Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mozek je počítač

Od: mam* odpovědí: 17 změna:
Uvědomujete si, že mozek je jako počítač, naprogramovaný a ovladatelný cizí vůlí, pokud vlastní vůle není silnější? Jak svůj život dirigujete?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

0x

Přece tak,jak mi velí můj program,ne? Kdo je vlastně programátor?

mam*
hodnocení

No právě, že program někdo jiný vybere bez souhlasu ovládaných, kteří jsou pak bez vlastní vůle, jen odolní a silní jedinci prosadí svou osobnost.
berger*

Pokud ovšem ti odolní a silní jedinci nejsou naprogamováni tak,aby si mysleli,že jsou odolní a prosazují svou osobnost. Také Vy jste naprogramován,aby jste na to přišel a kladl tyto otázky. Asi nějaký laboratorní experiment. Laboratoř se jmenuje Země. Mmchdm,Matrix jste viděl?

hodnocení

0x

Mozek není počítač.

mam*
hodnocení

Je to biologický computer - ten nejdokonalejší *bum*
berger*

To ano. A u běžných jedinců šlape na asi 10 procent svých možností. Nevíte proč?

mam*
hodnocení

Kdo to asi ví..?

Definujte počítač.

Fáma, že šlape na 10% vznikla někdy v padesátých, nebo šedesátých letech. Není to pravda.

berger*

Dragoncz,je to možné... Můj program asi nutně potřebuje aktualizaci...*smich2*

iz*
hodnocení

0x

Reaguji jen na nadpis: Nevím, jak čí, ale můj mozek nepracuje jenom s jedničkami a nulami.

tebi
hodnocení

0x

Kdyby byl mozek počítač, nedovolil by nám dělat chyby . My nevidíme do budoucnosti, a tak je děláme...

janm*

Nevím jestli je mozek počítač nebo ne, faktem ale je, že jako počítač umí pracovat, umí pracovat i zcela automaticky jako skvěle naprogramovaný stroj, nedělá chyby, nedělá nepřesnosti...Tak proč vlastně chybujem? Protože proces řídíme my, naše vůle, v tom případě jde mozek "stranou" a nechá naši vůli konat = děláme chyby. V momentě ale kdy činnost nebo nějakou věc svěříme jen "mu" tj. rezignujeme svou vůlí a snahou na daný proces, pak "zapínáme" režim "autopilota" ... Aby to bylo srozumitelné uvedu dva příklady přímo z mého života. Když jsem se učil svařovat, příliš se mi nevedlo a já se znovu a znovu snažil podávat lepší a lepší výkon, ale často jsem chyboval zkrátka to nešlo...A pak se stala zajímavá věc, v tu chvíli jsem se jakoby uvolnil a "vzdal to" (?) a najednou vidím svou ruku jak naprosto přesně jako strojně vedený hořák vyhotovuje svar a to bez mé vůle a snahy ! Přesně bezchybně lehce brilantně...Jenže jestliže jsem se na svou ruku jen díval a vůlí ji "neovládal" kdo tedy tu ruku vedl? (stejný pocit jako když zapnete jakýkoli stroj a pouze ho sledujete nic víc nic míň) Ano existuje něco jako "automatizace" tj. něco se tak naučíte že nad tím nepřemýšlíte a mozek to dělá sám, (např. hrajete již dlouho na nějaký hudební nástroj) jenže v tomto případě tomu tak nebylo, jelikož já se ještě "nenaučil" o zautomatizování vlivem učení nemohla být řeč, omylem jsem kdesi "uvnitř" zmáčkl tlačítko "auto" a bylo to, jenže jak se vlastně zapíná když ho chci použít? To je ten problém...Druhý případ, jel jsem na kole a srazilo mně auto, nejelo extra rychle, nicméně kolo se zabořilo do kapoty (nedal mi přednost) a já přeletěl přez řídítka na přední kufr a skončil v čelním skle které prasklo pod tlakem mého ramene...nestalo se mi nic ani modřina...Byla by to pro mně záhada kdybych nevěděl jak vše proběhlo, v momentě kdy mně auto nabralo jsem vyletěl nad kapotu a viděl ji velice velice pomaloučku jak se pode mně podsunuje jako ve zpomaleném filmu (mozek automaticky "zpomalil vnímaný čas" tj. vlastně asi zrychlil nesmírně svou činnost) já věděl že nemohu nic dělat a zcela jsem "rezignoval" a přesto bez jakékoliv vlastní snahy jsem byl zcela přesně "naveden" na "bezpečné přistání", mimo psychického otřesu se vlastně nestalo nic...Čili mozek opravdu umí, ale jen my neumíme pustit otěže a přenechat mu to k vyřešení, to je celé...

mam*
hodnocení

Takže by se dalo konstatovat, že lidé bez vlastní vůle jsou na tom nejlíp, při rozhodování budu častěji říkat "je mi to fuk" a život bude fajn nirvána *slunce*
janm*

Ne takto, to je spíš v tom že něco chcete, když budete přemýšlet "jak" to udělat pak myslíte vy a děláte špatná "řešení" respektive můžete chybovat, nemusíte. To se musí říct ve smyslu "co" chci jaký "výsledek" přesně zadat a mozek to udělá bezchybně a správně. Problém který tu je, je pouze v tom "naučit se to" přijít na to "jak" správně zadat, na to se mi ještě nepodařilo přijít, stalo se několikrát samo "náhodně" že jsem to "náhodně" "zapnul" umět to vědomě tak až pak máte vyhráno, ale s postojem "je mi to fuk" to nemá tak jako tak co dělat těžko to vysvětlit. :-D

tebi
hodnocení

0x

Já trošku odbocim od tématu, ale chci navázat na vás. Zažila jsem zvláštní věc, dva porody, které byly úplně bezbolestné, skončily císařskými řezy, ale já žádné porodni bolesti prostě nikdy nezažila, přitom jsem se porodu bala, není to tak, že bych měla nějaký výcvik abych se dostala do Alfa, beta,gama, stavu vědomí, nebo jak se to jmenuje, nechodila jsem nikdy ani na žádný předporodní kurz.Proste to nechápu, a že bych měla vysoký práh bolesti? Ani náhodou, spíš je to přesně naopak...

tebi
hodnocení

0x

A není to tak, že by mě vzali na císař dřív, než porod začal, stahy co 5,minut, teprve pak jsem odjížděla k porodu, u prvního, jsem chtěla jít domů, bylo mi řečeno, vždyť vy rodite:))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]