Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakupujte zlato?

Od: zirdova odpovědí: 25 změna:
Dobrý den, nakupujete zlato? Jako ochranu před inflaci, krizi, na důchod, nebo pro děti?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

05.08.20 20:30
hodnocení

5x

Ne.

iz*
05.08.20 21:50
hodnocení

5x

Ne.

05.08.20 20:33
hodnocení

3x

Ne.

05.08.20 20:34
hodnocení

3x

Ne

donpapa
05.08.20 23:50
hodnocení

3x

Ne!

hodnocení

3x

Tak takovouhle shodu názorů jsem tu za posledních 9 let ještě neviděl. *smich*

vilik*
Teď jste to celé pokazil :(.
maxipes

Máme sotva na jídlo, všechno drahý jako prase a ještě zlato kupovat za co asi. Půjdeš to prodat a stejně tě vokradou. Šetři si na vodný, stočný, od ledna si zase připlatíš.

hodnocení

2x
Zlato? Teď? Když je na maximech? To jste měla před pár lety, kdy stálo polovinu. A i tak se toho nenajíte...

lidus*
07.08.20 07:59
hodnocení

2x

Ne.

rebeka*
hodnocení

1x

Já jsem všechno zlato-šperky co jsem měla, dala dceři. Já už to nenosím a ať si s tím dělá co chce, prodá nebo nosí. A mám klid.

lidus*

Rebeko nejde o nějaké řetízky ale o investiční zlato, nejspíš malé cihličky.

Obávám se, že tohle Vaše dcera asi na krku nosit nebude *smich*

Nakupujte zlato?
Lidus zlato jak zlato, vše má stejnou cenu, jen to investiční je ještě dražší o přidanou hodnotu.

vilik*
hodnocení

1x
Na odpovědích v této otázce se mi líbí, že se z bodování hned dozvíte, která odpověď je nejpřínosnější.
Dne 5.8.2020 odpovědělo 5 lidí. Všichni měli naprosto stejnou odpověď, mimo té poslední, kdy byla tečka za sdělením nahrazena vykřičníkem.
Bodování dle času vložení odpovědi:
Čas odpovědi 20:30 celkem 1 bod
Čas odpovědi 20:33 celkem 1 bod
Čas odpovědi 20:34 celkem 1 bod
Čas odpovědi 21:50 celkem 5 bodů
Čas odpovědi 23:50 celkem 1 bod.
Dík všem bodujícím.

Jo, je to zvláštní - teda ne, že by na tom až tak záleželo, ale byl jsem první, kdo takto odpověděl a dostal jsem jen jeden bod. V pořadí čtvrtá, naprosto stejná odpověď dostala bodů 5. Podle čeho se tedy bodující řídí? Vypadá to, že nejspíš podle oblíbenosti odpovídajících a bodování zdaleka nevystihuje přínos odpovědi.

Taky mě to napadlo. Trochu jsem to dorovnal, ale nestačí to :)

Tak to jste nemusel. Body zas až tak nesbírám, neodpovídám tu kvůli počtu bodů (triko už stejně nedostanu ;)). Jen mně to přišlo trochu nelogické *zmateny*.

Tahle moje (a nejen moje) odpověď stejně nic moc neřešila, takže v podstatě by nikdo z nás neměl dostat bod žádný *smich*.

asiemil
hodnocení

0x

Momenntálně ne cena je vysoká,ale jinak ano.To mě ta naše hovadská vrchnost nevezme. Přijde možná doba kdy si se zlatem půjdete pro chleba a těma papírkama si vytřete anus.

Tak tohle si před rokem 1948 taky leckdo myslel...

hodnocení

0x
Na ochranu před inflací jsou jiné a účinné metody, to platí i pro ten důchod, kdy člověku peníze nebo jiný majetek generují pravidelný pasivní příjem. A zůstane to i dětem. Zlato je akorát ochrana proti krizi, tak jako je tomu teď. Až se situace uklidní, investoři opět peníze ze zlata přesunou do jiných aktiv, takže jeho cena půjde zase dolů.

donpapa

Souhlasím. Jen pořád mi není jasné, kdo kupuje unci za 48 tis. Kč. Kdyby nikdo nekupoval, tak cena by snad nemohla růst tímto tempem.

Ti velcí mají nakoupené už dávno. Při prvním propadu na akciových trzích, ropě a teď padá i dolar. A tím jak zlato roste, čím dál víc lidí o tom mluví a nakupují, aby jim nic neuteklo, nakupuje už jen retail. Dle ČNB se jen u nás zvýšil podíl fyzických osob nakupujicich zlato o 80%. Stejná situace jako v roce 2012. Až zlato zase propadne, nikdo si ho ani nevšimne a právě tehdy se má nakupovat, jenže si ho nikdo nekoupí, protože není v módě. A hlavně lidi neberou v úvahu měnové riziko.
donpapa

To by znamenalo, že nyní nakupují jen ti jednodušší. To musí být v nákupech zlata Česko na špici. Díky Bohu za tyto naše spoluobčany - alespoň lidé s IQ nad 100 bohatnou. Jak říkal náš celosvětově uznávaný prezident, pan Ing. Miloš Zeman: "Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt", se beze zbytku potvrzuje i v tomto případě.

asiemil

No a to jsou ti co v noci sedí na poradně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]