Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z důchodu 13000Kč se nedá žít. Co dělat

Od: bulik* odpovědí: 100 změna:

Z důchodu 13tis. platím 10tis. nájem s energiemi. Zbylé 3tis mi nestačí na život, musím do popelnic a do kontejnerů s textilem a botami. Potřeboval bych měsíčně přidat 7tisíc. Volit komouše nebo ODS? Dělal jsem celý život na tři směny.

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku
Trolení bylo dost! *stop*

100 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

4x

To bydlíte kde? Obecní byt3+1+ energie a ani náhodou nedám 1O tisíc v BRNĚ a to je v tom i internet. Za život jste měl našetřit, dnes volte mimozemšťany ani ti vám nic nedají

bulik*
hodnocení

@lidus Bydlím v Brně v nájmu v obecním bytě 1+KK. Byt mi pronajímá ten co má ten byt od obce.

Běžte na sociálku a oni vám na byt přidají.Chodí tam spousta lidiček.I mí známí.

hodnocení

4x

Vrátného.

Se mnou v práci dělají lidé co mají cukrovku, plastové klouby, vysoký tlak atd...

bulik*
hodnocení

A je jim sedmdesát?

Ano jeden

Jan Werich:

"Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod"

bulik*
hodnocení

Já chci, aby Bureš našel způsob a přidal mi 7 tis. měsíčně.

Už jenom 7000kč?

Vaše slova ve vedlejším vlákně:

"Ale ptám se, co by se stalo špatného, kdyby každému důchodci přidali měsíčně 10000Kč."

bulik*
hodnocení

To jste zvrhle vytrhl z kontextu.

hodnocení

3x

Celý život jste dělal na 3 směny a nenašetřil na vlastní bydlení? Bydlíte sám a nepovažujete to za luxus? :) Je pořeba snížit nároky. Holt když to nejde jinak tak spolubydlení. Být singl je prostě drahé vždy.

bulik*
hodnocení

@clayman Jo pane já dělal celý život za komoušů v textilce. Ale jak teď vím, tak v textilu byly státem-komoušema určené nejmenší platy(dřely tam převážně ženy), s rodinou a třemi dětmi nešlo nic našetřit, v důchodu mne žena vyhodila z bytu, málem jsem šel pod most. Až mne zachránil ten s tím obecním bytem 1+KK. Nebo jako singl jsem měl jít pod most? Tam bych byl s důchodem král, tak jste to myslel?

Ne, když jsem na to neměl, tak jsem si pronajal byt 2+1 a sehnal druhého nájemníka a platili jsme na půl. Pořád je to levnější než 1+1. ;)

hodnocení

2x

Pozdě bycha honit. Na důchod jste měl myslet dřív. A snažit se vydělávat co nejvíc. Že jste dělal na tři směny nic neznamená. Důležité je co máte "na pásce" a kolik odvádíte (nebo zaměstnavatel) na důchod. Případně také penzijní fond. To lidi podceňují a pak se diví. Já jsem si to všechno "ohlídal" a nyní jsem s důchodem spokojen.

doplněno 11.08.20 17:36:

Ještě dodám, za to, že jste si nedokázal vydělat tolik, abyste byl zabezpečen, zde pouze osočujete druhé. Je to hlavně váš problém. Už jsem to uvedl, měl jste si najít takovou práci, která by vám peníze přinesla. A ne se pak zde otírat o druhé.

bulik*
hodnocení

@ferax A kdo by na vás vyráběl textil? No zase takovej jako já. Prej když se dám ke komoušům, tak mi zdvojnásobí plat, tak jste to měl "na pásce"? Na schodech si vyvrkli kotník jak z nich padali rudí nefachčenkové. Vám se zdá za celoživotní třísměnnou fachu 13tis. Kč jako lidský?

a vy si myslíte, že dnes každý bere alespoň 30tis? I dnes chodí spousta lidí do práce pro 15tis... vy ne, vy jen čekáte až těch 13 přijde... nic proti, ale co čekáte? Že se v důchodu budete mít jako král?

bulik*
hodnocení

@clayman A ti důchodci- nefachčenkové poslanci a senátoři berou kromě důchodu za nic kolik? A nepište mi o jejich přínosu pro stát .

Vy jste si nepřišel pro radu, ale postěžovat a ponadávat... a pořádně si užít pocit chudáka! Tak do toho!

bulik*
hodnocení

No napsal jste několik příspěvků, ale sedmdesátiletému seniorovi jste nepomohl !

hodnocení

2x

Zkuste si přivydělat, nějakou práci pro důchodce najdete.

prace.cz/...

bulik*
hodnocení

@marunaa Tak co byste mi sedmdesátiletému seniorovi s cukrovkou(4x denně inzulín), vysokým tlakem na práškách, otoky kotníků, s plicní embolií na Warfarinu, neléčené hemoroidy doporučila za práci abych si mohl vyskakovat a pozvat Vás do baru na drink?

senior
hodnocení

2x

Píšete, že máte 3 děti. ty děti by Vám nemohly pomoci? Třeba každé by dalo 1000 korun a z toho byste mohl poplatit léky, nebo stravu.

Chyba je, že nemáte městský byt.

Představuji si to moc jednoduše, že byste došel na bytový odbor a podal si tam přihlášku /žádost o městský byt?

Brno byty má, jak pro sociální občany, tak pro migranty.

Dále zkuste navštívit s potřebnými doklady /výše důchodu, platby za bydlení za energie/ potravinovou banku a získat tam u nich základní potraviny.

Další věc by mohla být zajít na sociální odbor a optat se na finanční pomoc, jestli byste nedosáhl na nějaké dávky.

Jedna z možností je, že si napíšete pár inzerátů na nástěnku v paneláku, na nástěnky venku, či na uliční lampy, nebo plakátovací plochy /zjistit, jetli to není nelegální/ že důchodce v nouzi přijme menší pomoc - potraviny, finance, oblečení, obuv apod..Viděla jsem i v Annonci, že chudší maminky, nebo důchodci, lidé bez domova prosí o nějakou - jakoukoliv pomoc.

Další, co byste mohl obejít je Charita. Křesťané, Armáda spásy, Diecézní charita, Naděje viz odkazy - pomohou, pokud bude možné - najisto.centrum.cz/...

doplněno 11.08.20 16:38:

také jsem někdy protivná, ale rady, že jste na tohle měl myslet již dříve, že si za to můžete sám. se mě vůbec nelíbí, proto Vám držím palce, ať vše zvládnete a poštěstí se.

Holebat se, že já bydlím ve svém a skoro zadarmo, není dobré ani pro toho radila /karma/.

Město Vám nezajistí nějaké dotované obědy za sníženou cenu?

bulik*
hodnocení

Na nástěnku v paneláku jsem napsal a někdo tam připsal: "Dědeček a babička ujídají chlebíčka, patří do nebíčka." a nepomohl nikdo. Na úřadě takový přístup nebude?

senior

Nevzdávejte to.

Já si třeba peču vlastní chleba a vyjde o dost levněji, než kupovaný /žitná mouka, špaldová, hladká, polohrubá, droždí, nebo kvásek, kmín, lžíci octa, voda, sůl zamíchat, vykynout a v pekáčku do trouby. Pečivo kupuji výjimečně.

V poledne si dělám husté polévky zeleninové a luštěninové, solím velice málo, skoro vůbec ne.

Kolik máte kiligramů a výšku. Pokud máte více kil navíc, tak je potřeba zhubnout, uleví se kloubům a sníží tlak a zároveň i peněženka to pozná.

bulik*
hodnocení

Já jsem skromnej, snáším vše dobře, ale že budu po celoživotní dřině pro stát v sedmdesáti pro stát obtěžující socka, mi přijde jakési státně hnusné.

hella
hodnocení

2x

Jestli volit komouše nebo ODS nemá na váš případ žádný vliv. Pracovat, jak píšete už nemůžete, partnerku asi taky nechcete, tak jedině řešit ten byt. Najít něco levnějšího, popřípadě i změnit město. 10 tis. za byt je dost. Navíc nemáte ani našetřené finance, tak rada je dosti těžká.

bulik*
hodnocení

Nevíte kolik platí za prodej kostry na výzkumy?

liska5
hodnocení

2x

Musíte žít v Brně? V malých městech a obcích na periferii dáte za bydlení v družstevním panelovém 2+1 i s energiema polovic.

hodnocení

2x

Vyberte si:

bezrealitky.cz/...

Ale mám dojem, že si znás pán dělá akorát prodloužené záda

tebi
hodnocení

1x

:))já mám doma 4 chlapy a když přijde neteř, 2,5,o to je mela, u nás byste neměl klid...

id
hodnocení

1x

Jak již bylo psáno. Musíte bydlet v Brně? Do práce nechodíte, tak se přestěhujte tam, kde je bydlení levnější. Nemohu jezdit Mercedesem, když mám na Trabanta.

Můj muž má bez 5ti korun také 13 tisíc důchodu, celý život pracoval manuálně a žijeme si bezvadně. Ovšem chová se tak, že není důvodu se odstěhovat ze společného bydlení.

Vy jste ani s manželkou neměli svůj byt? To pak nevím, kam jste ty peníze během života dával.

A to vaše - já chci, já potřebuji přidat 7tisíc je jak truc malého děcka. Musíte se o sebe postarat sám.

bulik*
hodnocení

Vy byste se v sedmdesáti stěhovala někam ráda do neznáma? Kolik máte s manželem úspor že si žijete bezvadně? Máte elektrokola?

id

Ráda bych se nestěhovala, ale udělala bych to, pokud by to bylo třeba.

Ano, máme elektrokola a ne na ozdobu, ale na výlety a hlavně na to, aby jsme se hýbali. 3 x do měsíce jdeme plavat, minimálně 2 x týdně rychlou procházku s hůlkami 5 km. Nemáme nadváhu, nemáme cukrovku, nemáme vysoký tlak.A to má manžel více roků jak vy a zvládne i mini hospodářství a já mini zahradu. Prostě pracuje a nefňuká.

Jak se říká - jaký si to uděláš, takový to máš.

bulik*
hodnocení

@id Celý život jste dřeli ve státní správě? A kolik teda máte našetřeno milionů?

id

Psala jem, že manžel pracoval manuálně, to asi nebylo ve státní správě, že? Já od revoluce zaměstnavatele jsem nepotřebovala, dělala sama na sebe. Každý měl tu možnost i vy, pokud něco umíte.

bulik*
hodnocení

Co vy umíte a prodávala jste to?

Bulíku, nemusíte se stěhovat nikam daleko. Kolem Brna se dá sehnat mnohem lacinější bydlení než to, ve kterém žijete.

tebi
hodnocení

1x

Já bych nesoudila, vy s mužem máte dva důchody...Pana neznáte a že nemá svůj byt , to nemá mnoho lidí.A pokud je z toho zoufalý, nedivte se, žít za 3000,je velmi skličující...

tebi
hodnocení

1x

Radim, vemte rozum do hrsti a odstehuje se do nejnižšího nájmu, co seženete , i kdyby na konec republiky. Kupujte to nejlevnější a privydelavejte si, dokud ještě relativně můžete, za 10let můžete mít zdraví úplně v háji a co pak?

bulik*
hodnocení

Co radíte dnešním mladým, co mají 20tis. čistého? Jaký ti budou mít důchod? Ještě horší žebračenku? Chce to revoluci nebo jít dělat do Rakouska a na důchod zpátky?

tebi

Já si teď hledám práci a budu ráda, když mi dají 20cisteho.A vzdělání mám, ale budu klidně dělat práci dělnického charakteru, protože si zas tak v mém věku vybírat nemůžu. A když jsem byla mladá. Měla jsem nízký plat a jednu dobu jsem měla práce dvě. Takže dvacet je plat slušný, pro muže moc ne. Ale muž může mít práce dvě. I když rozumím, že to nejde táhnout navěky. Jsou jen dvě možnosti utáhnout opasky, nebo mít práci ,kde vydělám nadprůměrné. Žít nevysoké nože , když mám malý plat jaksi nejde. Já vyrostla v rodině, kde občas na chleba nebylo, takže mi uskromnovani žádný problém nedělá.Nic není důležitější než mít na stará kolena aspoň byt.Co máte pořád s Rakouskem? Tam nežijete, musíte k tomu přistupovat jako k realitě...A přizpůsobit se, nic jiného nelze.

bulik*
hodnocení

Vy radíte mladým přizpůsobit se tomu komunistickému okrádání a na důchod si jít pro žebračenku? Kde se vydělává nadprůměrně a neokrádá?

tebi
hodnocení

0x

Nejvýhodnější asi bude změnit bydliště a najít bydlení za polovinu.To trvale ušetříte. Pokud toto ne, pak budete muset najít práci, vydělat si pár Kč, další možnost je s někým bydlet .

bulik*
hodnocení

@tebi Rád bych šel bydlet k Vám.

tebi
hodnocení

0x

Ale je tu ještě jedna možnost, pokud bych našla v budoucnu práci v Brně a nechtěla pořád jezdit domu, 200km, pak bych mohla bydlet s vámi.:))

bulik*
hodnocení

No paráda, spala byste nahoře na palandě a vařila mi na pěkném sporáku, já umím jídlo pochválit.

tebi

Co jste za sluneční znamení? Jestli beran nebo panna,střelec, tak s těmi se moc neshodnu:))

bulik*
hodnocení

@tebi Váhy, mně jsou znamení putna.

tebi
hodnocení

0x

Jedná příbuzná z rodiny má 69, má svou fa, a pracuje ve fa 12 hodin denně. Tím nechci rypat, jen i 70leti jsou občas zaměstnání...počkejte na mne, se přistěhuji...

tebi
hodnocení

0x

Jinak příspěvek na bydlení by vám měli přiznat.I dotované obědy jsou za cca 50, to je moc...A nejsou dobré...

mathew
hodnocení

0x

Tak se z toho Václaváku přestěhujte někam, kde nebudete platit 10 tisíc měsíčně a přestaňte jíst kaviár, když na něj nemáte. Za 3 tisíce se dá jídlo nakoupit naprosto bez problémů a bydlení jde sehnat taky za ty 3 tisíce maximálně za 6...

bulik*
hodnocení

Napište prosím adresy.

mathew

Třeba reality.idnes.cz/... pokud se vám tenhle nelíbí tak je tam hromada dalších nabídek

bulik*
hodnocení

Sociálně vyloučenou lokalitu neééééééé.

hodnocení

0x

A co mají dělat lidé (povětšinou ženy),které mají důchody třeba jen 8 000kč?Vy máte o pět tisíc více.Tak si nestěžujte!

bulik*
hodnocení

@diesel A někteří lidé nemají vůbec důchod, to ti s 8tis. by měli s vaším přístupem státu psát měsíčně děkovné dopisy! STBáci mají prý 25tis., to je politický systém !

dd
Vydržte ještě chvíli, bude se hodně přidávat a nejvíc těm, co mají malé důchody. To bude zase závisti *sok*

Bulíku jste, sorry ubožák, co jen brečí a neudělá nic aby si pomohl no ono je lepší zabrečet a navíc to svádět ještě na STBáky,ale sám pro sebe nic neudělt-Buďte rád že si nemusíte kupuvat inzulín co byste pak dělal? Jedna krabka-pět per -FIASP stojí cca1000kč Nevím ale to byste asi už nestačil zde brečet neboť byste asi nepřežil-10000 nájem cca2000 na I a 1000 na zbytek!

bulik*
hodnocení

@diesel Vy prorežimní vejlupku, z peněz, které jsem za celý život odvedl do zdravotního pojištění, vyčerpám do smrti zlomek !

Nemám co dodat.jste opravdu chudák a ještě k tomu ...

etana*
hodnocení

0x

No, co s tím? Volby to nevytrhnou, politici vám přidají tak maximálně na čtvrt inflace. Zaprvé jste mohl v klidu dělat od 1990 něco, kde byste si vydělal víc (hadry se stejně dováží z Číny), zadruhé jste se neměl nechat vyhodit manželkou z bytu, zatřetí v sedmdesáti klidně můžete něco dělat (nenáročných prací jako přivýdělku je určitě i v Brně dost), mému manželovi je 77, maká ve fabrice pořád a nějak si nestěžuje, holt na sebe v životě dbal, nepřežíral se, sportoval, ráno si píchne Walfarin a maže do práce, i oběd mu tam dají...a děti nemáte, aby vám pomohly? Tak to jste v životě asi leccos podcenil a následky jsou tu. Je mi líto, ale nejde jen stěžovat si, je třeba se sám přičinit. Internet zjevně máte, tak asi do popelnic zrovna nemusíte, ale když ono je to takové dramatické:)

bulik*
hodnocení

Internet mám na sousedovu wifinu, on je ležák tak mu pomáhám. Vy s manželem se oblékáte u Číňanů?

etana*

No, my se oblékáme zpravidla u Markse a Spencera a na oblečení je zpravidla štítek Made in Bangladesh:) Ale těší mne, že jste si z mého příspěvku vzal to nejdůležitější. Tak si užijte těch třináct tisíc měsíčně a děkujte bohu, že nežijete v devatenáctém století, to byste měl úplné prd.

tebi
hodnocení

0x

Bulik-nadavanim na politiky absolutně nic nezískáte! Vy se z toho prostě musíte vyhrabat sám, nic jiného nelze dělat. Holt se musíte smířit s tím, že jsou úspěšnější lidé na světě...Řešení to má, je třeba se hnout z místa...hadry se dají objednat na eshopu Lidl, mají tam hodně levné,šaty z výprodeje mám za 149,no nekupto:))

bulik*
hodnocení

Tož já teda jdu...na půdu, už to tam mám na trámu nachystané...

tebi

Máte jednu obrovskou výhodu jste relativně zdravý a umíte na netu . Moje tchýně bude mít 80 a nikdy jsem ji neuměla vysvětlit ani SMS, psát, umí jen volat . Takže surfovanim po netu můžete najít mnoho potřebných info...Existují potravinové banky,atd.Spoustu lidí datuje plno věcí zdarma.Na tram se vykaslete, Bože! Nabídněte na netu třeba hlídání dětí, venčení psa za pár Kč, nakupte lidí za úplatu, dejte si inzerát ,že pomůžete někomu na chalupě...

bulik*
hodnocení

Mám na trámu popelník, kouřím tam tři denně. Jo lidi pomoc rádi přijmou, ale zadarmo ! Vy byste někomu za něco platila?

bulik*
hodnocení

Lidi, vy se snažíte téma vyřešit, ale vaše texty jsou tak depresivně smutné. To je to tak i v Rakousku?

tebi
hodnocení

0x

Já nevidím žádné texty smutné, všichni vám říkají jedno a to stejné musíte si pomoct sám, jine řešení neexistuje. Takže skočte na úřad práce pro formular na příspěvek na bydlení.Je možno získat 3mesicne zpětné. Úřední hodiny jsou po, st. Možná se dá domluvit po tel.Musite být aktivní ,dejte si inzerát, že hledáte bydlení na severní Moravě ,zde je bydlení třeba levnější.ybydlete u někoho na vesnici, pomozte někomu na statku a budete mít třeba bydlení zdarma ,nebo se zkuste zeptat na horské chatě, tam byste mohl bydlet také zdarma, když pomůžete v kuchyni...

bulik*
hodnocení

Tebi, Vy jste hodná, snažíte se mi dát naději, že když půjdu budovat blaho kapitalistům, že budu prachatý sedmdesátník a nebudu muset do popelnic, aní na polévku do Armády spásy. Kdybych věděl kde jste, hned bych Vás pozval na drink do baru(nikdy jsem tam nebyl) !

tebi

Děkuji za pozvání jednak bydlím daleko a jednak jsem abstinent:)

bulik*
hodnocení

@tebi Já jsem taky abstinent.

bulik*
hodnocení

Lidi, to jsme si pěkně pokecali, že ! A to si představte, že mi mažou příspěvky(tady dnes ne) a chtějí mne na dva roky BANovat že jsem úchyl nebezpečnej Z1.

hodnocení

0x

@bulik - s rodinou a třemi dětmi nešlo nic našetřit
Možná vám - já mám jinou zkušenost. Holt to chtělo víc pracovat ;)

bulik*
hodnocení

@jedubabicka Co si to dovolujete ! Odpracovat 21 řádných směn za měsíc a 11 navíc za měsíc(vše osmihodinovky) vše v trojsměnném provozu v riziku hluku a prachu je vám málo? Kde jste vy dřela?

@bulik - Koukám, že jste jediný, kdo "dřel" - nebo si to aspoň myslíte *smich* Já nedřela - jen jsem k běžnému zaměstnání měla skoro vždycky ještě jinou práci - a komplet domácnost s dětmi pro zábavu ;)

id

To vás někdo nutil pracovat na málo ohodnoceném pracovišti? Mohl jste si najít lepší práci nebo k práci brigádu a nebo začít podnikat. Neznáme vás co umíte, zatím se prezentujete jen nadáváním a svalováním viny na druhé.

bulik*
hodnocení

Ano, nutil, komouši. Po absolvování vysoké školy technické jsem šel ke své odbornosti a komoušům jsem nevoněl a nepustili mne od strojů.Vy jste komoušům, odborům a SČSP voněla?

tebi

Vs technická, ty jo, tak to byste mohl opravovat tv nebo elektřinu nebo?

bulíku - to vše jsou jen alibistické kecy. Někdo se spokojil s málem, někdo se snažil a myslel "na zadní kolečka". Vyčítat svojí neschpnost druhým, je zbabělost. Kdo opravdu chtěl, ten peníze vydělat dokázal (a tím zízkal i vyšší důchod). Pohodlnost se vždy časem vymstí. Nadávat můžete jen sám sobě.

id

bulík (krásnej nick) - odhadem jste 5- 6 v důchodu a komouši vás nepustili od strojů? Víte kde byli komouši před 5ti lety? V pr.eli, tak co nás tad bulíkujete. Stále svou neschopnost svádíte na všechny kolem sebe.

bulik*
hodnocení

Za komoušů, čili dodnes, měli dobré mzdy jen ti, co to s nima táhli proti Lidu.

mnd®
hodnocení

0x

Máte ,,moc,, velký byt.My máme obecní jen 2+kk v Řečkovicích a platíme něco přes šest tisíc se vším všudy a ještě máme každý rok přeplatek.Manželka je ve starobním s důchodem přes třináct a půl,já v prvním stupni ID přes osm a půl a nestěžujeme si.K tomu dělám opatrovníka a ještě roznáším nenáviděné letáky a noviny.Nesedím na zadku a dělám.Minulej týden ,,odešla,, telka,tak jsem zavolal kamarádce a odpoledne už byla ta nová chytrá doma. Místo tří krabiček cigaret kupuji jen dvě.Místo lahve vodky denně si kupuji šest piv.Sakra kde já ty peníze pořád beru a nestrádáme ani neskáčeme šipku do kontejnerů.S těma Vašima třinácti jako chlap jste asi moc neodpracoval,tak je asi zbytečné teď ve stáří brečet.Na to už je pozdě.Ty Vaše délkově odpracované šichty ...hm - nějak moc nevěřím.Ale držte se,Bude líp.Jenom nevím kdy.A nepište já,já,já potřebuji.Je to ubohé.Teď potřebují pomoc lidé v Bohumíně a ne Vy.

tebi
hodnocení

0x

dksmorava.cz/... toto je nejlevnější obchod s potravinami

tebi

jenprace.cz/...

Já bydlet v Brně tak do tohoto jdu, já to dělala u nás za 2000,to už je rozdíl .

tebi
hodnocení

0x

Pokud jste na netu můžete vyplňovat nějaké dotazníky, času máte dost ,třeba 500mesicne by to hodit mohlo

tebi
hodnocení

0x

Oblečení se dá pořídit v sekacích , když byly decka malé, byla jsem tam pořád. A nakupovala za hubičku, jsem tlustá,tak tam toho moc neseženu, ale Lidl shop má věci úplně levné a výprodeje jsou tam často.ted jsem si koupila na sezónu 7satu v hodnotě celkové cca 1500 a chodím jen v nich a nic neřeším...

tebi

Mám kamaráda a je vysoce inteligentní a přesto kupuje u Vietnamců skoro vše a je mu 58,nemocný je dost, přesto si ty hadry tam klidně koupi, aby ušetřil.yJeho nemoc ho dost omezuje, i tak je rád ,že ještě trochu může...

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

Vím že to tu už zaznělo, ale znovu, já osobně bych hledal jiné bydlení, to je dle mně základ, už jen to že máte jestli jsem to dobře pochopil obecní byt "přez někoho"? No a v tom je ten zakopaný pes, další je to Brno, zkusil bych hledat v příměstské části nebo v dědinách kolem Brna...prolítl bych realitky inzeráty a hledat něco kolem

janm*

P.S. Bydlím na dědině, a mám i nějaké známé mezi opravdu sociálně slabými a na té dědině vyžijí i jako jednotlivci v pohodě, nemusí spát pod mostem, ovšem kdyby byli ve městě, nevím nevím. Moje rada pryč z města, navíc na té dědině je možné si malinko přivydělat nebo mít levnější podnájem i za nějakou drobnou pomoc např. skládání dřeva, posekání zahrádky apod. (nejsem zastáncem toho že by člověk měl dělat do 70, leda nějaké drobotiny, a pravda ti co poctivě celý život pracovali ty důchody jsou opravdu mizerné to je bez řečí)

janm*

P.S. Ještě bych se zeptal na sociálce, mám pocit že pokud dáváte tolik za byt měl by jste dostat příspěvek.

mnd®

Ano,máte pravdu.

Přes ,,někoho,, - všechno má ten ,,někdo,,zaplacené a ještě kroutí palcema v křesle.

Příměstské části - ano.Podali jsme žádost a za půl roku jsme se stěhovali do obecního bytu.

Někdo tady psal o dětech.Nikdy jsem po nic nic nechtěl a oni se naučili,že od nás taky nic nedostanou.Jasně,krom výchov do osamostatnění,pohlídání vnoučat apod...Peníze ale ne.Kdyby ale zavolali - vyhořel nám barák potřebujeme pomoct,tak se přetrhnu a jdu. do toho i kdybycj měl sehnat nové bydlení.

berger*

Janm,řekl bych,že to neklapne s tou sociálkou. Pokud jsem postřehl,byt je asi obecní,asi nemá smlouvu...

janm*

A ještě si neodpustím poznámku k některým zdejším "frajerům", "borečkům", kteří zde odpovídají ve smyslu : "Měl jste se starat dřív, měl jste mít jinou práci, to je jen vaše chyba apod.". Tak vážení přátelé když toto čtu stydím se za to že jsem "Čech" a zároveň vám přeji aby jste pokud možno nikdy "nenarazili" když jste tak suverénní. *blee*

mnd®

janm: myslíte,že dostane nějaký příspěvek na byt který mu pronajímá ten co má ten byt od obce? To je tak na prošetření hospodářskou kriminálkou.

berger*
hodnocení

0x

Velmi zajímavé a smutné čtení. Radu nemám. Mám mamku ve Vašem věku,tuším,že důchod má o něco nižší. Jenže se povedlo - když město prodávalo byty,nechtěla to za 120tkč koupit,takový prachy! Naštěstí jsem to dal dohromady a bydlí ve svém,fajn,výhoda. Přesto jí každý měsíc pár litrů posílám,jinak by těžko rozumně vyšla. Rád bych se na něco zeptal. Teď občas vídám v TV seriál Vyprávěj,nedávno tam běžela doba sameťáku,spousta šťastných lidí,že máme demokracii. Vždy mě zajímalo,jak tihle nadšenci dopadli. Mohu se zeptat,co jste v té době dělal? Cinkal klíči? Je mi to záhadou,nadáváte na komouše,estébáky,vládu,kapitalisty... Pro ty,kteří by se do mně chtěli obout - mám se fajn,nejsem milionář,ale ani chudý. Materiálně jsem spokojen a zabezpečen.

tebi
hodnocení

0x

Příspěvek na bydlení nedostanete. Musel byste mít nájemní smlouvu.Je tu další možnost, doucujte studenty,platila jsem jedné důchodkyni 200/hodina matiky SŠ, nemusíte vytáhnout paty z domu...

lamy13
hodnocení

0x

Komunisti vám 40 let bránili ve štěstí (ale vysokou školu vám zdarma poskytli), kapitalisti vám také více než 30 let brání ve štěstí, manželka a děti vám zabránili pořídit si vlastní bydlení a našetřit si na stáří. Manželka vás vyhodí z bytu, děti vám nepřispějí ani desetník (zřejmě vás bezmezně milují) a ten škaredý stát vám nedopřeje blahobyt a navýšení důchodu na 20 tis. Buď budete a) smolař nebo b) ...

bulik*
hodnocení

@lamy13 Jaká výše důchodů je v Rakousku?

tebi
hodnocení

0x

Na jednom fóru řeší mladý kluk problém, má na jídlo 20kc /den. Zřejmě je zadlužený až za usi. Je hodně lidí, co má uplne minimum , ale je taky hodně lidí , co se z toho dokáže dostat, jen musí volit možnosti , kterymi tu situaci může zmírnit, zvrátit, pokud nechce žít s bezdomovci...Víte , nadáváním si nikdo nikdy nepomohl.Je jedno kdo vládne. Vždy se musíte přizpůsobit době, jinak na to hořce doplatite. Volba je jen na vás...

bulik*
hodnocení

ÚSPĚCH ! Dostal jsem dnes nabídku dělat z domu(internet) poradce v mé výjimečné profesi od majitele firmy co získal dlouhodobou(desetiletou) zakázku na ročně dvoumiliardový obrat. On tomu nerozumí. Za 25tis.čistého měsíčně. Tak jsem to vzal. Děkuji všem, co se mi snažili pomoci. Posměváčci,sprosťáci a chytráci ať si trhnou !

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]