Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzdálenost: 3 prdele. Jak je to asi daleko?

Od: keebleek® odpovědí: 16 změna:

Dříve, někdy dávno, jsem zaslechl hlášku: Je to 3 prdele daleko. Jak je to teda daleko? Kdo ví?

doplněno 05.08.20 14:43:

Doplním. Nejde o počet. Tři je počet, ale ,,prdel,, je konkrétní hodnota. Jako něco.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

5x

Tato abstraktní míra často udává i blíže nespecifikované množství, počet. S tím se setkávám častěji. Každopádně je to údaj, který nepotěší. Každému vždy stačí ke štěstí prdel jedna. M.

hodnocení

4x

Je to tak na pul cesty mezi kilometrů jak nasrano a kurva daleko.

hodnocení

2x

3x dál než jedna

hodnocení

1x

6 půlek*smich*.

3 prdele je označení množství, nejen dálky. A je to přibližně stejné množství, jako hafo, moc moc nebo až až*ua*.

lamy13
hodnocení

1x

Jedná se o vzdálenost 21,06 km.

liska5

*smich* Odpověď přesná, konkrétní a bez diskusí.

hodnocení

1x

Musíte vyjít z průměrné šířky prdele v populaci a pak už jen vynásobit třemi *smich*

šířka prdele v populaci roste (jako konstanta taková) *smich*

jofa*
hodnocení

0x

Jedna prdel je normální (vzdálenost). Tři prdele normální není a proto se tak říká.

hodnocení

Já jsem se nad tím poněkud málo běžným rčením nikdy nějak nepozastavil.Prostě to mělo něco délkového znamenat. Ale zkutečnost je dost jiná a až neobviklá. Slovo prdel je tu spíše poněkud zástupné co do jeho tvaru. Nebudu o té věci už nic více psát. Příloha vysvětlí vše.

PS: Hlavně , že nejsme sprosťáci.

Ne moc daleko.docx 6.08 kB
liska5

Zajímavé. Tomu se dá věřit.

hodnocení

0x

U nás se to používalo v prodejně. Kolik mají ještě chleba? 3 prdele! Aha, takže 6 půlek.

To samé znám s pivem v hospodě.

hodnocení

0x

Jak jednoduché.Tři prdele je přesně veliké jako šest půlek !

hodnocení

0x

Je to hodně daleko. Včera jsem šla z Kamenného Přívozu do Davle. Nic moc, nějakých 13 km. Ale slunce pražilo, měla jsem nové boty, chtěla jsem si je rozšlápnout a na pravé noze se mi udělal pěkný puchýř. Došla jsem to, nic jiného mi nezbývalo, ale přesto jsem měla pocit, že je to snad ještě dál, než ty 3 pr...

Takže, za mě: 3 pr... - to je hodně daleko. Ale z Kamenného Přívozu do Davle - to je, panečku, ještě dál! *vezen*O hodně. Jaga.

V nových botech bych si netroufla ani na vzdálenost jedné prdele, natož tří, to muselo být hrozné.*sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]