Nejste přihlášen/a.
Ahoj, kolik měsíčně utratíte za jídlo? Za co (jaké potraviny) utrácíte nejvíc?
Kdysi tu byl stejný dotaz a já za jednu osobu / za sebe/ uvedla nejvíc. Za měsíc minimálně 6000,-, protože jsem počítala i restaurace, cukrárny, kafíčka na nádraží, ..Taky si kupuju často mandle, zajímavé ovoce a zeleninu a ryby, které jsou dražší, než kuře, které nejím. Chodím si na farmu pro kozí mléko a sýr, což je taky dražší, A přiznám se, že jsem dost žravá, jakože se Liška jmenuju.
Ano, lišky jsou žravé a také chytré, některé lstivě vyloudí na vráně její sýr, ale to doufám není váš případ.![]()
Snažím se tak 100 Kč na den.
Někdy ale přijde návštěva, tak se musí nakoupit více.
Nejvíce utratím za mléko, mléčné výrobky /tvarohy, jogurty, čerstvé sýry/.
Nyní je ale vlastní zelenina, brambory a ovoce. Takže polévky vařím jenom co zahrada dá a někdy to úplně stačí, ani druhé jídlo být nemusí. Nyní v parnech je potřeba se zavodnit a polévka udělá dobrou službu.
A zjistila jsem, že jak je člověk starší, tak stačí jenom malý kousek masa na talíři.
Dost kupuji kvalitní sojové omáčky, Miso, Tempeh, různé oříšky a to také není levné.
Občas koupím 5 lepších másel ve slevě /39,90/ zn. Jihočeské a udělám ghí, ale zase ho déle spotřebovávám, nebo se podělím.
Koupila jsem nový mrazák s nízkou spotřebou a naplnila ho hráškem, jahodami, špenátem, nyní budou fazolové lusky, jsou tam i připravené ovocné kynuté knedlíky. Takže v zimě bude kam sáhnout a nebudu muset za to utrácet. Avizují, že ceny potravin půjdou nahoru.
Tak já to mám naopak. Čím jsem starší, tím mám větší spotřebu masa. Jím 5 x denně a z toho minimálně 3 x maso. A to se musím nutit do příloh, aby to nebylo jen maso se zeleninou. Prostě v 22.00 hodin končím s masem a ráno ráda vstávám v 6.00 hodin a těším se na maso![]()
Pozor na dnu! Jíte mnoho masa a v mase jsou putiny, ne že by uzeniny nebyly ještě horší. Jeden známý má dnu a to mu je 28...
,,Purin,, ne putin...dnu má dnes hodně lidí i mlasých znám jich několik..ale co má člověk jíst?Nudle s mákem a pod...není nijaký výběr,,neznám
Dnu má hodně lidí a říká se jí královská nemoc ( z masa). Ale všimnite si, jsou to lidé, kteří neznají zeleninu, mají sedavé zaměstnání nebo v důchodu sedí na zadku a pohyb je pro ně sprosté slovo. Já si sednu za den 2 x 15 minut ke kafe. + oběd. Dny se rozhodně nebojím, ani Putina![]()
Pokud bych byla ochotná vše dělat doma,jakože i pečivo, dělám občas, vůbec nelezla do obchodu a jedla padane ovoce od příbuzných a tak.Jsem schopná se dostat na 50kc den,ale dá to velkou práci...A sežere to mnoho času...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.