Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak snašíte vedra venku

Od: kamila22 odpovědí: 21 změna:
Venku je dusno a špatně se dýchá a mám problém ujít pěšky z vesnice do města 8km.Máme sice auto Škoda 120,ale tam je daleko větší pařák.Jak to řešite Vy,že byste to snáze přečkali velké tropy?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vždyť letos ještě opravdové vedro nebylo.
120ku nechte ve stodole, její cena jen poroste, a kupte si za 40 tisíc třeba Fabii s klimatizací. ;)

dejv111neprihl

Bingo, přesně toto jsem chtěl napsat! :) 120 nechat pěkně ležet ve stodole, ať nabírá hodnotu. Podívejte se na youtubera "Cestuj klasikou" a budete valit bulvy, za kolik se tyto stroje prodávají a nabízejí... :)

Jinak vedra snáším blbě a nejraději se schovám do sklepa do dílny, ven se mi moc nechce. Teď dřepím v kanclu bez klimy. Parádní zážitek... Teď vidím tvořící se bouřkové mraky, tak snad to dojde k nám...

joudic*
hodnocení

1x
si hodte pres auto deku nebo ho zaparkujte ve stinu nebo si otevrete okynka. Vedra miluju a tak jak je dnes by melo byt aspon 250 dni v roce, prolozene bourkami a desti, aby to priroda prezila a nezbyly jen jehlicnany
priklad11*

Jehličňany sežere kůrovec

liska5

Copak, já si zalezu a až k večeru se projedu na kole. Ale o ty nově vysazené stromečky na těch vytěžených svazích mám strach. Tam to nikdo nezaleje. Tady aspoň nosím vodu ke smrku za domem. I tak je dost prohnědlej.

72mona
hodnocení

1x
Ale jo. Vedra mám ráda. Letos jsem si na ně musela počkat, i noci byly chladné. Ale chápu, že každý to máme jinak. Třeba mamina, u té mám pocit, že zkolabuje už při teplotách nad dvacet.
Jinak, ta chůze po rozpálené silnici je pro většinu lidí dost zatěžující. Takže kvalitně se namazat, klobouček, volné oblečení (aby luftovalo), nějakou malou lahvičku na pití. A hodně pomáhá, když se můžete ochladit (krk, čelo, paže) namočeným kapesníčkem (látkový) nebo utěrkou. M.

hodnocení

0x
Kolo brzo ráno nebo později k večeru? Přece nemusíte chodit pěšky. Menší nákup dáte do košíku.
Jestli nemáte po cestě velký kopec
priklad11*

Kopec je jenom jedním směrem. Zpátky si odpočine

jofa*
hodnocení

0x

Celkem dobře. Teď nám tady leje jako z konve, takže teplota půjde min. o 5°C dolů. Bylo zde před chvilkou 32 a do rekordu 1.8 1994 chyběly 3°C.

priklad11*

Že by někde pršelo?

jofa*

Ano v Podkrkonoší ještě prší a vydatně (lokálně). Teplota je již na 25 a teď bouří. Za půl hodiny bude svítit slunce. Vím, zapmněl napsat kde.

lidus*
hodnocení

0x

Na naši chalupě je buďto zima nebo příjemně, auto má klimu a manžel na motorku letní motorkářské oblečení,vnučky jsou na rybníku. Paráda a užijte si to, příště budem reptat, že prší a je zima. Na zahradu jdeme ráno a večer na pivo.

berger*
hodnocení

0x

Jo,je to bezva. Nahazuji štít na baráku,jihovýchodní strana. Od rána od osmi do čtvrté odpoledne v plné palbě slunka. :(

hodnocení

0x

Vedro přežívám na zahradě v bazénu, po městě se pohybuji pomocí elektrokola, zalévám za chládku a moc nevařím.:)

hodnocení

0x

Jak to snášíme? Velmi dobže ono asi to jinak nelze než pracovat,tím spíše když se musí děšlat venku bez ohledu na počasí,tedy když to nevadí prováděným pracem-třeba házení fasády či natahování barvy na fasádu.Nakonec ono tak hiorku ani není co to je nějakých cca30°c .

laser*
hodnocení

0x
Pro mě katastrofální vedro idea pro mě 15 stupňů

bulik*
hodnocení

0x

V šest ráno jdu na hodinovou procházku, v sedm nakoupím a už nevylezu. V neobývaném vejminku je furt 20°C, často si tam přes den schrupnu. Manželka se houpe celý den na houpačce a čte si a je jí furt zima. Ona totiž skoro nejí, tak jí nemá být z čeho teplo !

hodnocení

0x

Vedra mám ráda. Nemusí být 40 (ale i to vydržím), ovšem teploty okolo 35°C mi zcela vyhovují. Jen to chce mít vzdušné oblečení a zakrytou hlavu.

hodnocení

0x

Toto je standardní středoevropské léto.

hodnocení

0x

Líbí se mi to. Pracuji venku, dodělávám venkovní mozaiku na baráku, kolikrát mi teče pot po obličeji, jinde se kupodivu nepotím, což jsem si mimochodem uvědomila až v tomto okamžiku, když odpovídám. A to je vlastně divné. Jak je možné, že se mi potí jenom obličej? *zmateny* Jdu si založit svou otázku. ;)

daya
hodnocení

0x
8km se dá bez klimy úplně v klidu přežít. Mám staré auto na ježdění se psy do lesa, bez klimy, a dá se to v pohodě. Stáhnu okénka, rychle to vyvětrá a nechám otevřená. Jedu tedy pomaleji, kvůli proudění vzduchu, "nafaoukání" ale na ty přesuny po okreskách do 15km úplně v pohodě. Jasně že na cestování nebo dálnici to není. Jinak žádné velké vedro podle mě není. Pár dní, ale žádné hice. Noci mi přijdou spíš chladné. Ještě před 4 roky jsem v létě nespala, vše propocené, na sobě jen prostěradlo... Letos se často budím kolem 3 ráno a je mi zima a to spím pod normální dekou a přivírám okno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]