Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypadá váš jídelníček?

Od: cookiejar odpovědí: 15 změna:

Ahoj, jak vypadá váš jídelníček, co jste třeba jedli dneska?

Pokud cvičíte/hubnete, připište to prosím, počítám, že jídelníček člověka co cvičí/hubne vypadá jnak :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Snídaně-2 vejce (volská oka) chleba s máslem, pažitka, káva. Oběd vepřový řízek, bramborový salát, vývar s knedlíčky (jím co mi vaří v restauraci) káva a čokoládová kostka se šlehačkou, večeře: chleba s domácí paštikou, okurek se zahrádky, ( RAJČATA nezrají!). Zítra nevim co manžel k snídani ale asi tvarůžky a chleba s máslem, oběd bramborová kaše a plněné žampiony, manžel si objednal maďarský guláš s karlovarským knedlíkem, večeře to chceme grilovat krkovici a kuřecí prsa, zelenina co narosla (žlutá cuketa, paprika, okurka, rajčata od sousedky) Dietu nedržím, necvičím pokud se nepočítá přesun z postele na inv. vozík a manželovo ježdění na motorce. Jo a samosebou pivo.

lee*
hodnocení

0x
Já si zrovna hlídám příjem abych trochu zhubla, tak zapisuji do kal. tabulek. Moje jídlo vypadá asi takhle - ráno mug cake (lívance z vloček) tvaroh a ovoce, oběd maso + příloha + zelenina, snažím se šetřit s tukem. Mívám třeba pečené kuře, brambory a salát z červeného zelí, karbanátky, špagety, ke svačině nějaké ty křehké plátky a třeba hummus nebo kus sýra a k večeři chleba s tvarohovou pomazánkou, syrečky, tuňáka, nebo teď hodně zeleninové saláty, kam přidám čočku, cizrnu...
Ničemu se úplně nevyhýbám, jen se snažím přemýšlet. Když mám chuť na špagety tak si je dám ale už si nedávám k snídani a večeři pečivo, dám si sladké ale jen jednou za den... Prakticky nejím rýži, protože mi to přijde jako moc kalorií, malá porce a vyživově nic bez čeho se neobejdu. Zařadila jsem těstoviny z luštěnin, přidávám do jídla pohanku a různá semínka a ořechy... Jím 4x denně a nemám hlad. Jím opravdu hodně zeleniny, máme teď ze zahrady a sním třeba půl kila rajčat denně. Ale já je fakt miluju. S ovocem to nepřeháním, dávám si maliny, ostružiny... Ale určitě nesmím třeba 5 banánů

hodnocení

0x
Nezapomeňte hodně pít vodu bez bublinek. A vypít 2,5 litrů jen té vody bez bublinek nebo ovocného čaje. Jinak černý čaj a káva nepatří do pitného režimu. Takže ke kávě ještě vypít sklenici vody. Snažím se omezovat, abych zhubla. Na váze to zatím není moc vidět, ale dělám vše proto, abych shodila. Zmrzku aspoň jeden kopeček si dám. Ta k létu patří. Hodně chodit se má a sportovat. Žádná čokoláda mléčná. Hořké jenom kousek. K obědu i k večeři jím zeleninu k hlavnímu jídlu. Pečivo jím jenom celozrnné. Vajíčko k snídani není špatnej nápad. Obsahuje bílkovinu. A před každým jídlem se má vypít sklenice vody. Pivo má nejvyšší glykemický index.
doplněno 01.08.20 09:51: Do pitného režimu nepatří černý čaj. Přitom po operaci brániční kýly a žaludku dohromady mi v nemocnici nic jiného než černý čaj nenalévali. 4 dny jsem tam byla.

hodnocení

0x

Ráno provní je vlažná převařená voda 1/4 l, pak banán a káva, oběd byl brambory s tvarohem, káva, odpoledne meloun a hrozen vína, večeře šopský salát, pak ještě trochu tvrdého sýra. K pití trochu bílého vína a behem dne voda s citronem a voda čistá. To bylo včera, dnes bude k obedu sekaná, brambory, tatarka, zítra pečená králičí stehna, br.knedlík, špenát.*tanec*Děd chce zhutnout, já raději zůstanu tak, jak jsem.:-D

Před nedávnem jsem v restauraci měla tak nedobrou sekanou a předtím tak nedobrou polévku... Bylo v ní pár knedlíčků, trochu zeleniny a chuť to nemělo žádnou. Já moc nevařím, ale tak hnusné jídlo bych někdy neuvařila. Vyhozených 160 Kč to bylo. Od té doby tam nechodím. Přitom tam mají plno, což nechápu *zmateny*.

nikc, tak to byla smůla, takové nedobré jídlo člověku zkazí náladu. :(

Těšila jsem se na něj. Knedlíčkovou polévku miluju a na sekanou s kaší jsem měla chuť. Týden předtím jsem jedla u nich kungpao a taky to bylo bez chuti a nedobré. A to má dobré hodnocení ta restaurace.

hodnocení

0x

Nehubnu a cvičím občas na rotopedu a v bazénu. Ne kvůli postavě, ale kvůli kyčlím. Mám od včerejška litr domácího jogurtu, tak byl včera i dnes k snídani s hrstí malin ze zahrady a nadrobenou chalvou. Včera byl jogurt i k lehké večeři na způsob bulharského taratoru. S nastrouhanou okurkou, česnekem a koprem. Netačilo to, tak ještě dvě topinky. K obědu včera i dnes domácí sekaná z mrazáku a brambory. K večeři asi budu mít koláč s angreštem, také z mrazáku. Ještěže ten mrazák mám! Ve vedrech nejsem schopná pořádně vařit. Pití si v létě dělám ovocné. Jak postupně zrají jahody, rybízy, teď maliny, tak šťouchadlem rozmačkám hrst ve velké sklenici, přidám citron i s dužinou, někdy kapku sirupu a doplním vodou. Upíjím a vyjídám lžící.

I ovoce má glykemický index. Meruňky mají nejnižší, pak švestka a grep. Meloun má z ovoce nejvyšší glykemický index.

Nikc - glykemický index mě příliš nezajímá. Tlustá nejsem, cukrovku nemám, cukroví (dorty, sušenky, čokoládu...) nevyhledávám a konzumuji minimálně. A když mám plnou zahradu ovoce, tak ho s chutí jím :).

hodnocení

0x

Dnes na snídani koblížek a hrnek turka. Svačinka žádná, ovoce nesmím, ale schovávám si jednu švestku, tajk tu. Na oběd držkovku, strašně se na ni těším, pečené vepřové, bramborky a okurkový salát. Nic dietního, vím, Ale nesním všeho kvanta. Takové dětské porce. :-D Mám 2 druhy talířů. Jedny velké, pro návštěvy a na velikou oblohu a pak obyč, mnohem menší. Ta malá porce na nich nevypadá nepatřičně.

bulik*
hodnocení

0x

Existuje metoda, kdy člověk nikdy neztloustne a zhubne kolik chce. Ta metoda spočívá ve vážení KAŽDÝ DEN vždy ráno po WC před jídlem. Pokud máte víc kg jak minulý den ráno, tak až do dalšího vážení nic nejíst jenom pít vodu, čaje. Tak je to jednoduché !

hodnocení

0x

Po probuzení: 100 % šťáva mrkev s medem

Snídaně: 2 plátky celozrnného chleba s ricottou a sýrem

Svačina: hroznové víno

Oběd: filé s bramborami posypané pažitkou a salát (ředkvičky, salátová okurka, rajčata, cibule, kopr)

Svačina: zbytek salátu od oběda, plátek celozrnného chleba s cottagem

Večeře: mozzarella a rajčata

Včera:

snídaně: 2 celozrnné chleby s ricottou a medem

svačina: sklenice jablečného džusu, kešu oříšky a sušené brusinky

oběd: rýže, 2 kuřecí plátky s broskví

svačina: bílý jogurt skir s raw kakaem

večeře: bílý jogurt skir s raw kakaem

doplněno 01.08.20 19:19:

Předevčírem

Po probuzení: raw tyčinka

Snídaně: plátek celozrnného chleba s tvarohem a medem

Svačina: kuskus, kuřecí směs s houbami

Oběd: raw tyčinka

Svačina: 6 švestek

Večeře: jablečný džus, dvě sklenice, broskev, plátek celozrnného chleba s cottagem

hodnocení

0x
Kaše pohanka s kukuřicí a tvarohem.
40g proteinu.
Květáková polévka, bramborový knedlík, zelí, prejt jitrnice a jelita.
Kukuřičná polenta.
Kuřecí křídla, jahly a pizza (zbytky z předešlých dnů).
Tvaroh.
Je jedno jestli hubnete nebo ne, nemusí to být jiné jídlo stačí volit adekvátní množství.
Mě to teď vychází na 4200 - 4500kcal a nijak nepřibírám... Bez pohybu priberu i z 2500kcal.

hodnocení

0x

U mne je to prosté, jím tak pořád. K snídani pravidelně dva plátky domácího celozrnného chleba který je navíc plný semínek. Chleba lehce do křupava opražený v topinkovači na sucho, samozřejmě. Vychladlý namažu pravým máslem a osolím černou solí. K tomu mám tak slabou černou kávu, že to je spíš tmavě zbarvená teplá voda, protože silnou kávu nemám ráda. No a tuto vodu pak popíjím celé dopoledne. K obědu mám pravidelně domácí zeleninovou polévku. Žádné nudle, žádné knedlíčky, ani maso. Zelenina pokrájená a opečená na přepuštěném másle, pak zalitá vodou a pořádně dochucená vlastním kořením. To koření střídám, mám všelijaké. Polévku si vařím vždycky na 3 dny a abych měla každý den jinou, tak ve vedlejším kastrůlku, nikdy ne v polévce, si jeden den uvařím třeba červenou čočku, nebo žlutou čočku, nebo quionou a tu, nebo onu zavářku, si pak do polední porce přidám. Večer jím nejvíc. Teda já ano, protože jsem tak zvyklá a jinak bych neusnula. To si dělávám běžně střídavě kuřecí nudličky, nebo vepřové nudličky, nebo všelijaké masové kuličky, které si opeču v horkovzdušné fritéze a vždy do nich přidávám "černou čínskou houbu" tu mám neustále připravenou namočenou v lednici, no a k té směsi si dělám různé listové, nebo zeleninové syrové saláty a toho salátu sním pravdu docela hodně. Kromě těch dvou plátků chleba ráno, už za celý den žádné jiné pečivo nejím. Občas, ale opravdu jen občas si uvařím jasmínovou rýži, ale v tom případě to obrátím a jím to maso s rýží v poledne a večer polévku. Když mne honí mlsná a to bývá právě večer, tak si ještě dám bílý jogurt s domácí marmeládou z rajčat. Tu mám nejraději. Přes den piji vodu, se svou vlastní rakytníkovou šťávou. Obyčejná voda mi nechutná. Bublinkovou nepiji skoro vůbec. Jedna náplň do sifonové lahve mi vydrží rok a déle. Jo a mám ráda dobré červené suché víno a to si dávám k věčeři, někdy dvě dvoudecky, podle nálady. Je mi přes sedmdesát, jsem zdravá, mám všechny orgány tam kde mají být ;) a nikdy jsem nebyla tlustá, i když jím večer víc jak v poledne. Ale také nikdy nejím žádná mezijídla, svačiny, nechroustám žádné brambůrky, ani nic jiného. Občas, v zimě, si dělávám domácí čokoládové pralinky a to pak teda hřeším.:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]