Nejste přihlášen/a.
Dříve, někdy dávno, jsem zaslechl hlášku: Je to 3 prdele daleko. Jak je to teda daleko? Kdo ví?
Doplním. Nejde o počet. Tři je počet, ale ,,prdel,, je konkrétní hodnota. Jako něco.
Já jsem se nad tím poněkud málo běžným rčením nikdy nějak nepozastavil.Prostě to mělo něco délkového znamenat. Ale zkutečnost je dost jiná a až neobviklá. Slovo prdel je tu spíše poněkud zástupné co do jeho tvaru. Nebudu o té věci už nic více psát. Příloha vysvětlí vše.
PS: Hlavně , že nejsme sprosťáci.
![]() |
Ne moc daleko.docx | 6.08 kB |
Je to hodně daleko. Včera jsem šla z Kamenného Přívozu do Davle. Nic moc, nějakých 13 km. Ale slunce pražilo, měla jsem nové boty, chtěla jsem si je rozšlápnout a na pravé noze se mi udělal pěkný puchýř. Došla jsem to, nic jiného mi nezbývalo, ale přesto jsem měla pocit, že je to snad ještě dál, než ty 3 pr...
Takže, za mě: 3 pr... - to je hodně daleko. Ale z Kamenného Přívozu do Davle - to je, panečku, ještě dál! O hodně. Jaga.
V nových botech bych si netroufla ani na vzdálenost jedné prdele, natož tří, to muselo být hrozné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.