Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věříte tomu coronaviru?

Od: conconi® odpovědí: 69 změna:

Mě to přijde jako politickej blábol. Nikdy jsem se nesetkala s nikým, kdo by znal někoho nakaženého. Nikde na internetu nenajdete kolik lidí zemřelo v roce 2019 a kolik letos a na co.

69 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

Není potřeba do toho táhat politiku. A není potřeba zdůrazňovat roli médií. Všichni víme své, o těch všech.

Ale myslím si, že toto je naprosto nová situace, se kterou se lidstvo musí popasovat a snažit se vybrat cestu s nejmenšími ztrátami. A jako se vším, někdo chce prosadit to, o čem je z hloubi duše přesvědčen, druhý se snaží prosadit sebe, třetí se snaží být prospěšným a další na tom vydělat. *alene* Vidíme to všichni a každý z nás je v nějaké více nebo méně ohrožené skupině. Něco jiného je zdravý mužský a něco jiného je babka s haldou diagnóz. Jedna skupina nikdy nemůže pochopit tu druhou. *alene* Až přijde další takový parchant, jako je tento, lidstvo bude o trošku chytřejší, ale zase nepoučitelné.

Mi přijde logičtější nediskutovat, nekomentovat, ale snažit se dodržovat to, co radí ti, kteří o tom něco ví. Nikdo po mně nechce, abych cedila krev nebo složila 50 metráků koksu ve sněhu s deštěm. Ne! Chce jen, abych nosila roušku a chovala se zodpovědně. A o to tady jde!

etana*

Bohužel, politiku do toho tahat je nezbytné, protože je součástí - politici rozhodují o situaci, opatřeních, nákupech, zdravotnických zařízeních, školách atd.

A povím vám jedno, mám kamarádku, která má 40 let starou dceru s Downovým syndromem, která žije střídavě v ústavu a doma. Už od března nesmí domů a návštěvy jsou velmi omezené. Ta žena s IQ pod 40 je nyní naprosto v řiti, psychicky se složila, z veselé prosté osoby je nemocný člověk a jak se z toho dostane, to pánbu ví. O tisících seniorů v domovech důchodců, LDN a hospicech ani nemluvím. Fakt je nutné tyhle lidi tak týrat? Tak si každý sakra dejte hadr na pusu a seďte doma, když se bojíte, ale podporovat nakupovací mánie (miliardy za záhadné pomůcky, které mnohdy jsou nejen nekvalitní, ale i naprosto nevhodné) a restrikce, které nemají mnoho smyslu (akce nad 100 s rouškami a současně povolená technoparty), to přeci nemůže člověk s mozkem v hlavě podporovat.

Etano, rozumím ti, na dialýzu jezdí nás vždy 5 v jedné sanitce, na sále je nás 30? a jsou to většinou lidé staří a nemocní i domovů důchodců. Ale jiné řešení neexistuje. Není potřeba uvádět příklady, všichni v tom žijeme. Ale politici mají, v tomto případě, svá rozhodnutí podložená důkazy odborníků. Nikdo ale neví, jak a proč ti odborníci k těm závěrům došli. Líbilo by se vám, kdyby žádné zákazy a opatření nebyla a prostě to fungovalo tak, že silnější přežije? A poléhalo by se pouze na zdravý rozum lidí. Tak jako v Karviné, kdy se havíři vykašlali a chodili na pivo a oslavy. Ne, to by se vám také nelíbilo, že? Takže všechny takové úvahy se stávají pouhými bláboly! *alene* Mám pocit, že místo takových rozčilování by vyšlo lépe, zakoupit svíčky, udělat doma oltáříček a modlit se!

Zapomněla jsem napsat, že ta dialýza, ten počet lidí násobeno 3x. Na 3 směny. Nejen ve Vítkovicích, ale v každém špitále.

Pro etanu - já jsem doma s postiženým dospělým synem a kvůli viru nemohl dlouhé týdny do stacionáře - chodí jen dva dny v týdnu. Já jsem z toho doposud v p... Je toho na mě moc, i když se to jakoby vrátilo do normálu, furt to není ono. Jakmile se začne upřednostňovat menšina před většinou, ať je to ochrana nemocných, blbých, chudých, černých..., tak je to cesta do pekel pro všechny. Bohužel na to tato společnost exne. Prostě na té větvi, která se zláme a spadne to všechno, bude moc těch, co už tu dávno neměli být.

Dajko, já nevím proč Vám leží ti důchodci tak v žaludku. Snad jim nezávidíte důchod. Uvědomujete si, že mnozí důchodci, dávno po sedmdesátce jsou na rozdíl zrovna od Vašeho syna a té postižené paní, o které píše "etana" naprosto soběstační a celý život soběstační byli a přispívali do důchodového systému, což například váš syn nebude nikdy a také určitě využíváte lékařské pomoci a léků pro něho. A teď si představte, že by někdo prohlásil, tak jako to děláte vy, že všichni postižení, u kterých není naděje na vyléčení a jsou závislí na pomoci druhých, nemá smysl žádná lékařská péče, protože to nikam stejně nepovede. *sok* Jak byste se na to tvářila? A díky těm důchodcům, kteří celý život pracovali, má také dnes Váš syn lékařskou péči a vy sama jste asi moc pracovat nemohla, když se musíte starat o postiženého syna. Takže ani vy jste do společné kasy nic moc nepřispěla a přesto Vám nikdo nevyčítá, že z ní čerpáte. Přestaňte už s tím. Jestli se tím takto užíráte, tak Vám to nic dobrého nepřinese. Nikdo přece nemůže za to, že Vás postihl takovýto osud. A ti neznámí důchodci, které tak nenávidíte, už vůbec ne. Opravdu by mne zajímalo z čeho ta Vaše nenávist pramení, protože tohle přece není samo sebou. Mít tak silnou averzi vůči starým lidem, to se nevidí běžně. *zmateny*

dajko - pokud už nechcete být chráněnou menšinou, řešení jistě najdete ..

motak
hodnocení

13x
Taky ve svém okolí neznám nikoho kdo by mel HIV, to bude taky nějaký politicky blábol...

Motáku, výborný příklad!

hodnocení

11x

Ano, média to nafukují, ale že by to byl úplný blábol? Je dobře, že neznáte žádného nakaženého, já osobně také ne, ale má velmi blízká osoba zná dva nakažené a jednu oběť. V Americe je covid 5. nejčastější příčina úmrtí. Proč lidi nejsou rádi, že to taky takhle nedopadlo?

Také nechápu, co všichni mají s omezováním svobody? Samozřejmě, každý má svoji "definici" svobody. Někomu přijde, že o svobodu přišel, když nemůže na nějaký festival, někomu přijde, že přišel o svobodu, když musí podstoupit kontrolu na hranicích... Já si pod omezením svobody představuji vězení, kontrolu a nařizování, co mám dělat 24 hodin denně, bezdůvodně, ne proto, aby se ochránilo zdraví lidí. Stát má povinnost chránit zdraví lidí, tak proč si někteří stěžují. A ty ekonomické potíže - nemáme být spíš pyšní, že stát upřednostnil zdraví před ekonomikou? To se jen tak někde nevidí. Kreativní a šikovní podnikatelé by si měli poradit s každou situací.

Nebo ty roušky... Je to tak hrozné je nosit ve vnitřních prostorech? Přijde mi to jako účinné a docela neomezující opatření. Teď se nemusí se nosit v autobusech, že je tam horko, přitom skoro každý autobus, alespoň v Praze, má klimatizaci. Kdyby šel někdo do metra nahý, také na něj přijde policie, jde jen o to si zvyknout na slušnost, která nebyla, když se většina lidí narodila.

doplněno 02.08.20 07:08:

Největší svoboda = mít zdravé orgány.

etana*

Vážená paní, jste úžasně uvědomělá, svobodu nepostrádáte, roušky vám v třiceti stupních a nikdy nepotkaném nemocném nevadí, ekonomika vás netrápí, vládu a úřady pokládáte za starající se o vaše blaho, šťastná to žena. Nebo spíš čtvrtá opice, hned za těmi Nevidím, Neslyším, Nemluvím. Máte pravdu jen v jednom - kreativní a šikovní podnikatelé si poradí.

Nejsem paní, reagujete na příspěvek teenagera, takže tím se vysvětluje i to Vaše nevidí, neslyší, nemluví...

iz*

@Etana, Elisa24 má pravdu. Stát má povinnost chránit své občany.

Pokud jde o nošení roušek > ty nechrání toho, kdo roušku má, ale jeho okolí.

lee*
@elisa24 K těm rouškám, že Vám ve vnitřních prostorách nevadí - čím se živíte? Umíte si představit že jste třeba pokladní a máte roušku 10h denně + gumové rukavice? Nosím brýle, nenašla jsem roušku se kterou by se mi brýle nemlžily. Drátek, materiály... Pořád se mi mlžily. Z rukavic mám rozpraskané ruce, boláky do krve. Po delší době se pod rouškou osypávám. Ano, nevadí mi když si skočím nakoupit, 10 minut. Ale nedokážu s rouškou celý den fungovat.

Jsem student, když otevřeli školy, chodila jsem do školy třikrát týdně od 9 do 18 + cesta autobusem, takže jsem za den spotřebovala cca 11 roušek - ve škole byly povinné. Samozřejmě, že to není příjemné, ale lepší, než pak se dozvědět, že třeba vyučující onemocněl. Brýle nosím také, nemlží se, když jimi roušku přichytnu - strčím ji pod ní. U některých roušek to jde lépe, u některých hůř, záleží na tom, jak jsou šité. Rukavice jsem měla max 30 minut - ruka samozřejmě úplně zpocená, ale používala jsem ty obyčejné, ne s pudrem. Kdybych je musela nosit jako pokladní celý den, tak bych zkusila s častou výměnou za nové nějaké látkové, pokud by to tedy v nějakém obchodě pokladním dovolili.

hodnocení

7x

Vážení, já jsem covid prodělala v květnu, byla jsem testovana positive národní gardou, opakovaný test za tři týdny negativni. Můj první příznak byla únava, malátnost a nižšší horečka 37.7C, bolest kloubu. Nic dramatického. Toto vše trvalo jeden den. Ovšem za další dva dny jsem úplně ztratitla čich a chuť. Bylo to dost nepříjemné, kvetly mi zrovna pivoně a necítila jsem nic. Vše chutnalo jako kov, jediné co jsem chtěla jíst bylo ovoce. Dnes, tři měsíce později nemám čich úplně zpět, tak jako dříve. Snad se to ještě zlepší. Ten pán co tu se mnou bydlí, to chytil v práci od ignorantského člověka, který se vysmíval opatřením a dezinfekci rukou. Při práci mu doslova nakašlal do obličeje. Než jsme zjistili že je nemocný, tak už jsme to oba měli. Jeho průběh byl trochu jiný, trošku kašlal a bolely ho klouby, horečky nižšší, ale několik dnů. O čich ani chuť nepřišel. Nažloutlé lesklé oči jsme měli oba.
Když srovnám průběh covidu a chřipky, kterou jsem měla před dvěma lety, tak chřipka byla desetkrát horší. Tím samozřejmě nechci zlehčovat to, jak může covid probíhat u ostatních lidí.
Covid - věc politická? Rozhodně. To, co se odehrává zde v USA je jako zlý sen. Opatření, která se zde souhrnně označují jako "THE NEW NORMAL" ovlivňují úplně vše. Pro mne rozhodně normální nejsou. Mám obavy, že některá opatření už nikdy nezmizí. Společnost je rozhádaná, aktivní šťekny/soudružky nemají problém usměrňovat lidi, pokud zrovna dělají něco, o čem si ony myslí, že není SAFE. Jsou strašně, ale strašně zmasírovaní z medií, včele s CNN.
Čísla neodpovídají skutečnostem, žena kterou znám, byla na testu devětkrát, než konečně vyšla negativní. Bylo to jen na telefonní číslo, žádná osobní složka. Tudíž, její pozitivní test se vždy započítal jako nový případ. Také jsem slyšela o případech, kdy lidé zaregistrovaní na test odjeli z fronty na testování a volali jim potom, že jsou pozitivní.
Politika určitě hraje velkou roli. Chtějí poškodit Donalda Trumpa před volbami, nevyšel jim impeachement, report, tak poškodí ekonomiku stylem po nás potopa. Ale to je teprve začátek, volby jsou AŽ v listopadu. Potom se opatření rozvolní, děti snad půjdou do školy. Zde v okolí už oznámili, že na podzim školy opět jen přes internet.

Tak konečně někdo, kdo to opravdu prodělal, i když nežije zrovna u nás. Můžeme být podle popisu situace tam rádi, že u nás to zatím není takové. S tou ztrátou čichu je to dost nepříjemné. Také jsem to už někde četla. Asi to bude nějakou dobu trvat, ale nakonec se Vám čich vrátí do normálu. On si to člověk ani neuvědomuje, jak je čich pro člověka důležitý, až když o něj "přijde". Díky za Váš příspěvek.

Suzymon děkuju za Váš komentář. Opravdu si člověk neuvědomí, co vše čichem vnímá a jak je důležitý. Hlavně ten pocit a pochybnosti, jestli se vrátí... to mi dobře nedělalo.

senior
hodnocení

5x

Už to začíná vyplouvat na povrch, nejenom na alternativních webech. Někteří vědci, lékaři, patologové, epidemiologové apod. se proti tomu začínají vymezovat a poukazovat na určité nesrovnalosti.

Mě ta 24 hodinová masírka na Čt24 lezla krkem a když jsem viděla všechny ty orouškované bubáky za pultíkem bu,bu,bu, tak jsem to znechuceně vypínala.

Také nikoho ve svém okolí a příbuzenstvu neznám, kdo by měl Covid.

Lidé umírali spíše méně, než jako v jiné roky, umírali na jiné nemoce, protože se se třeba zanedbaly preventivní prohlídky, lidi nebrali léky, nechodili k obvodním lékařům, zhoršila se psychika lidí atd.

Jinak statistiky úmrtí jsou docela podrobné, na co lidé umírali, na webu ČSÚ, třeba z roku 2018.

Jsou za tím velké peníze - očkování /víte, co všechno za chemické sajrajty obsahuje očkovací látka?/, vývoj léků - najednou se strhl závod, kdo dřív si patentuje lék proti viru!, kontrola obyvatelstva /Covid pasy, manipulace se zdravím obyvatel/, zkouška, jak se dá s davem, s obyvatelstvem manipulovat, co jsou lidé ze strachu všechno udělat, poslušnost, udavačství.

doplněno 02.08.20 06:47:

Tady jenom v kostce jeden poslední článek o koronaviru - pravyprostor.cz/...

hodnocení

Souhlasím s Vámi, také slyším v televizi slovo corona a přepínám na jiný program. Já netvrdím, že je to nafouknutá bublina, ale některá rozhodnutí našich zákonodárců jsou tak nesmyslná a protichůdná, že prostě nevím, co si o tom mám myslet. Zajímalo mě, kolik lidí celkem v naší republice zemřelo minulý rok a nikde jsem to nenašla. Možná by bylo zajímavé porovnat s letoškem.

Čili - je špatně, že se to podařilo zastavit brzy?

A to do toho chcete počítat i ty, co se zabili při nehodách, nebo spáchali sebevraždu, nebo postě a jednoduše zemřeli stářím? K čemu Vám to bude dobré? Loňský rok tady koronavir nebyl a kolik zemřelých na následky této nové nemoci přece snad znáte. A i kdybyste zjistila úplně přesný počet, docela by mne zajímalo, co s tím budete dělat a k čemu Vám to bude dobré? To máte v úmyslu zajít za těmi politiky a vyčinit jim? A za co? Tápou v tom jako všude ve světě. Nevědí co mají udělat, je to bezprecedenční situace. Za posledních 100 let se nic podobného nepřihodilo. To samozřejmě odhaduji, neberte to jako tvrzení. Mně je přes sedmdesát a nic podobného jsem nezažila a ani o tom neslyšela vyprávět v dětsví od starších. Tak vůbec nechápu co pořád lidi řeší, když sami vůbec nic nevědí. A kdyby se na to politici vykašlali a všechno nechali běžet jakoby se nic nedělo a ten virus by se rozlezl a byl by v každé rodině, tak to bych pak chtěla vidět ty samé kritiky, co by říkali v takovém případě. Buďte ráda, že je Vaše rodina v pořádku. Já teda jsem a když nařídí znova nosit roušky, tak nad tím nebudu dumat a budu ji nosit a budu se modlit, aby to nedostal nikdo z mé rodiny, nebo mých známých. Jestli jsou roušky účinné, nebo ne, to nevím, ale je to prozatím to jediné přístupné a o čem vím, že tak se lidé všude ve světě snaží chránit.

hodnocení

Mě prostě jenom zajímalo, jak velký je rozdíl mezi úmrtností v loňském roce a letos. Nikam bych s tím neběžela, ale je mi divné, že ten údaj nikde nenajdete. Třeba by jsme se divili, protože by to bylo skoro stejné. Postup naší vlády nekritizuji, naopak jsem obdivovala, že měli "koule" všechno zastavit a třeba nás od nějaké epidemie opravdu ochránili, ale už několik doktorů se nechalo slyšet, že je to nesmysl. Doktorka, ke které chodí moje sestra se srdcem ji naplno řekla, že to není zdravotní problém, ale politický. Proto mi to vrtá hlavou. Já jsem roušku nosila zodpovědně také, ale teď už o tom prostě špekuluju...

Ale to srovnávat nemůžete, protože loni tady žádný Covid nebyl. A nemá smysl srovnávat kolik lidí umřelo loni na všelijaké nemoci. Jediné co se srovnávat dá je to, že si vyberete konkrétní nemoc, třeba chřipku a srovnáte počet zemřelých loni a letos. A i to je úplně k ničemu, protože nevíte jak staří to byli lidé, jestli se k té chřipce nepřidružila jiná nemoc a proto dotyčný zemřel a tak dál. Já ale vím jak to myslíte, protože to pořád někteří lidé omílají a neustále říkají, že na chřipku a jiné nemoci se také umírá, jakoby to bylo něco nepochopitelného. Jasně že lidé umírají na všechno možné a právě proto je naprosto nesmyslnné chtít nějakou statistiku o úmrtnosti. A někteří dokonce píší, že víc lidí se zabilo na silnicích. No a co? Co to má co dělat s tím Covidem? Nic. A to, že někteří lékaři říkají to co říkají, také není vůbec směrodatné, protože oni jsou lékaři a ne politici a navíc to nejsou epidemiologové. To není jejich profese, nic o tom nevědí a navíc jsou to také jenom lidi, tak prostě kecají. To je to samé, jako kdyby obvodní lékař, který v životě neudělal jedinou operaci, začal vysvětlovat třeba chirurgovi, jak má postupovat při operaci srdce. Kdyby se každý držel svého "kopyta" a nemotal se do věcí kterým nerozumí, tak by to bylo mnohem snadnější. Tady je průšvih v tom, že tady každý všechno ví a všechno by dělal jinak. Ale jak by to dělal, to se nikdy nedozvíte, protože to on vlastně neví. *nevi*

suzymon - tohle říkám taky. A nejde jen o koronu.
Každej druhej je chytrej jak rádio, všechno všichni dělají blbě, ale když se člověk zeptá jak by to tedy mělo být správně, je odpovědí eeeeee, noooo, eeeeee. Případně úplný ticho.

hodnocení

4x

No blábol to není určitě. Ale stejnou otázku jako Vy, si klade bohužel mnoho lidí, protože se na to dívají z pohledu "špičky vlastního nosu". ČR je sice malá země, ale i tak má 10 miliónů obyvatel, takže z těch 16 tisíc nakažených lidí, jste opravdu zrovny Vy nemusel nikdy nikoho potkat a buďte rád, že nepotkáte. Já bydlím v okrese Nymburk a v samotném Nymburku jich bylo nakažených asi 45, z asi 15 tisíc obyvatel. I kdybych bydlela přímo v Nymburku, myslíte si, že bych musela někoho z těch 45 lidí z 15 tisíc nutně potkat? ;) No nemusela a také bych mohla tvrdit, že protože jsem je já, nebo moje teta nepotkala a ani nevím kdo to je, tak žádný virus neexistuje a že jde o uměle vytvořenou paniku. Prostě bych byla ráda že jsem měla kliku a že se tak nestalo, protože ani trochu nestojím o to, abych byla mezi nakaženými. A rouška mne také, protože nosím brýle a mlží se mi skla. Tak jsem ráda, že momentálně ji nosit nemusím. Ale pokud to znova přikáží, tak určitě poslechnu. Co se ekonomiky týče, tak to mi bylo jasné hned, když na začátku začali zavírat obchody, že to bude mít hodně špatný dopad. Také jsem to zde dokonce zmiňovala v jiné otázce na podobné téma. Ale tenkrát mne právě zde několik lidí ukliďňovalo, že to žádný významně negativní dopad mít nebude. No a dnes už víme jaká je pravda a jak to vypadá a to ještě nevíme, co bude dál. Ono bude stačit počkat do září, až půjdou děti do škol...

hodnocení

4x

Tyhle debaty mi přijdou jako osočování vlády a vědců za vir. Jako by za to oni mohli.

Tak to jsem stejného názoru. Vir si vymyslel Babiš a jeho stoupenci a exportoval ho do celého světa. A to Babiše teda opravdu nemusím. Ale lidi už blbnou silně. Místo aby byli rádi, že v jejich okolí nikdo nakažený není, tak se domáhají důkazu a chtějí "krev", aby si na ni mohli sáhnout, nebo co. *zmateny*

lamy13
hodnocení

4x

Věřím, nevěřím. Prostě tady je a bude. Stejně jako stovky jiných životu nebezpečných nemocí. Češi jsou odolní, zdraví (nebo pod kontrolou) a prakticky na tento vir nikdo neumřel. V Karviné 700 nakažených - drtivá většina bez příznaků - je třeba větší důkaz? Na běžnou chřipku umírá ročně kolem 1 500 lidiček, na koronu to bude zcela zanedbatelný zlomek. Obezřetnost a opatrnost u ohrožených osob je na místě, ale brzdit ekonomiku je totální nesmysl. Je jasné, že skvělé výsledky jsou "způsobené" luxusním zdravotnictvím, ke kterému má zdarma přístup i ten nevětší povaleč, parazit, alkoholik či narkoman. Je čas přestat se zabývat virem a začít pracovat. Vláda rozhazuje stovky miliard jako smyslu zbavená a ekonomika se propadá a rozpadá, lidé se odnaučují chodit do práce a pracovat. Stejně už dneska nařízená opatření málokdo dodržuje na 100%. Bylo by vhodné, stejně jako v roce 1951, poslat státní úředníky do výroby a do zemědělství. Tehdy jich bylo 77 000, dnes může být vláda daleko velkorysejší - 300 000 úředníků ekonomika vstřebá jako malinu. Věřím, že chodu státu se to ani nedotkne. Věřte, zase bude brzy dobře.

hodnocení

Tak tohle bych podepsala, to je přesně vyjádřený můj názor ;)

hodnocení

3x

Já tomu viru říkám urychlovač. Zdravému člověku neublíží, ale těm, co již mají spoustu nemocí a před 50 lety by byli dávno po smrti, tak ty dodělá. Budu se opakovat, ale hysterie dnešní přehumanizované společnosti je neskutečná. Dnes už se neprodlužuje lidem život, ale zadržují se zde lidi, kteří už měli být dávno po smrti a jejich přebývání zde se již ani životem nazvat nedá. Hlavně, že farmaceutická lobby se napakuje. Je potřeba jen udržovat bojící se stádo ve strachu, pak se bude lépe ovládat. Taková nesvoboda jako je dnes, snad nikdy nebyla. Na doplněnou - za červenec zemřelo na silnicích při nehodách více lidí než na chudáka vira. Jo a kdyby se ještě věděl věk a nemoci těch zemřelých na virus, tak to je už na nepokoje.*bum*

A nezrušíme zdravotnictví úplně? Vyřeší se důchodová reforma i bytová krize ..

@dajka - zadržují se zde lidi, kteří už měli být dávno po smrti
Existuje řešení - ale málokdo k němu najde odvahu. A sebevražda to opravdu není.

nox®

Tak je jasné, že celý koronavirus je hlavně vděčné téma pro média a firmy, které mají možnost se nějakým způsobem na aktuální situaci obohatit, dále považuji za zbytečné, co stát předvedl s umrtvením ekonomiky na jaře, nicméně pořád je nutné brát také v úvahu, jakou povahu vir má. Že zdravý člověk prodělá vir bez problému? Nejspíš ano, jenže i ten nejzdravější může mít nějaké skryté problémy, které díky tomuto onemocnění, se kterým se člověk zatím nijak vysoce nesetkal, může odkrýt a zapříčinit komplikace. Člověk může roznášet vir mezi své známé, příbuzné, kamarády a ani o tom neví. To je asi jediná věc ze které bych měl obavu. Jsem sice mladý, avšak v rizikové skupině a přestože z viru obavy nemám, preferoval bych vyhnout se nakažení a zcela určitě nakažení svých příbuzných, rodičů a prarodičů. Protože ti mají svých problémů už tak dost a nepovažuji je jako přítěž společnosti, kteří tu už nemají kvůli zdravotním problémům co dělat a jako povolené ztráty. Vsadím se, že ti co takové řeči nejčastěji vypouští, by v případě nějakých zdravotních komplikací a nakažení s nějakým vážnějším průběhem tohoto urychlovače jako první kvičeli o pomoc.

hodnocení

3x

Jo - a Země je placatá ..

72mona
hodnocení

2x

Otázka není, jestli věřím nebo ne. Otázkou je, jak si každý z nás představuje budoucnost. Doživotní nošení roušek? Věříte ve vyvinutí vakcíny? Věříte, že po prodělání nemoci máte protilátky a jste za vodou? Nebo to snad samo zmizí tak, jako se to objevilo? Jak si mám tu budoucnost představit? M.

hodnocení

Přesně tak, ta situace nemá řešení, pokud tedy nedojde k tomu doživotnímu nošení roušek. Přiznám se, že i kdyby najednou s jásotem našli vakcínu, tak já se očkovat nenechám.

hodnocení

2x

Doživotní nošení roušek určitě ne. Ve vakcínu samozřejmě věřím. Na protilátky po prodělání nemoci nevěřím, není dostatek důkazů. A samo od sebe to asi nezmizí. Ale to jsou všechno jenom domněnky a každý je má jiné. Ale co vím jistě, tak to že ten virus existuje. Takže podle mne otázka je položena docela dobře a když člověk čte některé názory, tak je i logické, že si ji mnoho lidí klade. Budoucnost si v takovémto případě představovat nelze, protože zatím nikdo nic moc neví a laici nevědí už vůbec nic.

senior

No, nedá mi to, ale musím reagovat na větu - na vakcínu samozřejmě věřím -

Nevím, nevím, ale vždycky se dělaly testy, mnohaleté testy od myší po opice a posléze na dobrovolnících.

Byla to záležitost mnoha let.

Zde výňatek - Pokud je zapotřebí pro další budování rozvinuté EU společnosti přijít na přelomu roku s vakcínou proti Covid -19, pak by bylo velmi záhodno vyhledat a správně poopravit všechny články o tom, jaký časový průběh má vývoj vakcíny. Spořádaný občan nemůže přeci být konfrontován s časovou osou, kde je v letech uváděno období pro testování na zvířatech (od myší až po opice), potom na nějakých postupně se zvětšujících skupinách dobrovolníků .. atd. Domnívám se, že pokud je třeba normální desetiletý vývoj stihnout během 1 roku, pak časovou jednotku "rok” v článcích může paušálně nahradit jednotka "měsíc" , v některých případech pak "týden" . Včasným poupravením článků je třeba vyrazit zbraň z rukou všech rozvracečů a Putinových nohsledů, kteří by mohli poukázat na nemožnost vývoje neškodné vakcíny v tak krátkém čase.

Čerpáno z -

pravyprostor.cz/...

----------------------------------------------

Dobrovolníci v roce 2020 na očkovací látku proti Covid-19 z 15 dobrovolníků jich už zemřelo 5 - aeronet.cz/...

Nebýt tak moc hrr, raději opatrně a počkat, očkovat proti VIRU?

Zadejte si na internetu - ,,očkování proti viru,, a vyjede Vám hon, kdo nejdříve vakcínu zaregistruje. A pokusný králík? To je člověk, nikdo neví, co s očkovanou masou lidí nastane za nějaký čas, rok, pět, deset let. Problémy, potíže, nemoce, úmrtí, kdy už to ani s očkováním nebude nikdo spojovat.

nox®

Vše to ztroskotává na uvedených zdrojích desinformačních webů.

Však ano, já jenom píši, že na ni věřím. Samozřejmě že si nemyslím, že to bude do konce roku. Ale na druhou stranu je tato situace tak mimořádná, že se hledáním zabývají vědci celého světa a já možná naivně doufám, že se jejich výzkumy mohou vzájemně propojit a že si budou sdělovat poznatky, aby proces urychlili. Ale to netvrdím, to si jenom myslím a nijak to nesleduji, ani nehledám žádné informace. Až to bude, tak se to dozvím. Jestli tady ještě budu ;). Já tomu tak nepodléhám, už jsem si asi zvykla. Za celý den si sama od sebe na nějaký virus ani nevzdechnu. To až tady na poradně, protože se účastním debaty. Ale abych nad tím mudrovala, to mne ani nenapadne. Když to začalo, tak ano, ale už ne. :)

007cz

senior Proč tu šíříte hoaxy?

senior

Proč by to měly být hoaxy, já tomu věřím. Opatrnosti není nikdy dost.

Tolikrát nám už bylo od příslušných vlád řečeno, že go no zóny u nich nejsou, a najednou jsou místa, kam ani policie nesmí, bojí se tam vkročit, hasiči, zdravotníci, pouze pod ochranou, natož normální člověk.

Tak jsem si to ještě jednou přečetla a myslím si, že jsme se vzájemně špatně pochopili. Když jsem napsala, že věřím na vakcínu, tak jsem tím myslela to, že věřím, že ji nakonec objeví. Ale tím jsem nechtěla říct, že bych já osobně na ni spoléhala a čekala na ni. Já se nenechávám očkovat ani proti žádné chřipce, i když jsem už ve věku, kdy to mám zadarmo. Já spoléhám na vlastní imunitu a navíc vidím kolem sebe, že kamarádka, která se nechává očkovat každý rok, je v zimě minimálně 2x na nějakou tu chřipku nemocná. Vždycky chytne tu, proti které očkovaná není. No a já, neočkovaná nic nechytím. Teda až doteď, abych se nerouhala. Takže já osobně bych určitě neletěla mezi prvními a nežádala o očkování. To posoudím až bude čas. :)

senior

Suzymon - mám to nastavené stejně tak, také mám nárok na bezplatné očkování, také to každoročně odmítám, také jsem letos nebyla vůbec nachlazená.

007cz

Věřte si čemu chcete, jen nikdy nepochopím proč na těch proruských desinformačních blábolech hledáte nějaké "zaručeně pravdivé senzace", pěkně vám vymetají makovici.

Mimochodem, mám tu nějaký materiál pro studium.

informace.top/...

senior

007cz - Nenadsazujte, bavíme se tady vážně a ne ironicky. Nikdo tady nevěří, že je země placatá, pokud tomu nevěříte právě Vy.

007cz

senior Nenadsazuji, jediný rozdíl mezi placatou zemí a plky Ruských trollích farem je ten, že ta hloupost o placaté zemi je celkem neškodná.

O Saddámových ZHN to šířili Rusové? A proč se tedy omlouval Powell?

hodnocení

0x

Nějak nevím ... Ještě mi nelhal ...

hodnocení

0x

Počtěte si, pokud to umíte: thelancet.com/...

A něco o "připravenosti systému": mppraha.cz/...

karha
hodnocení

0x

Mám hodně známých a příbuzných v různých částech země, ale nikdo nezná nikoho nakaženého, takže si o tom myslím svoje...Politici a VIP osoby se v září vrátí od moře a vše začne na novo. Také máte pocit, že někdo má enormní zájem vrátit nás zpět do 80.let a dále?

Tím návratem máte ma mysli to, že hospodský dostával měsíční výplatu bez ohledu na to, jestli má hospodu narvanou nebo prázdnou? Umělci, cestovkáři podobně. Tohle myslíte?

Mimochodem - máte 600 známých?

Víte co, tak to bojkotujte. Já mám také známé v cizině. A to v Itálii a ve Francii. A také nejsou nemocní. Nevím kde máte přátele Vy, ale já osobně nevím o nikom konkrétním přibližně ze 120 milionů lidí. Počítám Itálii a Francii dohromady. Tak protože já nikoho nemocného neznám, tak to je všechno výmysl, nikdo v Itálii a nikde jinde nezemřel a ani nebyl nakažený, protože já osobně o nikom takovém nevím. A basta fidli. *co*

72mona
hodnocení

0x
Vím, že se teď pořád a všude řeší Corona, ale čeho se bojím víc, je vnímání společnosti. Ta jde do kelu, viz: novinky.cz/...
Fakt smutný, když se kvůli pár pitomcům stáhne "závadná"reklama. M.
senior

Podle mne ta reklama není v pořádku. Děti by měly propagovat svoje zboží. Také si myslím, že malé děcko s banánem se pro takovou reklamu nehodí. Ten banán tam už je navíc.

Děti by se vůbec neměly zneužívat na reklamu pro zboží pro dospělé.

Vezměte v potaz jaká velká, monstrózní aféra se ztracenými, malými dětmi se nyní otevřela v USA. Snad jste už na to, na internetu kápla. Nechci tady uvádět zdroj, protože je v nelibosti a jediná reakce bývá, proč tomu věřím, když to je z vedené z Ruska.

Ale z Čt se to nedozvíte. Je to tak příšerné, že se prostě nechuti, Vámi uvedené reklamy, nedivím.

nox®

senior: Pak by měla zmizet tak polovina všech reklam.

senior

Ano, možná by to chtělo probrat, třeba i mě vadí, když by děcko prezentovalo půjčky.

Nasadit děcko do reklamy je podpásovka. Ale je to marketingový tah, který přinese kýžený úspěch.

72mona

Jenže tady není podstatné líbí-nelíbí. Tady je podstatné, že nějaký chorý mozek v tom vidí sexuální podtext (pedofilii, banán jako pinďour*zed*). A firma se zalekne, omluví se a reklamu stáhne. Promiňte, stačí se podívat do jakékoli diskuze (FB atd.), vždy se tam ukáže aspoň jeden debil s pokřiveným vnímáním a dalších pár, kteří po něm papouškují. Většina lidí je pošle do (_!_) Ale tady se ti pitomci dočkali kladné reakce. To znamená, že teď to půjde jako lavina. To jako zakážeme dětem banány, aby to někoho nepobuřovalo? Přestaneme na veřejnosti lízat zmrzlinu, nanuky? Už nikdy si nekoupím okurku? Fakt promiňte, ale možná by se lidé měli zaměřit na ty, co s takovým tvrzením přišli, protože oni mají pokřivený pohled a vidí i to, co tam není. To by jako bylo lepší, aby děti byly vyfoceny v interiéru, jak upatlanýma rukama rozhazují drobky po kožených sedačkách? Ale i tak je vidět, že corona necorona, pořád se vyhledávají naprosto nepodstatné věci, podsouvají se myšlenky, které normálního člověka ani napadnout nemohou.

Opravdu se hodně bojím, co nám přinese budoucnost. Ne corona viru, ale lidské blbosti se bojím. M.

hodnocení

Přesně ! Ti, co v tom vidí kdoví co, by měli navštívit psychiatra, protože normálního člověka to ani nenapadne.

senior

Víte kolik lidí na světě je nenormálních? Neberte ovšem jako vzorek muže, kteří žijí okolo Vás, které znáte. Skutečnost je opravdu, ale opravdu zcela jiná. Byť se budou tvářit jako prezidenti a jiní hlavouni států.

senior
hodnocení

0x

Náhodou jsem natrefila na celkové počty zemřelých v porovnání s předcházejícími roky /konkrétně se jedná o 24 týdnů/.

Čerpáno z reflex.cz/...

Zde odstaveček - Jenže data Českého statistického úřadu ukazují, že počet zemřelých za prvních 24 týdnů roku 2020 je o 746 lidí nižší než vloni ve stejném období a proti roku 2018 je nižší dokonce o 2 108 lidí. Očekávaný nárůst mrtvých se tedy nekonal.

hodnocení

A přesně tohle jsem měla na mysli. Že se sice jedná o nějakou blbou chřipku, ale není důvod kvůli tomu takhle jančit.

senior

Plno věcí se z naší placené televize a tištěných médií člověk nedozví. Komu ku prospěchu. A vždy se říkalo - poznej svého nepřítele, proto je potřeba číst i ,,nedoporučované weby,, všechno v nich není hoax.

Dnes na PL - rozhovor s hokejovou legendou Jiřím Holíkem, který kromě jiného komentoval coronavirus. Ještě jsem na tuto hlášku nenarazila, ale pobavila mě -

Na sociálních sítích teď koluje jedno doporučení: "Chcete-li se zbavit covidu, vyhoďte z okna televizi, rádio a taky všechny noviny...!"

To jenom pro odlehčení. Hezký den.

Ano, nárůst počtu mrtvých se nekonal, protože Covidem téměř nikdo neonemocněl. Z hlediska epidemiologicko-statistického nešlo ani o epidemii, natož o pandemii.

Ovšem jen díky tomu, že se to podařilo včas zabrzdit. A to je dobře. My totiž nemáme armádu, která by mohla ty tisíce mrtvol odvážet, jako Italové ..

AIDS u nás taky není žádná epidemie (tři tisíce nakažených) - a jaké se s tím dělají tanečky ..

hodnocení

No jo, ale proč? Proč z toho dělají takovou aféru a proč náš už tak dost rozkradený a rozprodaný stát tak příšerně zadlužili? Jako kdyby tu krizi chtěli urychlit a uměle vyvolat. Ty důchody, jak píšou v článku mi přijdou jako blbost.

Nějak nerozumím, na co si stěžujete.

hodnocení

Na nic si nestěžuji, prostě mi to vrtá hlavou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma Coronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]