázky pak nemohu reagovat, protože by mojí reakci nikdo nerozuměl. Nemohu třeba kritizovat hloupost někoho, koho srazí auto, když není vzácné se sebezničujícími myšlenkami za několik let propracovat k velice vážné nemoci nebo depresi. Výsledek je pak stejný.
Vyberte si zajímavou otázku a zkuste odpovědět na papír. Jestli se Vám odpověď zdá srozumitelná, napište ji načisto.

liska5
hodnocení

0x

Je nás tu několik tisíc. Základem je jedna velká patra těch skalních. Důchodci mají víc času a hodně zkušeností, tak odpovídají možná častěji. Záleží na typu otázek. Vždycky se někdo najde, kdo by mohl odpovědět. Když jsem někde na cestách, poznat to není. Takže se klidně zaregistruj. když tu nebudeš půl roku, tak to tu pojede dál. Když budeš rozumět nějakému tématu, tím líp pro poradnu..

Lištičko, uber nulu. Je nás tu nejvýš několik set. Myslím ty, kteří se pravidelně dění zúčastní a pravidelně radí;)

liska5

Nedávno tu byl dotaz na počet rádců. A odpověď admina /?/ zněla přes 4 tisíce. Je to bráno zřejmě v toku času, kolik lidí se aspoň jednou na Poradte.cz angažovalo. Myslím, že se naše odpovědi nevylučují.

hodnocení

0x

Já jsem se sem přihlásil hned i s registrací. A myslím si, že se ani moc za ,,rádce,, považovat nemohu. Občas příjdu, zkouknu co mě zujme a někdy i přidám něco k věci. Někdy asi i bez. Ale, docela mě to baví.

joudic*
hodnocení

0x
ted kvuli korone upe ne teda, jinak pisu a ctu v podstate skoro jen pred spanim, nebo nekdy z nudy, ani nemam zaple notifikace na mail

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]