Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jak vypadá váš jídelníček, co jste třeba jedli dneska?
Pokud cvičíte/hubnete, připište to prosím, počítám, že jídelníček člověka co cvičí/hubne vypadá jnak
Snídaně-2 vejce (volská oka) chleba s máslem, pažitka, káva. Oběd vepřový řízek, bramborový salát, vývar s knedlíčky (jím co mi vaří v restauraci) káva a čokoládová kostka se šlehačkou, večeře: chleba s domácí paštikou, okurek se zahrádky, ( RAJČATA nezrají!). Zítra nevim co manžel k snídani ale asi tvarůžky a chleba s máslem, oběd bramborová kaše a plněné žampiony, manžel si objednal maďarský guláš s karlovarským knedlíkem, večeře to chceme grilovat krkovici a kuřecí prsa, zelenina co narosla (žlutá cuketa, paprika, okurka, rajčata od sousedky) Dietu nedržím, necvičím pokud se nepočítá přesun z postele na inv. vozík a manželovo ježdění na motorce. Jo a samosebou pivo.
Ráno provní je vlažná převařená voda 1/4 l, pak banán a káva, oběd byl brambory s tvarohem, káva, odpoledne meloun a hrozen vína, večeře šopský salát, pak ještě trochu tvrdého sýra. K pití trochu bílého vína a behem dne voda s citronem a voda čistá. To bylo včera, dnes bude k obedu sekaná, brambory, tatarka, zítra pečená králičí stehna, br.knedlík, špenát.Děd chce zhutnout, já raději zůstanu tak, jak jsem.
Nehubnu a cvičím občas na rotopedu a v bazénu. Ne kvůli postavě, ale kvůli kyčlím. Mám od včerejška litr domácího jogurtu, tak byl včera i dnes k snídani s hrstí malin ze zahrady a nadrobenou chalvou. Včera byl jogurt i k lehké večeři na způsob bulharského taratoru. S nastrouhanou okurkou, česnekem a koprem. Netačilo to, tak ještě dvě topinky. K obědu včera i dnes domácí sekaná z mrazáku a brambory. K večeři asi budu mít koláč s angreštem, také z mrazáku. Ještěže ten mrazák mám! Ve vedrech nejsem schopná pořádně vařit. Pití si v létě dělám ovocné. Jak postupně zrají jahody, rybízy, teď maliny, tak šťouchadlem rozmačkám hrst ve velké sklenici, přidám citron i s dužinou, někdy kapku sirupu a doplním vodou. Upíjím a vyjídám lžící.
Dnes na snídani koblížek a hrnek turka. Svačinka žádná, ovoce nesmím, ale schovávám si jednu švestku, tajk tu. Na oběd držkovku, strašně se na ni těším, pečené vepřové, bramborky a okurkový salát. Nic dietního, vím, Ale nesním všeho kvanta. Takové dětské porce. Mám 2 druhy talířů. Jedny velké, pro návštěvy a na velikou oblohu a pak obyč, mnohem menší. Ta malá porce na nich nevypadá nepatřičně.
Po probuzení: 100 % šťáva mrkev s medem
Snídaně: 2 plátky celozrnného chleba s ricottou a sýrem
Svačina: hroznové víno
Oběd: filé s bramborami posypané pažitkou a salát (ředkvičky, salátová okurka, rajčata, cibule, kopr)
Svačina: zbytek salátu od oběda, plátek celozrnného chleba s cottagem
Večeře: mozzarella a rajčata
Včera:
snídaně: 2 celozrnné chleby s ricottou a medem
svačina: sklenice jablečného džusu, kešu oříšky a sušené brusinky
oběd: rýže, 2 kuřecí plátky s broskví
svačina: bílý jogurt skir s raw kakaem
večeře: bílý jogurt skir s raw kakaem
Předevčírem
Po probuzení: raw tyčinka
Snídaně: plátek celozrnného chleba s tvarohem a medem
Svačina: kuskus, kuřecí směs s houbami
Oběd: raw tyčinka
Svačina: 6 švestek
Večeře: jablečný džus, dvě sklenice, broskev, plátek celozrnného chleba s cottagem
U mne je to prosté, jím tak pořád. K snídani pravidelně dva plátky domácího celozrnného chleba který je navíc plný semínek. Chleba lehce do křupava opražený v topinkovači na sucho, samozřejmě. Vychladlý namažu pravým máslem a osolím černou solí. K tomu mám tak slabou černou kávu, že to je spíš tmavě zbarvená teplá voda, protože silnou kávu nemám ráda. No a tuto vodu pak popíjím celé dopoledne. K obědu mám pravidelně domácí zeleninovou polévku. Žádné nudle, žádné knedlíčky, ani maso. Zelenina pokrájená a opečená na přepuštěném másle, pak zalitá vodou a pořádně dochucená vlastním kořením. To koření střídám, mám všelijaké. Polévku si vařím vždycky na 3 dny a abych měla každý den jinou, tak ve vedlejším kastrůlku, nikdy ne v polévce, si jeden den uvařím třeba červenou čočku, nebo žlutou čočku, nebo quionou a tu, nebo onu zavářku, si pak do polední porce přidám. Večer jím nejvíc. Teda já ano, protože jsem tak zvyklá a jinak bych neusnula. To si dělávám běžně střídavě kuřecí nudličky, nebo vepřové nudličky, nebo všelijaké masové kuličky, které si opeču v horkovzdušné fritéze a vždy do nich přidávám "černou čínskou houbu" tu mám neustále připravenou namočenou v lednici, no a k té směsi si dělám různé listové, nebo zeleninové syrové saláty a toho salátu sním pravdu docela hodně. Kromě těch dvou plátků chleba ráno, už za celý den žádné jiné pečivo nejím. Občas, ale opravdu jen občas si uvařím jasmínovou rýži, ale v tom případě to obrátím a jím to maso s rýží v poledne a večer polévku. Když mne honí mlsná a to bývá právě večer, tak si ještě dám bílý jogurt s domácí marmeládou z rajčat. Tu mám nejraději. Přes den piji vodu, se svou vlastní rakytníkovou šťávou. Obyčejná voda mi nechutná. Bublinkovou nepiji skoro vůbec. Jedna náplň do sifonové lahve mi vydrží rok a déle. Jo a mám ráda dobré červené suché víno a to si dávám k věčeři, někdy dvě dvoudecky, podle nálady. Je mi přes sedmdesát, jsem zdravá, mám všechny orgány tam kde mají být a nikdy jsem nebyla tlustá, i když jím večer víc jak v poledne. Ale také nikdy nejím žádná mezijídla, svačiny, nechroustám žádné brambůrky, ani nic jiného. Občas, v zimě, si dělávám domácí čokoládové pralinky a to pak teda hřeším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.